![]() |
|
|
|
|
|
#1 |
|
Ağaç Dostu
|
Sevgili Çiçeksever Phlox un bodur türünü değil de 30-40 cm boylanan türünün yumrularını baharda ekmiştim. Şu anda çiçek tomurcukları oluşmaya başladı çok yakında açacak. Uzun süreli çiçekte kalacağını umarak ekmiştim, umarım öyle olur. Orhan Bey, Murat Plevneli'nin yazılarından birisinde Manolyaya Clematis sardırmayı okumuştum, nihayet geçen yıl uygulamasını yapabildim. Clematis sadece Manolyaya değil her ağaca sardırılabilir, gövdesi çok narin olduğundan hiç bir bitkiyi-ağacı sıkmayacaktır. Sonbaharda yerlerini değiştireceğim bazı Clematisleri de Manolyanın dibine geçirmeyi planlıyorum. |
|
|
|
|
|
#2 | |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 14-02-2008
|
Alıntı:
Uzun phloxlardan bende bolca var sevgili Limon. Neredeyse Ekim sonu Kasim basina kadar cicekli kaliyorlar ve mis gibi de kokuyorlar. Ben de bu yil mevsimlik ciceklerden cok her yil tekrar tekrar acacak, dayanikli bitkilere yöneldim. Mevsimlik cicekleri de tohumdan yetistirmeye ugrasmiyorum. Zaten bahcede yeterince isimiz var bir de ekstra is cikariyoruz basimiza. |
|
|
|
|
|
|
#3 |
|
Ağaç Dostu
|
İstanbul 3 gündür yağmurlu. Bugün bitkilerin üzerindeki parıldayan damlalar tam fotoğraflıktı. Bu Clematis türünün adını hatırlamıyorum ama ilk başlarda iri açan çiçekleri bu sıra ufak ve dört yapraklı açmaya başladı. Her haliyle bana güzel görünüyor. ![]() Damla en çok beyaz güle yakışıyor bence. ![]() Sevgili Farezya'nın hediyesi Gece Mumu fidelerini ilk gördüğümde '2 yıla ancak sevgili Özbey'inki gibi olurlar' diye düşündürdü ama bu hızla giderlerse seneye tamamdır. ![]() ![]() Pembe renkli İspirya, beyaza göre geç çiçekleniyor. ![]() Adalet Hanım'ın Hazeranlarını Pervane Böcekleri çok seviyorlar. En az 5 tane uçtu yaklaşınca. ![]() |
|
|
|
|
|
#4 |
|
Ağaç Dostu
|
Bu Ortancalarım diğerlerine nazaran daha geç çiçeklenip, yaz sonuna kadar tazeliğini koruyor. Top açan Ortancalar yağmurun ağırlığıyla yere yattıılar. ![]() Acem Borusunu geçen yıl hatırlarsanız, ağacın arkasında kaldığı için göremediğimden yakınıp, ağacın birini feda edeceğim demiştim. Fazla bir şey yapmama gerek kalmadı, kendi kendine yolunu buldu. ![]() ![]() Acem Borusu, ![]() Gün Güzeli ![]() Beyaz Gülden sonra damla en çok Küpe Çiçeğine yakışıyor sanırım. ![]() ![]() Düzenleyen limon : 25-06-2010 saat 16:33 |
|
|
|
|
|
#5 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Bahçenize epeydir uğramamıştım. Her zamanki gibi çok güzel siz de usta fotoğrafçısınız! Gece Mumu dediğiniz yanılmıyorsam Oenathera speciosa. Ezan çiçeği Oenathera biennis'in kuzeni. Benim bahçemde de var 5 - 6 senedir. Güzelliğine ve kolaylığına kapılıp sağa sola aktardım. Son derece yayılıcı, ayrık gibi kökten yayılan ve kökü kazınması çok zor bir bitki. Ben bahçemden tamamen tamamen atmaya karar verdim ama çok zor oluyor haberiniz olsun. Eğer tamamen kendi haline terketmeye karar verdiğiniz bir yer değilse en azından köklerin yayılmasını engelleyen bir perde koyun. Selamlra |
|
|
|
|
|
|
#6 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
![]() Zeki Bey, tecrübeleriniz bize önceden ışık tutuyor, teşekkürler. |