![]() |
Aşılı olan bölgenin altından dal çıkmış ise maalesef bu kumkuat olmayacak, benim de aşılı yerin altından bazen narenciyeye ait dallar çıkıyor, onları kesiyorum oradan.
|
Alıntı:
|
Bende kumkat yerini değiştirdim.Tam gün güneş alan cam önüne koydum.5-6 gün sonra yeni filizler vermeye başladı.Güneşi çok seviyor.
|
Sevgili scubat Aşı altında Turunç Filizleri Onlar, onları Dibinden Kesiniz Yoksa Bitki Gücünü Çıkan Turunç Filizlerine verir.
|
Alıntı:
|
Rica ederim Görevimiz...
|
1 Eklenti(ler)
2 tane olan Kumkuat ağaçlarımdan bir tanesinin resmini paylaşmak istedim. 50 den fazla çiçek açtı, şuan üzerinde 15 civarı meyve var. Ağaç boyu 30cm olduğu için meyveleri büyütmeğe gücü yetmedi sanırım. Bir de yapraklara ne zaman su sıkmaya başlayabilirim, balkonda durduğu için dışarıdan gelen toz yaprakların üstünde birikiyor, çiçek açma zamanında da spreyle su fısfıslayamadım çiçekler dökülmesin diye, gerçi hala çiçek tomurcukları da vermeye devam ediyor. Ne olacak bu garibimin hali bilmiyorum... :rolleyes:
|
Tabi Sprey Sıkabilirsiniz.Çiçek Zamanında 15 tane Meyve Tuttu ise Cok Güzel Ama Çiçeklenme ****** Devam Edecek.
|
ankarada kamkat satan yer var. karşıyaka mezarlığı karşısındaki seralarda bulabilirsiniz. ben de orada satın aldım. eğer isterseniz aldığım yerin telefonunu adresini verebilirim. çok da ilgililer, bilgi için kartlarını aldım arayıp sorduğumda yanıtsız bırakmıyorlar...
|
Selamlar;
Belli bir süredir takip ettiğim forumdan sonra bende bir kamkat edindim.:p 50 cm boyunda, 35 adet meyve var üzerinde. :p Çiçeklenmeye devam ediyor. :p En kısa zamanda fotoğraflarını çekip paylaşacağım sizlerle. Kolay gelsin herkese... |
arkadaşlar benim resimdeki gibi bir kamkatım var
http://img98.imageshack.us/img98/1099/resim001xi7.jpg tam çiçek açmayacak derken çiçekte patlama yaşadım :rolleyes: ancak şu an şöyle bir sorunum var http://img80.imageshack.us/img80/5687/resim003dk5.jpg çiçekler iyi güzel açıyor ama 2 gün geçmeden dökülüyor. Bunun nedeni ne olabilir ya da normal bişey mi? Kamkatı geçen sene aldığımda meyvesi üzerindeydi o yüzden çiçek dönemini göremedim yardımcı olabilirseniz sevinirim. |
Güneş Güneş Güneş.Birde 18+18+18 ile Besleyin
|
selamlar;
benim kumkatımda yapraklar bi tuhaflaştı, yardıma ihtiyacım var sanırım. Kumkatımın yapraklarında beyaz beyaz lekeler var, sanki tuzlu su sıkılmış da kurumuş gibi üstünde. ne yapmalıyım :( |
Alıntı:
|
2 ay da bir Toprakdan 14 günde Bir Yaprakdan
|
benim kumkat da coştu..ilk çiçeklenme, meyvelenme derken ikinci çiçek patlaması da başladı..
yanlız sorunum şu ki 15 gün tatile gidiyorum..Gitmeden 1.5 litre suya boğsam, gelene kadar kaç defa birisinin gelip sulaması gerekir acaba? Kocaman da ağaç, birisine bırakamam... |
15 gün tatile gidiyorsanız havaları bilemem ama susuz kalmaması gerekir. Haftada 2 kere biri gelse bolca sulasa yeter bence ama havalar serinlerse çok sulamaya gerek kalmaya bilir ama kontrol etmeniz gerekiyor. Ben gün aşırı suluyorum Adana çok sıcak çünkü, bir sulamazsam meyveler oluşmuyor kuruyor, oluşan meyveler kendini yere atıyor. Su şart o yüzden.
|
Aynen Sevgili İlkin'e katılıyorum.Susuz kalmamalı.Suyu çok seviyor.Susuz kalırsa meyveler kuruyor.Çiçeklerde meyve tutmuyor.Bu ara havalar çok sıcak.
Saksıyı büyük leğen içinde suya koyabilirsiniz.Sanırım 15 gün idare eder. |
Alıntı:
Tatile giderken (1 litrelik **** yarım litrelik) plastik su şişelerinin kapaklarında delikler açarak kumkat'ınızın dibine yerleştiriniz...damlama sulama sistemi gibi toprağı sürekli nemli tutacaktır...Bu şekilde sorununuzu çözebilirsiniz..Saygılar.. |
Alıntı:
Kumkatınızı B5A organik sıvı gübre ile gübrelemenizi öneririm..Kısa zamanda çözüm olacaktır...Saygılar... |
Sayın Hüseyin Ovak;
nihayet cevap alabilmek çok güzel. teşekkür ederim, yarın hemen deneyeceğim. artık yazdığımı sadece ben görüyorum diye düşünmeye başlamıştım |
Alıntı:
cevabınız için teşekkürler. Şişeleri ters düz edip toprağa mı saplayayım? kaç litre su yeter sizce? |
Bu başlıkta yazmam doğru mu bilemiyorum, şu tv de satış yapılan programların birinde böyle sulama ile ilgili bir aparat satılıyordu.
Tatilinize içiniz rahat gidin, bitkiniz susuzluktan ölmez, yeteri kadar suyu kendi çeker diyordu. Denk gelen var mı bilmem, ince uzun boru gibi ağzı, tombul, şişkince yuvarlak gövdesi vardı. |
Alıntı:
Bir kumkat için bir litrelik şişeyi su ile doldurun,kapağını kapatmadan toprağa saplayın; yeterli olacaktır...saygılar... |
Alıntı:
|
Alıntı:
Merhaba sn Scubat; Ukalalık olarak algılamazsanız, bence 15 gün için 1 lt su çok az. size tevsiyem 2,5 lt kola şişelerini kullanmanız. Zaten toprakta ki nem oranı düştükçe suyu yavaş yavaş çektiği için, bir zararı olmayacağı kanısındayım. Zira kumkuat fazla susuz kalamaz |
Hüseyin Bey ve sn Mermaid,
çok teşekkürler.. Yarın sabah yola cıkmadan bolca sulayıp topraga şişeyi dikeceğim. 10 gün sonra biri gelip tekrar sulayacak ve şişeyi tekrar dolduracak. 15.gunde de ben geleceğim zaten. |
Alıntı:
|
Alıntı:
Tedaviden önce teşhisi netleştirmek ve buradan takip eden üyelere de kolaylık olsun diye açıklamak yerinde olur diye düşünüyorum, bizler de faydalanırız. |
Alıntı:
B5A organik sıvı gübre içerdiği özel formül ile bitki üzerindeki her türlü kalıntıyı parçalayarak yok eder,eğer bitki hastalıktan dolayı bu durumda ise; Bitkinin hümoral ve hücresel bağışıklık sistemini güçlendirerek savunma mekanızmalarını çalıştırır ve bitkiyi sağlıklı hale getirir... Sayın denizekin'in anlatımından anlaşılan bu sorunu B5A çözebilir diye düşünüyorum...Saygılar... NOT: Sayın denizekin den B5A yı kullandıktan sonra sonucu olumlu ya da olumsuz buraya yazamasını istirham ediyorum... |
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 22:46. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025