![]() |
Şimdilik gündüzleri balkona çıkartıp akşamları içeri alarak bir süreç izlemeyi düşünüyorum. Sulamayı da azaltacağım. Toprağı kurumadan su vermeyeceğim. Gübre konusunda yeni toprak gübreli olabilir. Ondan dolayı ilave birşeyler daha ekleyerek bitkiyi zorlamayayım. Hem saksıya dikildi, hem de ortam değiştirdi bundan dolayı strese girdi herhalde. Bekleyelim bakalım.
|
arkadaşlar bende sizler gibi bir kamkat sever olarak aranıza katıldım.yorumlarınızdan oldukça güzel bilgiler aldım. fidanlarım 2-3 yaşında.e-kamtak.comdan aldım. sahibide ilgili bir arkadaş.bugun bahçe toprağı, torf ve perlit ile karışım yapıp yeni saksılarına alacağım.benim sıkıntım Ankarada olmam ve evimin çok az güneş alması.gerçi zonguldakta bir arkadaş kar altında bakmış o bana cesaret veriyor ama fidanları aldığım Hasan bey dondan korumam gerektiğini söyledi. şu an havalar iyi gitsede cam balkonda bile don yapabilir diye petekleri kapalı salonuma camın önüne koydum. 8-9 derece sıcaklık ölçtüm orda.umarım ilkbahara kadar sorunsuz bakabilirm.havalar ısınınca zaten cam balkona alıcam.2 yaşındakinin üzerinde epey bir meyve var.meyveden dalları bükülmüş, çıta ile destekleyip, son fotoları siz dostlarla paylaşırım.ayrıca ben evde bakacağım için bodur ağaç istiyorum.bu konuda tecrübeli arkadaşların tavsiyelerini rica ediyorum.Saygılar.
vv |
Bende 2 adet kamkat var. Ankaradayım, hava soğukluğu -3 ler den daha aşağı düşmediği sürece dışarıda bırakabilirsiniz, daha düşecek zamanlarda da cam balkona alarak ısıyı daha yüksek tutma imkanınız olur. Salon iyi olmakla beraber ışık konusunda sıkıntı yaratacaktır. Bunlar ağaç kökenli olduğu için bazı ağaçların meyve tutumu yapabilmesi için belli oranda ve sürede soğuk ortamda bulunması gerekmekte olduğunu okumuştum.
|
arkadaşlar merhaba bende güzel bi calamondil var aşı dan ayırcam havayi köklendirme düşünü yorum turunç zor tutarmış hiç denemedim deneyen arkadaşlar yardımcı olursa sevinirim
|
acil yardım
2 Eklenti(ler)
arkadaşlar merhaba yaklaşık 3 ay önce istanbulda çiçek fuarından almış olduğum kamkatım ölüyor fotolar aşağıda yardımcı olursanız sevinirim.
|
Meyveli iken saksı değişimi mi yaptınız. Eğer öyle işe kökler hasar görmüş veya yeni toprak uyumunu bozmuş. Yaprakları temizleyip suyu kesin gölge bir yere koyup dinlenmeye alın çok az sulayın zamanla kendine gelip yeniden yeşerecektir..
|
bence hiç uğraşmayın yenisini alın
|
1 Eklenti(ler)
Bu da ablamın kamkatı .Meyvelerini dökmeye başlayınca , bir yapı marketteki reyon görevlisine danışmış , gübre vermesini tavsiye etmişler . Gübrenin yakıcılığını azaltmak için biraz fazla su verdiğini söyledi .Fotoğrafta görüldüğü gibi dallarda kurumalar başlamış .Meyveli durumdayken gübre verilmeli mi ,ölçüsü ve zamanı konusunda yardımcı olabilir misiniz . teşekkür ederim .
|
Arkadaşlar bu kurumaların uç kurutan hastalığı olma ihtimali var mı?
|
|
2 Eklenti(ler)
kamkatlarıma her yıl, saksı üzerinden bir miktar toprağı kökleri incitmeden alıp tekrar bahçe toprağı ilave ediyorum.
nisan gibi 2 çay kaşığı azotlu gübre az miktarda da hayvansal gübre veriyorum. sulamadan sulamaya yapraklarda oluşabilecek parazitlere karşı basınçlı su püskürtüyorum.(çiçek oluşumundan sonra püskürmüyorum.) ve 10 yıldır da 4 saksı, 4 mevsim dış ortamda. |
Alıntı:
Yardımcı olursanız severim |
şekillendirme...
1 Eklenti(ler)
Fotoğrafta soldaki benim sağdakiyse internette bulduğum bir kumkuat fotoğrafı şimdi istediğim şey benim kumkuatımı da sağdaki gibi bir forma sokmak bunu nasıl yapabilirim yani şekli oyle olsun istiyorum ama hiç benzemiyor :D yardımcı olursanız sevinirim
|
Arkadaşlar kumkuatımı havalar çok soğuyunca balkondan tekrar içeri aldım. Geri dışarı çıkartmayı düşünüyorum. Sizce bu kurumaların uç kurutan hastalığı olma ihtimali var mı?
Ağacımın komple kurumasından endişe ediyorum. http://i.share.pho.to/33b14efc_l.jpeg http://i.share.pho.to/2bddc8af_l.jpeg http://i.share.pho.to/0eefe33a_l.jpeg http://i.share.pho.to/59b2168f_l.jpeg http://i.share.pho.to/caa5b071_l.jpeg http://i.share.pho.to/0b59b5dd_l.jpeg http://i.share.pho.to/72248f30_l.jpeg |
kuruyan dalları kanserli bir organ gibi kabul edin, ve o dalları hemen kesin.
yaprak ve gövdeyi arada bir su ile fısfısla. torf koyma.mutlaka bahçe toprağı olsun. soğuklamasından çekinme,kapalı ortama alma .benim 4 adet kamkat,ortalama 10 yıl aşırı sıcaklar hariç,yağmur, kar,don tamamen dış ortamda |
Dediğini yaptım arkadaşım. İnşallah kurumaların önüne geçmişimdir.
|
merhaba arkadaşlar 2ay once 25cm boylarında kumkuat fidanı aldım geldiğinde meyveleri üzerindeydi yedik bakmaya başladık nispeten sıcak ve güneş alan pencere onune koydum ama zamanla yaprakları kuruyup dökülüyor ve şuan dallarıda kurumaya başladı fidanımı kaybetmek istemiyorum ne yapmam gerekiyor yardımcı olurmusunuz.yukarıda excalybor isimli arkadaşın gondrdıgı resımdekı olayın aynısı diyebilirim dışarı çıkarın demişsiniz ben ankarada yaşıyorum şu aralar çok soğuk hava sorun olurmu..
|
Alıntı:
Ben bu dal kurumasının sebebi uçkurutan hastalığı diye düşündüm ama muhtemelen değil. Uç kurutan hastalığında internette kuruyan yerin 20cm aşağısından kesip aşı macunu ile kestiğiniz yeri kapatın yazıyordu. Bense aşı macunu bulamadığım için pamukla kapatıp normal bantla sardım. Bu uç kurutan hastalığı ağaca yaralı yerlerinden bulaşıyormuş. Havalar düzelince de balkona koydum kumkuatı. Şimdilik bir sorun yok gibi görünüyor. Pek gündüz inceleyemiyorum çalıştığım için ama. Ağaç kurtulacak herhalde. Bir de anladığım kadarıyla çok sulamamak lazım. |
Arkadaşlar uzun yıllardır kumkat bitkim var bailarda bende yaşatamıyordum ama sonra işin püf noktasını öğrendim kendi yöntemim bu şekilde,
1-Kumkatı bahar ayında alın ve varsa kapalı balkonunuzun ışık alan bir yerine koyun. kapalı balkon yoksa güney cepheli bir balkon olabilir. en son koyabileceğiniz yer ise cam kenarı kaloriferden uzak bir oda tabi bu son tercihiniz olsun 2-Kumkat bitkisinin yerini sık değiştirmeyin ve toprak nemini kaybetmeden su vermeyein. hafifi rüzgarlara ihtiyaç duyar rüzgar almasını sağlayın. 3- Kumkat bitkisini 3-4 ayda bir, yazlık yağ denilen bir ürünle yapraklarının her tarafına gelecek şekilde pulverizasyon yapın. ( akşam üstü yapılması önerilir) 4- ilkbaharda azotlu, yaz başı fosforlu ve sonbahar sonu potasyumlu bitki besini ve demir, bor etkili mineraller verilmeli. 5-İki yılda bir saksısını değiştirip, bilen birisi varsa kök budamasını yapılmalı. Bu bilgiler kendi gözlem ve araştırmalarım sonucu elde edildi, umarım işinize yarar. |
Kamkat'ın yeni mahsulleri tamam.
Meyveleri topladım, budama işlemi yapacağım. https://scontent-fra.xx.fbcdn.net/hp...6d&oe=5596FBAB |
Alıntı:
|
antalya iklimi hakım bır arazıde kamkat bahcesi kuracağim.4 bin metrekare..4 senedir 3 fidanım var. bir tanesinin verimi gayet güzel.yapraklarda sarama olabiliyor gibi..sanırım demir istior.yaprakları bitlenmiyor..içkurdu yok. proje ve düşünce lazım..şu an 17 tane daha 3 yaş almiştım 6 sını diktim..söküp hazırlık yapacağım..en az 100 adetle baslayacağım..şimdilik saksıda
|
ben kumkat fidelerimi Ödemişten almıştım. fidanın yeridir Ödemiş. ve aldığım kişilerle hala görüşüp teknik destek alıyorum belki 3 yıl oldu peşlerini bırakmadım. sağolsunlar çok yardımcı oluyorlar eğer desteğe **** kumkat fidanına ihtiyacınız varsa telefon numarası 0542 594 03 94 Ufuk Bey. Kargo ile de gönderiyorlar fidanları.
|
2 Eklenti(ler)
arkadaşlar bu nedir bilginiz varmı? hergün 3 5 yeşil yaprak döküyor bitki yaprağı. zirai ürün satan bir dükkana götürdüm mantar dedi bayerin japon yapıştırıcısına benzer bir tüpte ilacını verdi suya karıştırıp yapraklara fısfısladım.Ancak bitten de ben şüpeleniyorum üzerinde beyaz beyaz tozumsu şeyler.Sulamayada dikkat ediyorum hemen hemen aynı miktarda damacana su kullanıyorum.Tprağıda torflu toprak.pek yerde değiştirmedim 1 senedir aynı yerde ama kalorifere yakın diye belki ondan kaynaklanmıştır diye dün başka biryere aldım.
|
kamkatınız hem iç mekanda hemde gördüğüm kadarıyle torfa dikili. kelaynak gibi kalmasına yol açacak iki neden.
kamkat soğuklaması gereken bir bitki,dış ortamda bulundurmaktan korkmayın. iç mekanda daha çok korumasız kalıyor,yapraklarını mutlaka döküp yerine cılız, cansız yaprak oluşacak ve mutlaka da kuruyacaktır. yaprak üzerindeki zararlıları nemli pamuk ile yok edebilirsiniz. |
Evimizdeki Kamkat (Kumkuat) Zamanla Tüm Yapraklarını Döktü ve Dalları Kararıyor
Yaklaşık 1.5 yıldır kışın kalorifer-cam kenarı salonda, yazın ise kapalı balkonda baktığımız Kamkat 3 aydır istikrarlı bir biçimde tükeniyor.
Önce üzerine pamuklu bit (koşnili) canlısı musallat oldu. Bunu arap sabunu - sarımsak karışımıyla def ettik. Ancak yaprakların üzerindeki yapışkan sıvıdan kurtulamadık ve zamanla tüm yaprakları döküldü. Fotoğraflardan da görüleceği üzere son bir aydır da dallarında uçlardan başlayan kararmalar başladı. Mevsim dönümü evresinde kamkat'ı yeniden canlandırabilmek için ne yapmalıyız? Kamkat'ın görsellerini şu mesaja yükledim : http://www.agaclar.net/forum/evdeki-...tm#post1361191 |
maalesef fotoları açılmıyor bitkiyi görebilseydik belki yardımcı olabilirdik.
|
diğer başlıkta yazdığım gibi uzman arkadaşlar hastalığın adını bilirler ****** ama bende tecrübelerime dayanarak diyorumki ben olsaydım gözünün yaşına bakmam budardım hemen. çelik şeklinde bırakır yeniden patlamasını beklerdim.
|
bu arada eşime de gösterdim fotoları onlar ailece fidancılar. dedi ki toprağını da değiştirsin şimdi tam zamanıymış. anlayacağınız toprağını değiştirip bir güzel budayın çok su vermeden aydınlık zaman zaman güneşli bir yere koyun. bir iki aya yeni dalları çıkar. kolay gelsin.
|
1 Eklenti(ler)
Merhaba, buda benim geçen yaz aldığım kamkat. Ön balkonumuz güney ve batıyı görüyor. Sürekli güneş alıyor. Yazın çok sıcak olunca bende arka balkona geçirdim. Yeri değişince yapraklarını döktü. Birde zararlılar musallat oldu bende en sonunda budamadan anlamasamda bayağı budadım. Kışında arka balkonda kaldı. Orasıda kuzey ve batıya bakıyor. Bu kış bir ara çok soğuk oldu hatta oradaki bazı çiçeklerim dondu. Ama kamkata birşey olmadı. Yaklaşık 3 hafta önce tekrar ön balkona aldım. Şimdi yeni sürgünler vermeye başladı. Çok sert iklimleri bilmem ama Aydın gibi ılıman iklimli bölgelerde içeri alıp yer değişikliği stresi yaşatmamak gerektiğini düşünüyorum.
Aldığımda üzerinde meyveleri vardı. Bakalım bu yıl meyve verecekmi. Bu yıl ön balkondan almayıda düşünmüyorum. Şimdi yanına birde mayer limon aldım. Sıcak olacak ama inşallah dayanırlar. |
sürgünler çıkmaya başlamış bu sene bir kaç meyve alırsınız sanırım. :)
|
Hastalık Hakkında
Alıntı:
mümkün oldugunca gündüz **** sabah sulama akşam sula ve ucuz bir ilacı var 5 - 10 tl ye satılıyor mavi toz şeklinde onu suyla karıştırıp yapraklarına sıkıyorsun o tedavi ediyor ama sulama şekline dikkat etmen gerekiyor ve elinde bitki sayısı fazla ise çok sık yan yana durmamaları gerekiyor, http://www.agrofarm.net/foto/Image/p...20citrella.jpg https://www.google.com.tr/search?q=t...ec%3B500%3B375 |
Iyi günler benim saksıda yetiştirdiğim bir kumkuat fidanı hakkında sorum var. Çekirdek olarak ekmiştim şu an 2. yılında gelişimi gayet iyi gidiyordu 20 cm falan oldu üzerinde de 15 yaprak falan var fakat bir ay önce en üstten çıkan bir yaprak daha büyümeden kurudu ve şimdi fidan da en üsten kurumaya başladı. Üst Kısım önce çürüyor gibi oluyor canlılığını kaybediyor sonra da kupkuru oluyor o Kısım ve gittikçe alta doğru ilerliyor. Ama bir tarafan da iki yıldır ilk defa gövdenin alt kısımlarından küçük 10 tane kadar dal filiz vermeye başladı. Acaba üst kuruyup yanlardan mı büyüyecek? Üst taraftaki kurumanın alt kısma ulaşmasını nasıl engelleyebilirim? Şimdiden teşekkürler...
|
3 Eklenti(ler)
Arkadaslar merhaba. Yaklasık 1 ay once bu fıdanı aldım. 3 4 meyvesını yedım. Sızce budamaya gerek var mı, veya koparayım mı meyvelerını tam gelısmıs mı? tum gun pencere onunde. Oda saat 12 5 arası havalandırılıyor.
|
Üst dalların 30 cm altından havai köklendirme çalışması yapın derim, eğer başarılı olursanız hem yeni fidanlarınız olmuş olur hemde budama işlemi yapmış olursunuz.
|
İşaretleyebilir misiniz fotoğrafta.
|
1 Eklenti(ler)
Gördüğüm kadarıyla işaretledim kendiniz de karar verebilirsiniz. Kolay gelsin.
|
Oralardan bahçe makasıyla kesicem, sonraki sürgünlerden. Kestiğim yerlere bir şey yapmam gerekiyor mu? Bir de kestiğim dalları nasıl fidan haline getiririm suda mı bekleteyim, bekleteceksem ne kadar bekleteyim. Yoksa direkt kendi toprağına ekeyim mi? Çok başınızı ağrıttım.
|
Sürgün köklendirmek hele turunçgillerde çok zor ben köklendirememiştim.IBA 'da(Köklendirme Hormonu)bir süre bekletip toprağa dikebilirsiniz.
|
Havai köklendirme seklinde internetten arayınız geniş uygulamalarını göreceksiniz.Kesmeden dış kabuğunu 1 cm kazıyıp torf veya yosun ile sarıp dalında kök yapmasını bekleyeceksiniz.Köklenme olması durumunda altından kesip alacaksınız. Böylece hem yeni köklenmiş çeliğiniz olacak hemde budama yapmış olacaksınız.
|
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 17:49. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025