agaclar.net

agaclar.net (https://www.agaclar.net/forum/)
-   Turunçgiller (https://www.agaclar.net/forum/turuncgiller/)
-   -   Kamkat, Kumkuat (Citrus fortunella 'margarita') (https://www.agaclar.net/forum/turuncgiller/2151.htm)

samurai 17-06-2010 19:13

Kumkuat ağacı bende alıcam bu hafta ama şu evdeki turunçgillerime acil yardım şimdi şöyle başlıyım nisan ve mayıs ayında çiçeklenen portakal mandalina ve limon ağaçlarım çiçeklerini benim eksik bilgimden kaybettik.şimdi bu aylarda balkonda 1 hafta kalan ağaçlarımı rüzgardan dolayı içeri ışık zaman zaman güneş ve hava alan yere aldım fakat yapraklarında yapış yapış bir hal aldı bunun için ne yapmalıyım bide sulaması hakkında bilgi alırsam .kumkuat çok güzel meyve bahaustan alıcam gübreyide ordan alıyorum.

ihunal 18-06-2010 23:21

Merhaba,

Yeni aldığım 1 mt lik kamkat' ın saksını değiştirmeyi düşünüyorum. Yeni saksıya kamkat' ın yanına kökü fazla uzamayacak, hem görsellik katacak hemde kamkatın doğal düşmanlarından bazılarını kaçıracak özelliklerde başka bitkiler dikmek istiyorum. Doğal böcek kacırıcı bitkiler olsun istiyorum. Isırgan otu, fesleğen ve maydanoz' un bazı zararlıları kaçırdığını duymuştum. Böyle bir tecrübe ya da bilgiye sahip olan varmı.
Eğer bu şekilde bir faydalı birliktelik bulabilirsek iyi olur sanırım.
Tabii kamkatın fazlaca ihtiyaç duyduğu besinleri nisbeten daha az kullanan bitkiler olması lazım.

krgz 19-06-2010 13:21

sulama ektiginiz saksının boyutuna göre kaç günde su istedigi degişiklik gösterebilir

nariçi 19-06-2010 19:47

Bu linkte fidanlar fena değil.
http://www.botanikmarket.com/KAMKAT-...T)_u_r_n_5.htm

mapazule53 21-06-2010 11:47

arkadaşlar ben rizeli bir gencim yeni bir hevesle başladığım yetiştiricilik epeyi hoşuma gitti kendim yetiştireceğim bir adet böyle cins meyve yetiştirmek istiyorum kumkat olur pepino vb olabilir öyle işte... ucuza buluyorum fakat kargo masrafı içine girince pahalıya giriyo... burda bir kere 20 tl ye çok güzel bulmuştum çok dallı ve üzeri meyveli bir kumkat kaçırdıktan sonra bi daha çevrede hiç bulamadım ne dallısını ne dalsızını :) yardım ederseniz sevinirim...

krgz 21-06-2010 12:16

romantik serseriden alabilirsin.hem sana yakın.irtibata geç sana yardımcı olur.

..bg.. 23-06-2010 02:13

2 Eklenti(ler)
Sn. Cengiz bey (Romantik) den aldığım kamkatım hiç beklemediğim bir anda tomurcuklandı ve beni mutlu etti. Yerini ve saksısını sevmiş olmalı ;)
Eklenti 155287

Eklenti 155288

aliok1 25-06-2010 10:03

4 Eklenti(ler)
Sevgili Romantikten aldığım kamkatlar çiçeklenmeye başladı.
Eklenti 155814
Eklenti 155815
Eklenti 155816
Eklenti 155817

Romantik 25-06-2010 17:32

Arkadaşlar Kamkatlarınızın, çiçeğe geçmesi benide mutlu etti.

Daha öncedende dediğim gibi Kamkatlarınızı gereksiz kimyasallarla zorlamanıza gerek yok. Şu anda benim sera içindekilerde çiçeklenmeye başladı. Sera dışında daha büyük Kamkatlarım var onlarda şu an çiçeklenme belirtisi yok Sera dışındakilerde büyük bir ihtimalle Temmuz 15 den sonra çiçeklenmeye başlayacaktır.

köknar 25-06-2010 17:40

Benimki yeni yapraklar veriyor henüz. Seneye ben de çiçeklerini görürüm İnşallah.

ihunal 25-06-2010 17:46

Merhaba,

1 ay kadar önce meyvesiz aldığım kamkatımda tomurcuklanma başladı ancak hala üzerinde eski meyvalara ait saplar var ve dökülmüyorlar. Bu sapları elle ayıklasam meyve sayısına katkısı olurmu acaba.

Nariel 25-06-2010 20:22

Ben de merak ediyorum acaba eskiden kalan meyve saplarını koparsak daha mı iyi olur? Benim kamkat da çiçeklenmeye başladı 1 haftadır.

sındırgılı 25-06-2010 20:31

Benim, balkonda yasamani surduren kamkatimda henuz ciceklenme yok. Gerci,1 haftadan beri Istanbul en sicak :) gunlerini yasiyor. (saka saka.... firtina,yagmur,dolu) Sevgili Cengiz arkadasimin dedigi gibi temmuz basinda ciceklenme bekliyorum. (Arkadasim artik kimyasallari kullanmiyorum)

kalambaklı 26-06-2010 10:35

Benim kumkuat' ta ne çiçek var nede dallanma, mart ayında saksısını değiştirdiğim gibi duruyor.

tropik 28-06-2010 13:48

3 Eklenti(ler)
Arkadaşlar buda benim kumquatım;
Mutlu abi'den aldığım besini verince coştu. ;)

Nariel 03-07-2010 00:31

3 Eklenti(ler)
İşte benim çiçekler ve oluşan meyveler. Yalnız çiçeklenme bol değil, saksının dibinde azman bir akşamsefası yetişti, kamkatımın besinini çalıyor. Sökmeye de kıyamıyorum.

..bg.. 03-07-2010 03:57

Kamkatım yavaş yavaş çiçek yapraklarını döküp meyvecikler oluşturmaya başladı. Ailecek çok sevinçliyiz. ;)
Hiçbir kimyasal kullanmadım. Sadece güneş, su, bol bol sevgi.:rolleyes:

Nilgün Eran 03-07-2010 16:43

5 Eklenti(ler)
Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi MSaygin (Mesaj 108984)
merhaba,

Bu başlıkta kamkatı ilk okuduğumda çok ilgimi çekmişti, bol bol araştırdım bir takım bilgiler edindim.

Öncelikle, kamkatı çekirdeğinden değil daha önce de belirtildiği gibi aşı ile çoğaltmak gerekiyor.Kamkat kendi üzerinde çok verimli bir ağaç olmuyor, C-35 gibi üç yaprak anaçlarda ya da turunç üzerinde iyi gelişim gösteriyor.Aşılama sırasında turunçla daha yüksek başarı oranı sağlansa da üç yaprak üzerinde de daha iyi gelişim gösteriyor tercih sizin.
Fidanlıklarda süs bitkisi olarak satılanlar, özellikle de ithal gelenler genelde turunç üzerine aşılı.

Bir yerde ithal ve yerli arasındaki fark sorulmuş, Mine Hanım da form farkından bahsetmiş.Çok haklı, ithal gelenler genelde küresel formu iyi verilmiş durumda.Bakımları iyi yapıldığından yaprak renkleri daha koyu, genelde üzerleri meyveli satılıyor ve yerlilerin 2 katı fiyata gidiyor.

Bir fidancının ağzından kaçırdığına göre, ülkemizde hastalıktan görece kolay etkileniyor yetiştirme sırasında, fidanlıkta kayıp olabiliyor, bu yüzden ithal getirip daha bir rahatsızlık çıkmadan elden çıkartıyorlarmış.

Benim gördüğüm, konuştuğum kadarıyla fiyatlar şöyle;

Eğer formu iyi, yaprakları bakımlı, üzeri meyveli, iyi durumda bir ithal ağaçsa 100-120ytl'ye kadar çıkıyor fiyatı.
Yerlilerin fiyatı da 20ytl'den başlıyor, iyi durumdaysa 60ytl'ye kadar çıkıyor.
Hemen her fidanlık heveslenip bir kaç tane yapmış, genelde de iyi durumda değiller.

Biz daha önce de bahsi geçen Ç.Ü. Subtropik bitkiler bölümünden 2 tane aldık, bunların yaprakları ithale göre daha küçük boyutlu, daha açık renkte ve meyvesiz, 20ytl.
120ytl değerinde bir ithal ağaç aldık, o gerçekten etkileyici bir bitki.Aşağıya fotoğrafını koyuyorum;

http://www.mehmetsaygin.com/pda/images/kamkat.jpg

Meyvesinin tadını tam tahmin edemiyordum ama yedikten sonra, hayatımda yediğim en lezzetli meyvelerden biri diyebilirim, iç kısmı ekşi, kabuğu ise çok tatlı, şeker gibi, ikisinin tadı ağızda birleşiyor ve nefis bir reyhası oluyor.Yalnız hemen yutmak yerine, uzun uzun çiğneyip, kabuğunu damakta iyice öğütmek gerekiyor.Bizim ağacın üzeri boşaldı, kıvranıp duruyoruz şimdi :)

Bunlar da iştah açıcı meyveler, bu fotoğraftan sonra kaç kişi heveslenip fidan peşine düşecek acaba :D

http://www.mehmetsaygin.com/pda/images/kamkat2.jpg

Yurtdışında meyvesi satılırken, meyvelerle birlikte bir kaç yaprak ve dal üzerinde bırakılıyor, o şekilde satışa sunuluyor, Amerika'da festivali bile var kamkatın.

Şimdi bu kadar heveslendikten sonra bunu üretmek kaçınılmaz oldu.Zaten bizim burada narenciye bahçelerimiz var, kayınbabamın da fidancılık sertifikası var, narenciye fidanı üretiyor.Onu da kandırdım bir denemeye başladık.İlk etapta 60 kadar aşı yaptık farklı anaçlara.

Özellikle en bodur neticeleri veren anaç Flying Dragon cinsi üzerinde de denemeler yapacağız, umudumuz masa üzerine koyabileceğiniz 30cm büyüklüğünde üzeri meyveli ağaçlar yapabilmek, Flying Dragon anacı uygun olacak sanırım.Bizim buraların toprağı Flying Dragon için pek uygun değil ama saksıda olduğu için toprak düzenlemek çok zor olmayacaktır.

Kısmetse 500 kadar ağaç da meyvesi için yere alacağız deneme amaçlı.Çukurova'da nasıl bir gelişim gösterecek göreceğiz.Anladığımız kadarıyla hastalığa yatkın olacak, zor bir tür ama mühendislerimizin de yardımıyla neticeye ulaşacağız sanıyorum.

Aşı gözlerini aldığımız fidanı sonra tacını koruyarak yere aldık gelişsin diye, hemen ilk haftada komple çiçeklendi sıfırdan, bu çok memnun edici bir gelişme oldu.

Bu arada bu araştırmalar sırasında bizim meyvesi için büyüttüğümüz meyer limonun da Amerika'da Kamkattan bile daha yaygın bir ev narenciyesi olduğunu gördüm.Uygun anaçlar üzerinde bahçeler için ve saksıda iç mekan için, belli dönemlerde havalandırmak, dışarı çıkarmak koşuluyla, çok iyi netice verdiğini öğrendik.Meyer limon için de benzer bir çalışma planlıyoruz şu anda, bodur anaçlar üzerinde.

Bu arada şu başlıkta üreticiye şöyle destek oluyoruz, böyle yardımcı oluyoruz diyen öğretim görevlilerine de uğradık bilgi alabilmek için.Biz hevesle, şu anaca aşı düşünüyoruz diye anlatıp, tavsiyelerini sorunca "Biz burada denemeler yapıyoruz ama size söyler miyiz hiç, Amerikalı bize söylüyor mu" dediği için de saygıyla anıyorum.Üniversitelerin, o ülkenin, kentin insanına üreticisine destek olmak yerine bilgiyi kendine istif etmesi, bilgi kıskançlığı bu ülkeyi daha ne kadar yerinde saydıracak bilmiyorum, yazık :(

Hem süs bitkisi olarak hem meyve üretimi olarak iki koldan ilerleyen denememizi sizlerle adım adım paylaşırım gelişmeler oldukça.

Selamlar,

Sayın MSaygin Kamkat üretmek ve yetiştirmekle uğraştığınıza göre bana bilgi verebilirsiniz umarım. Ben bir sera dan 3-4 ay önce bir küçük kamkat ağacı aldım. Terasımda yetiştiriyorum ve gün boyu güneş alıyor, bugüne kadar da sıcaklar başladığından beri hergün azar azar suladım ve üzerinde çiçekler var, hatta bir iki tanede küçücük meyve başlamış. Fakat bir kaç gündür bir kaç yaprağının orta kısımlarında kahverengi kurumuş gibi lekeler gördüm, ayrıca harita böceği var galiba ve yaprak arkasıda örümcek ağı gibi, acaba sulama fazlalığı ya da güneş fazlalığı olabilir mi? Şimdiden bilgileriniz için teşekkür ederim.

Nilgün Eran 03-07-2010 16:54

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi denizakvaryumu (Mesaj 116002)
Ahmet Bey
şu calamondin işine de girseniz...kamkat ev için o kadar da uygun değil...asıl ev ortamında en uygun turunçgil calamondin...

.

Ahmet Bey,
MSaygin'a da sordum fakat kamkatımı kaybetmemek için, cevap gecikir korkusu ile size de sormak istiyorum. Terasımda bir kamkat ağacım var 3-4 aydır, gayet iyi gidiyordu fakat son günlerde, tam da meyve vermeye başlamışken minik minik, yaprakların da kuruma ve harita böceği oluştu, yaprak arkasında örümcek ağı gibi beyaz iplikçikler var. Ben hergün azar azar suluyordum bütüngün güneş alıyor diye, acaba ondan mı oldu diyorum, ne dersiniz? Bilgiler için şimdiden teşekkür ederim. MSaygin'a fotoğraflarını da yollamıştım bakabilirseniz belki faydası olur.

KAPTANzst 05-07-2010 21:32

Herkesın kankatı çıçek açmış. Bizim zalim hala kısır. Anca yer.Çok güçlü ve gelişmiş. Ama hala çiçek yok

gulşen 05-07-2010 21:46

benim Cengiz Bey'den aldığım kamkatımdada henüz bir çiçeklenme yok :( ama umudumu kesmedım. Cengiz bey yukarıdakı mesajında temmuz 15 de çiçeklenebileceğini yazmıs kimbilir belki benimkide çiçeklenir :)

is_m@il 06-07-2010 13:41

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi gulşen (Mesaj 668310)
benim Cengiz Bey'den aldığım kamkatımdada henüz bir çiçeklenme yok :( ama umudumu kesmedım. Cengiz bey yukarıdakı mesajında temmuz 15 de çiçeklenebileceğini yazmıs kimbilir belki benimkide çiçeklenir :)

Benimki de öyle...

ESENES 07-07-2010 11:21

Bana hediye olarak bu fidandan geldi. Ancak çieçkleri dökülmeye başladı. Bir kaç adet genç yaprakta ise sararmalar baş gösterdi. Ayrıca bir kaç yaprakta bir kaç damla yapışkan şefaf sıvı gözüme çarptı. Bu konuda ne yapabilirim. Bu bitkinin balkonda yetiştiriciliği için neler yapılması gerekmetkedir nelere dikkat edilmelidir. Bu konuda bilgi alabilir miyim lütfen

torpak 11-07-2010 00:04

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi tropik (Mesaj 664849)
Arkadaşlar buda benim kumquatım;
Mutlu abi'den aldığım besini verince coştu. ;)

Tropik kardeşim sen ne yaptın öyle, nazar değer koyma resimlerini öyle, cidden senin kumkuat üzerinde bulunan çiçekler beni hayret içerisinde bıraktı. Benim kumkuatlarımda çiçek açtılar oldukça fazlalar ve çok sayıda meyvem var ancak seninkinin üzerinde bulunan çiçekler cidden çok fazla, bu dediğiniz besinden bende edinmek istiyorum. Mutlu beye nasıl ulaşabiliriz? Birde bu aşılama işine gircem ancak bu üç göz denilen şeyi bulamıyorum, bunları nereden satın alabiliriz?

Mutlu Kutlu 11-07-2010 09:11

Bana aşağıdaki satış ile ilgili linkten mesaj yazarak ulaşabilirsiniz,

http://www.agaclar.net/forum/showthread.php?t=12916

Ben bitkime besin kullanmadan tamamen doğal olarak çiçeklendireceğim ve meyvelendireceğim demek, ben sadece su içerek uzun yıllar yaşayabilirim diye iddia etmek olur. Bitkilerinde bizler gibi besinlere, iz elementlerine ihtiyaçları var.

Bitkiniz bol çiçeklensede besin kullanmıyorsanız, bu çiçeklerin çok azı meyve tutar. Bitki besleyebileceğine emin olduğu kadar meyveyi üzerinde tutar, gerisini döker. Bitkiye besin vererek çok daha fazla meyveyi besleyebileceğine ikna etmeniz gerekiyor.

Aşılamak zor bir işlemdir, epeyce bir antreman yaparsanız belki başarılı olursunuz. Aşı anacı olarak kullanılan turunçlarıda yukarıdaki linkten sorabilirsiniz.
Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi torpak (Mesaj 670834)
Tropik kardeşim sen ne yaptın öyle, nazar değer koyma resimlerini öyle, cidden senin kumkuat üzerinde bulunan çiçekler beni hayret içerisinde bıraktı. Benim kumkuatlarımda çiçek açtılar oldukça fazlalar ve çok sayıda meyvem var ancak seninkinin üzerinde bulunan çiçekler cidden çok fazla, bu dediğiniz besinden bende edinmek istiyorum. Mutlu beye nasıl ulaşabiliriz? Birde bu aşılama işine gircem ancak bu üç göz denilen şeyi bulamıyorum, bunları nereden satın alabiliriz?

Nilgün Eran 18-07-2010 19:16

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi torpak (Mesaj 657576)
Evet çiçeklenmeler başladı nihayet, oldukça fazla sayıda çiçek tomurcuğu var, bakalım ne kadarı meyveye duracak? Nilgün bu arada soruna cevap vereyim , benim kumkuatlar hiç rüzgar görmüyorlar diyebilirim, 15 günde bi sıvı besinle besliyorum, nerdeyse tüm gün de güneş ışığı alıyor şu an oldukça sağlıklılar. Sulama konusuna gelince bir çok yerde üstündeki toprak kuruyunca sulayın diyorlar, bende öyle yaptım üstü kuruyunca suluyorum, ki bu ankara şartlarında 3 günde bir felan demek oluyor. Saygılarımla...

Sevgili Torpak, cevabına geç ulaştım, üzgünüm. Bilgine teşekkür ederim fakat sıvı besin olarak ne kullanıyorsun, daha önceki bilgilerde ayda bir kere aspirinli su veriyoruz diyorlardı, bu konuda ne dersin. Kamkatlarımın üzerinde minik fındık gibi meyveleri oldu. Yapraklarının kenarında kahverengi kuruma emareleri var ve bağzı yapraklarının uç kısımları kıvrılıyor, neden olabilir. Ayrıca sulamayı ayda iki kere veya üstten 3 cm kuruyunca yapın diyorlar daha önceki bilgilerde, ben Fethiye gibi sıcak bir iklimde, üstelik teras da günde 7-8 saat güneş alan bir ortamda yetiştiriyorum, daha sık sulamam gerekir mi? Teşekkür ederim, sevgiler.

moso 05-08-2010 15:58

ben de yetiştirmek istiyorum....peysajcılarda varmış, çıkışta bi dolaşayım...

gulşen 05-08-2010 16:10

merhaba kumkatında meyve oluşan arkadaşlar resim ekleyebilir mi acaba benim kumkatımda çiçeklenme olmadı ama bol bol yaprak veriyor inşallah bende en kısa zamanda çiçek ve meyvesini görürüm :)

rodoslu 06-08-2010 23:25

Kamkat yaprakları

4 Eklenti(ler)
Merhaba,
5-7 aydır bende olan kamkatım şu an meyve tuttu, ama çok az, 5-6 tane ancak..
Fakat yaprakları resimlerinde de görüleceği üzere dökülüyor, arkalarında sararma, kahverengileşme ve uçlarında kuruma oluyor, bunun sebebi ve çözümü konusunda yardımlarınızı bekliyorum lütfen...

sey 08-08-2010 20:11

selam sevgili dostlar ben hataydan yazıyorum kamkat fidem çok iyiyken birden bire harita böceği ve galeri böceği dadandı ne yapabilirim sağolun

Kafkas57 12-08-2010 22:51

Sayın Rodoslu:Aşağıdaki bilgiler size yardımcı olabilir.Kolay gelsin.

BESİN EKSİKLİKLERİ TESBİT KILAVUZU - NARENCİYE

Mikrobesinler

Çinko:

•Genç yaprakların küçük ve mızrak şeklinde olması
•İç damarlar arasında kloroz
•Yaprak boyunu küçülten sarı beneklenme, yaprak boyunda kısalma
•Çiçek ve meyve miktarında azalma
•Küçük ve az su içeren meyve oluşumu

Mangan:

•İç damarlar arasında kloroz
•Yapraklarda koyu yeşil zemin üzerinde açık yeşil alacalık
•Genç yapraklarda dökülme
•Çinko eksikliğinden daha az etki görülür ancak yapraklarda daha fazla solgunluk
•Meyve boyunda küçülme ve miktarında azalma

Bor:

•Petiol ve damarlarda dalgalanmaların olduğu küçük ve şekli bozuk yapraklar
•Boğum aralarında kısalma, sarımsı-gri renk ve yapraklarda kalınlaşma
•Floemde çökme
•Meyve kabuğunda biriken zamk oluşumu
•Kalın kabuğu olan küçük ve deforme olmuş meyve oluşumu
•Meyvelerde dökülme

Demir:

•Genç yapraklarda tipik “ince retikulum kloroz”u görülmesi
•Orta ve yan damarları yeşil kalan sararmış yapraklar

Molibden:

•Yaşlı yapraklarda sarımsı lekeler
•Yaprak alt yüzünden lekelerin kırmızımsı-kahverengi görülmesi
•Çiçek ve küçük meyvelerin dökülmesi

Bakır:

•Fazla azottan kaynaklanan gibi görünen yeni geniş yapraklar
•Bazı çeşitlerde gövde ölümü
•Sürgünlerde geriye doğru ölüm ve canlı odun dokusu ile birleşme yerinde birden fazla sayıda tomurcuk oluşumu
• Genç odun dokusunun yeşil kabuk dokusu altındaki zamk paketleri ve meyve, sürgün ve yapraklarda kahverengi nasırlaşma

Makrobesinler

Azot:

•Yaşlı yapraklarda sararma,zayıf vejetasyon, küçük yapraklar
•İnce kabuklu küçük meyve oluşumu

Fosfor:

•Yaşlı yapraklarda bakır renginin görülmesi
•Yaprak ve çiçek tomurcuklarının dökülmesi
•Pürüzlü, kalın ve süngerleşmiş kabuk oluşumu
•Meyvenin ortasında boşluk
•Kaba, kalın meyve kabuğu, soluk renkli, süngersi meyve ve aşırı asitli meyve suyu oluşumu

Potasyum:

•Belirti daha çok meyvede gözlenir
•Meyve boyunda küçülme ve kabuğunun düz ve ince olması
•Yaprak ve meyvelerin erken dökülmesi
•Küçük, ince kabuklu meyve oluşumu
•Meyve suyu asitliğinde azalma

Magnezyum:

•Yaşlı yapraklarda yaprak ucundan sapına doğru uzanan “V” şeklinde sararma
•Alt yaprakların dökülmesi
•Şiddetli belirtilerde erken meyve dökümü

Kalsiyum:

•Genç yapraklarda kenarlardan ortaya doğru sararma, yeni saplarda ölüm
•Filiz ve petiollerde zayıf gelişim ve bunu sonucu olarak susuzluğa karşı dayanıklılıkta azalma
•Çiçek ve meyve dökümü

Kükürt:

• Küçük ve sarı genç yaprak oluşumu

ALINTIDIR: http://www.izotar.com/besin3.htm
Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi rodoslu (Mesaj 680882)
Merhaba,
5-7 aydır bende olan kamkatım şu an meyve tuttu, ama çok az, 5-6 tane ancak..
Fakat yaprakları resimlerinde de görüleceği üzere dökülüyor, arkalarında sararma, kahverengileşme ve uçlarında kuruma oluyor, bunun sebebi ve çözümü konusunda yardımlarınızı bekliyorum lütfen...

rodoslu 15-08-2010 23:20

teşekkürler..bende besin takviyesi yaptım galiba..bana burdaki ziraatçiler disper diye bişey verdiler onu uyguladım....
bakalım şimdilik iyi gibi takip ediyorum..

prıtt 17-08-2010 14:34

5 Eklenti(ler)
Arkadaşlar elimde iki adet kamkat var. Bir tanesi çiçeğe geldi fakat şimdi dökmeye başladı. bir tanesinin yapraklarıda resimde görüldüğü şekilde Aceba sorun veya yanlış nerede.

Birde ben bu kamkata besin olarak ne vermemi tavsiye edersiniz.

Saygılar.

tropik 17-08-2010 17:39

Aynı sorun bende'de vardı Mutlu abi'den aldığım besini verince çok güzel oldu,
Resimleri var.
Daha önce belirtmiştim zaten Mutlu abi'den bulabilirsiniz. :)

ahmeter 20-08-2010 12:18

1 Eklenti(ler)
çiçeklendi yakında meyvaya dönüşeçek

Oğuzhan 21-08-2010 20:58

Bu ara çoşma zamanları.Benimkilerin biri açtı meyve tuttu.Ara ara yeni çiçekler açıyor.i

nariçi 21-08-2010 22:07

Dördüncü çiçeklenme başladı hiç meyve tutmadı.

sercan1969 21-08-2010 22:15

Benim iki kamkatımdan biri çok sağlıklı adeta kabına sığmıyor.Diğerinin sanırım anacında bir sorun var.Çok sağlıklı görünmüyor.Şu an üzerlerinde reçel yapacak kadar meyve var.

axxa 27-08-2010 08:52

4 Eklenti(ler)
Selamlar,
2 ay önce Eminönünden bodur ev mandalinası aldım. Cinsini bilmiyorum. Bilen arkadaşlar yardımcı olabilir mi?

Mandalinamın resimleri aşağıda. Ben aldığımdan beri yen sürgünler veriyor ve yeni çıkan tüm yapraklar eskilerine göre çok büyük. İyi mi kötü mü bilmiyorum. Nedeni ne olabilir? Gün aşırı suluyorum ve 4-5 saat güneş alan balkonumda şimdilik gece gündüz duruyor. Ekstra başka birşey yapmadım.

Bunun dışında kökleri dışarıda biraz acaba saksı değiştirmem gerekir mi? Budamam gerekir mi? besin takviyesi gerekir mi?

sercan1969 27-08-2010 09:12

Yeni çıkan yaprakların büyük olması bitkinizin az ışık aldığının bir göstergesidir.

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 03:56.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025