agaclar.net

agaclar.net (https://www.agaclar.net/forum/)
-   Ücretsiz Tohum, Çelik, Fidan vs. Paylaşımı ve Takas (https://www.agaclar.net/forum/ucretsiz-tohum-celik-fidan-vs-paylasimi-ve-takas/)
-   -   Passiflora Mollissima (https://www.agaclar.net/forum/ucretsiz-tohum-celik-fidan-vs-paylasimi-ve-takas/38757.htm)

YeşimM 01-02-2016 11:11

Çok teşekkür ederim ben de

YeşimM 01-02-2016 11:16

Sevgili balıkçı çok sevindim sizin adınıza ben de yeni üyeyim mesaj sayım yetmiyormuş ama sevgili jezebel hevesimi kırmadı acemi şansı oldu benimki de

Jezebel 01-02-2016 13:37

Sn.Balıkçının siteye çok emeği var. 3-5 tohum ne ki:confused:
Bir zamanlar kokulu gül çeliği dağıtmıştı.
Benim hafızam kısa sayılmaz :)

YeşimM 03-02-2016 17:12

Sevgili Jezebel postalar imza karşılığında mı teslim edilecek bilginiz var mı acaba?
İyi akşamlar.

Jezebel 03-02-2016 20:22

Postalar kayıtsız olarak verildi, bu gün veya en geç yarın gelmiş olmalılar.
Aynı anda verdiğim kargo bu gün Bursa'ya ulaştı.
İmza gerekmiyor.

YeşimM 03-02-2016 21:28

Peki teşekkür ederim

buz45 04-02-2016 01:19

Sayın Jezebel, tohumlar bugün elime ulaştı. Çok teşekkür ederim. Umarım büyütüp, çiçeklerinin resmini paylaşmak nasip olur.

mehmetckc 04-02-2016 07:21

Sayın Jezebel, geç kalmış taleplere cevabınız ne olur acaba? :)

rainac 04-02-2016 12:32

Sayın Jezebel, tohumlar bugün elime ulaştı. Çok teşekkür ederim. Umarım büyütüp, çiçeklerinin resmini paylaşmak nasip olur.

Jezebel 04-02-2016 12:39

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi mehmetckc (Mesaj 1437433)
Sayın Jezebel, geç kalmış taleplere cevabınız ne olur acaba? :)

Sadece 10 kişiye dağıtım planlandı.
O rakamı aştım. Zarfları postaya vermeden önceki talepleri de dikkate alıp 12 kişiye gönderim yaptım.
Paylaşım bitti.

metinata 04-02-2016 19:06

Sayın Jezebel,
Tohumlar bugün elime ulaştı. Çok teşekkür ederim. Posatanın bu kadar hızlı getirdiğinide yeni şahit oldum.

Jezebel 04-02-2016 22:32

Arkadaşlar,
Tohumları eline geçen herkesin bildirmesini rica edeceğim.
Katılan herkesin başarılı olmasını dilerim.

mehmetckc 05-02-2016 21:45

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Jezebel (Mesaj 1437495)
Sadece 10 kişiye dağıtım planlandı.
O rakamı aştım. Zarfları postaya vermeden önceki talepleri de dikkate alıp 12 kişiye gönderim yaptım.
Paylaşım bitti.

Sağlık olsun artık...
Paylaşım yaptığınız arkadaşlar adına teşekkürlerimi sunarım.
Saygılar,

cinaliciftligi 07-02-2016 23:28

merhaba biz burhaniyeye yerleşmiş 2 emekli kişiyiz.cinaliciftliği diye blogumuz var ,henüz yeni üyeyiz eger mümkünse bize yollarsanız çok seviniriz.bittiğini yazmışsınız. 2.kere tohumunuz olursa şimdiden sıraya girelim dedik:))

Jezebel 08-02-2016 08:30

Tohum var ancak vakit yok.
Sn. Mila'nın tohumlarını henüz göndertmedim mesela.
Herkes aldığını bildirip eksik varsa tamamlanınca elimde hala varsa size de gönderebilirim.
Alanlar "aldık" desin lütfen ki elimdeki fazlalığı taksim edebileyim.

YeşimM 08-02-2016 11:32

:oBenim tuhumlarım gelmedi Sevgili Jezebel.
PTT yi aradım ama kayıtsız olduğu için 1 hafta da olur 1 ay da olur takip edemeyiz dediler.

birgaripyolcu 08-02-2016 11:42

Yeşim hanım PTT uzun çok farklı olabiliyor,benimde gelmedi.Dediği doğru 3 haftada da olabilir.

YeşimM 08-02-2016 11:58

İlginize teşekkür ederim Sayın bigaripyolcu.

esmaesma 08-02-2016 15:27

Sayın jezebel tohumlar henüz bana ulaşmadı. Ulaşınca sizi mutlaka bilgilendiririm. Paylaşımınız için tekrar teşekkürler.

efeege 08-02-2016 18:08

Sevgili jezebel bu gün tohumlar adresime ulaşmış.
Biz şehir dışında olduğumuz için alt katta oturan abimize ilgilenmesini ria etmiştik.
Bu gün tohumların geldiğini bildirdi.
Teşekkür ederim. elinize emeğinize sağlık.

-Doğadan- 08-02-2016 19:00

Tühhh nasıl kaçırdık bunu :( :(

Oyaman 08-02-2016 19:52

Tohumlarımı dün teslim aldım .Çok teşekkür ederim sevgili Jezebel , ayrıca
tohumların çok taze olduğunu ve meyveden çıkarıp gönderdiğinizi tamin ediyorum .Doğrumuyum ?

Balıkcı 08-02-2016 21:37

Tohumlar, sağ salim geldi, çok teşekkür ederim.

Umarım herkes tohumların çimlendiğini ve sonunda çiçek açtığını görür ve sevgili jezebel dostumuza dua eder.

Jezebel 09-02-2016 09:30

Teşekkür ederim Sn.Balıkcı.
Bitki bakmamın nedenlerinin biri de baktığımız bitkilerin her gün binlerce yaprağını birer avuç misali açıp sessizce de olsa dua etmesi.
Bitkiler insanlara benzemez, onlar yaptığınız iyiliği, verdiğiniz suyu ve besini karşılıksız bırakmazlar.
Yeşillik, çiçek, O2 ve gözümüze neşe verirler.
Değil mi ama, hepimiz bunun için bakmıyormuyuz?!
Sn.Oyaman tohumlar taptazecik. Hemen iç ortamda ekin.
Harç olarak cocopeat kullanırsanız fire olmaz.
Elinizde yoksa hazır torf da kullanabilirsiniz.
Bir gece ılık su içinde bekletip ekerseniz başarı yürzdesi artacaktır.
Ayrıca çok hafif kabuğu çıtlatırsanız da faydası olur, tırnak törpünüzle siyah kabuğu biraz zedeleyin :)

YeşimM 09-02-2016 12:55

Sevgili Jezebel ben de gelir gelmez ekeceğim sadece cocopeat yeterli oluyor mu acaba bu arafa ben de bir kaç çeşit yetistirmeye çalışıyorum, alata,quadrangularis, lavvender lady, edulis, flavicarpa, coccinea, foetida, courela ve sizin gönderdiğiniz molissima. Çok seviyorum passiflorayı, incarnata da alacağım.İnşallah başarırım da sizin bizi sevindirdiğiniz gibi ben de paylaşım yaparak diğer arkadaşları sevindiririm. Tohum almayı başarabilirsem size de eğer isterseniz çeşit çeşit göndermek isterim

Jezebel 09-02-2016 17:34

Sn.yeşim müstecep adınıza çok seviniyorum.
Bir ara ben de baya çeşit passiflora toplamıştım, ancak evle ilgili büyük sorun çıktı, kaybettim.
Çok iyi yapıyorsunuz bir grup bitkiye yönelerek.
Ben çok dağıldım, "şu olsun, bu da olsun, öbürü de kusur kalmasın" derken her telden bitki ve bilgi birikti :)
Ama çok keyif aldım o ayrı ;)

esmaesma 09-02-2016 18:49

Tohumlar bugün geldi Sayın jezebel. Tekrar çok teşekkür ederim. Gelişimlerini sürekli olarak paylaşacağım. Sizin ve paylaşıma katılanların bol bol çiçek görmesini dilerim ...

Oyaman 09-02-2016 19:00

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Jezebel (Mesaj 1438605)
Teşekkür ederim Sn.Balıkcı.
Bitki bakmamın nedenlerinin biri de baktığımız bitkilerin her gün binlerce yaprağını birer avuç misali açıp sessizce de olsa dua etmesi.
Bitkiler insanlara benzemez, onlar yaptığınız iyiliği, verdiğiniz suyu ve besini karşılıksız bırakmazlar.
Yeşillik, çiçek, O2 ve gözümüze neşe verirler.
Değil mi ama, hepimiz bunun için bakmıyormuyuz?!
Sn.Oyaman tohumlar taptazecik. Hemen iç ortamda ekin.
Harç olarak cocopeat kullanırsanız fire olmaz.
Elinizde yoksa hazır torf da kullanabilirsiniz.
Bir gece ılık su içinde bekletip ekerseniz başarı yürzdesi artacaktır.
Ayrıca çok hafif kabuğu çıtlatırsanız da faydası olur, tırnak törpünüzle siyah kabuğu biraz zedeleyin :)

Ben bir gece portakal suyunda ve birkaç saat kaynar suda beklettikten sonra tohumların şiştiğini görüp tohumların çok taze olduğunu anladım .
Meyveden alınan taze Passiflora tohumu en geç onbeş gün içinde çimlenir ; bu şartlarda benim tohumlarda daha hızlı bir çimlenme bekliyorum .

YeşimM 10-02-2016 09:09

Teşekkürler Sayın Oyaman benim tohumlar da henüz çimlenmedi ama kenarlarından yeşermeye basladılar. Bekliyorum bakalım.

vehbi 11-02-2016 08:51

Sayın Jezebel tohumlar geldi çok çok teşekkür ederim.

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 21:11.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025