agaclar.net

agaclar.net (https://www.agaclar.net/forum/)
-   Ücretsiz Tohum, Çelik, Fidan vs. Paylaşımı ve Takas (https://www.agaclar.net/forum/ucretsiz-tohum-celik-fidan-vs-paylasimi-ve-takas/)
-   -   Kaktüs Kardeşliği (fazla kaktüslerimizi paylaşalım) (https://www.agaclar.net/forum/ucretsiz-tohum-celik-fidan-vs-paylasimi-ve-takas/5219.htm)

polemos 14-08-2013 05:35

Sayin ozgul20 kaldiysa paylasiminizdan bana da gonderebilir misiniz?

eceyıldız 14-08-2013 22:42

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi özgül20 (Mesaj 1189381)
Wonderland, eceyıldız ve incites adres bilgilerinizi telefon numaralarınızla birlikte bekliyorum. Malum tatil bitti. Pazartesi işbaşı yapıyorum. Kargoları da en erken pazartesi aras kargoya verebilirim, eğer size de uygunsa... selamlar..

Şimdiden çok teşekkür ediyorum bu mesajı görünce çok sevindim.

YaArc 15-08-2013 12:01

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Engin (Mesaj 309909)
Saksıların üstlerinde bakım önerileri de vardı.Fiyatları da 2.99 du.

Bu gün migrosta bitki bölümü açılmış diye uğradım, 5 yılda 5 tl olmuş fiyatları. Belki uygundur bilmiyorum ama küçücük ve satılsın diye üzerine silikonla çiçeğe benzer bir plastik yapıştırılan kaktüse o kadar vermeye içim el vermedi. İki afrika menekşesi aldım geldim.

Ama eğer elinde fazla kaktüs olan var ise talip olabilirim :)

Yaren06 22-08-2013 11:51

benim hiç kaktüsüm yok :( elinde fazla olan arkadaşlardan istesem gönderebilirmisiniz

Narinkhn 23-08-2013 20:41

Herkese merhabalar.Ben yeni üye oldum siteye ama bol bol okuyup faydalandım bilgilerinizden.Benimde 5 çeşit kaktüsüm var ve sürekli çoğaltıp hediye ediyorum.Sizden ricam çeşitleri fazla olan biri benimlede paylaşabilirmi?Bende URfa biberi gönderirim karşılığında:))özellikle yılan kaktüs bulmadım burada.Şimdiden teşekkürler...

mmanager 24-08-2013 08:16

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Yaren06 (Mesaj 1192022)
benim hiç kaktüsüm yok :( elinde fazla olan arkadaşlardan istesem gönderebilirmisiniz

Sayın Yaren06 adresinizi özelime gönderebilirseniz size elimde olan fazla cinslerden gönderebilirim.Sizi de kaktüsseverler ailesine dahil edelim.Saygılar.

özgül20 24-08-2013 19:22

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Yaren06 (Mesaj 1192022)

Elimdeki türlerden büyük zevkle gönderirim. Adresinizi bekliyorum.

özgül20 24-08-2013 19:24

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi polemos (Mesaj 1189390)
Sayin ozgul20 kaldiysa paylasiminizdan bana da gonderebilir misiniz?

Pazartesi kargonozu göndermeye çalışacağım. Selamlar...

mmanager 28-08-2013 08:42

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Narin.karahan (Mesaj 1192425)
Herkese merhabalar.Ben yeni üye oldum siteye ama bol bol okuyup faydalandım bilgilerinizden.Benimde 5 çeşit kaktüsüm var ve sürekli çoğaltıp hediye ediyorum.Sizden ricam çeşitleri fazla olan biri benimlede paylaşabilirmi?Bende URfa biberi gönderirim karşılığında:))özellikle yılan kaktüs bulmadım burada.Şimdiden teşekkürler...

Sayın Narin Karahan dün kargonuzu gönderdim.Elimde olan paylaşmaya uygun veya üstünde yavruları olan cinslerden göndermeye çalıştım.Umarım beğenirsiniz.Özellikle silvestri cinsinden 3 çelik koydum.Opuntuna (tavşan kulağı )kaktüsüm bira buruşmuştu ölmüş çiçeği gönderdiğimi düşünmeyin köklü ve üstünde yavruları da vardı verdiğim gübreden dolayı oldu diye düşünüyorum..Yılbaşı çiçekleri de karışık renklerde artık şansınıza hangisi gelirse.Kolay gelsin bol çiçekli günler dilerim...

eceyıldız 28-08-2013 10:08

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi özgül20 (Mesaj 1189381)
Wonderland, eceyıldız ve incites adres bilgilerinizi telefon numaralarınızla birlikte bekliyorum. Malum tatil bitti. Pazartesi işbaşı yapıyorum. Kargoları da en erken pazartesi aras kargoya verebilirim, eğer size de uygunsa... selamlar..

Sayın Özgül20, kargoyu dün aldım elime geç ulaştığı için bir kaç kayıp olmuş en çok ta sukkulent için üzüldüm çok sevdiğim bir türdü sağlık olsun artık yapacak birşey yok.tekrar çok teşekkür ederim.
Saygılar Selamlar

özgül20 28-08-2013 20:08

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi eceyıldız (Mesaj 1193774)
Sayın Özgül20, kargoyu dün aldım elime geç ulaştığı için bir kaç kayıp olmuş en çok ta sukkulent için üzüldüm çok sevdiğim bir türdü sağlık olsun artık yapacak birşey yok.tekrar çok teşekkür ederim.
Saygılar Selamlar

Sevgili eceyıldız,
Maalesef geç ulaşmış. Kargolar sıkıntılı ne yazı ki :(( Kaktüslerde kayıp olacağını sanmam. Toprakla buluşunca kendilerini toparlar. Sempervivumda da pek sıkıntı olmaz diye düşünüyorum. Hemen dikmelisin. Eğer tutmazsa yenisini zevkle göderirim. Yanımda sadece anaç sempervivum var. Ama haftasonu köyden yenilerini getircem, sana da yollarım eğer istersen. selamlar...

eceyıldız 28-08-2013 20:48

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi özgül20 (Mesaj 1193924)
Sevgili eceyıldız,
Maalesef geç ulaşmış. Kargolar sıkıntılı ne yazı ki :(( Kaktüslerde kayıp olacağını sanmam. Toprakla buluşunca kendilerini toparlar. Sempervivumda da pek sıkıntı olmaz diye düşünüyorum. Hemen dikmelisin. Eğer tutmazsa yenisini zevkle göderirim. Yanımda sadece anaç sempervivum var. Ama haftasonu köyden yenilerini getircem, sana da yollarım eğer istersen. selamlar...

Sevgili Özgül20, zaten tamamen çürüyen sempervivum ve aliminyum folyoya sardığın bitkilerin biri, kaktüslerde bir zaiyat yok. Havalar serinlesin ben sizden isterim sıcaklar yüzünden çürüdü sanırım. Tekrar çok teşekkür ederim ilginize...

sumeyra47 12-09-2013 22:56

Fazla kaktüslerinden paylaşmak isteyen olursa ben talibim..

Narinkhn 17-09-2013 16:33

Sevgili özgül20'den gelen kaktüslerim...

1 Eklenti(ler)
İnşallah köklenirler...:p

Narinkhn 17-09-2013 16:35

Sevgili özgül20'den gelen kaktüslerim...

1 Eklenti(ler)
Yeni misafirlerimiz:)

Narinkhn 17-09-2013 16:37

1 Eklenti(ler)
Devamı...

Narinkhn 17-09-2013 16:38

Benim önceki kaktüslere kardeş oldular:)

COYOTE 17-09-2013 20:03

Sevgili narin karahan eğer isterseniz ben de size bir iki tür gönderebilirim;)

Narinkhn 17-09-2013 23:53

Aslında çok sevinirim:)Zaten çok severim bitkileri ama yaşadığım şehrin sıcakları kaktüs dışındaki bitkilere çok müsait değil.Sevgili coyote resimdekilerden farklı türleri yetiştiriyorsanız onlardan rica edebilirim.Çok teşekkür ederim şimdiden:)

COYOTE 18-09-2013 17:54

Tamam siz bana adresinizi gönderin ben size değişik bişiler yollarım:))

İlkbahar 19-09-2013 17:32

Merhabalar;

Benim hiç kaktüsüm yok :( elinde fazla olan arkadaşlardan istesem gönderebilir misiniz?Sizden ricam çeşitleri fazla olan biri benimle de paylaşabilir mi?

masallale 01-10-2013 16:04

selam. ben çiçek delisiyim. ama hiç kaktüs yetiştirmeyi düşünmemiştim. ta ki kaktüs sayfalarındaki kaktüs fotoğraflarını görene kadar. elinde fazla kaktüsü olan arkadaşlar bana da gönderebilir misiniz. bende yetiştirmek istiyorum :(

İlkbahar 01-10-2013 21:56

Sukulent ve kaktüslere kaşı büyük ilgim var paylaşmak isteyen olursa çok sevinirim.Özellikle Sukulent çeşitleri olan varsa lütfen benimle paylaşabilir mi?Gönlü zengin olan bitki sever dostlar şimdiden teşekkürler.

altintasna 02-10-2013 21:14

Bir gün paylaşabilecek kadar kaktüse sahip olabilmeyi ümid ediyorum. =)

salihakif 03-10-2013 19:30

Özellikle izmir, adana, mersin ,aydın çevrelerinde sokaklarda balkonlardaki saksılarda kaktüs görmek çık sık karşılaşılan bir durum. Bu şehirlerdeki arkadaşlarımız gözünü dört açsın:)

Peki benim gibi Kars'ta olanlar ne yapsın:)

Bende Adana İzmir ve Muğla da, tatillerdeyken doğada gördüğüm kaktüslerden topluyorum ve eve getiriyorum. Neyse ki seyahate dayanıklılar.

Adana dan kopardığım bir kaktüsü, bir hafta orada, 15 günde Trabzonda beklettikten sonra diktim ve hiçbirşey olmadı.

Narinkhn 13-10-2013 10:45

Bunlarda sevgili Coyote'den gelen minikler....

1 Eklenti(ler)
Birinde çiçek görünce çok şaşırdım

Narinkhn 13-10-2013 10:46

Çiçekli olan...

1 Eklenti(ler)
:(çok güzel ve hala solmadı.

Narinkhn 13-10-2013 10:48

Bunlarda kök salsınlar diye gölgede bekleyenler

1 Eklenti(ler)
;)hepsi çok güzel ama ben gidip gelip bakmaktan öldürmesem iyidir:dilli:

Narinkhn 13-10-2013 10:50

En üstteki fotoğraf karışık türlerim bu fotoğraftakiler yeni minişler

1 Eklenti(ler)
:rolleyes:

Narinkhn 13-10-2013 10:53

Teşekkürler...

:)Tekrar çok teşekkür ederim.Bende Sevgili Coyote'Den gelen kutuyu sakladımki isteyen birilerine gönderebileyim:p

Hurci 14-10-2013 00:08

elinde kaktüs türleri olanlar varsa paylaşımda bulunurlarsa çok sevinirim

Zerrin Torun 14-10-2013 09:41

Bende var Sn.Hurci.Sizdede sukulent çelikleri varsa 4 büyük kök kaktüs hemen gönderebilirim.Paylaşım sayfamda resimleri var.Bakabilirsiniz.İlgileniyorsanız yazın.

kntlmelek 14-10-2013 19:33

sayın eylem ben alabilirmiyim

kntlmelek 14-10-2013 19:34

eger sizde istersenniz elimde olanlardan gönderebilirim

Hurci 14-10-2013 21:11

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Eylem TUGCE (Mesaj 1208310)
Bende var Sn.Hurci.Sizdede sukulent çelikleri varsa 4 büyük kök kaktüs hemen gönderebilirim.Paylaşım sayfamda resimleri var.Bakabilirsiniz.İlgileniyorsanız yazın.

Çok teşekkürler ancak bu türlere merak edip yeni başlayan biriyim elimde o yüzden malesef yok :( ama ileride inşallah sizler gibi dağıtabilen bir mertebeye ulaşırım :)

Zerrin Torun 15-10-2013 17:13

Sn Kntlmelek tabi alabilirsiniz.Özelden adres bilgilerinizi bırakın.Bende size bildiririm.Siz sukulent çeşitleri bana gönderin.Bende kaktüsleri size gönderirim hemen.

Narinkhn 17-10-2013 20:13

Yeni sukkulentlerimden son halleri.Sağdaki miniklerinde bir sorun var.

1 Eklenti(ler)
Ne yapmam gerekli?Buruştu ve rengi sarıya dönüyor:(Sevgili Coyote yorumunuzu bekliyorum.

COYOTE 17-10-2013 21:48

Dikerken kökleri canlı mıydı kurumuş muydu? Canlı idiyse birşey olmaz diye düşünüyorum. Bu tarz yapraktan yetiştirdiğim bitkileri ben dikmiyorum da topratğa yatırıp kök verince hafif üzerine tof serpiyor kök kısmına gelecek şekilde su fıslıyorum diğerleri gibi soldaki ikisi yani yavrulayınca yerini biraz daha sağlamlaştırıyorum. Umarım en sağdaki toplar kendini kurutmamaya çalışın çok toprağını ara ara su fıslayın yani gün aşırı gibi ;)

Narinkhn 18-10-2013 10:36

Çok teşekkür ederim.

Biri köklü diğerinin yolculuktan olsa gerek kökü yoktu.Kötü durumda olanı köklenene kadar sulamasam daha doğru olacak sanırım.Büzüşmüş durumda ve içi jel gibi görünüyor:(Toprakta duruş şekillerinde yanlışlık yok sanırım.Umarım düzelirler...

COYOTE 18-10-2013 12:21

Hımm jel gibiyse çürüyebilir sanırım olmazsa da üzülmeyin yetiştirmeye çalıştığım var olunca ondan yollarım;):D

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 01:34.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025