agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Alışveriş > Ücretsiz Tohum, Çelik, Fidan vs. Paylaşımı ve Takas
(https)

Beğeni Düzeni20Beğeniler

Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Prev Önceki mesaj   Sonraki mesaj Next
Eski 29-12-2021, 21:10   #20
Ağaçsever

Giriş Tarihi: 25-02-2021
Merhaba doğa dostları,Dinozorlarla birlikte yaşamış ve günümüze gelebilmiş ender ağaç türleri içinde sayılan ve fakat maalesef günümüzde Nesli tehlike altında olan ağaç türleri arasında gösterilen ,fevkalade dirençli olmasıyla uzun yaşamın simgesi olmuş,binlerce yıl yaşayabilen Ginkgo Biloba fidanları yetiştirdim.Bazıları bir yaşını doldurdular.25-30 m boylanabilen bu ağaçlara bahçeler arıyorum.Son derece dekoratif bu ağaç türü park ve bahçeler için idealdir.Batıda yol kenarlarında ve şehir içinde park alanlarında çok kullanılırlar.Nedeni ise hem çok dekoratif olması hem de bitki hastalıklarına ve şehrin olumsuz şartlarına söz gelimi hava kirliliği gibi dirençli olmasıymış.Uzak doğuda ise zaten kutsal görülüp mabetlerde yetiştirilir ve saygı görürlermiş. Katkı sağlamak niyetindeki arkadaşlarla paylaşabilirim.Sadece onlara bahçenizde bir alan sağlayabilmeniz yeterli.Fideler tohumdan filizlendikleri için çelikle çoğaltılmış olanlardan biyolojik çeşitlilik açısından çok daha fazla değerlidir.Fidanlıklardan veya internet ortamında bulabilecekleriniz tamamıyla çelikle çoğaltılmış klon bitkiler olacaklardır.Yani genetik olarak bir ağacın tıpa tıp kopyaları oldukları için tohumdan filizleyenler daha makbul diye düşünüyorum.Görüşüme katılır mısınız.Yorumlarınızı da yazarsanız çok sevinirim.Saygılarımla...

bakidilek ve halcur beğendi.

Düzenleyen Kemal_d : 29-12-2021 saat 21:22 Neden: f
Kemal_d Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön

Etiketler
ginkgo biloba fideleri, mabet ağacı fideleri

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 01:21.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025