agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Üyelerin Balkonları, Bahçeleri > Üyelerin Bahçeleri
(https)




Beğeni Düzeni291Beğeniler

 
 
Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Prev Önceki mesaj   Sonraki mesaj Next
Eski 19-09-2011, 19:09   #11
Ağaç Dostu
 
limon's Avatar
 
Giriş Tarihi: 14-03-2007
Şehir: istanbul
Mesajlar: 6,265
Galeri: 637
İnanın hiç bir şey yapmadım. Sadece çimi yaşatmayı ve keyiflendirmeyi başardım.

1 Rize Mandalinası aldım sn.Romantikten, onu diktim. Toprak henüz yeni olduğundan herhalde bir sürü yeni yapraklar ve sürgünler çıkardı. 2 tane de meyvesi var üzerinde.

2 kök Yasemini tutsun diye kuşa çevirmiştim biliyorsunuz, sevdiler yerlerini pek keyifliler, bahara eskisini aratmayacaklar sanırım.

Yine tutsun diye toprak üstünü tamamen budadığım 2-3 çeşit Clematisim, yepyeni ve güçlü sürgünler verdi. Hatta maviye yakın mor olanı 1 metrelik boyuna rağmen onlarca çiçek açtı. Diğerinde de büyükçe bir tomurcuk var ama hangisi bilmiyorum (inşallah koyu mor olanıdır), ben de açmasını merakla bekliyorum.

En çok Armandii ye acımıştım, geçen bahar çok coşmuştu, tamamen yeşilini budadık, sadece tepede 2 yaprakçık bıraktık. Ondan hiç umudum yoktu çünkü kökünü diğerleri gibi toprağıyla çıkarmamıştık, çok derine inmiş kazık gibi kökü vardı, mecburen çekerek çıkarmıştık. O da tuttu ve geçen hafta ilk sürgününü verdi. Bir kere sürdü mü çok çabuk uzuyorlar Clematisler. Onun da yeni sürgünün boyu 1 metreye yaklaştı. Henüz cılız ama olsun, sonbahar yağmurlarıyla belki bir keç yerden daha sürer.

Yine sevgili Romantikten Sibirya Kivisi alıp diktim. O da diker dikmez yeni sürgünler verdi. Ufacık daha ama keyifli olması yeter.

Yine güney cepheye 1 yıldır saksıda duran sarmaşık Begonvili diktim. Toprağa geçer geçmez en çabuk büyüyen o oldu, henüz çiçeği yok ama hızla yeni dallar uzatıyor. Bu hızla giderse seneye bulunduğu yeri kapatacak.

2 adet te, Zafer Bey'in hediyesi olan, Melisa diktim. (Birisi Tekin Bey'indi ama vermeyi unutunca bende kaldı, havalar soğuyunca yeniden saksıya alıp sahibine gelişmiş şekilde teslim edeceğim.) Öyle aman aman büyümediler ama yine de fena değiller. Geceleri rüzgar hafif hafif kokusunu bize getiriyor.

20 ye yakın Casablanca Zambağım var. Çok güzel çiçeklendiler, şimdi de çok iri tohum keseleri oluşturdular. Kuruyana kadar bekleyeceğim.

Lisianthusları biliyorsunuz zaten.

Başka da bir şey yok şimdilik. Evi yaptırmak belimizi bükünce bahçe için bitki alımını ertelememiz gerekti. Şu sıra çalışma zamanı, harcananı biraz da olsa geri almak gerek.

limon Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
 

Konu Araçları
Mod Seç

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 00:10.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)


Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025