![]() |
|
|
|
|
|
#1 |
|
Ağaç Dostu
|
Bahçeme hoşgeldiniz arkadaşlar, birbirinden güzel yorumlarınıza çok teşekkür ederim. Limon Kekiğini ilk kez aldım, yeniliyor, taze de kullanılabilir kurutulup ta. Daha önce doğadan çok kekik topladım ama kendi kekiğim ilk kez oluyor. Yabancı bir kanalda bir yemek programında aşçı, kekiği dalıyla kurutup demet haline getirdiğini ve kullanımın bu şekilde çok kolay olduğunu söylüyordu. Gerçi bu kekik bodur tür sanırım, demet olamayabilir. Deneyip, kullanıp, paylaşırım. ![]() 2 gün benim için hediyelerle sürprizlerle dolu oldu. Dün Ahududularım geldi hemen yerlerine diktim. Biraz önce KGürsan Bey'in Lisianthusları geldi, bu sene daha da fazla dikeceğim(100 kök), Ters Lalelerin olduğu bölümü ayırdım onlara. Birazdan dikeceğim. Paketin içinde Lisi dışında ayrıca sürpriz Begonyalar çıktı ki sevincim ikiye katlandı. Sevgili KGürsan bey, geçen hafta da sürpriz yaparak Erguvan ve koca bir demet Frezya göndermişti. Erguvanı hemen dikmiştim yerine, mis kokulu Frezyalar vazoda yerlerini almıştı. Sevgili Farezya, Ezan Çiçeğini ve katmerli Şebboyu çok beğendiğimi okumuş, hemen bir hediye paketi hazırlayıp göndermiş bana. Biraz önce geldi paket, henüz açmadım, şimdi hemen gidiyorum, açıp yerlerine dikeceğim. Sevgili Oceanheart, hayalini kurduğum bitkiyi taa İzmirlerden getirmiş, zahmetler verdim kendisine. Ne kadar teşekkür etsem az. Şimdi fidelerimi toprakla buluşturmaya gidiyorum, işim çok. Aşamaları fotoğraflayayım mı? ![]() |
|
|
|
|
|
#3 |
|
Ağaç Dostu
|
Çok çalıştım, çok yoruldum ama değdi tabi. Lisianthuslar hiç zarar görmeden geldiler. KGürsan Bey'in emeğine sağlık, sayesinde bu güzel çiçeği bahçelerimizde görebildik. ![]() En zor iş çim alanı kaldırıp sertleşmiş toprağı bellemek. Eskiden olsa avuçlarım su toplardı ama artık alıştılar. Yeri hazırladım, toprağı belledim. Toprak üzerinde daha önceden ağaç kabuğu vardı, bir çuval da torf ekledim, yumuşak olup fideler rahat kök salsınlar istedim.![]() Fideler yerlerine yerleştiler. 100 fideden 5 tanesini ayırıp hepsini bir araya diktim. İlk başta aralarını biraz yakın tutuyordum ama baktım ki yetmeyecekler sonlara doğru aralarını açmaya başladım. Ben bu yıl 3 renk aldım. Mavi-beyaz katmerli, koyu mor ve beyaz. Beyaz renktekiler tam ortaya çift sıra diktim, merdiven tarafına mavi-beyazları, diğer tarafa da koyu morları. Gelişmelerini fotoğraflarım. Bakalım hepsi birden açınca nasıl olacaklar.![]() |
|
|
|
|
|
#4 |
|
Ağaç Dostu
|
Sevgili Farezyadan gelenler; En sevdiğim ve istediğim Şebboy türü, ![]() Ceylanın güzelliğine bakar mısınız, daha dün almaya niyetlenip vazgeçmiştim, sevgili farezya içimi okumuş. ![]() ![]() Bu kendisinin Sardunyalarından, rengi çok güzel. ![]() Sadece Ezan Çiçekleri biraz sarsılmışlardı. BAhçeye değil de daha rahat bakıma alırım diye saksıya diktim fideleri. Biraz toparlanıp keyiflendiklerinde belki geçiririm bahçeye. Sevgili Özbey'in bahçesindekilerin güzelliğine kimbilir kaç yılda ulaşırlar. ![]() ![]() Bu Sukulenti daha önce görmüştüm ama hep yaprakları ufacıktı. Bunun yaprakları çok gelişmiş. ![]() |
|
|
|
|
|
#7 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
|
|
|
|
|
|
|
#8 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Küpe fidesi.Rengini bende bilmiyorum ,sürpriz . ![]() Selamlar.Bol keyifli günler. |
|
|
|
|
|
|
#9 |
|
Ağaç Dostu
|
Sadece Ezan Çiçekleri biraz sarsılmışlardı. BAhçeye değil de daha rahat bakıma alırım diye saksıya diktim fideleri. Biraz toparlanıp keyiflendiklerinde belki geçiririm bahçeye. Sevgili Özbey'in bahçesindekilerin güzelliğine kimbilir kaç yılda ulaşırlar. ![]() Eklenti 139688 Sevgili Limon (Pembe gelin) İzmirde bu isimle biliyoruz bu çiçeği. Bahçeye dikerseniz daha çabuk kendine gelir. Çok da özen gerktiren bir bitki değil.Kendi ,kendine toprakta çoğalıp yayılıyor. Fide olarak çok bekledikleri için büyümelerini sürdürememiş fidanlar. Bol su ve nemden hoşlanıyorlar. Çok kısa bir zamanda büyüyüp,yayılacaklar. Keyifli günler dilerim. ![]() |
|
|
|
|
|
#10 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
![]() Bunları hatırladınız mı? Verandadaki masanın üzerindeler, gece sıcaklığı oldukça düştüğünden yaprak renkleri kızılımsı oldu ama keyfi yerinde. ![]() Küpe Çiçeği kocaman oldu, şu anda en az 10 tane çiçek var üzerinde. Fotoğraflarını her zaman paylaşıyorum. "Ceylan Gözü" de ağaç gibi kocaman oldu, bu yıl az çiçek açmıştı ama gelecek bahara üzerinin çiçek dolu olacağına eminim. Hediyelerinize gözüm gibi bakıyorum. ![]() |
|
|
|
|
|
|
#11 |
|
Ağaç Dostu
|
Gardenyaları çok nazlı bilirdim, bu yüzden de şimdiye dek hep mesafe vardı aramızda. Geçen yıl çiçekçideki bey zorla bir gardenya bir de japon gülü fidesi vermişti. Saksıda bakıp, kışın içeriye alacaktım. Kışın içeriye alma kısmı beni zorlayan kısım. Ev pek müsait değil, kedi de var vs... Sevgili Jineop'un Gardenyayı bahçesini diktiğini ve karın altında bile gayet keyifli olduğunu görünce, hemen toprağa geçirdim. 2 kere de yerini değiştirdim. Meğer hiç nazlı değilmiş, o kadar keyiflendi ki... Bu bahar bolca çiçek açtı, daha önce pek beğenmediğim çiçek kokusu bile çok güzelleşti, koklamaya doyamadık. Yaprak formu çok güzel, kışın yaprak dökmüyor, çiçekleri çok güzel kokuyor. Manolyadan hiç farkı yok. Ben de bu fidenin alt sürgünlerini budayıp sadece 2 ana dalını bıraktım. Bahçe bonsaisi gibi bodur ağaç olmasını sağlayacağım. Daha çok küçük 60-70 cm kadar. Acelem yok, vaktim çok, büyümesini beklerim. ![]() ![]() Limon ağaçlarının çok yavaş büyüdüklerini düşünürdüm. Geçen yıl bu fidanı aldığımda 50 cm kadardı. Bahçedeki ilk kışında feci don yedi, tüm yaprakları dondu ama baharda yeniden sürgün verdi. Bu yıl hiç çiçek açmadı, ancak toparlandı herhalde. Ama oldukça büyüdüğünü söyleyebilirim. Gece sıcaklıkları düşmeye başlayınca yaprak uçları sararmaya başladı. "Rize Portakalı" daha mı dayanıklı acaba, narenciye türlerinden onu deneyeyim diyorum. ![]() Bu çiçek sanırım "Europs " (Umarım doğru yazmışımdır) Komşum bu yaz başında hediye etmişti. Bahçeme geldiğinden beridir çiçek açıyor. Bu sıra çiçekleri daha da irileşti, tam dökülen yapraklarının arasına yakışan, sonbaharı yansıtan çiçek. 12 ay çiçek açar mı ki? O zaman Kasımpatıyla hiç uğraşmam doğrusu, bunun renkleri varsa onların peşine düşerim. Pembesi var mıdır ki, hemen araştırmalı. ![]() Eskiden bahçeye dökülen yaprakları hemen toplardım, bu yıl özellikle Oya Ağacının sonbaharda kızaran yapraklarının çimlerin üzerine yayılmasını çok sevdim. Sanırım doğa beni doğallaştırıyor. ![]() |
|
|
|
|
|
#12 | |
|
Ağaç Dostu
|
Merhaba
Alıntı:
İyi bayramlar öncelikle. Uzun zamandır siteye giremedim.Hayatıma minik bir bebişin sevinci eklenince, anneanne olmak çok güzelmiş. ![]() Resimlerinizi ve mesajınızı yeni gördüm. Bahçenizden görüntüler yine çok güzel, çok zevkli . Benim de hayalimde olan böyle bir bahçe.Şimdilik balkonumda büyüyen çiçeklerim,bahçeye,toprağa kavuşmayı bekliyor. ![]() Sera ve çiçekçileri gezmeyi sevince de şimdilik bahçeme dikemediğim bitkileri seven arkadaşlarıma hediye etmek beni mutlu ediyor. Fideler büyümüş.sukulent çok hoş görünüyor. İzmirde yapraklar açık renk,hiç böyle olmadı benimki. Çok ilginç bir bitki,kopan yaprağı toprağa değdiği anda bir kaç gün sonra , yaprağın dibinde yeni bitki gelişiyor. Aileniz,bitkileriniz ve dostlarınızla mutlu geçsin günleriniz. |
|
|
|
|
![]() |
| Konu Araçları | |
| Mod Seç | |
|
|