![]() |
|
|
|
|
|
#1 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 19-09-2008
|
Ben bu bitkiye aşık oldum .İsmi Salvia ( adaçayı ) ,mayıs ayın da açmaya başlar ,budanırsa aralıklarla çiçeklerinii göstermeye devam eder. Güneşi sever ,kaya bahçeleri için uygundur.Kuraklıığa hoşgörülüdür. 30-45 cm yükseklik , 30 cm de genişliyebilir.Arılar ,kuşlar ve kelebekler için çekicidir. 3 Kök saksıya diktim ,ön kısmına da yayılıcı biberiye bir köşeye de alisyum diktim.Biberiye ye de bayıldım ![]() |
|
|
|
|
|
#2 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Sanırım bu bitki den bahsediyorsunuz.Rengi inanılmaz güzel .İlk aldığımda üzerinde bulunan ilk çiçeği hala solmadı. |
|
|
|
|
|
|
#3 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Sizin de salvia'ya bulaşmanıza sevindim. Salvia'iar sonsuz çeşidi olan, çok esnek kullanınımlı, kolay ve bereketli bitkilerdir. Salvia adı latince salvare = iyileştirmek, korumak fiilinden gelir. Familya'nın birçok bitkisinin tıbbi özellikleri olduğu söylenir (ben incelemedim). Sizin salvia yanılmıyorsam salvia nemerosa. Varietesini çıkaramadım. Etiketinde yazıyor muydu? Çiçekler geçer geçmez çiçeği aşağı doğru ilk güzel yaprağa kadar keserseniz tekrar çiçek sürgünü verir. Eğer geç kalırsanız vermez. Çok yıllık bir otsudur. Ertesi baharda bol miktarda kök sürgünü verir. Bunları kökten etlice ayırıp torfa dikerseniz bitkinin aynısından, yaklaşık on tane üretebililirsiniz. İyi bir bitkiye bulaşmışsınız. Selamlar, sevgiler |
|
|
|
|
|
|
#4 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Zeki bey ; Salvia'ya gerçekten vuruldum.Öyle ki ,bir hafta sonra tekrar gittiğim de bulamadım.Google görseller de blue salvia diye geçiyor. Ama hepsi birbirlerine çok benziyor ayırt edemedim.Etiket yoktu maalesef. Budaması çiçek sapının dibinden kesilmiyecek mi ? Sulaması konusun da da yeterli bilgiye ulaşamadım.3-4 günde bir bolca suluyorum. |
|
|
|
|
|
|
#5 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Önce çiçek geçince bir alt sağlıklı tomurcuğun hemen üstünden kesin (=deadheading). Bir çok salvia da yeniden çiçek verir. Eğer başarılı olmaz bitki geçmiş bir hal alırsa o zaman dalı dibinden kökten gelen sürgünler seviyesinden kesin. Böyelece yenilenen b,tki yeniden çiçek verebilir. Vermezse de görünüşünü düzeltmiş olur. Unutmayın bitki çok yıllık. Sulama 3-4 günde bir yeterli. Yalnız fotoğrafta biraz gölgede duruyor. Çoğunlukla öyle ise tam güneşe alın. Öylesini tercih eder. |
|
|
|
|
![]() |
|
|