![]() |
|
|
|
|
|
#1 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 19-09-2008
|
Eser hanım ; benim hanımeli de bahçe de dikili.Gördüğünüz saksının altını kestirip üstünden geçirmiştim. Hanımelini neredeyse yaprağı kalmıyacak şekilde budamıştım.Ama bu konuda birşey bildiğim için değil , onun için aman dikkat benim yüzümden bitkinize bir şey olsun istemem. Dip sürgünlerini de sürekli kopardım.Üstten yaprak çıkarmaya başlayınca ,bir karışı geçenleri uçlarından kopardım.Kopardıkça bir dal iki ,iki dal dört şeklinde çatallandı.Zaman için de de bu formu aldı.Yanılmıyorsam budayalı 2 yıl olmuştur. Hala çiçekli olup olmadığına bakmadan uçlarını alıyorum.Aşağıda ki fotoğraf, yaprağı çıkmış hali .2010 nisan. |
|
|
|
|
|
#2 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Şu anda da clematisler sarılsın diye duvara astığımız tel ızgaraya, yanındaki yaseminlere, uzanabildiği herşeye sarılmaya çalışıyor. İlk dikildiğinde de böyle düzensiz büyüme meyli gösterince onu epeyce derin -nerdeyse toprak hizasına yakın- kesmiştim. Hatta bir ara sökmeyi bile düşündüm. O herşeye rağmen sürmeğe devam edince ellemedim,yerinde bıraktım. Bir dolu da tomurcuk var üzerinde şimdi. Çiçekleri geçtikten sonra tekrar makası elime alayım ben en iyisi ![]() |
|
|
|
|
|
|
#3 |
|
Ağaç Dostu
|
Sn.SDurul ; güzel dilekleriniz için teşekkür ederim. Sorduğunuz çiçek Torenia Fournieri . |
|
|
|
|
|
#4 |
|
Ağaç Dostu
|
Sevgili Zenfree ,Günebakan ,Sn.Gülsu ve Ayhan bey beğenmenize sevindim. Teşekkür ederim ![]() |
|
|
|
|
|
#5 |
|
Ağaç Dostu
|
Eser hanım ; yeriniz uygunsa yer örtücü olarakta kullanabilirsiniz ,ya da denemeye devam edin.Mevsime bakmadan sürekli budayın. Benim ki 8-9 yıllık .Eskiden balkona sardırıyordum.O yüzden tek dal bırakıp gerisini buduyordum. Kalınlaşmasının bir sebebi de budur. |
|
|
|
|
|
#6 |
|
Ağaç Dostu
|
İşte budur, tablo gibi. ![]() Bahçenin genel görünümü de hep özendiğim gibi. Rengarenk, dopdolu, çiçek içinde. Pembeler, morlar, sarılar... Etrafta çeşitli objeler... Cıvıl cıvıl ![]() |
|
|
|
|
|
#7 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 22-02-2011
|
Sevgili nurcanaybay bahçenin genel görünümü harika |
|
|
|
|
|
#8 |
|
Ağaç Dostu
|
Sevgili Gilan ; o kare gerçekten çok canlı çıkmış ,havanın bulutlandığı zaman daha net çıkıyor sanırım. Sn.Periş ; beğenmenize sevindim.Teşekkür ederim. |
|
|
|
|
|
#9 |
|
Ağaç Dostu
|
Zeki bey , notlarımı aldım ,verdiğiniz bilgiler için çok teşekkür ediyorum. En doğru şekilde uygulamaya çalışacağım. |
|
|
|
|
|
#12 |
|
Ağaç Dostu
|
Cemo ; ben aslında sümbülün altında ki balığımı göstermek istemiştim. )Kimse farketmedi ,zavallı da yaşamadı zaten. Senin yerin geniş ,hanımeli'yi bırak büyüsün ... Cumhur bey ; duydum ,3. köprü benim havuzun üstünden geçecekmiş ![]() |
|
|
|
|
|
#13 |
|
Ağaç Dostu
|
Yetiştirdiğim ve emin olduğum bitkiler söz konusu ise istediğiniz kadar vakit ayırabilirim )Begonvil bizim bölge için ideal bir bitki.Sulayamadığınız zaman aklınız onda kalmaz .Çünkü geliştikten sonra az su çok çiçeklenmeyi sağlar.Uğradığınız yerlerde uygun fiyata buldukça alın bence. Her şey hayal ettiğiniz gibi olsun. |
|
|
|
|
|
#15 |
|
Ağaç Dostu
|
Bayıldımmm )))Benim ki yanda ki tomurcuğun pozisyonunda .Açamadan bir şey olacak diye ödüm kopuyor .Galeri de gördüğüm gibi ,birden fazla çiçek olsa o bölgeye kamp kurarım. )Çok çok çok teşekkür . |
|
|
|
|
|
#16 |
|
Ağaç Dostu
|
Yuupppiiiii ))Tomurcuk -çiçeklenme arası geçen süre 14 gün Bugün 4.gün çiçekli Düzenleyen nurcanaybay : 11-06-2011 saat 11:07 |
|
|
|
|
|
#19 |
|
Ağaç Dostu
|
Teşekkür ederim )1-2 Saat önce kulaklarınız çınladımı bilmiyorum ama sizi düşündüm.Sebebi aşağı da ) |
|
|
|
|
|
#20 | |
|
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 21-09-2010
|
Alıntı:
![]() Tebrikedrim nurcan hanım maşaallah bahçeniz binbir çeşit. |
|
|
|
|
|
|
#23 |
|
Ağaç Dostu
|
)) Çok sevimli değil mi ...musluğun yanın da boş bir saksı var ,musluğu açarken göz göze geldik.Fotoğrafı çekmeye çalışıken de epey bakıştık ,gözleri çok güzel ![]() Sn.Mandalinci ; mutlaka bir tane edinin ,açmasını beklemekte izlemekte çok zevkli. Bu arada cinsini bilen paylaşırsa sevinirim. |
|
|
|
|
|
#24 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Böyle güzel bir canlıdan, neden korkuttular ki insanları. Zaten onlar bizden kaçıyorlar. Bizim kaçmamıza gerek yok ![]() Kötü, soğuk bir canlı olsaydı tıbbın sembolu olmazdı ayrıca. Burada yılanı gören kazmaya saldırıyor Benimde onlara saldırasım geliyor.![]() |
|
|
|
|
|
|
#25 |
|
Ağaç Dostu
|
Aslında görmeye bile tahammülüm yoktur, ama sizin bahçedeki nedense sevimli göründü gözüme. Yavru herhalde. Sevimli de olsa karşılaşmak istemem. Ne yapayım, korkuyorum. |
|
|
|
|
|
#27 |
|
Ağaç Dostu
|
Cemo ; hep kendi korkularımızdan dolayı yok etmeye çalışıyoruz maalesef .Şimdi yılanları öldürürler, yarın fareler den şikayet edip yılanların çoğalmasını sağlamaya çalışırlar . Sevgili S.Durul ; Korkunuzu anlıyorum.Ben de ortalıkta dolaşmasını istemem.Her yere elimi sokuyorum ,insan ister istemez tedirgin oluyor . Yalnız yılanların çok az cinsi zehirli olurmuş.Zehirli olanlar seri hareket etmezmiş ,zehirsizler hızla kaçıp gidermiş.Bilginiz olsun , tv'de seyretmiştim.Bir de bahçeler de bir köşeye su konulmasını öneriyorlardı. |
|
|
|
|
|
#28 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 02-01-2010
|
Uykum gelse yatsam nilüferlerin dizine Uyusam uyansam baksam yüzüne Ela gözlerini sevdiğim Nurcanaybay Gelemem artık senin bahçene... ( Nilüferler çok güzel açıyor tebrikler.) |
|
|
|
|
|
#29 |
|
Ağaç Dostu
|
))) Lütfen gelin.Hiç değilse 10 gün sonra tekrar uğrayın çünkü 2.tomurcuk su altındagelişmekte )Teşekkür ederim. |
|
|
|
![]() |
| Konu Araçları | |
| Mod Seç | |
|
|