![]() |
1-Dikilecek olan çelikler kesildikten sonra kuruyup kabuk bağlayana kadar serin, güneş almayan kuru ve nemsiz bir ortamda peçeteye ya da kuru bir beze sarılarak bekletilmelidir.Bazı uzmanlar kesimleri buruşmaya başlayana kadar bekletilmesi gerektiğini savunsalar da bu fikrin çok radikal olduğu düşünülmüştür.Kesimlerin boyu 10-17 cm uzunluğunda ve sağlıklı olmalıdır.Dikimden önce bu bekletme süresi 10-15 gün arasındadır.Kesimleri aldıysanız ve ne zaman kesildiğini bilmiyorsanız bir hafta bekletin.Su içeren bir bitki olduğu için 1 ay susuzluğa dayanabilirler.
2-Dikilecek olan toprak temiz ve kuru olmalıdır.Aynı zamanda mutlaka drenajlı olmalıdır.Bunun için bahçe toprağı,torf ve pomza taşı kullanılabilir.Eğer pomza bulamıyorsak.Perlit ,kum ,bahçe toprağı,ağaç kabukları ,torf,ufalanmış strafor toprak çömlek ve tuğla kırıkları ,kullanılabilir.Plastik veya çömlek saksılar tercih edilmeli drenaj sağlayabilmesi için büyüklüğü 10 cm civarında olmalıdır. 3-Kesimler 2.5 en fazla 5 cm derinlikte olmalıdır.Derin dikimler çürümeyi teşfik edebilir.2 çentik toprağın altına gelecek şekilde dikilmelidir.Dikim yapıldıktan sonra aydınlık ,güneş almayan havadar bir yerde tutulmalıdır.Bir hafta sulama yapmadan sislemeyle yani bizim yapacağımız şekilde fıs fıslayarak hafif nemlendirilmeli.Bir hafta sonra sulayarak yine fısla nem verilmeli bu işlem bir ay boyunca sürmelidir.1 aylık köklenme işlemi tamamlandıktan sonra kalıcı yerine taşınmalı asla direk güneş ışığına maruz bırakılmamalı ,köklerinin tamamen kurumasına izin verilmemelidir.Yağmur ormanı kaktüsleri olduğu için nem ihtiyacı fazladır. Umarım bu bilgiler yeterli olur ayrıca burayı da baştan sona incelerseniz faydalı olacaktır, güle güle büyütün... |
Cevabınız için teşekkür ederim. Yazmasaydiniz hemen saksıya dikecektim. Kurumasi gerektiğini bilmiyordum. Çok sağolun :)
|
Rica ederim, güle güle büyütün efendim..
|
Güle güle büyütün arkadaşlar.
|
Teşekürler Güler hanım iyi akşamlar.
|
Sevgili Güler abla atlas çelikleri bugün elime geçti.Çok teşekkür ederim.
|
Güler abla kargo bugün geldi çok teşekkür ederim.
|
Güle güle büyütün.
|
eğer elinizde varsa bende almak isterim
|
Merhabalar. Eger elinizde varsa cesitli celikler bende rica edebilirim.
|
merhaba güler hanım,
eğer elinizde varsa bende almak isterim. |
Eger kaldiysa ben de alabilir miyim? Balkonum bomboş :(
|
bende rica etsem olurmu :S
|
Sevgili masallale bu gün Gönen'e giderken sizin atlasınızı göndermeği düşünüyordum ama adres bilgilerinizde adınız ve soyadınız yoktu, masallale olarak da gönderemeyeceğim için kaldı.
Arkadaşlar, lütfen adres bilgilerinizi yazarken adınızı ve soyadınızı, kargo şirketinin size ulaşabileceği bir telefon numarasını yazmayı ihmal etmeyiniz. Bayramdan sonra on tane atlas çeliği gönderimi yapabilirim. Tabi olanlar bildirsinler. |
Güler Hanım mümkünse bana da gönderebilirmisiniz.Bilgilerimi özelden yazdım.Teşekkürler.
|
Güler abla bende istiyorum eger mümkün se. Adresimi yazdım. Şimdiden teşekkür ederim.
|
Güler hanım bana göndermiş olduğunuz atlas çelikleri hangi renk mesaj attım görmediniz sanırım. Merak ettim renklerini ;)
|
Merhaba ,sanırım 10 kişi dolmadan sıraya girebildik.Hemen adres bilgilerimi yazıyorum.
|
bende istiyorum lütfen ne olur bu cicege asık oldum bi türlü bulamıyorum lütfen bi çelik
|
İzmirde olanlara ben de yavr aloe vera veririm , Güler abladan almıştım zaten yavruladı kocaman oldu, kargo parası ödemez burdakiler en azından
|
Sayın Güler Hanım merhaba, eğer uygun olursanız ben de sizin atlas çeliklerinize talip olabilir miyim? İsim, telefon ve adres bilgilerimi özel mesaj ile gönderiyorum. Atlası ağaçlar.net sayesinde tanımış oldum ve hiç canlı kanlı görmedim, çok merak ediyorum. Bir yandan böyle bir talepte bulunurken çok geriliyorum, hiç tanımadığım bir bitki diye. Diğer yandan da Güler Atlası olduğu için kendime değil fakat bitkiye güveniyorum. Gözlerinizi daha fazla yormak istemem:) Saygı ve sevgilerimle iyi günler dilerim.
|
güler hanm sizi bekliyorz lütfn bi cvp yazın
|
Alıntı:
Bu gün nothing, masallale, astraliliya, helin123, ankaramk ve ERKEN48'in atlas çelikleri Aras Kargo'ya verildi. Koli temin ettiğimde de celalim01 ne dinazor'un kargolarını göndereceğim. |
Güler hanım merhaba,
Sarı ve somon renkli olanlardan kaldı mı hiç acaba? |
Çok teşekkürler Güler Hanım:)
|
Tesekkurler guler hanim
|
serpil canpolat adım güler hanm lütfen bekliyorum y
|
Alıntı:
(Umarım yarın bir iki koli bulabıleceğim.) |
Sarı atlasın çelik alınacak yerlerinin hepsini harcamayın, benim dalım arada kaynayıp gitmesin e mi? :D
|
Sarı atlas çelikleri mi gönderiliyor yoksa? Eğer öyleyse ben de talibim varsa...
|
Alıntı:
|
Ne ? Sarı atlasmı ? Sarı varsa bende varım. :))
|
:D Bende sarı atlas istiyorum lütfennn
|
Bu yoğunlukta koli ve zaman yetişmiyor sanırım Güler hanım.Şahsen ben bu kadar zaman bulamazdım ev sabırla tek tek ilgilenmeye çalışıp unutmamışsınız.Ne diyelim tutuğunuz her işte kolaylıklar dilerim.
|
Güler hanım kargo elime ulaştı çok teşekkür ediyorum ellerinize sağlık.
|
Evet arkadaşlar sarı atlastan da bir iki göndermeye başladım, ama koli sıkıntım var, koli buldukça göndereceğim.
Adresler lütfen. |
Güler ablacığım rica etsem benim için de sarı ve fuşya rengi atlaslarından birer çelik ayırabilirmisin? Kasım ayında göndermeni rica etsem sorun olur mu?
|
Sarı olabilir ama sıklamen rengi için söz veremiyorum, saksı pek iç açıcı görünmüyor inceleme yapacağım.
|
Kargolarını alan arkadaşlar güle güle büyütün.
|
Alıntı:
En kısa zamanda haber vereceğim. |
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 01:25. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025