agaclar.net

agaclar.net (https://www.agaclar.net/forum/)
-   Turunçgiller (https://www.agaclar.net/forum/turuncgiller/)
-   -   Kamkat, Kumkuat (Citrus fortunella 'margarita') (https://www.agaclar.net/forum/turuncgiller/2151.htm)

İlkin 06-08-2008 08:49

Aşılı olan bölgenin altından dal çıkmış ise maalesef bu kumkuat olmayacak, benim de aşılı yerin altından bazen narenciyeye ait dallar çıkıyor, onları kesiyorum oradan.

scubat 06-08-2008 09:42

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi İlkin (Mesaj 265698)
Aşılı olan bölgenin altından dal çıkmış ise maalesef bu kumkuat olmayacak, benim de aşılı yerin altından bazen narenciyeye ait dallar çıkıyor, onları kesiyorum oradan.

o zaman ben de keseyim...biraz bekleyip izlesem ne çıkacak diye zararı olur mu?

Oğuzhan 06-08-2008 09:49

Bende kumkat yerini değiştirdim.Tam gün güneş alan cam önüne koydum.5-6 gün sonra yeni filizler vermeye başladı.Güneşi çok seviyor.

Kemal Kutlu 06-08-2008 20:34

Sevgili scubat Aşı altında Turunç Filizleri Onlar, onları Dibinden Kesiniz Yoksa Bitki Gücünü Çıkan Turunç Filizlerine verir.

scubat 07-08-2008 08:05

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi TropikSera (Mesaj 265998)
Sevgili scubat Aşı altında Turunç Filizleri Onlar, onları Dibinden Kesiniz Yoksa Bitki Gücünü Çıkan Turunç Filizlerine verir.

hemen keseceğim, teşekkürler

Kemal Kutlu 08-08-2008 20:10

Rica ederim Görevimiz...

İlkin 11-08-2008 14:20

1 Eklenti(ler)
2 tane olan Kumkuat ağaçlarımdan bir tanesinin resmini paylaşmak istedim. 50 den fazla çiçek açtı, şuan üzerinde 15 civarı meyve var. Ağaç boyu 30cm olduğu için meyveleri büyütmeğe gücü yetmedi sanırım. Bir de yapraklara ne zaman su sıkmaya başlayabilirim, balkonda durduğu için dışarıdan gelen toz yaprakların üstünde birikiyor, çiçek açma zamanında da spreyle su fısfıslayamadım çiçekler dökülmesin diye, gerçi hala çiçek tomurcukları da vermeye devam ediyor. Ne olacak bu garibimin hali bilmiyorum... :rolleyes:

Kemal Kutlu 11-08-2008 19:44

Tabi Sprey Sıkabilirsiniz.Çiçek Zamanında 15 tane Meyve Tuttu ise Cok Güzel Ama Çiçeklenme ****** Devam Edecek.

denizekin 16-08-2008 12:40

ankarada kamkat satan yer var. karşıyaka mezarlığı karşısındaki seralarda bulabilirsiniz. ben de orada satın aldım. eğer isterseniz aldığım yerin telefonunu adresini verebilirim. çok da ilgililer, bilgi için kartlarını aldım arayıp sorduğumda yanıtsız bırakmıyorlar...

FarukTUNCA 22-08-2008 09:21

Selamlar;

Belli bir süredir takip ettiğim forumdan sonra bende bir kamkat edindim.:p 50 cm boyunda, 35 adet meyve var üzerinde. :p Çiçeklenmeye devam ediyor. :p En kısa zamanda fotoğraflarını çekip paylaşacağım sizlerle.

Kolay gelsin herkese...

erbileren 23-08-2008 14:48

arkadaşlar benim resimdeki gibi bir kamkatım var

http://img98.imageshack.us/img98/1099/resim001xi7.jpg

tam çiçek açmayacak derken çiçekte patlama yaşadım :rolleyes:
ancak şu an şöyle bir sorunum var
http://img80.imageshack.us/img80/5687/resim003dk5.jpg

çiçekler iyi güzel açıyor ama 2 gün geçmeden dökülüyor. Bunun nedeni ne olabilir ya da normal bişey mi? Kamkatı geçen sene aldığımda meyvesi üzerindeydi o yüzden çiçek dönemini göremedim yardımcı olabilirseniz sevinirim.

Kemal Kutlu 23-08-2008 19:51

Güneş Güneş Güneş.Birde 18+18+18 ile Besleyin

denizekin 23-08-2008 21:54

selamlar;
benim kumkatımda yapraklar bi tuhaflaştı, yardıma ihtiyacım var sanırım. Kumkatımın yapraklarında beyaz beyaz lekeler var, sanki tuzlu su sıkılmış da kurumuş gibi üstünde. ne yapmalıyım :(

Özhan 24-08-2008 18:14

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi TropikSera (Mesaj 270982)
Güneş Güneş Güneş.Birde 18+18+18 ile Besleyin

Siz hangi aralıklarla gübreliyorsunuz?

Kemal Kutlu 24-08-2008 19:57

2 ay da bir Toprakdan 14 günde Bir Yaprakdan

scubat 27-08-2008 08:41

benim kumkat da coştu..ilk çiçeklenme, meyvelenme derken ikinci çiçek patlaması da başladı..

yanlız sorunum şu ki 15 gün tatile gidiyorum..Gitmeden 1.5 litre suya boğsam, gelene kadar kaç defa birisinin gelip sulaması gerekir acaba? Kocaman da ağaç, birisine bırakamam...

İlkin 27-08-2008 10:02

15 gün tatile gidiyorsanız havaları bilemem ama susuz kalmaması gerekir. Haftada 2 kere biri gelse bolca sulasa yeter bence ama havalar serinlerse çok sulamaya gerek kalmaya bilir ama kontrol etmeniz gerekiyor. Ben gün aşırı suluyorum Adana çok sıcak çünkü, bir sulamazsam meyveler oluşmuyor kuruyor, oluşan meyveler kendini yere atıyor. Su şart o yüzden.

Oğuzhan 27-08-2008 10:45

Aynen Sevgili İlkin'e katılıyorum.Susuz kalmamalı.Suyu çok seviyor.Susuz kalırsa meyveler kuruyor.Çiçeklerde meyve tutmuyor.Bu ara havalar çok sıcak.
Saksıyı büyük leğen içinde suya koyabilirsiniz.Sanırım 15 gün idare eder.

Hüseyin Ovak 27-08-2008 12:44

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi scubat (Mesaj 272002)
benim kumkat da coştu..ilk çiçeklenme, meyvelenme derken ikinci çiçek patlaması da başladı..

yanlız sorunum şu ki 15 gün tatile gidiyorum..Gitmeden 1.5 litre suya boğsam, gelene kadar kaç defa birisinin gelip sulaması gerekir acaba? Kocaman da ağaç, birisine bırakamam...

Sayın scubat;

Tatile giderken (1 litrelik **** yarım litrelik) plastik su şişelerinin kapaklarında delikler açarak kumkat'ınızın dibine yerleştiriniz...damlama sulama sistemi gibi toprağı sürekli nemli tutacaktır...Bu şekilde sorununuzu çözebilirsiniz..Saygılar..

Hüseyin Ovak 27-08-2008 12:49

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi denizekin (Mesaj 271012)
selamlar;
benim kumkatımda yapraklar bi tuhaflaştı, yardıma ihtiyacım war sanırım. Kumkatımın yapraklarında beyaz beyaz lekeler var, sanki tuzlu su sıkılmış da kurumuş gibi üstünde. ne yapmalıyım :(

Sayın denizekin;

Kumkatınızı B5A organik sıvı gübre ile gübrelemenizi öneririm..Kısa zamanda çözüm olacaktır...Saygılar...

denizekin 27-08-2008 20:30

Sayın Hüseyin Ovak;

nihayet cevap alabilmek çok güzel. teşekkür ederim, yarın hemen deneyeceğim. artık yazdığımı sadece ben görüyorum diye düşünmeye başlamıştım

scubat 28-08-2008 13:44

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Hüseyin Ovak (Mesaj 272098)
Sayın scubat;

Tatile giderken (1 litrelik **** yarım litrelik) plastik su şişelerinin kapaklarında delikler açarak kumkat'ınızın dibine yerleştiriniz...damlama sulama sistemi gibi toprağı sürekli nemli tutacaktır...Bu şekilde sorununuzu çözebilirsiniz..Saygılar..

hüseyin bey ,

cevabınız için teşekkürler. Şişeleri ters düz edip toprağa mı saplayayım? kaç litre su yeter sizce?

berduray 28-08-2008 22:10

Bu başlıkta yazmam doğru mu bilemiyorum, şu tv de satış yapılan programların birinde böyle sulama ile ilgili bir aparat satılıyordu.

Tatilinize içiniz rahat gidin, bitkiniz susuzluktan ölmez, yeteri kadar suyu kendi çeker diyordu.

Denk gelen var mı bilmem, ince uzun boru gibi ağzı, tombul, şişkince yuvarlak gövdesi vardı.

Hüseyin Ovak 28-08-2008 23:47

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi scubat (Mesaj 272505)
hüseyin bey ,

cevabınız için teşekkürler. Şişeleri ters düz edip toprağa mı saplayayım? kaç litre su yeter sizce?

Sayın scubat;

Bir kumkat için bir litrelik şişeyi su ile doldurun,kapağını kapatmadan toprağa saplayın; yeterli olacaktır...saygılar...

Hüseyin Ovak 28-08-2008 23:50

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi denizekin (Mesaj 272265)
Sayın Hüseyin Ovak;

nihayet cevap alabilmek çok güzel. teşekkür ederim, yarın hemen deneyeceğim. artık yazdığımı sadece ben görüyorum diye düşünmeye başlamıştım

ben teşekkür ederim sayın denizekin, inşaalah faydalı olurum...

Mermaid 29-08-2008 08:08

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi scubat (Mesaj 272505)
hüseyin bey ,

Merhaba sn Scubat;
Ukalalık olarak algılamazsanız, bence 15 gün için 1 lt su çok az.
size tevsiyem 2,5 lt kola şişelerini kullanmanız. Zaten toprakta ki nem oranı düştükçe suyu yavaş yavaş çektiği için, bir zararı olmayacağı kanısındayım.
Zira kumkuat fazla susuz kalamaz

scubat 29-08-2008 15:15

Hüseyin Bey ve sn Mermaid,

çok teşekkürler..

Yarın sabah yola cıkmadan bolca sulayıp topraga şişeyi dikeceğim. 10 gün sonra biri gelip tekrar sulayacak ve şişeyi tekrar dolduracak. 15.gunde de ben geleceğim zaten.

scubat 29-08-2008 15:17

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi berduray (Mesaj 272740)
Bu başlıkta yazmam doğru mu bilemiyorum, şu tv de satış yapılan programların birinde böyle sulama ile ilgili bir aparat satılıyordu.

Tatilinize içiniz rahat gidin, bitkiniz susuzluktan ölmez, yeteri kadar suyu kendi çeker diyordu.

Denk gelen var mı bilmem, ince uzun boru gibi ağzı, tombul, şişkince yuvarlak gövdesi vardı.

bilgi için teşekkürler ama bunun için geç kaldım.

MSaygin 29-08-2008 17:49

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Hüseyin Ovak (Mesaj 272099)
Sayın denizekin;

Kumkatınızı B5A organik sıvı gübre ile gübrelemenizi öneririm..Kısa zamanda çözüm olacaktır...Saygılar...

Hüseyin Bey, denizekin üyemizin yapraklarındaki beyaz lekelerin fotoğrafını da görmeden, ne olduğunu düşünerek B5A organik gübre verdiğinizi öğrenebilir miyim?
Tedaviden önce teşhisi netleştirmek ve buradan takip eden üyelere de kolaylık olsun diye açıklamak yerinde olur diye düşünüyorum, bizler de faydalanırız.

Hüseyin Ovak 29-08-2008 20:14

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi MSaygin (Mesaj 273064)
Hüseyin Bey, denizekin üyemizin yapraklarındaki beyaz lekelerin fotoğrafını da görmeden, ne olduğunu düşünerek B5A organik gübre verdiğinizi öğrenebilir miyim?
Tedaviden önce teşhisi netleştirmek ve buradan takip eden üyelere de kolaylık olsun diye açıklamak yerinde olur diye düşünüyorum, bizler de faydalanırız.

Sayın Msaygın;
B5A organik sıvı gübre içerdiği özel formül ile bitki üzerindeki her türlü kalıntıyı parçalayarak yok eder,eğer bitki hastalıktan dolayı bu durumda ise; Bitkinin hümoral ve hücresel bağışıklık sistemini güçlendirerek savunma mekanızmalarını çalıştırır ve bitkiyi sağlıklı hale getirir...
Sayın denizekin'in anlatımından anlaşılan bu sorunu B5A çözebilir diye düşünüyorum...Saygılar...
NOT: Sayın denizekin den B5A yı kullandıktan sonra sonucu olumlu ya da olumsuz buraya yazamasını istirham ediyorum...

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 22:46.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025