![]() |
Sn Balıkçı;
Kargocularla bu gün de aynı şeyi yaşadım. Kargo dağıtım merkezine gittim.Şu anda sizin oradalar deyip telefon ettiler.1-1.5 saat sonra orada oluruz dediler.2 saat sonra ben de telefon edip ulaştım evde yoktunuz dediler.Halbuki gelmemişlerdi.Kavşakta bekleyip paketimi aldım. Telefonumu yazmadığımın farkında değilim.Özür dilerim.Sizin daha önceki uyarı mesajınızda da yoktu.Bazı arkadaşların adresini yazmadığını yazıyordunuz. Şimdi kış tatlısı şansımı yitirdim galiba.Ben yine de adresimi ve telefonumu yazacağım.Tohumunuz varsa ve uygun görürseniz kış tatlısı tohumu isterim.Saygılarımla.. |
Alıntı:
|
Sayın Balıkçı,elinizde kalikantus tohumu varsa bende isteyebilirmiyim?
|
Arkadaşlar
Tohumlarınız çimlendi mi? Bende başını topraktan çıkaranlar var. :D |
Sn Balıkçı, acaba elinizde kalan tohumlar var mı acaba? Ben de bu güzel kokulu ağacı yetiştirmek istiyorum.
|
Alıntı:
|
benimkilerde de 3-4 tane çimlenen var resimlerini çeker eklerim
|
Sayın balıkçı
Tohumunuz kaldıysa bana da yollayabilir misiniz? Biraz araştırdıktan sonra çok merak ettim bu bitkiyi :) |
Arkadaşlar elimizde 50 adet Chimonanthus praecox tohumu var.
Bildiğiniz gibi çiçekleri harika kokan bu bitkinin (kış tatlısı) tohumundan isteyen arkadaşlar lütfen isimlerini yazsınlar. Sanırım ikişer adet gönderebilme imkânını bulabileceğiz. İsimleri burada belirtin, adres bilgilerinizi ve kargo şirketinin size ulaşabileceği bir telefon numarasını arkadaşımız A_NOMAD'ın özeline bildireceksiniz. Kargo ücreti alıcı tarafından ödenecektir. Özellikle rica ediyorum, kargosunu almayanların gönderim ücreti, gönderici tarafından ödeniyor. Dağıtımda bana yardımı kabul eden arkadaşımızı müşkül durumda bırakmayın. |
Adres ve telefon numaram A_NOMAD arkadaşımıza özel mesaj ile iletilmiştir. Şimdiden çok teşekkür ederim. Saygılarımla
|
Talebinizi ilk sıradan listeye aldım, gönderimi yaptığımda takip numaranızı özel mesajla bildireceğim..
|
Ben de listeye dahil olabilir miyim :))
|
Ben de talibim. Adres bilgilerimi sayın A.NOMAD'ın özeline gönderiyorum..
|
bende talibim bende a_nomad arkadaşa yolluyorum adres bilgilerimi
|
Sevgili Milla, adres bilgileriniz bende var zaten yeniden göndermenize gerek yok, ekliyorum sizi de listeye ;)
Sn.yarenimex ve Sn.Kifu_Sho sizleri de ekledim, bilgilerinizi aldım. Gönderimi gerçekleştirdiğimde hepinize geri bildirim yapacağım... |
Bende istiyorum Sn A_NOMAD adres bilgilerimi özelinize yazdım, başarırım İnşallah.
|
Arkadaşlar, Sevgili Güler Hanım'ın gönderdiği tohumlar dün akşam elime geçti.
Sizler için hazırladım, niyetim bugün bir an evvel kargoya vermekti ancak bu saate kadar kapı kapı dolaşarak öğrenmiş oldum ki kargo şirketlerinin çoğu (benim yakınlarımdakilerin ise hepsi) cumartesi günleri çalışmıyorlarmış :( Bu nedenle kargolarınızı kısmetse pazartesi gönderebileceğim, bilgilerinize... |
Sevgili A_NOMAD, eğer Aras Kargo ile göndereceksen pazarlık yap, agaclar.net üyelerine gönderiliyor, hem kampanyadan olsun hem de sigorta olmasın de. Gerekirse benim adımı da ver Güler Özkan agaclar.net üyesi, gönderimleri Gönen ve Gayrettepe üzerinden diye belirt lütfen.
|
Ptt kargo planlıyorum, çok hızlı değiller ama fiyatları çok uygun muhtemelen en fazla 3,5-4 liraya mal olacak kargolarım... Eğer Aras Kargo daha düşük fiyat yapar diyorsanız onlarla da gönderebilirim elbette.
|
Evet PTT Kargo'nun fiyatları da uygun. Ayrıca PTT Kargo'dan başka köylere teslim eden kargo şirketi yok. Bir de üstatlar tohumların çimlenme yüzdesinin düşük olduğunu belirtmişler. Tohum sayısını, mümkünse elbette, artırabilsek ve en azından birer bitki için şansımızı yükseltebilsek diyorum. Sayın Güler Hanım ve sayın A.Nomad'a emek ve zahmetleri için tekrar teşekkür ederim..
|
Kargolarınız PTT Kargo ile yola çıktı arkadaşlar, gerekli bilgileri özellerinize gönderdim, güle güle büyütün...
|
Sevgili A_NOMAD,gönderdiğiniz kargo elime geçti. Emekleriniz içi teşekkürler.
|
Güle güle büyütün, sevgiler...
|
Sevgili A_NOMAD,
Emekleriniz için size çok teşekkür ederim. Bir ricam daha olacak acaba bu tohumları ne zaman ve nasıl ekmeliyiz bizi bilgilendirebilir misiniz? |
Rica ederim efendim ;)
Burada tohumdan üretimi konusunda detaylı bilgi mevcut. Hayırlı çimlendirmeler :D |
sayın A_nomad emekleriniz için çok çok teşekkürler ederim ... ptt kargo aracılığı ile geldi tohumarım teslim aldım ...
|
Güle güle büyütün efendim ;)
|
selam, elinizde halen tohum varsa bende edinebilirmiyim, daha önce adını hiç duymadığım ve merak ettiğim bu bitkiyi İskenderun'a kazandırmak beni mutlu edecektir. Eğer tamam derseniz özelinize adresimi ekliyeyim. Şimdiden teşekkürler.
|
Adres ve telefon bilgilerinizi özelime gönderin lütfen
|
Tohumlarımı ben de aldım, kargom az önce geldi. Sayın Güler Hanım'a ve sayın A. Nomad'a bir kere daha teşekkür ediyorum. Umarım tohumların çimlenme haberlerini paylaşmak da kısmet olur..
|
Güle güle büyütün efendim... ;)
|
Benim kargomda geldi Sn A_NOMAD emekleriniz için teşekkürler. Güler hanımada
bu tohumları bizlere kazandırdığı için çok çok teşekkürler. |
Elinize geçmesine sevindim, güle güle büyütün. Sevgiler...
|
Tohumlar elime geçti çok teşekkür ederim. Emeğinize sağlık...
|
Güle güle büyütün...
|
Resmen sabır testinden geçiyoruz.. Bugün tam bir ay oldu tohumları ekeli, hala tık yok.. Tohum edinen arkadaşlardan tohumları fideye çevirebilen var mı ?
|
1 Eklenti(ler)
46 no.lu mesajımda belirttiğim gibi 02.04.2014 tarihinde ektiğim tohumlar 15 gün sonra çimlenmeye başladılar, ancak bu tohumlar anladığım kadarı ile düzensiz çimlenen tohumlar, ilk çimlenenlerden haftalar sonra bile yeni çimlenmeler gerçekleşiyordu.
Eklenti 513349 Bu da ilk çimlenen tayfadan :D |
Cevabınız için teşekkürler sayın Andora.. Sabırla ve hevesle beklemeye devam bu durumda..
|
Sn A_NOMAD elinizde tohum varsa bende isteyebilirmiyim. adres bilgilerimi gönderiyorum size. teşekkürler.
|
Nihayet yaklaşık üç ay gibi bir beklemenin ardından şu an ikişer yapraklı iki adet kıştatlısı fidem oldu. Şimdilik iç mekanda pet bardaktalar, mevsim itibariyle biraz geç oldu ama umarım büyütmeyi de başarabilirim..Bu arada bu konuda ustalardan tavsiyeler olursa çok makbule geçecek..
|
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 06:17. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025