![]() |
Alıntı:
dün ben de buradaydım. Resimdeki kumkuatların boyları 1.70 civarında ve fiyat 625 ytl, daha küçük boyları da var ve onlar da 350 ve 140ytl diye sıralanıyor. bir tane 140lık aldım ben de... |
Sn Scubat Kumkatınız hayırlı olsun. Sn Sakızcı_ciftlik yurdumuzun en güzel şehirlerinden birinde oturuyorsunuz. Salihli yolu üzerinde bir sürü sera vardı onlarda mutlaka vardır. Hatta ben bu yıl şubat ayında İzmir-Torbalı pazarından (perşembe günleri kuruluyor) 20 YTL 'ye almıştım. Büyük bir ihtimalle hala da vardır, benden söylemesi.
|
kumkuat?
Merhaba arkadaşlar kumkuatın 3 yapraklı bir turunç cinsine aşılandığını duydum; Bu 3 yapraklı turuncun tam adını bilen var mı ?
|
ÜÇ YAPRAKLI (Poncirus trifoliata)
Kamkat anacı olarak üç yapraklı, özellikle bodurlaştırma özelliğinden dolayı tercih edilmektedir. |
bu da benim kamkat:
http://img404.imageshack.us/img404/139/kumkuatlw6.jpg umarım bir an evvel meyve verir... |
Meyve vermemesi için bir neden yok. Boy pos yerinde. Umarım Haziranda çiçek açar. Kumkat güneşi seviyor. Tam gün güneş alan bir alanda olması daha iyi olur.
|
Alıntı:
Gübre konusunu okuyorum, hatta başlığı (14 sayfa) ikincidir okuyorum ama bu işten az anlayan benim gibiler için durum baya karışık. -MAP iyidir -MAP olmaz -Şeker gübresi iyidir -Demir takviyesi şart -aspirinli su iyidir -hümik asit de lazım -15-15-15 uygundur gibi... bu işin kolayı yok mudur :( |
Sn Scubat uzun ömürlü, bol meyveli olur dilerim. Ancak hocalarımız daha iyi bilirler ama saksısı biraz küçük mü acaba?
|
bu işin kolayı yok mudur
Selahattin Hocanın 'Gübre Bölümünde' özetlenmiş bir özdeyişi var. Dal-Döl-Bal =Azot-Fosfor-Potasyum. Bunu yorumlayarak kararı kendiniz verin. Neyin ne kadar eksik olduğuna ancak toprak analizi ile karar verebilirsiniz. Ben benim kumkatıma kış başında elimde olan DAP verdim. Eylül başın da ve Martta da bir miktar koyun gübresi verdim. |
Alıntı:
bir de kışın içeri alacağımdan çok da büyük almak istemedim.. |
dostlar 3 hafta önce izmit maşukiyeden aldım 50 ytl dedi 30 ytl aldım üzerinde 16-17 adt meyve vardı 2 tanesinide yedim.bugün ise 1 tane çiçek gördüm yeni sürgün vermeye başladı isteyen olursa buradan bakabilirim.
|
Kumkuat
5 Yıldır Ilgimi çekiyorudu Artık üretmeye Başladım. 600 Adetle Başladım Hedefim 6000 çıkarmak Bu Sayıyı. Ama Hakkında Doğru Dürüst Birşey Bilmiyorum.sizlerden Bildiklerinizi Paylaşmanızı Istiyorum.
|
Alıntı:
|
ya 600 adet yabani diktim şimdilik bildiğim bunlarım aşlanması gerekdiği bu yaz . evimde yetiştirdiğim birtane var meyvesi ile görselliği gayet güzel fakat budaması reçeli nasıl yapılır ticaret konusu olurdsa nasıl değerlendirilir rn iyi şekilde....
ama ilgine teşekkür malina |
|
bunlar bilimsel açıklamalar tarlaya girince hiç biri işe yaramıyor.60 yaşında bir amca çakısı elinde harikalar yaratıyor. göz at dediğin yerde konu genelde bulamadım 20 ytl aldım 40 ytl aldım falan filan. bu bitkiyi rizede kendi evimde 2 yıldır saksıda bakıyorum.benim izlenimlerim suyu seven soğuk havayı sevmeyen soğuk havalarda içeri alıyorum o yüzden. meyvesiyle görüntüsü çok güzel,
meyvesini bir yıl üzerinde tutuyor sonrasında eğer dokunulmassa tekrar aynı meyve sulanıyor.1 metre boyunda meyveli saksıda olanı 100 ytl falan ama bulmak lazım tabi. ben bu yüzden üretmeye başladım. beni çevrem zaten ticaret yönümün gelişmişbiri olarak tanır.r |
Bu Konuya Kim Ilgi Gösterir Ve Bilmediklerim Hakkında Beni Aydınlatırsa . Ilk Aşladıklarımda Saksıda Meyveli Birtane Hediye Adresine Göndereceğim.
Malina Kumkuat Sana çok Yakın şuanda |
Kumkuat konusunun olduğu yerde Yusuf Bey'den 2 adet kumkuat almıştım ben. 284 no'lu mesajda görebilirsiniz resimleri. Alalı 7 ay oldu ama maşallahı var, inanılmaz yaprak verdi. Ayda bir kere sulandırılmış aspirin vermeniz gerekiyor. Bahar başlangıcı ile birlikte ayda iki kere organik gübre veriyorum ben. Bu Ağustos ayına kadar sürecek, kışa girileceği için sonbahar gelmeden kesmek gerekiyor gübreyi. Kışın çok az sulanacak, eğer içeride tutuyorsanız kumkuatınızı toprak kurudukça su verebilirsiniz, yazın ise bol bol su vermeniz lazım yoksa susuzluktan zayıf düşüp solabiliyor yaprakları, haziran'dan itibaren çiçeklenmeye başlıyor. Uygun olduğum bir zaman yeni hallerinin resimlerini çekerim.
Bu arada yanlış anlamayın lütfen, benim 2 tane kumkuatım var yeter bana, bunları belki bilmiyorsunuz diye anlattım. Saygılarımla ;) |
Ilkin Teşekkürler
Aspirin Olayını Tuttum. |
hıım sizdeki normal boydaki kumkuat bunun ticaretini yapabilirsiniz.boya götürmek için tek dal bırakıp taçlandırabilirsiniz.İstanbuldaki bazı marketlerde kg 50-72 lira arası Bende iri kumkuat var en kısa zamanda resimlerini atacagım
|
Alıntı:
Meslek yüksek okulunun öğretim üyesi olan arkadaşlar üretimde en büyük sorunun, gözlerin köşeli olmasına bağlıyorlar. gözler köşeli olduğu için aşılamada başarıyı % 20 olarak söylüyorlar. Ben bu başarı oranına da ulaşamadım. Ve en sonunda tutmayanların hepsini söktüm ve attım, vazgeçtim üretmekten. Aşılama konusunda iyi değilseniz iyi bir aşıcı buln kendinize, tutan aşıya bakmak nasıl olsa mümkün olur. İyi günler. |
köşeli aşı hiç o kadar da saglıklı değil en iyisi üçgen aşı
|
Aşı Konusunda % 90 Başarı Yakalamış Bir Amcamız Var Zaten Rizede üstüne Yok. Yanlız Turunç Açılayarak Yapılan Kumkuat ömrü Uzun Olmadığı Konusunda Duyum Aldım.
En Sağlıklı Yabani Diken Olarak Söylendi Bana. Aşı Işi Bana Kalsa 600 Taneden 3 Tane çıkarırım Bınun Farkındayım . Ilginize Teşekkürler |
Alıntı:
|
1 litre suya 1 adet aspirin atıyorum.
|
Alıntı:
Kastettiğim konu buydu. |
Alıntı:
|
aşının üzerinden kaç sürgü uzatmak doğr acaba.
**** nasıl uzatılırsa nasıl bir şekil alır acaba. ben topak gibi olmalarını istiyorum. acil budama ustası aranıyor... |
aspirin büyük aspirin dimi...
kurutmayalım kumkuatları. sonra biri çıkıp çocuk aspiriniydi ne yaptın demesin... |
Konuyu asıl kamkat başlığı ile birleştirirsek iyi olur diye düşünüyorum.
|
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 10:44. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025