![]() |
|
|
|
|
|
#1 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 26-04-2007
|
filiz hanıma geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum kendisi rahatsızlanmış . en kısa sürede aramızda olması dileğiyle |
|
|
|
|
|
#2 |
|
Ağaç Dostu
|
bence nemli toprağa ekerseniz tutacaktır. köklenmesi oluşmuş nasıl olsa kısa sürede de kaybettiği suyu almayı başaracağını sanıyorum ![]() ama sözüm söz olmaz ise yine yollarım. selamlar |
|
|
|
|
|
#3 |
|
Ağaç Dostu
|
koçtaşda bebek parmağı olduğunu duydum acaba yakınlarda olan varsa bakabilir ve mümkünse bana alabilir mi acaba? |
|
|
|
|
|
#4 |
|
Ağaç Dostu
|
COYOTE, çok saol harika bitkiler yollamışsın, çok ama çok teşekkürler |
|
|
|
|
|
#5 |
|
Ağaç Dostu
|
FİLİZ, çeşitlerim bir coğaldı bir çoğaldı aman diyim. ![]() çok sağolun valla |
|
|
|
|
|
#6 |
|
Ağaç Dostu
|
Bu arada Darla, çok sağol. Sanırım yarın bende olur da moralim düzelir biraz. Bu arada akınal33, tohumları nereden aldın? GG den ise biraz sıkıntılı çimleniyor haberin olsun. Yani 200 tohumdan çok yüksek oranda başarı bekleme, tecrübeyle sabittir. Ve eğer hala ekmediysen yarın ben bendekileri nasıl ektiğimi resimli olarak göstereyim, hem de sana moral olsun hemde çimlenenlerim görücüye çıksın ![]() |
|
|
|
|
|
#7 | |
|
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 01-08-2007
|
Alıntı:
|
|
|
|
|
|
|
#8 |
|
Ağaç Dostu
|
Herkese selamlar, Kusura bakmayın biraz yoğunluktan bakamdım nete 2-3 gündür. Bu arada filiz bendekinde ne yaprak var nede bir gelişme ama kurumadı da sessiz sakin duruyor, Darla yeni aloe veram da yerini aldı koleksiyonda çok teşekküR ederim. Akinal33 yarın resimlerini koyacağım benim seraların, sanırım sendekiler farklı farklı türlere ait tohumlar, o yüzden senin işin daha zor ama anlattıklarımdan sanırım sende kendine en uygun yolu çıkartırsın. Yarın görüşmek üzere ![]() Sağlıcakla kalın. |
|
|
|
|
|
#9 |
|
Ağaç Dostu
|
Bunlar da benim seralar ![]() Hepsi bildiğiniz peynir kabı, ama içlerinde 1*1 oranında kumlu çiçek toprağı harcı var, tohumları çok ufak oldukları için bu harcın üzerine yerleştirerek hafifçe üstlerini kumla örttüm. Kaplarda delik olmadığı için çok az bir şekilde fısfısla nemlendiriyorum ve günün 4 5 saati güneş alan yerde kapalı şekilde tutuyorum. Bu sayede toprak sıcaklığı ve nem oranı yüksek oluyor. Zaten ciddi anlamda sıcak toprak gerekiyor. Günde 1 kez de kapakları açıp havalandırmaya ve bu şekilde tohumları mantara ve küfe karşı korumaya çalışıyorum. bu kağlar aynı zamanda kaktüsler çimlendikten sonrada ortamı korumak adına uzun süre kullanılacaklar. Resimler günlük havalandırma sırasında çekildi son resim ise normalde bekledikleri yerdeki durumları. |
|
|
|
|
|
#10 |
|
Ağaç Dostu
|
Bunlarda çimlenenler Son Resim Deki Büyüyünce Olacaklari Durum ![]() |
|
|
|
|
|
#11 |
|
Ağaç Dostu
|
Bu benim Cylindropuntia fulgida v. mammilata cins ve türünden kaktüsüm. Anayurdu ABD (Arizona) ve Meksika (Baja California, Sinaloa, Sonora) olan bu kaktüs çeşidi, bir ağaçsı çalı görünümünde olup doğal ortamında 2,5-3 m boya ulaşabiliyor. Tür adı Pterocactus olarak da bilinen bu kaktüsler, Kaktüsgiller (Cactaceae) familyasının Opuntioideae altfamilyasına bağlılar. Baharda bu kaktüsümü dallarından çelikleyerek yenileyeceğim. Çünkü ana gövdenin üst bölümü biraz çukur ve bu çukurda toz toprak birikiyor. İsteyenlere, üretim yapmaları için, öteki dallarından gönderebilirim. ****** bahara... Bahara daha çok var ama dayanamadım, yazayım dedim... Bu arada, dalların bir tanesi "cristata" formu kazanıyor. Zaten Cylindropuntia ve Opuntia türlerinde "cristata" formu sık görülmekte... |
|
|
|
|
|
#13 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Altında toprak var. Toprağın üstünü çakıllarla biraz süsledim... |
|
|
|
|
|
|
#14 |
|
Ağaç Dostu
|
İlkin ortadaki ikisini Taner Bey'den sipariş etmiştim (Her ikisi de çelikten çok kolay tutuyor, solda üzerinde etiketi olanı çoğalttım bile. Yanındaki de Senecio rowleyanus, ondan da çelikten üretirim beklersen. En alttaki Bauhaus'tan aylar önce alındı. Ondan bir yumru ayırırım. Diğer ikisini Çengelköy'deki seraya gitme fırsatı bulur bulmaz alacağım. Bu arada senin için çelik de alırım, mutlaka büyümüş olsun diye ısrar etmezsen. |
|
|
|
|
|
#16 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Sayın Keçi boynuzu; www.kaktüsrehberi.com adlı bir site var orada sukulent bölümünden resimlere bir bakın. Belki aradığınız bitkinin latince adını öğrenirseniz elinde olan bir arkadaşımız çıkar belki. |
|
|
|
|
|
|
#17 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 10-07-2006
|
Ben bu sukulentlere bayıldım, evinde bu bitkiler den olupta çelik paylaşmak isteyen olur mu? acaba ![]() |
|
|
|
|
|
#18 | |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 10-07-2006
|
Alıntı:
Sn. Caretta bu sukulentlerden sizde var mı acaba? |
|
|
|
|
|
|
#19 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 10-08-2007
|
bitkiseli; Ben bu sukulentlere bayıldım, evinde bu bitkiler den olupta çelik paylaşmak isteyen olur mu? acaba Sayın bitkiseli ilk baştaki sukkulentten yanılmıyorsam anneannemin vardı, sarı sarı açıyordu ben gönderebilirim ![]() |
|
|
|
|
|
#20 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 07-11-2005
|
reshade
Hatalı indirmiş olabilirsiniz.Tekrar indirip deneyin.Yine hata alirsanız programı başka kaynaklardan araştırıp indirin. |
|
|
|
|
|
#21 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 17-03-2009
|
Sanıyorum resim yüklemeyi becerdim )Düzenleyen İklimsiz : 16-04-2009 saat 00:02 |
|
|
|
|
|
#22 |
|
Ağaç Dostu
|
Sayın gullyabani Sn. emine'nin aradığı sukulent Aloe vera değil. Bir tür Haworthia. Sevgiler. |
|
|
|
|
|
#23 |
|
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 24-05-2007
|
Oldu heralde ![]() |
|
|
|
|
|
#24 |
|
Ağaçsever
|
Devam |
|
|
|
|
|
#25 |
|
Ağaçsever
|
Hava sıcaktı bazılarını kaçırmış olabilirim ![]() |
|
|
|
|
|
#26 |
|
Ağaçsever
|
Çok sıcaktı çook ![]() |
|
|
|
|
|
#27 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 23-07-2010
|
yavrularım
Arkadaşlar bende 20 - 25 kaynana topuzu yavrusu var şu pembe çiçek açanlardan birde kaya kaktüsüm var ama nasıl çoğalı bilmiyorum en doğrusu resimlerini koyayım uzman arkadaşlar yol gösterir bende litops yetiştirmek istiyorum göndermek isteyen olursa sevinirim. ![]() ![]() bunların adını bilmiyorum. ![]() |
|
|
|
|
|
#28 | |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 17-09-2010
|
Alıntı:
Şaka falan bi yanada ben isterim eğer vericekseniz bu kaynana topuzu denilen ilk resimdekiyle 2.resimdekilerden.Bi de bildiğim kadarıyla 2resimdekileri eklem yerinden kesip çelikleme yapılabilir.Çelikle çoğaltma diye konu var kaktüslerde sabit konu oraya bi bakın derim.Paylaşırsanızda ilk sıra benim bu arada![]() |
|
|
|
|
|
|
#29 | |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 23-07-2010
|
Alıntı: