![]() |
|
|
|
|
|
#1 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Umarım birgün ikimiz de hayalimizdeki havuzu yapabiliriz. Sevgiler.. |
|
|
|
|
|
|
#2 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Cemo bu işi biraz daha profesyonel yapmak istedi, arıtma vs. bir çok problem yaşadı, sızdırma vs. Alcen ise, yaklaşık 3 m² lik bir alanı 1,5 mt. derinliğinde kazdırmış, içine branda döşemiş, brandanın uçlarını üst kısma gömerek sabitlemiş. Üzerine doğal kaya taşlarını yerleştirmiş, havuza 20 cm. kadar toprak koymuş, üzerini su ile doldurmuş. Nilüferleri, su sümbüllerini ve diğer suculları saksı ile suya indirmiş, kaya taşlarının etrafını da uygun bitkilerle doldurmuş. İki senedir havuzunu hiç temizlememiş ve gerek de görmüyor, sızdırma problemi de yokmuş. Bütün mesele karar verip uygulamak. Başlamak için geç kalmadığımızı düşünüyorum. Sevgiler. |
|
|
|
|
|
|
#3 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
)Bizi bekleteceksen eğer , nurcan a destek için kazmaları sırtlanıp geri dönüverelim ) |
|
|
|
|
|
|
#4 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 19-09-2008
|
Adalet hanım , ben gül'den yine vazgeçtim Güzelliği 3 hafta bile sürmemiş ,sabah açıp akşama bozulmaya başlıyor ( du ).Şu an ise yapraklar delik deşik .Yeni bir eve geçersem gül dikmeme engel olun ![]() Havuz'u yaparsanız hiç pişman olmayacağınızdan eminim.Nilüfer'in hiç bakımı yok ,yıllar geçtikçe daha güzel çiçekleniyor.İki kök nilüfer her gün çiçek demek ![]() Gölge alanda hızla kapanmasını istediğiniz bir bölüm var ise Ajuga ideal ama istilacı ,kontrol altında tutulması gerekiyor. Sevgiler |
|
|
|
|
|
#5 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 14-02-2008
|
Vazgecmeyin nurcan hanim vazgecmeyin gül vazgecilecek bir cicek degil. Izmir farki tabii siz benden yaklasik bir ay ilerdesiniz bitkilerin ciceklenmesi bakimindan. Yeni köseniz cok güzel olmus, bitki secimleri cok güzel. Sayenizde bazi bahcelerde gördügüm armerianin da adini ögrenmis oldum. Seneye ekmek sart oldu. Sevgiler. |
|
|
|
|
|
#6 | |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 24-12-2008
|
Alıntı:
Mantar, pas, bit ve çekirge mücadelesi ile başarıyı tadıyoruz. Yoksa, yanında içilen bir fincan kahvenin ve bir bardak çayın keyfi mi olur? Ellerinize sağlık... |
|
|
|
|
|
|
#7 |
|
Ağaç Dostu
|
Gülün sözde dikeni meşhur ama o aslında en hafif kusuru değil mi? ![]() Burada çok yaygın satılan Knock out diye bir gül var. Rosa knock out Şimdilik tek rengi var. Katmerli ya da yalınkat seçenekli. Tanıtımında "Gül yetiştirmekten vazgeçen bahçecileri tekrar gülle barıştıran gül" yazıyor. Kara leke, külleme gibi hastalıklara yakalanmıyormuş, yaprak bitlerine karşı da daha dirençliymiş. Öyle ki yapı marketlerde diğer tüm güllerden toplamda 10 kök varsa, bundan 110 kök var. Yakında Türkiye'de de satılır eminim. Ama bence biz yine de şunun rengi, bunun kokusu derken diğer çeşitleri bırakmayız. ![]() |
|
|
|
|
|
#8 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
İstanbul'da her yere dikmişler, gerçekten dayanıklı bir gül, çiçek yaprakları klasik güllerden daha kalın ve sert. Ayrıca, uzayıp gitmiyorlar, 60-70 cm. saksıda bile olabilir yani. |
|
|
|
|
|
|
#9 |
|
Ağaç Dostu
|
Sevgili Çiçeksever , bahçe ile ilgili yapmayı sevmediğim tek iş ilaçlama ,gül de ilaçsız olmuyor.Çardağa sardırılmışsa ilaçlamayıda verimli yapamıyorsunuz.İçerden dışardan kolayca müdahale edilebilecek yere sardırılırsa ( bahçe çiti gibi ) iş kolaylaşır.Üstelik güzelliğini komşular daha çok görüyor. Yok ben akıllandım ....gül bahçesi olan birinin yanına taşınacağım ,gülleri ben göreyim komşum uğraşsın )Sevgili Gilan , sorunsuz bir gül isterim tabii ama benim çözümüm daha iyi değil mi ) |
|
|
|
|
|
#10 |
|
Ağaç Dostu
|
Eser hanım , Adalet hanımın dediği gibi beton şart değil .Benim yaptığım gibi bir çukur bir naylon işinizi görecek.Diyelim ki hoşunuza gitmedi naylonu kaldırıp toprak dolduracaksınız ,bellenmiş bitki dikmeye hazır bir alanınız olur. ![]() Adalet hanım , 1,5 metreye de gerek yok aslında ...60 cm'lik bir derinlik yeter .Bir tarafını 2 kadameli yaparsınız ( 20 cm derinliğinde saksı koymak için ) işinizi görür. İnanın bu kadar düşünmeye gerek yok ,yakın olsak küreğimi kapıp geleceğim 3-4 saat sonra havuzunuz hazır olacak. )Benimkin de filtre de yok ,bir muttfak süzgeci ile içine düşen yaprakları temizliyorum o kadar.İçinde ki bitkiler ve balıklar suyun berraklığını sağlıyor zaten ,bana düşen çayımı alıp karşısına oturmaktan ibaret. Bu kadar söze karşı hala ikna olmadıysanız ne diyeyim ))havuzu |
|
|
|
|
|
#12 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
![]() Ben bu işi ciddi ciddi düşünmeye başlıyorum, önce 5 yıldır tek salkım üzüm vermeyen asma kütüklerinin sökülmesi lazım. Sonra da çukuru açmak için işçi, branda, doğal taşlar, nilüferler, başka bitkiler... Branda çok tutabilir, kalın naylonlardan bir kaç kat yapılsa olur mu acaba? |
|
|
|
|
|
|
#13 |
|
Ağaç Dostu
|
Memnun oldum , haydiiii o zaman )) |
|
|
|
|
|
#14 |
|
Ağaç Dostu
|
Ben havuza çoktan ikna vaziyette dolaşıyorum da mesele eşimi ikna etmekte Sayın Nuri Mürvet bize çok yakın olduğu için sorunlarımızda yardımlarını esirgemiyor, dolayısıyla da sık sık geliyor bahçeye. Onunla da konuştum bu havuz işini, fikrini aldım. O beton havuzdan yana. Brandanın 5-6 sene içinde değişmek isteyebileceğini oysa betonun daha dayanıklı olduğunu söylüyor. Bense Bauhauslarda satılan küvet havuzlara bile razıyım Büyük (50X50X50) bir tahta saksının içine çıtayla battal boy siyah çöp torbalarından çakarak minik bir "veranda havuzu" yaptık.Suyunu da doldurduk, iki haftadır dinleniyor. Bu hafta sonu Nuri Bey nilüfer getirecek. Birkaç balık da atmayı düşünüyorum içine. Bu prova olacak (daha çok eşim için tabii).... Sonrasını bekleyip göreceğiz hep birlikte. Umarım bahçe sayfamda birgün havuzumu da paylaşırım sizlerle... |
|
|
|
|
|
#15 |
|
Ağaç Dostu
|
Adalet Hanım, meilland güllerini bilmiyorum, o yüzden ne desem yalan. Yıllar önce okuduğum bir Tübitak kitabında havuz için serilen naylonun altına da eskimiş halı, kilim, vs parçaları koymayı öneriyordu. Naylon delinmesin diye. Bilginize. ![]() |
|
|
|
|
|
#16 |
|
Ağaç Dostu
|
Eser hanım , Nuri bey olaya profösyonel gözle bakıyor doğal olarak.Nuri bey'in affına sığınarak söylüyorum....çok büyük bahçe olmayınca ,geri dönüşümü zahmetli olduğu için beton bana doğru gelmiyor.Bahçe söz konusu olunca zevklerimiz sık sık değişiyor ,5-6 yıl sonra ne hissedeceğimizi bilemeyiz.Bu yüzden en ucuz maliyetle hevesimizi alabiliriz. Ahşap havuzda güzel olmuştur ,örneklerini görmüştüm sizinkinide görmek isterim. |
|
|
|
|
|
#17 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Nilüferlerle balıklar bir yerleşsinler yerlerine, resimleyip paylaşırım elbette.. |
|
|
|
|
|
|
#18 |
|
Ağaç Dostu
|
Eser hanım, bende naçizane fikrimi söylemek istedim. Hem branda, hem de beton havuz denemiş biri olarak, oyum brandadan yana. İlk yaptığımda brandadan yapmıştım havuzu. Sökmek zorunda kaldığımda, kolayca doldurup yeni bitkiler dikebildim. Beton oldu şimdi, sökmek ne mümkün. İnsan bir süre sonra değişiklik isteyebiliyor. İşte o zaman, ahhhhh keşke beton olmasaydı diyecek benim eşimde ))Kolaylıklar diliyorum size, sevgilerimle. Nurcan cığım, nilüferler iç açıyor. Su sümbülü görüntülerini bekliyorum sabırla ) |
|
|
|
|
|
#19 |
|
Ağaç Dostu
|
Adalet hanım , asmaları sökünce çukur zaten hazır olacak ,sağdan soldan biraz genişlettinizmi tamamdır. Bakın işçi sayısıda 3 'e çıktı.Siz brandanızı yarın gidip alın.Beni de brandacılarlardan prim alıyorum sanacaklar )Gilan'ın dediğini de unutmayın lütfen.Saksıları koyacağınız yere düz taş koyun ,saksıyı üzerine oturtun.Kalın naylon kullanacaksanız çok katlı kullanın.Gelişmeleri merakla bekliyor olacağız ![]() |
|
|
|
|
|
#21 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
))Şimdi, havuz ile duvar arasını daha geniş tutmadığım için keşkeleri yaşıyorum. Branda olsaydı, boşalt suyu kaz, istediğin taraftan büyüt. Çiçek dikecek alan genişlesin. Bu şeklinden sıkıldım haydı yeni bir şekil atayım diyemiyor insan Betonu gel de sök bakalım. Yapması külfet sökmesi külfet. Brandayı kaldır at için yanmaz ))Bu arada, yeşil yapraklı acer buldum Karşıyaka da gilan. Bakarsın birgün sarı yapraklıyıda bulur, aynı yere dikerim. )) |
|
|
|
|
|
|
#22 |
|
Ağaç Dostu
|
Hmm... Havuzu kaldırıp atmak istemeyiz ama şekil ve yer değişikliği olabilir, haklısın. ![]() Acer sarıyla bitmez, daha turuncusu, pembesi... ![]() Bu arada yazın da sarı kalan türü sanırım yok. Baharda ve sonbaharda sarı olanlar yazın yeşile dönüyor. Tam cinsi yazıyor mu seninkinin? Bir Acer deliliği de yaymaya başladım o zaman desene. Bir fırsat bulsam da toparlasam o bilgileri... Sevgili nurcanaybay'ın bahçesini de Bahçe sohbetleri kahvesine döndürdük. ![]() |
|
|
|
|
|
#23 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
![]() Konu, bahçeler ve bitkiler olunca, her bahçeyi kahveye çeviriveriyoruz ![]() |
|
|
|
|
|
|
#24 |
|
Ağaç Dostu
|
Burada olduğunuzu bilseydim ,gidip yatmazdım )Cemo acer'lere başlamışsın ,çok sevindim .Senin bahçene çok yakışacak .Ama Gilan'ın dediği gibi diğer renkleride bulunca almalısın ...dikim yapacağın yeri ona göre ayarla . |
|
|
|
|
|
#25 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 23-01-2012
|
Sevgili Nurcan hanım, bahçenizin ve nadide çiçeklerinizin güncel halini öyle merak ediyor ve heyecanlanıyorum ki, fotoğraflayıp bizlerle paylaşacağınız günü sabırsızlıkla beklediğimi bilmenizi isterim. Sevgiler, saygılar.. Not: Bu mesajı özelden yazmayı denedim ancak özeliniz kapalıydı, hadsizlik ettiysem kusuruma bakmayınız. |
|
|
|
|
|
#26 |
|
Ağaç Dostu
|
Sudenur hanım hadsizlik ne demek memnum oldum ,hoşgeldiniz ![]() Artık tekrara girmeye başlayınca ilgili başlıklara yöneldim ,ama işlerimi bitirince son halini çekip severek paylaşırım .Böylece bu yılın bilançosunu da çıkarmış olurum ![]() Sn.YeniGine , buyrun dilediğinizce gezin ) |
|
|
|
|
|
#27 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Arkadaşlarımın ifade ettikleri gibi, bahçelerimiz yaşıyor, büyüyüp gelişiyor, yeni düzenlemeler yapıyoruz, hiç de tekrar olmuyor merak etmeyin. Uzun zamandır düşündüğüm havuz konusundan vazgeçtim(Cemo duymasın). Yazışmalarda suyun içine yılan girebileceğini okudum, zaten etraftaki bahçelerde ara sıra da olsa yılan görüyorlar. Ben bahçemde görseydim bir daha çıkamazdım o bahçeye ![]() Bu yüzden havuz yok ama havuz için düşündüğüm yerde tadilat var, saksılardaki tüm bitkilerimi rahatça toparlayabileceğim, ve gözlerimi yormayacak bir alan yaratmak istiyorum. Henüz başlamadım, bitkilerin transferi için erken daha, Ekim başı gibi başlamayı düşünüyorum, havanın durumana da bağlı tabii. Sıcaklar bu şekilde devam ederse daha da geç başlarım. Yeni fotoğraflar istiyoruz... |
|
|
|
|
|
|
#28 |
|
Ağaç Dostu
|
Bence hiç tekrar olmuyor Nurcan Hanım. Aksine tanıdığımız, bildiğimiz bahçeleri daha bile çok merak ediyoruz. Şu bitki ne oldu acaba, bu ne kadar büyüdü, diğeri çiçek açtı mı diye aklımıza geliyor. Bahçe zaten yaşayan bir varlık, devamlı yeniliyor kendini. O yüzden emin olun bizi hiç mi hiç sıkmaz. Hele de sizinki gibi zevkli ve cıvıl cıvıl düzenlenmişse... ![]() Sevgilerimle ![]() |
|
|
|
|
|
#29 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 23-01-2012
|
Yine yerinde bir tespit sevgili gilan. Bende tıpkı sizin gibi bitkilerin gelişmiş hallerini çok merak ediyor ve büyüyüp serpildiklerini gördükçe kendim yetiştirmişcesine mutlu oluyorum. Tekrarlama olması mümkün değil Nurcan hanım, havuz görüntülerinizi görmek ve aksesuar seçimlerinizden ilham almak için bile tekrar tekrar dolaşabilirim bahçenizde. Gözüm sayfanızda bekliyorum, misafirperverliğiniz için teşekkür ederim. Sevgiler.. ![]() |
|
|
|
|
|
#30 |
|
Ağaç Dostu
|
Çok teşekkür ederim arkadaşlar , kaslarım bu kadar sızlamasa seyyar lambayı alıp çalışmaya devam edeceğim...o kadar teşvik edici cümleleriniz ![]() Gilan , bu gün birkaç bitki aldım , bunlardan biride acanthus mollis ( ayı pençesi ) fakat aklım öyle karıştı ki ...okuduğum kaynakların bazıları güneşi sever -sudan hoşlanmaz derken diğeri gölge ve nemli toprak diyor .Bu bitki hakkında bilgi sahibi isen benimlede paylaşırsan çok sevinirim. |
|
|
|
![]() |
| Konu Araçları | |
| Mod Seç | |
|
|