agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Üyelerin Balkonları, Bahçeleri > Üyelerin Bahçeleri
(https)

Beğeni Düzeni291Beğeniler

Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 23-06-2009, 12:24   #1
Ağaç Dostu

limon's Avatar

Giriş Tarihi: 14-03-2007
Galeri: 637
Jineop, Manolyanız açacak olursa şu sıralar tepelerinde şişkin tomurcuklarını oluşturmuş olması gerekirdi. Bahçeye bir tek gelişmiş-büyük ağaç aldık o da gelişiminin çok geç olduğunu bildiğim ve bir an önce çiçek açmasını istediğim Manolya ağacıydı. İlk diktiğimiz yıl dahil her yıl artarak çiçekleniyor. İlk 2 yıl ona özel gübre alıp, senede 2 kez gübrelemiştim ama 2 yıldır hiç özel gübre de almıyorum. Yalnız bu yıl yeni aldığım Orman Gülleri için olan gübreden Manolyaya da vermiştim bir kere. Sizin için daha çok fotoğraflarım.

Verandamı beğenmenize çok sevindim. Kopya demeyelim, hepimiz beğendiğimiz şeyleri örnek alıyoruz.

Çan Sarmaşığım büyük hızla boylanıyor ama bu yaz açar mı bilmiyorum. Çok merak ediyorum çiçeklerini.

Bilinmeyenlere bakacağım.

limon Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 23-06-2009, 22:09   #2
Ağaç Dostu

fikreteren's Avatar

Giriş Tarihi: 24-02-2007
Merhaba Sayın LİMON, yazlıktan yeni geldim.Bahçenizde hızlı gezinti yaptım.çok güzel.Amarlyis ile hemmoracallis birbirine güzel yakışmış.Tekrar bahçenize geri döneceğim.alıcı gözle incelemeye devam edeceğim.bizde yazın bilgisayar olamayınca bu güzelliklerden uzak kalmaya devam edeceğiz.Sizlere kolay gelsin.

fikreteren Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 24-06-2009, 00:37   #3
Ağaç Dostu

Lithi-um's Avatar

Giriş Tarihi: 09-06-2009
Galeri: 4
Sevgili Limon. Bahçenizde dolaşırken en çok koltuk dikkatimi çekti. Yeri ve yapısı tam benlikmiş orada uzansam kimse kaldıramaz beni herelde . tipik türk erkeğimiyim ne rahat koltuklara zaafım var da

Lithi-um Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 24-06-2009, 08:50   #4
Ağaç Dostu

Adalet Yağcı's Avatar

Giriş Tarihi: 25-06-2008
Galeri: 260
Sevgili Lithi-um, zaafınız açıkça belli oluyor, bilgisayar koltuğuna bakınca
Ama bahçede öyle oturtmazlar bence, önce çalıştırırlar, dinlence ve eğlence yaptığınız iş ile orantılı, ona göre

Adalet Yağcı Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 24-06-2009, 11:50   #5
Ağaç Dostu

Lithi-um's Avatar

Giriş Tarihi: 09-06-2009
Sonunda o koltuğa uturup kuş sesleri eşliğinde. minik bir rüya göreceksem bütün işleri yaparım yazıyım.. (Beni kandırmanın yolları)

Lithi-um Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 24-06-2009, 15:19   #6
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 19-06-2009
Benim manolyamdaki tomurcukları bu sabah farkettim, iki kez hüsranla biten manolya maceram sanırım iki yıllık bir bekleyişin arkasından yüzümü güldürecek) Tabii sert ve sıcak rüzgarın azizliğine uğramazsa. Gerçi iki yıldır alışmış gibi görünüyor. Manolyanız harika açmış, uzun uzun seyrettim. Bakalım benim ki ne renk açacak???

bennur Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 24-06-2009, 16:13   #7
Ağaç Dostu

limon's Avatar

Bennur, Yaprak dökmeyen Manolya, sadece beyaz açar diye biliyorum, yanılıyor muyum?

Fikret Bey, teşekkür ederim. Yaz sonu topluca bakarsınız, daha güzel. Keyifli bir yaz dilerim. ( İşim bilgisayar başında olduğundan, ben de biraz da olsa uzaklaşmanın hayalini kuruyorum. )

Lit-hium, senin yaptıklarına nazaran o sedirin yapımı çok basit. Hatta salonda kullandığım bir sedir var ki onun arkalığı da yok, duvara dayanıp, yastıklar diziliyor, onun yapımı çok çok daha kolay. Bunların rahatlığı için püf noktası sadece enini geniş tutmak.

Eski 27-06-2009, 22:01   #8
Ağaç Dostu

limon's Avatar

Jineopun isteği üzerine Manolyamdan fotoğraflar...
Name:  IMG_4734.jpg
Views: 2818
Size:  37.6 KB

Name:  IMG_4736.jpg
Views: 2862
Size:  19.6 KB

Name:  IMG_4737.jpg
Views: 2845
Size:  26.0 KB

Ortancalarımın bir bölümü...
Name:  ortanca.jpg
Views: 3828
Size:  69.8 KB

Eski 27-06-2009, 22:41   #9
Ağaç Dostu

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi limon Mesajı Göster
Bennur, Yaprak dökmeyen Manolya, sadece beyaz açar diye biliyorum, yanılıyor muyum?
Caddebostan'daki evimizin bahçe girişinde çooook uçuk pembe renkli çiçekler açan bir manolya vardı, hala duruyor da, hani benim bızdık ona benzer mi diye ümitlenerek bekliyorum

Eski 27-06-2009, 22:11   #10
Ağaç Dostu

almira's Avatar

Giriş Tarihi: 24-02-2009
Ortancamı hani nerde.?Valla ortanca nerdeyse ben orda kalıyorum.Herkesin bahçesini tek tek geziyorum.Ortanca olan bahçeler benim favorim.Bir çiçek bahçeye ancak bu kadar yakışabilir.Ortanca yetiştirmeyi başaramamış biri olarak ne kadar ortancalı bahçe varsa ben orda sakız.Bahçenizde mutlu mesut yıllar dilerim.

almira Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 27-06-2009, 22:19   #11
Ağaç Dostu

limon's Avatar

TRT de senelerdir çok severek izlediğim " Gezelim Görelim" programında, Nuray Yılmaz Karadeniz Bölgesinde bir şehirdeydi. Hiç unutmuyorum, o kameraya konuşurken arkasında devasa Ortancalar vardı. Diyelim ki Nuray hanımın boyu 1,60, ortancaların yarısına bile gelmiyordu. Yani nereden baksanız Ortancalar 3,5-4 metre yükseklikte ağaç görünümündeydiler, masmavi çiçekliydiler ve ormanın içinde ağaçların tamamen gölgesindeydiler. Demek Karadeniz iklimini seviyor.

Mersin çok sıcak olduğundan sorun yaratabilir Ortancada.

Sarkan Petunyayı da ilk kez Kıbrıs başkanlık seçimlerinde şimdi adını hatırlayamadığım bir aday ropörtaj yaparken arka planında görüp, hayran olmuştum. Yana yakıla her yerde bu çiçeğin ne olabileceğini araştırmıştım. Sonunda bulmuştum. İddialı olacak ama o zaman hiç bir fidanlık sarkan petunyayı bilmiyorken ben Yalova'dan arayıp bulup 2 kasa getirtmiştim. O zaman ne balkonum ne bahçem vardı ama tüm pencerelerin önüne çiçeklikler yaptırmıştım. Tüm saksılarıma Petunyaları dikmiştim, en az 1 metre aşağıya sarkmışlardı. Görenler kapımı çalıp çiçeğin adını soruyorlardı. Sonraki yıllarda popüler oldu. Şİmdi ben yetiştiremiyorum çünkü normal petunyalarım bile yapış yapış olup ölüyorlar. Ya bu çiçeğin yetiştirilmesi sırasında bir hata yapılıyor, ya iklim değişti. Çünkü o zamanların en zahmetsiz çiçeği Petunyalardı.

Eski 27-06-2009, 22:49   #12
Ağaç Dostu

Alıntı:
Sarkan Petunyayı da ilk kez Kıbrıs başkanlık seçimlerinde şimdi adını hatırlayamadığım bir aday ropörtaj yaparken arka planında görüp, hayran olmuştum. Yana yakıla her yerde bu çiçeğin ne olabileceğini araştırmıştım. Sonunda bulmuştum. İddialı olacak ama o zaman hiç bir fidanlık sarkan petunyayı bilmiyorken ben Yalova'dan arayıp bulup 2 kasa getirtmiştim. O zaman ne balkonum ne bahçem vardı ama tüm pencerelerin önüne çiçeklikler yaptırmıştım. Tüm saksılarıma Petunyaları dikmiştim, en az 1 metre aşağıya sarkmışlardı. Görenler kapımı çalıp çiçeğin adını soruyorlardı. Sonraki yıllarda popüler oldu. Şİmdi ben yetiştiremiyorum çünkü normal petunyalarım bile yapış yapış olup ölüyorlar. Ya bu çiçeğin yetiştirilmesi sırasında bir hata yapılıyor, ya iklim değişti. Çünkü o zamanların en zahmetsiz çiçeği Petunyalardı.
Ben de çok seviyorum, çokça da tohum alıyor, tohumdan yetiştiriyorum, bu yılkiler de çok sağlıklılar. Hem duvar askılarımda hemde büyükçe uzun saksılarda coşmakla meşguller. Fotoğraflarını paylaştım dı. Torf toprak kullanmasam, çok rüzgar almasalar belki daha da iyi olacaklar. Ön ve arka bahçelerden müthiş görüntüler, ellerinize sağlık. Sevgiyle kalın

Düzenleyen bennur : 28-06-2009 saat 08:06 Neden: imla hatam
Eski 28-06-2009, 19:51   #13
Ağaç Dostu

Kiraz's Avatar

Giriş Tarihi: 13-02-2008
Galeri: 73
Sevgili Limon, manolyan şiir gibi...Ortancaların güneş alıyor herhalde, kaç saat güneşte kalıyor, hangi saatlerde? Seneye benimkilerin sayılarını arttıracağım ama sulama yüzünden cesaret edemiyorum.

Düzenleyen Kiraz : 30-06-2009 saat 07:30
Kiraz Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 29-06-2009, 12:58   #14
Kaybettik, Allah rahmet eylesin

jineop's Avatar

Giriş Tarihi: 25-11-2008
Galeri: 94
Merhaba,
Petunyaları ekerken katmerli olanla, katmersiz olanı yanyana ekmeyin. Biri ,diğerini yokediyormuş.Yine yerini değiştirmemeye çalışın. Tohumdan çıkan karışık renkli petunyalarım tek katlılar ama daha diri,yaprakları daha küçük ve kıvrımsız ama gerçekten çok güzeller.

jineop Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 29-06-2009, 19:17   #15
Ağaç Dostu

limon's Avatar

Kirazcığım, Ortancalar hemen hiç güneş almıyorlar. Sabah çok kısa bir süre yandan hafifçe güneş gelip hemen geçiyor. Saat 11 e kadar güneş alan yerdekiler tamamen keyifsizdi, yerlerini değiştirmiştim. Bir de tamamen gölgede olanlar var ki onların yaprakları elimden büyük ve yaprak rengi kopkoyu yeşil.

Eski 07-07-2009, 19:21   #16
Ağaç Dostu

Zeytinci's Avatar

Giriş Tarihi: 24-12-2008
Alıntı:
Bir de tamamen gölgede olanlar var ki onların yaprakları elimden büyük ve yaprak rengi kopkoyu yeşil.
Sn. Limon,

Tamamen gölgede çiçek açıyorlar mı?
Biz de herşey bu yıl deneniyor. Bir pembe ortancamız var. Yarı gölgede. Hafta da bir su veriliyordu. Cuma akşamları boynu bükük buluyoruz. Suyu verince gece canlanıyor. Dayanıklı ve güzel olduğu için sevdik. Tamamen gölgede çiçek açıyorsa sayısını arttırmam gerek

Zeytinci Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 08-07-2009, 08:14   #17
Ağaç Dostu

Kiraz's Avatar

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Zeytinci Mesajı Göster
Sn. Limon,

Tamamen gölgede çiçek açıyorlar mı?
Biz de herşey bu yıl deneniyor. Bir pembe ortancamız var. Yarı gölgede. Hafta da bir su veriliyordu. Cuma akşamları boynu bükük buluyoruz. Suyu verince gece canlanıyor. Dayanıklı ve güzel olduğu için sevdik. Tamamen gölgede çiçek açıyorsa sayısını arttırmam gerek
Sn. Zeytinci, sabah güneşini seviyorlar ama tamamen gölge yere dikili olanlar da çiçek açıyorlar, bahçemde var.

Sevgili Limon, begonvilin çok güzel. Senelerdir ısrarla begonviller aldım ama hepsini öldürdüm, bu sene elimde kalan da kışın zamansız çiçek açmıştı, bu yaz hiç açmadı. Deniz seviyesinde olanların kışın şansı çok daha fazla, denize yakınım ama seviye farkından dolayı ısı farkımız da çok oluyor.

Bu arada ben de kına çiçeğini çocukken yetiştirmiştim ama sonra pek değer vermemişim. Geçen sene komşumun verdiklerinden tohum ayırdım, şimdi açmalarını bekliyorum. Katmerli açan ve taş arasında çıkan kınaların çok güzel.

Eski 07-07-2009, 14:24   #18
Moderatör

Güler's Avatar

Giriş Tarihi: 26-04-2007
Galeri: 103
Benim bir arkadaşım kestiği ortancaların renkleri kaybolmasın diye (pembe, pembe kalsın-mavi, masmavi kalsın) daha ortancalar en güzel hallerindeyken, üzerlerine saç spreyi sıkar ve baş aşağı asarak güneş almayan bir yerde kuruturdu.
Daha sonra da onları salonundaki büyük vazolarda sergilerdi.

Ben kendim hiç denemedim. Şimdi, peki onlar yapış yapış olmuyormuydu diye düşünüyorum.

Güler Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 07-07-2009, 16:53   #19
Ağaç Dostu

limon's Avatar

Gilancığım, Güler Hanım vermiş cevabı. Ben geçen yıl canlı hallerinde kesmeye kıyamadım, dallarında kuruyuncaya kadar tuttum, yaz sonunda kesip vazoya yerleştirdim. Renkleri orijinal halleri gibi olmadı ama yine de çok beğendim.

Aramızda telapatik bir durum oluştuğuna inanıyorum Çünkü bu sabah, sizin bu yazınızı okumadan önce, Deniz Lavantaları ve Ortancalarla ufak bir aranjaman yaptım. Fotoğraf makinamın pilleri bitmişti, şarj olmalarını bekliyordum. Birazdan çekip, paylaşacağım.

Eski 07-07-2009, 20:33   #20
Ağaç Dostu

gilan's Avatar

Giriş Tarihi: 22-03-2007
Galeri: 8
Alıntı:
Gilancığım, Güler Hanım vermiş cevabı. Ben geçen yıl canlı hallerinde kesmeye kıyamadım, dallarında kuruyuncaya kadar tuttum, yaz sonunda kesip vazoya yerleştirdim. Renkleri orijinal halleri gibi olmadı ama yine de çok beğendim.

Aramızda telapatik bir durum oluştuğuna inanıyorum Çünkü bu sabah, sizin bu yazınızı okumadan önce, Deniz Lavantaları ve Ortancalarla ufak bir aranjaman yaptım. Fotoğraf makinamın pilleri bitmişti, şarj olmalarını bekliyordum. Birazdan çekip, paylaşacağım.

Bu durumda biraz daha beklemeye karar verdim. Zaten topu topu 5-6 çiçeği var, onları da kesmeye hiç kıyamıyorum Değil begonvil, biz daha ortancaları bile bahçeye dikemiyoruz, ondan azıcıklar böyle Renkleri geçerken keseyim. Zaten sizin geçen sene eklediğiniz resimdeki renkler çok hoşuma gitmişti benim.

Saç spreyi fikrini unutmuştum, hatırlattığınız iyi oldu. Güler Hanımcım, yapış yapış olmuyorlar Annem kesme çiçek alınca daha çok dayansın diye üstüne sıkar. Sanırım incecik film gibi kaplıyor çiçeği, böylece nem kaybetmesini önlüyor.

Bodur begonvil muhteşem olmuş! Bauhaus'ta görmüştüm. 5 cm falan boyu vardı, çok cazip gelmemişti ama böyle olacağını bilsem kaçırmazdım Artık siz hepimizin yerine bakar büyütürsünüz, biz de izleriz

Ortanca-deniz lavantası aranjmanını da merakla bekliyorum

gilan Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 15-07-2009, 22:35   #21
Ağaç Dostu

limon's Avatar

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi gilan Mesajı Göster
Bu durumda biraz daha beklemeye karar verdim....

Ortanca-deniz lavantası aranjmanını da merakla bekliyorum
Gilan, dalında kurumadan kestiğim Ortancalar aynı günün akşamına pörsüdüler. Geçen yıl dalında tamamen kuruyunca kestiklerim tüm kış evde başköşedeydiler Deniz Lavantaları da renklerinin canlılığını kaybetti, ufak beyaz çiçekçikleriyse tamamen kayboldu. Onları da tamamen kuruyana kadar üzerinde tutmaya karar verdim. Benim aranjmanın ömrü çok kısa oldu

Eski 07-07-2009, 18:02   #22
Ağaç Dostu

Aziz Fayda's Avatar

Giriş Tarihi: 21-04-2009
Sevgili limon,

Bahçeniz çok güzel, devamlı takip ettiğim bir bahçe olup size bir sorum olacak. Bizim bahçemiz yapım aşamasında olup, sizin çim konusunda çektiğiniz sıkıntıları okumuştum. Çim yapma arefesinde olduğumuz için tecrübelerinize ihtiyacımız var. Özellikle gördüğüm ve bildiğim kadarıyla bir köpeğiniz var ve sanırım bahçede özgür. Rulo çim düşündüğüm için bir iki firma ile gürüştüğüm kadarıyla köpek idrarırının her zaman çime zararlı olduğu ve o bölgedeki çimi öldürebileceğini söylüyorlar. Siz böyle birşey yaşadınız mı ? Çim bakımı konusunda köpeğinizden doğan bir sıkıntınız oldu mu ?
Çok yakınımda bir at çiftliği var ve atlar yemyeşil ve oldukça canlı çim üzerinde her konuda serbest olarak dolaşıyorlar ve hiçbir sorun yaşanmadığını söylüyorlar. Hatta çiftliğin sahibi Kazak olup daha bu durumun çimlere yaradığını idda ediyor.
Biraz kafam karıştı doğrusu. Sizin bu konuda ki tecrübeleriniz nelerdir ?

selamlar
Aziz FAYDA

Aziz Fayda Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 07-07-2009, 18:10   #23
Ağaç Dostu

Kiraz's Avatar

Ortancalara sprey sıkıp, tersten asıp kurutmak en iyisi ama bu durumda da bir miktar solma oluyor. Aslında soluk hali de güzel oluyor. Çok taze toplanan ortancalar kısa zamanda buruşup bozuluyor, mümkün olduğu kadar geç ama renkler bozulmadan yaptıklarım daha iyi sonuç verdi.

Eski 07-07-2009, 19:12   #24
Ağaç Dostu

limon's Avatar

Kına Çiçeğini pek sevmezdim önceden. Haksızlık ettiğim çiçeklerdenmiş. Baharda aldığım tohumların arasında "Katmerli Kamelya" yazan çiçeğin bildiğimiz "Kına Çiçeği" olduğunu filizlenmeye başladığında anladım. Tohumlarun hemen hepsi çimlendiler,sorunsuzca büyüdüler. Yarım metre kadar boylandılar, gövdesi çok güçlü, desteğe ihtiyacı yok. Daha önce hiç bilmezdim çiçeklerinin bu kadar güzel olduğunu. Demek kendimin yetiştirmesi gerekiyormuş

Bazıları katmersiz,
Name:  IMG_4753.JPG
Views: 2085
Size:  49.5 KB

Name:  IMG_4767.JPG
Views: 2058
Size:  49.3 KB

Katmerlisine bayıldım. Ponpon güllere benziyor çiçekleri, çok sevdim.
Name:  IMG_4752.JPG
Views: 2406
Size:  48.4 KB

Tohumları ekerken rüzgardan uçan bir tohumun yetiştiği yere bakar mısınız? Bahçe yetmedi artık taşlarda da yetiştirmeye karar verdim
Name:  IMG_4751.JPG
Views: 2064
Size:  53.0 KB

Eski 07-07-2009, 19:14   #25
Ağaç Dostu

limon's Avatar

Bu da bayıldığım "Bodur Begonvil" Bodrum'daki bahçemizdekiler sarmaşık türlerdi fakat çok dikenlilerdi. Bu tür dikensiz.
Name:  IMG_4763.jpg
Views: 4158
Size:  40.0 KB
Name:  IMG_4762.JPG
Views: 3332
Size:  60.0 KB

feyzagul ve aleydi beğendi.
Eski 07-07-2009, 19:01   #26
Ağaç Dostu

limon's Avatar

Aziz Bey, köpeğin idrarı gerçekten bozuyor çimi, ama sonbahar yağmurlarında yeniden yeşerip eski haline dönüyor. Köpek küçükken yanında olmadığımızda serbest bırakmıyorduk. Eğitimde, en etkili yolun köpek tam kusur işlerken uyarılması olduğunu söylemişlerdi. Denileni uyguladık. Şimdi köpeğimiz 4 yaşında, sabah öğlen ve akşam tuvalete çıkardığımızda bahçede tamamen serbest bırakıyoruz, ama ihmal ettiğimiz zamanlarda veya erkek kedilerin bıraktığı izleri örtmek için arada kazalar oluyor. Görürsem bölgeye bol su tutuyorum, sorun olmuyor ama görmediğim bir iki yerde sararmalar oluyor.

Kışın zaten kapalı durduğu için güzel havalarda kapatmaya kıyamıyoruz. Bahçeyi ona göre düzenledik. Mesela yürüme yollarının kenarlarına hiç bitki dikmedim. İlk başlarda bir iki denemem oldu ama baktım ki olacak gibi değil, vazgeçtim. Bitkileri dikerken mecburen köpeği de göz önünde bulundurarak yerlerine karar veriyorum.

Tabii köpeğinizin karakteri de çok önemli. Bizimkisi ağırbaşlı sayılabilecek bir karakterde, çok hareketli sayılmaz. Çok enerjik ve heyecanlı köpeklerde durum daha zor. Komşum, başa çıkamıyor, her diktiği ağacı köpeği köküne kadar yiyor, toprağı kazıyor vs.. Bu gibi durumda da mecburen ona ait bir bölge sınırlamak ve siz yokken oraya kapatmak en iyisi. Sizin yanınızda zaten sorun yok.

Konu hayvanlar olunca çenem düşüyor.

aleydi beğendi.
Eski 07-07-2009, 19:40   #27
Ağaç Dostu

limon's Avatar

Çiçekleri kendini taşıyamayacak kadar büyük açıyorlar Zeytinci. Ancak haftada bir su yeterli gelmez, Ortanca toprağı hep nemli olmalıymış, her gün, olmazsa iki günde bir bolca su veriyorum. Ancak ne kadar su verirsem vereyim sıcak ve nemli havalarda güneş gelmese bile bahsettiğiniz gibi öğlen saatlerinde yaprakları pörsümüş gibi olup boyunlarını bükebiliyorlar. Ancak gece toparlanıp, sabah yine dipdiri oluyorlar.

Eski 07-07-2009, 20:07   #28
Ağaç Dostu

Aziz Fayda's Avatar

Giriş Tarihi: 21-04-2009
Sevgili limon,

Verdiğin bilgiler için çok teşekkür ederim. Ben ve eşim kangal sevdalısıyız ve üç yetişkin kangalımız var. Anlayacağınız işimiz çok zor. Onlar da bizim bahçenin ortaklarından. Onlar yüzünden hazır çim uygulaması yapmayı düşünüyoruz ama sonrasını nasıl koruyacağız bilmiyorum. Kemirme ve zarar verme gibi huyları yok ama bir iki olay yaşadık.

Ortancalar hakkında yaşadığım bir tecrübeyi ben aktarmak istiyorum. Ben de bazı arkadaşlar gibi ortancaların gölge bitkisi olarak bilirdim ve 3-5 kök ortancamı böyle yetiştiriyordum. Ama daha da çoğaltmak ya da görmek istediğimyerlere dikmek istiyordum ama istediğim yerler de güneşti. Taa ki geçtiğimiz ay İzmir'in çiçek diyarı Bayındır'da güneşin anlı kabağında (bizim köy dilinde) ortancaları görünceye kadar durum böyleydi. Çiçekçi dostuma sorunca bu ne ayak bizi mi kandırıyorsunuz dedim. Öğrendim Güneşin anlı kabağında da ortanca yetişebiliyormuş. İlbaharda odunsu dallardan çelikleme yöntemiyle uyanmadan üretim yapıp güneşe koyarsanız güneşe gölgeye koyarsanız gölgeye alışır dediler. Ama onlar da ortancanın bir gölge bitkisi olduğunu tekrarladılar. Ama olmaz diye birşey olmadığını ispatladılar. Tabii ki bunu gören ben saksısı 1.25 TL. den kırmızıydıi pembeydi doldurdum arabayı. Görmek istediğim güneşli mekanlara diktim. Sonuç mu ? şimdilik süperler. Bu konuda uzman arkadaşların mutlaka söyleyecek sözleri vardır.

Eklenen Resimler

feyzagul beğendi.
Aziz Fayda Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 07-07-2009, 20:11   #29
Kaybettik, Allah rahmet eylesin

jineop's Avatar

Giriş Tarihi: 25-11-2008
Galeri: 94
Sevgili Limon,
Begonvilinize bir nazarlık takmalı,bu ne güzellik.Maşallah...Benim begonvilim geçen sene koruma yapmama rağmen kurudu ,hala kuru dallarını ,söküp atamadım. Kanarya gülü sardırdım.Tekrar yeni begonvil ekmeye de cesaret edemedim.

jineop Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 08-07-2009, 23:08   #30
Ağaç Dostu

Sevgili Limon, kınalar çok güzeller, hele katmerli olan harika. Çocukken anneannemin bahçesinde bolca olurdu. Seneye ekilecekler listeme aldım Bodur begonviliniz çok ama çok güzel, nazar değmesin. Diğerine göre, hava şartlarına daha dayanıklı, ben problemli terasımda bu kışı sağ salim geçirttim. Bu güzellikler vede o harika can yoldaşınızla keyifli zamanlar dilerim. Sevgiyle kalın

Konu Araçları
Mod Seç

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 01:28.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2026