![]() |
|
|
|
|
|
#1 |
|
Ağaç Dostu
|
Hay Allah, Şimdi gördüm askılı saksıyı. Fotoğrafı aynı açıdan almışsınız ya, birinde cam güzelleri belirgin ama diğerinde askılı çiçeklik çok zor seçiliyor. Aynı plandan çekildiği için bana çift yüklenmiş gibi geldi Neyse, iyi ki yazmışım gene de, fotoğrafta askılı çiçeklik çok uzakta kalıyor, farketmemiştim. Şimdi farkettim. Gene selam, dostlukla. |
|
|
|
|
|
#2 |
|
Ağaç Dostu
|
Yaseminler en bol çiçekli dönemlerindeler. Ön bahçe. Yaseminleri 4 yıl önde diktiğimizde 1-1,5 metre boyundalardı. Özel bakım gerektirmeyen, soğuğa dayanan, kokulu çiçekler açan, karınca, böcek, arı hiç gelmeyen, sadece çiçeklenme döneminde dökülen vb.. bir çok olumlu özelliği olan bu sarmaşıktan her bahçede veya balkonda olması gerekir diye düşünüyorum. ![]() Arka Bahçe... Gelin tacına benzetiyorum. ![]() Ortancanın boyu 1,5 metreyi aştı, çiçeklenmeye başladılar. En gelişmiş olan, çiçekleri tek tek açan tür, yanındaki top top açıyor. ![]() Bir de içerden bakalım. ![]() Ağaçlar tamamen kapattılar, ağaçların arkasında envai çeşit sarmaşıklar var ama ben göremiyorum artık, Hanımelleri, Acem Boruları çiçeklerini komşuma açıyorlar. Görmesem de Allahtan Hanımelinin kokusu her yanı sarıyor. ![]() ![]() Düzenleyen limon : 10-10-2009 saat 22:55 |
|
|
|
|
|
#3 |
|
Ağaç Dostu
|
Yeni hazırladığım bölüme aldığım Ortanca da çiçeklenmeye başladı. Çiçek rengi pembe ama çiçeklerinin kenarları tırtıklı, bende yoktu. ![]() Ya bozulursa diye korkarak yere diktiğim Begonyalar çok keyifliler. ![]() Sevgili Balıkçıdan gelen Gün Güzelleri açmaya başladılar. İlk kez görüyorum çiçeklerini, çok güzellermiş. Çiçek saplarının bu kadar uzayacağını bilmediğimden, arkaya ektiğim soğanların ise Beyaz Zambak olduğunu sandığımdan boy sırasında hata yapmışım. Seneye daha doğrusunu düzenlerim. Soğanlılar sırayla açıyorlar. Canna soğanları çürüdü sanırken dün sürpriz yaptılar bana, onlar da yapraklanmaya başlamışlar. ![]() Geçen hafta pazardan aldığım küpelerle yaseminler pek yakıştılar birbirlerine. ![]() ![]() Saraşık Latinlerin boyu pek uzamadı, hoş uzasa da sardırmak biraz zor, dallarını ellemeye gelmiyor, çıtır çıtır kırılıyor hemen. Çiçek renkleri çok güzel. ![]() |
|
|
|
|
|
#4 |
|
Ağaç Dostu
|
Bu çiçeğin soğanlarını ko0kulu beyaz zambak diye dikmiştim ama karışıklık olmuş. Neydi bu çiçeğin adı? ![]() ![]() Sardunyalar doldurmaya başladılar. ![]() Petunyaların renkleri çok hoşuma gidince geçen hafta aldım. Her sene yapış yapış olup ölünce bir daha almayacağım desem de görünce dayanamadım. Gölgede tutuyorum, tam güneş keyiflerini kaçırıyor sanki. ![]() Güler Hanım, sizin verdiğiniz "İspirya" beyaz mıydı? Aklımda beyaz kalmış, ben de yanına arkadaş pembesinden aldım. ![]() |
|
|
|
|
|
#5 |
|
Ağaç Dostu
|
Bıktırdım biliyorum ama fotoğrafı bu sabah çektim, Halen bol çiçek açmaya devam ediyor. En bol ve uzun süreli açan bu koyu mor olan oldu. Zaten en zevdiğim renkti Mavi- Mor tonunda olan için "çiçek ve yaprak yapısı daha kalın sanki daha dayanıklı olacak gibi" demiştim ama yanılmışım. Çiçekleri en çabuk geçen o oldu. Gerçi bu renk bahçenin en eskisi, belki de onun için daha keyiflidir.![]() Bodur Begonvilde o kadar çok çiçek tomurcuğu var ki, hepsi açınca yaprak görünmeyecek. Yerine ilk geldiğinde üzerindeki çiçeklerin hepsini dökmüştü ama yeni yerini sevdi. Yanına diktiğim sakız sardunyanın çiçek rengi begonvilin çiçekleriyle birebir aynı ton. Arasam bu kadar denk getiremezdim. ![]() Hanımelleri ve Yaseminlerin kokularının arasında ben de buradayım diyen Manolyam da tek tek açıyor. İlk açan çiçekler en tepedekiler olduğu için onları fotoğraflayamadım. Alt dallar bol tomurcuktalar. ![]() Bu sarı çiçekli güzeli de iki gün önce görünce çok beğenip aldım. Adını bilmiyorlardı. Burada görmüştüm ama hiç hatırlamıyorum adını ben de. Zenfree, sen de vardı galiba değil mi? ![]() Kocaman açmış Japon Güllerini görünce dayanamadım 2 adet aldım. Oldukça gelişmiş, keyiflilerdi, tanesini 7,5 TL dan aldım. En bol tomurcuklularını aldım, henüz açmadılar açınca paylaşacağım. Gardenya nazlıdır diye pek almak istemezdim ama dayanamadım. Bahçenin yeni güzel kokulu nazlısı.![]() Düzenleyen limon : 15-06-2009 saat 19:05 |
|
|
|
|
|
#8 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
hiç aklımdan çıkmıyor |
|