![]() |
|
![]() |
#91 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 19-09-2008
|
Şu an gözlerimi ayıramadığım leylağım |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#92 |
Ağaç Dostu
|
Ve güllerim , hangi rengi daha çok sevdiğime karar vermemi engelliyorlar ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#93 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 24-02-2009
|
Bütün renkler çok güzel sevgili Nurcanaybay. Öyle güzel bir bahceyede böyle güzel güller yakışır. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#94 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 24-02-2009
|
Çok teşekkür ederim Sevgili nurcanaybay. Yardım etmiş kadar oldunuz sağolun. Bu hafta sanırım bir şey yapamıyacağız bahcede hafta sonuna kadar yağmur gösteriyor meteroloji. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#96 |
Ağaç Dostu
|
Sevgili Nurcanabay, herşey çok güzel görünüyor. Meyve ağaçlarınıza bayıldım. Bahçem küçük olduğundan malesef hayran hayran seyretmekle yetiniyorum. Balkonda büyük bir saksıda limonum var onunla kendimi teselli etmeye çalışıyorum ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#97 |
Ağaç Dostu
|
Koyu yeşil teşekkür ederim.Meyve ağaçlarımdan en verimlisi , çiçeğinin rengini çok sevdiğim nar ağacım.Diğerleri çok genç , tek tük meyve veriyorlar .Ben gölgelerin de oturmayı seviyorum. Benim alisyumlarım çiçeklenmeye başladı , yalnız boyları çok uzadı .Geçen sene aldığım alisyumlar daha bodur ,yaprakları sert ve koyu renkliydi.Birde aynı dalda 2 renk açtı. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#98 |
Ağaç Dostu
|
Gözlemlerime göre , latin çiçeği en iyi yarı gölge de gelişiyor arkadaşlar .Tabii bulunduğumuz iklime göre değişir. Nasıl poz vermişiz ama ... ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#99 |
Ağaç Dostu
|
Çiçeklerini göstermek için acele edenler den biri dalya ,diğeri ise gün güzelleri.Her ikisi de tomurcukta ,bir kaç gün sonra açarlar. Hanımeli de gördüğünüz gibi ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#100 |
Ağaç Dostu
|
Sarı ve kırmızıdan sonra turuncu gülüm de açmaya başladı.Üzeri tomurcuk dolu. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#103 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 22-01-2009
|
sayın nurcan aybay ellerinize saglık çok güzel olmuş.yeni resimleri bekliyoruz |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#105 |
Ağaç Dostu
|
Sevgili Nurcanaybay; bahçenize bayıldım. Çok çok güzel olmuş. Girişe bir nazar boncuğu koymuşsunuzdur mutlaka. Şimdi resimlere bakarken yaz akşamları nasıl güzel olur o bahçe diye düşündüm. Hatta yapı marketlerde satılan solar lambalar ne hoş renk verir çiçeklerin içinden değil mi? Hatta şöyle bir kaç gemici feneri, japon feneri, su kabağından yapılma lambalar ne güzel olur. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#106 |
Ağaç Dostu
|
M.Sema öyle içten yazmışınız ki beni çok mutlu ettiniz.Teşekkür ederim. Solar lambalardan geçen sene kullandım ,verdiği ışık mum ışığından az o yüzden memnun kalmadım.Bahçe duvarlarına elektrik tesisatı döşenmemiş.Ben de çözüm aramaktayım. Ama gemici fenerim ve hasır lambalarım var.Feneri ağacın dalına asıyorum çok hoş oluyor.Köşelerde ki zeytin ağaçlarının arkasın da aydınlatma olsun istiyorum.Acaba solar lambaların güçlü ışık vereni varmı ? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#107 |
Ağaç Dostu
|
Nurcan Hanım, hepsi birbirinden güzel bitkilerinizin. Sağlıkla, keyifle, sefasını sürersiniz inşallah ![]() Bahçe duvarına elektrik tesisatını üstten gizlice çekeceğiniz dış ortama uygun dayanıklı bir kablolamayla çözebilirsiniz. Aynı şey bizim de başımıza bahçe kapı zilinde ve iki evin arasındaki lambada geldi. Eşimle kabloyu görünmeyecek şekilde labirent gibi döşedik. Gece karanlıkta ışıksız çok zor oluyor. Yazdığınız gibi sonarlar kendini aydınlatmaktan aciz ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#108 |
Ağaç Dostu
|
Ben çin fenerlerini çok seviyorum ama bahçede olurmu bilmem, yağmur yağdığında fener dağılmazmı? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#109 |
Ağaç Dostu
|
Adalet hanım , çin fenerleri dediğiniz gibi ıslanır.Islanmasa bile kısa süre de üzerleri kirlenir diye düşünüyorum ( sinek pisliği vb.) Burda ki dükkanlardan birinde kasnaktan yapılmış bir lamba gördüm.Sizlere fikir vermesi açısından anlatmaya çalışayım ; Bildiğimiz kasnağı yeşile boyayıp üzerine farklı renklerden desenler yapmışlar ,alt uçlarına uygun renkler de ,sallanan küpeler gibi boncuklar takmışlar.Elektrik aksanını da üstten geçirmişler.Çok basit fakat çok şık olmuş.Modern bahçelerden çok benim ki gibi köy bahçelerini andıran bahçeler için çok güzel bir obje. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#110 |
Ağaç Dostu
|
Nurcan hanım ben de geçenlerde Paşabahçede üstü süet gibi bir malzemeyle kaplanmış çok hoş fenerler gördüm. Gerçi biraz pahalı geldi bana ama gerçekten güzeldi. Yani sadece çiçekle-ağaçla bitmiyor değil mi işler? Daha dünya kadar iş oluyor bahçe düzenlemesinde. Çok para lazım, çooook ![]() Sahi ne oldu Queen fabiolalarınız, çıkmadı mı? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#111 |
Ağaç Dostu
|
Fabiolaların 3 tanesi 6-7 cm oldu.Soğanın birini toprak üzerinde buldum ,tekrar diktim. Orkideler de tek yaprak halin de 15-20 cm oldu.Hiç birşeyi beklemeyi sevmem ama şu çiçeklerin büyümesini beklemek daha zormuş. İzmire gittiğim de muhakkak paşabahçe ve mudoya uğrarım.Orjinal mumluklar , fenerler bulunuyor. Dediğiniz gibi çiçekle bitmiyor.Minderiymiş ,yastığıymış vb. ,kış gelince de nereye koyacağımızı şaşırıyoruz. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#113 |
Ağaç Dostu
|
Bu yıl geçte olsa tanıştığım ve çok seviverdiğim gün güzellerim açmaya başladı.Ben bunlara gerçekten bayıldım ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#114 |
Ağaç Dostu
|
Begonvilim çoştukça çoştu , şunun güzelliğine bakın lütfen |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#115 |
Ağaç Dostu
|
Üçü bir arada güzellerin son halleri |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#116 |
Ağaç Dostu
|
Kapı girişinde ki sardunyalarım da çoştu |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#117 |
Ağaç Dostu
|
Nurcan hanım önünde sardunyalarınızın olduğu duvarlara bir şeyler sardırmayı düşünmüyor musunuz? Örneğin bir clematis veya hedera gibi? Çok hoş olurdu doğrusu. Ben iflah olmaz bir sarmaşık hastası olduğum için nerede boş bir duvar görsem birşeyler sardırma gereğini duyuyorum ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#118 |
Ağaç Dostu
|
Akşam sefası |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#119 |
Ağaç Dostu
|
Nar , vişne, kayısı ,elma , armut ve ayva ağaçlarımın meyveleri görünmeye başladı |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
|
|