agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Üyelerin Balkonları, Bahçeleri > Üyelerin Bahçeleri
(https)

Beğeni Düzeni291Beğeniler

Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 22-06-2010, 22:15   #1
Ağaç Dostu

limon's Avatar

Giriş Tarihi: 14-03-2007
Galeri: 637
Sevgili Çiçeksever Phlox un bodur türünü değil de 30-40 cm boylanan türünün yumrularını baharda ekmiştim. Şu anda çiçek tomurcukları oluşmaya başladı çok yakında açacak. Uzun süreli çiçekte kalacağını umarak ekmiştim, umarım öyle olur.

Orhan Bey, Murat Plevneli'nin yazılarından birisinde Manolyaya Clematis sardırmayı okumuştum, nihayet geçen yıl uygulamasını yapabildim. Clematis sadece Manolyaya değil her ağaca sardırılabilir, gövdesi çok narin olduğundan hiç bir bitkiyi-ağacı sıkmayacaktır. Sonbaharda yerlerini değiştireceğim bazı Clematisleri de Manolyanın dibine geçirmeyi planlıyorum.

limon Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 23-06-2010, 08:56   #2
Ağaç Dostu

ciceksever70's Avatar

Giriş Tarihi: 14-02-2008
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi limon Mesajı Göster
Sevgili Çiçeksever Phlox un bodur türünü değil de 30-40 cm boylanan türünün yumrularını baharda ekmiştim. Şu anda çiçek tomurcukları oluşmaya başladı çok yakında açacak. Uzun süreli çiçekte kalacağını umarak ekmiştim, umarım öyle olur.

Orhan Bey, Murat Plevneli'nin yazılarından birisinde Manolyaya Clematis sardırmayı okumuştum, nihayet geçen yıl uygulamasını yapabildim. Clematis sadece Manolyaya değil her ağaca sardırılabilir, gövdesi çok narin olduğundan hiç bir bitkiyi-ağacı sıkmayacaktır. Sonbaharda yerlerini değiştireceğim bazı Clematisleri de Manolyanın dibine geçirmeyi planlıyorum.

Uzun phloxlardan bende bolca var sevgili Limon. Neredeyse Ekim sonu Kasim basina kadar cicekli kaliyorlar ve mis gibi de kokuyorlar. Ben de bu yil mevsimlik ciceklerden cok her yil tekrar tekrar acacak, dayanikli bitkilere yöneldim. Mevsimlik cicekleri de tohumdan yetistirmeye ugrasmiyorum. Zaten bahcede yeterince isimiz var bir de ekstra is cikariyoruz basimiza.

ciceksever70 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 25-06-2010, 16:00   #3
Ağaç Dostu

limon's Avatar

İstanbul 3 gündür yağmurlu. Bugün bitkilerin üzerindeki parıldayan damlalar tam fotoğraflıktı.

Bu Clematis türünün adını hatırlamıyorum ama ilk başlarda iri açan çiçekleri bu sıra ufak ve dört yapraklı açmaya başladı. Her haliyle bana güzel görünüyor.
Name:  IMG_7054.JPG
Views: 1054
Size:  48.4 KB

Damla en çok beyaz güle yakışıyor bence.
Name:  IMG_7058.JPG
Views: 1140
Size:  47.8 KB

Sevgili Farezya'nın hediyesi Gece Mumu fidelerini ilk gördüğümde '2 yıla ancak sevgili Özbey'inki gibi olurlar' diye düşündürdü ama bu hızla giderlerse seneye tamamdır.
Name:  IMG_7060.JPG
Views: 1222
Size:  53.1 KB

Pembe renkli İspirya, beyaza göre geç çiçekleniyor.
Name:  IMG_7061.JPG
Views: 1099
Size:  56.4 KB

Adalet Hanım'ın Hazeranlarını Pervane Böcekleri çok seviyorlar. En az 5 tane uçtu yaklaşınca.
Name:  PERVANE.jpg
Views: 1127
Size:  64.8 KB

gilan ve tener beğendi.
Eski 25-06-2010, 16:01   #4
Ağaç Dostu

limon's Avatar

Bu Ortancalarım diğerlerine nazaran daha geç çiçeklenip, yaz sonuna kadar tazeliğini koruyor. Top açan Ortancalar yağmurun ağırlığıyla yere yattıılar.
Name:  IMG_7068.JPG
Views: 1050
Size:  52.0 KB

Acem Borusunu geçen yıl hatırlarsanız, ağacın arkasında kaldığı için göremediğimden yakınıp, ağacın birini feda edeceğim demiştim. Fazla bir şey yapmama gerek kalmadı, kendi kendine yolunu buldu.
Name:  IMG_7071.jpg
Views: 1115
Size:  53.0 KB

Acem Borusu,
Name:  IMG_7075.JPG
Views: 1097
Size:  56.8 KB

Gün Güzeli
Name:  IMG_7074.JPG
Views: 1093
Size:  53.5 KB

Beyaz Gülden sonra damla en çok Küpe Çiçeğine yakışıyor sanırım.
Name:  KUPE.jpg
Views: 1074
Size:  64.2 KB

tener beğendi.

Düzenleyen limon : 25-06-2010 saat 16:33
Eski 06-07-2010, 21:14   #5
Ağaç Dostu

Zeki Yağlı's Avatar

Giriş Tarihi: 05-08-2007
Galeri: 3
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi limon Mesajı Göster
İstanbul 3 gündür yağmurlu. Bugün bitkilerin üzerindeki parıldayan damlalar tam fotoğraflıktı.

Sevgili Farezya'nın hediyesi Gece Mumu fidelerini ilk gördüğümde '2 yıla ancak sevgili Özbey'inki gibi olurlar' diye düşündürdü ama bu hızla giderlerse seneye tamamdır.
Eklenti 155839
Sevgili limon,

Bahçenize epeydir uğramamıştım. Her zamanki gibi çok güzel siz de usta fotoğrafçısınız!

Gece Mumu dediğiniz yanılmıyorsam Oenathera speciosa. Ezan çiçeği Oenathera biennis'in kuzeni.

Benim bahçemde de var 5 - 6 senedir. Güzelliğine ve kolaylığına kapılıp sağa sola aktardım.

Son derece yayılıcı, ayrık gibi kökten yayılan ve kökü kazınması çok zor bir bitki.

Ben bahçemden tamamen tamamen atmaya karar verdim ama çok zor oluyor haberiniz olsun.

Eğer tamamen kendi haline terketmeye karar verdiğiniz bir yer değilse en azından köklerin yayılmasını engelleyen bir perde koyun.

Selamlra

Zeki Yağlı Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 09-07-2010, 09:05   #6
Ağaç Dostu

Kiraz's Avatar

Giriş Tarihi: 13-02-2008
Galeri: 73
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Zeki Yağlı Mesajı Göster
Sevgili limon,

Son derece yayılıcı, ayrık gibi kökten yayılan ve kökü kazınması çok zor bir bitki.

Ben bahçemden tamamen tamamen atmaya karar verdim ama çok zor oluyor haberiniz olsun.

Eğer tamamen kendi haline terketmeye karar verdiğiniz bir yer değilse en azından köklerin yayılmasını engelleyen bir perde koyun.
Fide bulunca çimin kenarına ekmeyi düşünüyordum, bu durumda orası sakıncalı. Limon, ayıkladının kökler olursa bir-ikisine talibim, çakılların kenarına dikebilirim

Zeki Bey, tecrübeleriniz bize önceden ışık tutuyor, teşekkürler.

Kiraz Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 07:52.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025