![]() |
|
|
|
|
|
#2 |
|
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 29-06-2008
|
Rica ederim, ne demek. Nazik hediyeniz için de tekrar teşekkür ederim. Ne zamandır mum çiçeği aklımda ama daha önce hiç bakmadığım için almaya cesaret edemiyordum Ben de hem çiçeğim için hem de tanıştığımız için mutlu oldum.Güle güle büyütün. |
|
|
|
|
|
#3 |
|
Guest
|
Zeyuna Hanım, Gönderiniz elime ulaştı ve ekimini yaptım. Cidden teşekkür ederim. Umarım yeni yerinde sağlıcakla büyürler. |
|
|
|
#4 |
|
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 24-02-2013
|
merhabalar zeyuna görünce çok hoşuma gitti çok güzel büyümüşler aynı türden bendede var ama ben malesef 1 senedir aldığım gibi bir değişiklik yok hergün başında bekliyorum bir sürgün için ne yapmam lazım büyüsün ve sağlıklı gelişsin diye bilgiler için teşekkür ederim diğer arkadaşlarada güle güle büyütsün.. |
|
|
|
|
|
#5 | |
|
Ağaçsever
|
Merhaba annebonsai, Benim görebildiğim kadarıyla az su ve bol ışıkta (aşırı su tutmayan, uygun bir toprakta) genellikle hızla ve sağlıklı büyüyorlar. Yalnız benim elimde de bir türlü büyümeyen bir parça var. Dediğiniz gibi ne ölüyor ne de en ufak bir gelişme gösteriyor. Çelik alırken fazla minik bir parça seçmişim, hem boyu çok ufak hem de tam gelişmemiş bir dal, sanıyorum bu yüzden. Sizinki de böyle olabilir mi? Alıntı:
|
|
|
|
|
|
|
#6 | |
|
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 24-02-2013
|
Alıntı:
|
|
|
|
|
|
|
#7 |
|
Ağaçsever
|
Öncelikle konunun uzmanıymışım gibi olmasın, sadece kendi deneyimlerimden fikir verebilir ya da tahmin yürütebilirim Eğer gelişkin olmasına rağmen büyümüyorsa köklerinde bir sorun olabilir. Susuz uzun süre dayanabildiği için çürümediği sürece köklerinde sorun olduğu fark edilmeyebilir. Ama genel olarak sağlıklı görünüyorsa -örneğin yapraklarını mevsimsiz dökmediyse veya bitki zayıflamadıysa bence bir süre daha bekleyin. Bende aynı pencere içinde duran farklı saksılardaki süt ağaçları bile farklı gelişim gösterebiliyor. Eğer aldığınız güne göre daha zayıfladıysa toprağını değiştirmeyi ya da çelik alıp çoğaltmayı deneyebilirsiniz. Ama şekerli suyu hiç duymadım. Emin olmadan denemenizi önermem.Bir ihtimal de kökleri saksısını doldurmuş olabilir. Yani artık daha büyük bir saksıya geçmesi gerekiyor olabilir. Zarar vermeden çıkarıp bakma şansınız varsa bir bakın derim. |
|
|
|
![]() |
|
|