agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Alışveriş > Ücretsiz Tohum, Çelik, Fidan vs. Paylaşımı ve Takas
(https)

Beğeni Düzeni21Beğeniler

Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 31-05-2016, 11:48   #31
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 10-03-2016
sayın celalim rica etsem banada yasemin gönderebilirmisiniz

tubaa_1 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 13-06-2016, 20:41   #32
Ağaçsever

Giriş Tarihi: 13-03-2016
Çinden yasemin tohumu aldım o kadar bekledim, cennet kuşu çiçeği tohumu çıktı. Bu sıralar kokulu çiçeklere bir ilgi başladı. Mor salkım, Yasemin, Arap yasemini, elinde olan varsa çelik gönderebilirse çok sevinirim.

sky83 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 13-06-2016, 21:55   #33
Ağaçsever

Giriş Tarihi: 28-04-2016
Bende çok seviyorum kokulu çiçekleri ama cinden hep sahte geliyor bu tohumlar o nedenle belki para önemli değildir bilmiyorum ama çok zaman kaybı oluyor.

Bayrakgil Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 15-06-2016, 16:39   #34
Ağaçsever

Giriş Tarihi: 11-03-2016
Sayın celalim uzun zamandır saksıda köklensin diye beklediğim yaseminleri az önce ikisi beraber daha büyük bi saksıya aldım. İkisi de çok güzel köklenmiş. Bu sene çiçeklenmezler sanırım ama önümüzdeki sene çiçeklerini görürüm sanırım. Hem bitkiler de biraz daha gelişmiş olur. Hanımeli de siz gönderdiğiniz zaman üstünde olan bütün yaprakları döktü ama iki yan sürgün olarak şimdi sağlıklı şekilde büyümeye devam ediyor. Paylaşımlarınız için çok teşekkür ederim. Acaba bunların türü neydi o konuda da bilgilendirebilir misiniz.

Muda beğendi.
melih146 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 16-06-2016, 00:21   #35
Ağaç Dostu

ParlakYıldızlar's Avatar

Giriş Tarihi: 12-02-2015
Evimizin karşısındaki gecekondu evler yıkılacak,boşaltıldı ve bahçede hanimeli var büyük bir saksı lik ama yerinden sokmeye cesaret edemedim henüz,yerinden nasıl cikarmaliyim,sonuçta inşaat başlarsa molozlarin içinde ölecek.

ParlakYıldızlar Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 18-06-2016, 00:38   #36
Ağaç Dostu

celalim01's Avatar

Giriş Tarihi: 20-09-2013
Merhaba arkadaşlar bir süre girmedim ,yazamadım. Sayın melih146 güzel olmuş, bakarsın çiçek açar ,seneye kesin açar zaten. Hanımeli halen çiçek açma şansı olabilir. Yasemin bu sene açmaz. Türleri konusunda tam net sonuç veremeyeceğim

Pazartesi zelish arkadaşımıza kargo gönderimi yapacağım. İsteyen arkadaşlar adres atarlarsa gönderim yapabilirim.

celalim01 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 18-06-2016, 01:27   #37
Ağaçsever

Giriş Tarihi: 28-04-2016
Ben çelik köklenir meye çalıştım ama bir türlü olmadı bir püf noktası varmı

Bayrakgil Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 21-06-2016, 00:01   #38
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 03-04-2016
aaa paylaşıma geç kalmışım celalim bey bi dahaki kargonuza banada çiçeklerinizden ayarlaya bilirmisiniz acaba? biligilerimi mesaj olarak yolluyorum

Melaike21 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 22-06-2016, 12:08   #39
Ağaç Dostu

Selma_321's Avatar

Giriş Tarihi: 15-03-2016
Sayıncelalim01 banada köklü yasemin göndermeniz mümkün mü

Selma_321 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 17-07-2016, 20:09   #40
Ağaç Dostu

celalim01's Avatar

Bana adresleri ulaşan arkadaşlara gönderim yapacağım. tatildeydim ,döndüm ,bir süre buradayım. Hafta içi gönderim yapacağım.

Koka ve aleydi beğendi.
Eski 20-07-2016, 22:56   #41
Ağaç Dostu

celalim01's Avatar

Merhaba arkadaşlar gönderileri toplu yapmayı düşünüyorum. Daha önce sıkıntı olması nedeniyle adres bilgilendirmede eksiği olan arkadaşlar olduğundan bu şekilde gönderi yapamadım.Beklemedeyim ,sizlere gönderi yaptığım anda bilgilendirme yapacağım.

Eski 04-08-2016, 09:22   #42
Ağaç Dostu

celalim01's Avatar

Merhaba arkadaşlar. Kargoları ancak dün gönderebildim eksik bilgilerin tamamlanması adına bekledim sonrasında kardeşimin ameliyatı olunca gecikme meydana geldi.

Hanımeli ,yasemin ,buz çiçeği ve cezayir menekşesi yolladım sizlere.
Maalesef bilgi eksikliği giderilemeyen arkadaşlara kargo yollayamadım.Sadece adresle beraber burada kullandığı üyelik adını vermiş bir kişiye kargo gönderisi yapılamayacağını belirtti kargo görevlisi.Adresin yanına il yazmayı unutmuş arkadaş vardı ona da yollamam mümkün olmadı.Kargo görevlileri telefon numarası istiyor ulaşmak adına bir arkadaşın telefonu eksik olmasına rağmen diğer kargolarla beraber kabul ettiler ama sıkıntı olursa sorumluluk almayacaklarını belirtiler.

Bu nedenle sadece Sayın .Melike ,Tuğba,Esin ve Osman arkadaşıma kargo gönderebildim. Güzel çiçeklerini görmeleri dileğiyle.

Koka ve esemeral beğendi.
Eski 04-08-2016, 09:25   #43
Ağaç Dostu

celalim01's Avatar

Şuan elimde köklü yasemin kalmadı sadece çelik olarak elde edebilirim.Köklü hanımeli ise mevcuttur.

esemeral beğendi.
Eski 04-08-2016, 09:46   #44
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 03-05-2013
Sayın Celalim01 öncelikle kardeşiniz için geçmiş olsun dileklerimi kabul ediniz.Umarım durumu iyidir. Çiçekleriniz için ise ayrıca teşekkür ederim. Sabırsızlıkla beklemekteyim.Bol çiçekli günler dilerim.

esemeral Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 04-08-2016, 21:51   #45
Ağaç Dostu

celalim01's Avatar

Teşekkür ederim sayın esemeral ,şuan durumu iyi bugün doktora gitti.Ufak bir ödem oluşmuş tedavi vermiş doktor onu uygulaması lazım iş yapmayıp dinlenmesi lazım. Yoksa ameliyatın genel sonucu olumlu oldu. Hayırlısıyla bunu atlatırsa sonrasında ikinci bir ameliyat daha olması lazım başka bir rahatsızlıktan ameliyatın ne zaman olacağı belli olmuyor. Doktor hazırız dediği zaman başlıyor neyse ki şuan olumlu her şey

esemeral beğendi.
Eski 05-08-2016, 01:31   #46
Ağaçsever

Muberra's Avatar

Giriş Tarihi: 21-04-2016
merhabalar.bir cok uyeye gore araniza yeni katildim sayilir.paylasimda bulunmak cok gzel bir fikir.bende annemin bahcesindeki acem borularindan ve hanimwli ciceginden 5 **** 6 kok dagitabilirim.ama zamanimidir **** paketleme isini cicege zarar vermeden yapabilirmiyim bilmiyorum.bir kurek yardimiyla topraktan cikarip posetliyormusunuz.bilgi verirseniz sevinirim.

Muberra Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 05-08-2016, 08:44   #47
Ağaç Dostu

celalim01's Avatar

Acem borusu için bir şey diyemiyorum. Ama hanımeli ve yasemin dayanıklı bir çiçek olduğu için kökünden çıkarıp ,bel ,kürek ve benzeri yardımıyla.Rahat ve hava alacağı bir karton kutuya yerleştirip gönderim yaptım.

Hassas olan çiçeklere daha farklı ve yıpranmayacak şekilde paketleme yapmak gerekiyor.

Muberra beğendi.

Düzenleyen celalim01 : 05-08-2016 saat 10:41
Eski 05-08-2016, 09:18   #48
Ağaçsever

Muberra's Avatar

tesekkur ederim.peki koklerin toprakli kismini silkeleyip yani toprakdan arindirip mi paketleme yapmaliyim.(****** isteyen olursa)

Eski 05-08-2016, 10:29   #49
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 27-03-2010
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Muberra Mesajı Göster
tesekkur ederim.peki koklerin toprakli kismini silkeleyip yani toprakdan arindirip mi paketleme yapmaliyim.(****** isteyen olursa)
Göndereceğiniz bitkiyi yerinden sökmeden bir gün önce sulayın. Ertesi gün söktüğünüzde toprağın büyük bölümünü yavaşça dökün. Kılcal köklerdeki toprakları mümkün mertebe dökmemeye çalışın. Bitkinin köklerini kaplayacak boydaki bir bezi ıslayıp suyunu sıkın ve bu nemli bezle köklerini sarın. Bezin üzerini varsa streç filmle yoksa naylon poşetle sarıp güzelce bantlayın veya bağlayın. Sonra da dallarının kırılmayacağı büyüklükte bir karton kutuya koyup kargoya verin. Kargocular genellikle umursamasalarda karton kutunun üzerine canlı bitki olduğuna dair bir not konması da iyi olur.

yarenimex Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 05-08-2016, 10:40   #50
Ağaç Dostu

celalim01's Avatar

Evet ,kargocular çoğu zaman umursamıyor. Bazı kargolar içinde bitki mi var diye soruyor. Özellikle sürekli gönderim yaptığınız kargo olduğunda daha rahat ediyorsunuz.

Eski 05-08-2016, 12:51   #51
Ağaçsever

Muberra's Avatar

vakit ayirip cevap yazdiginiz icin sagolun.islem buysa bende paylasimda bulunabilirim artik.

Eski 06-08-2016, 10:28   #52
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 03-05-2013
Sayın Celalim01 kargom elime az önce ulaştı teşekkür ederim ancak malesef buz çiçeği haricindekilerden hiç umudum yok. Sanırım yolculuğa dayanamadılar. En azından o bari tutsa diyorum şimdi. Paketi iş yerimde teslim aldım. Gerçi paketi açar açmaz hemen ıslattığım kağıt havluya sarıp sarmaladım bi duş aldırdım buz çiçeği haricindekilere. Nemli bir şeye sarılmadığından sıcakta çok kurumuşlar mesafede uzun olunca dayanamamışlar. Size de zahmet verdik. İnşallah toparlarlar. Yoksa emeğinize ve şimdiye dek gelen en yüksek kargo ücretine ama en çokta dayanamayan çiçeklerime üzüleceğim.

tubaa_1 beğendi.
esemeral Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 08-08-2016, 08:54   #53
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 10-03-2016
sayın celalim01 öncelikle paylaşımınız için teşekkür ederim benim kargomda sayın esmeral'in de bahsettiği gibi çiçekler kurumuş olarak geldi. eve gider gitmez suya buluşturdum umarım iyileşirler emeğinize sağlı tekrar teşekkürler

tubaa_1 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 10-08-2016, 10:07   #54
Ağaç Dostu

celalim01's Avatar

Merhaba arkadaşlar ,şuan MNG kargodan geliyorum. Gönderilerde hataları olduğunu kabul ettiler. Ulaştırma konusunda sorun meydana geldi kargo şirketinde. Ben belirtikleri gibi ulaşacağını düşünerek nemli beze sarmadım. Gerek duymadım, sorun olmayacağını düşünerek çünkü önceki gönderiler sorunsuz ulaşmıştı.Şuan halen ulaşmayan gönderiler var. 7 gün olmasına rağmen ulaştırılmayan kargo var.

Sanırım bu kargolarla alakalı mng kargo soruşturma açıp bana bilgi verecek.Nasıl bir dönüş yapacaklar bilemiyorum.İlk defa başıma böyle bir olay geldi. Gönderilerim sorunlu oldu.Ertesi gün ulaşacak dedikleri gönderiler 2 gün 3 gün hatta halen ulaşmamış durumda. Ben gönderilerin çiçek olduğunu belirtmiştim. Birde yüksek ücret talep etmişler sizlerden ben daha önceki gönderilerimde bu miktarları hiç duymamıştım. Sizden önceki arkadaşlarda sorun yaşamadık ,başka kargo şirketiyle çalışmaktaydım ,bazı arkadaşların tercihi nedeniyle sizlere bu kargo ile gönderim yaptım.

Sizler adına da üzüldüm. Kargolarınız sorunlu geldi.Çiçeklerinizin tutmasını umut edelim.Kargodan bana cevap gelsin sizlere telafi adına ne yapabiliriz düşüneceğim.

Sayın melaike21 siz kargonuzu size gelse bile teslim almayın.Kargonuz halen bursa aktarma da görünmekte kontrol ettirdim. Sizin kargoyu bir kenara bırakmışlar ,unutmuşlar kesin ,sakın almayın.Boşuna para ödemiş olursunuz ben teslim edilmemesi ,kargonun hatası olduğunu belirttim ,şikayetçi oldum.Şimdi beklemedeyim.

Sizlerden kendim adına özürlerimi iletiyorum.Görüşmek dileğiyle.

Eski 12-06-2018, 18:14   #55
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 11-06-2018
Banada gönderebilir misiniz lütfen

Esengül14 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 26-07-2020, 18:17   #56
Yeni Üye

MaxJenke's Avatar

Giriş Tarihi: 22-07-2020
Merhabalar Siirt'te yaşıyorum bu bölgenin soğuğuna Arap yasemini iyi dayanır dediler balkonda yetiştirmek istiyorum. Fide göndermeniz mümkün müdür

MaxJenke Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 19:04.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025