agaclar.net

agaclar.net (https://www.agaclar.net/forum/)
-   Turunçgiller (https://www.agaclar.net/forum/turuncgiller/)
-   -   Kamkat, Kumkuat (Citrus fortunella 'margarita') (https://www.agaclar.net/forum/turuncgiller/2151.htm)

Nesobaby 30-03-2011 13:12

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi yalmanksk (Mesaj 776321)
Ziraatçilerde var..buralarda aynı zamanda gübre çeşitleri de var...

Teşekkürler
Mutlu Kutlu beyin özel besininden aldım ama geçen hafta güvercin gübresi vermiştim. Acaba hem gübre hem besin fazla gelir mi?

Bu arada kumkatımda bir gelişme yok, yeni aldığım mayer limonumda da bir hareket yok. Fakat onunla beraber aldığım kalomandinim filizlendi. Demekki ortamları sağlıklı ama bitkiler değişik tepkiler veriyorlar. Hepsine aynı işlemleri yapıyorum yanyana balkonda duruyorlar

yalmanksk 30-03-2011 19:55

gübre

Güvercin gübresi güçlüdür diye duymuştum...bence artık atmayın 1 ay bekleyin...gübre etkisini genelde 2 haftada gösteriyor...

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Nesobaby (Mesaj 776729)
Teşekkürler
Mutlu Kutlu beyin özel besininden aldım ama geçen hafta güvercin gübresi vermiştim. Acaba hem gübre hem besin fazla gelir mi?

Bu arada kumkatımda bir gelişme yok, yeni aldığım mayer limonumda da bir hareket yok. Fakat onunla beraber aldığım kalomandinim filizlendi. Demekki ortamları sağlıklı ama bitkiler değişik tepkiler veriyorlar. Hepsine aynı işlemleri yapıyorum yanyana balkonda duruyorlar

yalmanksk 30-03-2011 19:56

Alıntı:

Teşekkürler

Güvercin gübresi güçlüdür diye duymuştum...bence artık atmayın 1 ay bekleyin...gübre etkisini genelde 2 haftada gösteriyor...

Nesobaby 31-03-2011 15:48

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi yalmanksk (Mesaj 776933)

Tamam o zaman bekliyorum ;)
İnsan bir an evvel meyvelerini çiçeklerini görmek istiyor ama acele edip bitkilerimizi yakmaya gerek yok. 2 hafta daha bekleyip Mutlu Beyin özel besininden ekleyeceğim bakalım bir değişiklik olacak mı? :confused:

Mutlu Kutlu 31-03-2011 16:18

Troyer aşı anacına aşılanan kumkuatlar geç uyanır. Mayer limon aşısız doku kültürtüyle üretilmiş bir fidansa şimdiye uyanıp çiçeklenmesi gerekirdi. Fortunella margarita kamkatların çiçeklenme zamanı hazirandır, daha önce çiçek beklemeyin.

Uyanmayan bitkileri harekete geçirmeye çalışmayın. Ne yapsakda doğa kanunlarını yenemeyiz, bırakın kendi hallerine uyancakları zaman uyansınlar.

Filizlenme olmayan uykudaki bitkilere besin vermenizde boşa harcamak olur. Besin vermek için bitkinin harekete geçmesini bekleyin.
Alıntı:

Teşekkürler

nimtay 31-03-2011 17:42

merhaba arkadaşlar bende yeni üye oldum paylaşımlarınız çok güzel.bende 2ay önce kumkuat almıştım eminönünden meyveleri daha yeşildi sonra olgunlaştı meyveleri bittikten sonra biranda yapraklarını dökmeye başladı şuan kurumuş gibi görünüyor ne olduğunu anlayamadım ne yapmam gerekiyor birde meyvelerin çekirdeklerini atmayıp içine ekmiştim onlarda aynı saksı içinde filizlenmiş aynı ürünü alabilirmiyim ?

Mutlu Kutlu 31-03-2011 19:32

önceki sayfalardaki mesajları gözden geçirirseniz, sizin sornunuza benzer sorunları olanların mesajlarını ve cevaplarını görür yorum yaparsınız. Aynı konu üzerinde defalarca cevap yazmak zor geliyor bazan.
Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi nimtay (Mesaj 777400)
merhaba arkadaşlar bende yeni üye oldum paylaşımlarınız çok güzel.bende 2ay önce kumkuat almıştım eminönünden meyveleri daha yeşildi sonra olgunlaştı meyveleri bittikten sonra biranda yapraklarını dökmeye başladı şuan kurumuş gibi görünüyor ne olduğunu anlayamadım ne yapmam gerekiyor birde meyvelerin çekirdeklerini atmayıp içine ekmiştim onlarda aynı saksı içinde filizlenmiş aynı ürünü alabilirmiyim ?

maybach 31-03-2011 22:19

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi nimtay (Mesaj 777400)

tohumlar büyür ise ufak bir bölümü şansınıza aynısı olur fakat en geçerli çoğaltma yöntemi aşıdır bilmekte yarar var. yaprak dökmesi doğal mevsim döngüsü veya büyük ihtimal ihtiyacı olan ışığı alamadığı zamanda yaprak dökmüş olabilir kamkuatınızın dalları tamamen kurumudur bir muayene bir dalı birkaç yerinden esnetir iseniz anlaşılacaktır kurumanın baştanmı köktenmi başladığı önemli eyer tamamen kuru ise kurumuş fidanı kapsamlı bir kök muayenesi de yapın gözlemlerinizi buradan paylaşın emin olana kadar toprağı ile birlikte fidanınızı diğer bitklerinizden tecrit edin

dussokagi 01-04-2011 23:18

buda benim kumkuatım baya uzun uğraşlar sonucu yeni sürgün verdi http://img844.imageshack.us/i/img0887r.jpg http://img844.imageshack.us/i/img0887r.jpg/

faruk38 13-04-2011 16:24

calamondin hakkında bilgisi olan varmı

yeni aldım sürekli yaprak döküyo..

lale607 13-04-2011 17:29

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi faruk38 (Mesaj 785285)
calamondin hakkında bilgisi olan varmı

yeni aldım sürekli yaprak döküyo..

calamondin için ayrı sayfa var. http://www.agaclar.net/forum/showthread.php?t=2495

lale607 25-04-2011 14:44

1 Eklenti(ler)
kumkatımın dalları filizlenmeye başladı.

Eklenti 205934

arzu-bursa 28-04-2011 14:59

merhaba

İki gün önce,bir kamkat aldım ve onun bakımı ile ilgili araştırma yaparken,keyifli ve kafamdaki soruların cevaplarını bulacağım bir paylaşım sitesi bulduğumu düşünerek üye oldum.Alırken biraz tereddüt ettim.Çünkü yaprakları sarımtırak,sanki sağlıksız gibi geldi.Üzerinde 3-4 adet meyvesi var.Ama tanıdık biri verdiği için inanmak durumunda kaldım.Dün saksısını değiştirdim ve terasa mandalina ağacımın yanına koydum.Bursada yaşayan arkadaşlar varsa havalar serin ve yağmurlu gidiyor.Ne yapmalıyım içeri kapalı çiçeklerle donattığım bir balkonum var orayamı alayım,yoksa bu havalar etkilemez terastamı kalsınlar.(mandalina ağacım içinde aynı soru geçerli)BU arada torflu toprakla saksıya yerleştirdim.Doğrumu yaptım.Bu birkaç aya kadar sadece uzaktan sevdiğim çiçeklere müthiş ilgi duymaya başladım kapalı balkonumu tamamen bir bahçeye çevirdim ve bana süper keyif veriyor.Kendimi çok çocuklu bir anne gibi hissediyorum)))

lale607 28-04-2011 17:40

sn arzu-bursa ben kendi kumkatımın toprağını şöyle hazırladım; 3/1 bahçe toprağı, 3/1 yanmış çiftlik gübresi, 3/1 torf. bence sadece torf iyi değil. turunçğiller besin seven ağaçlardır. ayrıca yerini çok iyi ayarlayın çünkü yeri değişince yaprak dökebiliyorlar. güneşli yerlerden hoşlanan bir ağaç türüdür. bu ağacın 0 dereceye kadar dayandığını biliyorum.

Phin 29-04-2011 14:14

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi arzu-bursa (Mesaj 793964)
İki gün önce,bir kamkat aldım ve onun bakımı ile ilgili araştırma yaparken,keyifli ve kafamdaki soruların cevaplarını bulacağım bir paylaşım sitesi bulduğumu düşünerek üye oldum.Alırken biraz tereddüt ettim.Çünkü yaprakları sarımtırak,sanki sağlıksız gibi geldi.Üzerinde 3-4 adet meyvesi var.Ama tanıdık biri verdiği için inanmak durumunda kaldım.Dün saksısını değiştirdim ve terasa mandalina ağacımın yanına koydum.Bursada yaşayan arkadaşlar varsa havalar serin ve yağmurlu gidiyor.Ne yapmalıyım içeri kapalı çiçeklerle donattığım bir balkonum var orayamı alayım,yoksa bu havalar etkilemez terastamı kalsınlar.(mandalina ağacım içinde aynı soru geçerli)BU arada torflu toprakla saksıya yerleştirdim.Doğrumu yaptım.Bu birkaç aya kadar sadece uzaktan sevdiğim çiçeklere müthiş ilgi duymaya başladım kapalı balkonumu tamamen bir bahçeye çevirdim ve bana süper keyif veriyor.Kendimi çok çocuklu bir anne gibi hissediyorum)))

merhaba,
benim kamkatım (ve hatta klemondin de) da hava değişikliğinden hiç hoşlanmadı. Bu kışı İstanbulda balkonda geçirdi ve yaprak dökmedi. Çok soğuk olmasa da kar yağdığı günler de oldu bu kış. Sadece direk rüzgar almayacak şekilde yerleştirdim. Geçen yıl kışı içeride geçirince tüm yapraklarını dökmüş, balkona alınca canlanmıştı. bu yüzden tekrar yer değiştirmedim.

Benimkinin başı kargalarla dertte, sürekli meyvelerini çalıyorlar.

lale607 29-04-2011 14:35

ben 3 kumkatımdan ikisini 1 ay önce balkona aldım, malum buralar erken ısınıyor. içerideki kumkatım filizlendi, bugün üzerinde çiçek tomurcukları da gördüm ancak balkondakiler de bir hareketlenme yok. mayer limon ve calamondinim de içeride, şimdilik gayet iyi gidiyor bakalım ne olucak. bu yaz iç mekanda sorun yaşamazsak diger 2 kumkatımıda içeriye alıp balkona çıkarmamayı düşünüyorum çünkü yer değişimlerinde yaprak döküyorlar.

oğuz01 30-04-2011 22:45

adanada satan yerler var geçen yıl 30 ytl ye almıştım

lale607 01-05-2011 08:42

benim 3 kumkatım var. birini geçen sene tropiksera dan mutlu beyden aldım, birini eşim 8 ay öce migros tan aldı, diğerini de 9 ay önce internette satış yapan bir siteden aldım. mutlu beyden aldığım gayet güzel tomurcuklu, migrostan aldığımızda yeni filizler vermek üzere, internetten aldığımı hiç memnun edemiyorum. sürekli mutsuz. oysa üçünde de aynı toprağı kullandım, aynı besini veriyorum ama olmuyor. yani her yerden alışveriş yapmamak gerekiyor.

copur 09 01-05-2011 20:42

Sanırım kamkatlarda anaç önemli. Geçen yıl turunç' a aşıladığım kamkatları ne yaptıysam kurumaktan kurtaramadım. En üst daldan itibaren aşı yerine kadar kurudu. Turunç anacı sağlam duruyor. Portakal ve limon aşıları ise normal.

torpak 02-05-2011 12:36

Arkadaşlar herkese merhaba, Ankarada yetiştirdiğim kumkuatım çiçek açmaya başladı. Sanırım kumkuatım mevsimleri şaşırdı:) Geçen yıl temmuz ayı gibi çiçeklenmeye başlamıştı.

lale607 02-05-2011 15:13

sn toprak, bence kumkatınız geçen yıl mevsimleri şaşırmış bu yıl zamanında açmış:)) benim kumkatımda açtı ancak geçen gün yapraklarında galeri güvesi olduğunu farkettim. sabahı bekleyemedim gece yarısı balkonda ilaçladım. sizde dikkat edin galeri güvesi yeni filizleri sever:))

torpak 06-05-2011 21:34

İlacım var, güveler gelirse canlarına okurum:)

lale607 07-05-2011 16:25

syn toprak rica etsem kumkatınızın resimlerini yükleyebilirmisiniz. benim kumkatta da tomurcuklar var ama bütün dallarda değil, özellikle bir dalda yoğunlaşmışlar.

erzuk 11-05-2011 09:32

Ortak sipariş veriyoruz.Kumkuat severler bu linke tıklasın.

http://81.22.102.157/forum/showthread.php?p=800557

lale607 11-05-2011 15:35

1 Eklenti(ler)
evde yetiştirdiğim 3 saksı kumkatımdan biri ilk meyvesini tuttu.

Eklenti 211088

krgz1905 11-05-2011 18:15

ben bu sene içeri almadım kamkatları.dısrıda durdular.ve oldukça saglıklı duruyorlar.

lale607 11-05-2011 18:22

Buralar kışın soğuk olduğu için dışarıda bırakamıyorum. Yer değiştirince de yaprak döküyor. Pencere kenarında çiçek açınca yerini sevdiğini düşünüp hiç karışmadım.

ciftcibası 19-05-2011 11:51

Sevgili kamkat dostları,kışa girerken aldığım bol meyvalı kamkatım bir tuhaf ..ya da bana öyle geliyor.Nerdeyse mayıs sonuna geldik,en ufak bir yeni filiz,çiçek vs.yok.Oysaki bana göre oldukça rahat bir ortamda(40lt torflu saksıda) izmir gibi sıcak bir ortamda...Bu durum normal mi?

lale607 19-05-2011 16:38

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi ciftcibası (Mesaj 806519)
Sevgili kamkat dostları,kışa girerken aldığım bol meyvalı kamkatım bir tuhaf ..ya da bana öyle geliyor.Nerdeyse mayıs sonuna geldik,en ufak bir yeni filiz,çiçek vs.yok.Oysaki bana göre oldukça rahat bir ortamda(40lt torflu saksıda) izmir gibi sıcak bir ortamda...Bu durum normal mi?

sn çiftçibaşı, bildiğim kadarıyla sadece torf bitkiler için iyi değil özelliklede besin isteyen turuçlar için. Ben kendi limon, kumkat ve calamondin im için 3/1 bahçe topragı 3/1 yanmış koyun gübresi 3/1 hazır toprak kullandım. çiçekteyken haftada bir meyvada iken 15 günde bir besin veriyorum ayrıca güneşi çok seviyor. Şu sıralar çiçek açıyor halinden memnun yani.

ciftcibası 20-05-2011 07:39

Sn.Lale607 ,uyarınız için teşekkürler.Toprağında gerekli değişikliği hemen yapacağım.

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 21:39.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025