![]() |
|
|
![]() |
#1 |
Ağaç Dostu
|
Ben de bir yer keşfettim bu bayramda. Bugüne kadar niçin gitmemişim anlamadım. Bursa'ya 40 kilometre, Mudanya'ya 10 kilometre uzakliktaki Trilye, doğal sit alanı. daracık sokaklarında gezerken, bir film setinde hissediyorsunuz kendinizi. Bugune kadar pek cok uygarligin bu topraklarda yasadigi söyleniyor. Eski Yunanlilar, Frigyalilar, Lidyalilar, Persler, Makedonyalilar, Romalilar, Bizanslilar ve Osmanlilar. Neyse dostlar, bunlar bir yana, en çok dikkatimi çeken tüm evlerin balkon ve avlularından çiçeklerin taşıyor olması. Üstelik de sukkulent ve kaktüse çok meraklılar. Pek çok köy, kasaba gezdim, gerçekten bu özelliği hiçbirinde görmedim. İşte birkaç fotoğraf |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2 | |
Ağaç Dostu
|
Bu bahçeyi tarif ederseniz Trilye'ye yolumuz düştüğünde uğrarız ![]() Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3 |
Ağaç Dostu
|
Bayramda üyelerimizden Norex'in evinde kaktüs ve sukulenler görmek sürpriz oldu Kendisi bambu ve etobur takıntılıdır.Şimdi o da kaktüslere bulaştı. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 10-08-2007
|
Sn ekin 97
Size nasıl ulaşacağımı bilmiyorum 15.12 07 itibariyle gönderdiğim kaktüslerin eline geçmedi, dün özeline mesaj yazdım ama galiba gözünden kaçmış, ve bugünde artık mng şubesinden alınmazsa geri gelicek ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#5 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#6 |
Ağaç Dostu
|
Carette ne ilginç değil mi kaktüs sevgileri? Dikkat çekmeyecek gibi değil. Çünkü bizim insanımız yeni yeni sevmeye başladı kaktüsü ve sukulenti. Bu köyde rum etkisi var acaba ondan mı diye düşündüm. Bir de o soğukta sardunyaların keyfi ve renkleri yok mu, deli oldum gerçekten. Benimkiler evde hiç öyle olmuyor... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#7 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Bir de sardunyaları teneke kutulara dikiyorlar ya coşuyorlar doğal olarak. Aşağıda Mimarsinan-Büyükçekmece Rum evinden bir resim... |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
|
|