agaclar.net

agaclar.net (https://www.agaclar.net/forum/)
-   Turunçgiller (https://www.agaclar.net/forum/turuncgiller/)
-   -   Limon (Citrus) çekirdekten yetiştirme (https://www.agaclar.net/forum/turuncgiller/1346.htm)

laydogmus 25-03-2010 11:48

2 Eklenti(ler)
Merhabalar , siteden etkilenerek kağıt bardaklara birçok limon çekirdeği ekmiştim, ancak bir tanesi can buldu , çok mutluyum :rolleyes:
Saksısını pardon bardağını :D değiştirdim birkaç gün önce... Kağıt su bardağından kola bardağına terfi etti .
İnşallah bozulmaz , yaşatmayı başarabilirsem ,biraz daha büyüyünce uygun bir saksıya geçecek inşallah .
Resimlerini ekledim , (buda ilk benim için umarım başarırım :rolleyes:) Selamlar

sezgin53 25-03-2010 12:07

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi laydogmus (Mesaj 603558)
Merhabalar , siteden etkilenerek kağıt bardaklara birçok limon çekirdeği ekmiştim, ancak bir tanesi can buldu , çok mutluyum :rolleyes:
Saksısını pardon bardağını :D değiştirdim birkaç gün önce... Kağıt su bardağından kola bardağına terfi etti .
İnşallah bozulmaz , yaşatmayı başarabilirsem ,biraz daha büyüyünce uygun bir saksıya geçecek inşallah .
Resimlerini ekledim , (buda ilk benim için umarım başarırım :rolleyes:) Selamlar

Saksının kenerlerına tekrar çekirdek gömün çıktıklarında ayırırsınız. Fazla mal göz çıkarmazmış.

marvin 29-03-2010 21:45

2 Eklenti(ler)
Selamlar;
Bunlarda benim limonlar iki tane çekirdekten yetişme bir tanede ne tür olduğunu bilmediğim bir fidan var(uzun olan) saksıya ne yersem çekirdeğini sıkıştırdığım için türünü bilmiyorum :D

İkinci resimde dedeleri kendisine uygun büyüklükte saksı bulamadığım için fayanstan kendim yaptım.

limoncu 29-03-2010 22:50

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi marvin (Mesaj 606224)
Selamlar;
Bunlarda benim limonlar iki tane çekirdekten yetişme bir tanede ne tür olduğunu bilmediğim bir fidan var(uzun olan) saksıya ne yersem çekirdeğini sıkıştırdığım için türünü bilmiyorum :D

İkinci resimde dedeleri kendisine uygun büyüklükte saksı bulamadığım için fayanstan kendim yaptım.

Hakikaten çok iyi. Beğendim. Onları mandalina ve mayer limon aşısıyla çok alımlı yapabilirsiniz bence. İyi çalışmalar.

renkkk 29-03-2010 23:13

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi marvin (Mesaj 606224)
Selamlar;

Ya sn. Marvin. 601 nolu konuda benim limonun resmi varda. Limon ne zaman dal çıkarmaya başlıyor diye soracam. Dal çıkarması için herhangi bir şey yapmam gerekiyor mu.

nariçi 29-03-2010 23:30

Tepesini koparırsanız dallanmaya başlar.

renkkk 30-03-2010 00:15

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi nariçi (Mesaj 606288)
Tepesini koparırsanız dallanmaya başlar.

sn Nariçi. en üstteki son iki üç yapraktan itibaren tepesini keseceğim. o zaman dal çıkaracak yanlış anlamadıysam. bu mevsimde tepesini kessem olur mu. kesince ne kadar sürede dallanır. bir de kestiğim tepesini tekrar köklendirebilirmiyim.

Pesimist 19-04-2010 13:19

Arkadaşlar limonumun yaprağındaki hastalık nedir acaba ne yapmalıyım?
http://www.upload.gen.tr/resim.php/s...10159.jpg.html

renkkk 27-04-2010 22:42

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi renkkk (Mesaj 606299)
sn Nariçi. en üstteki son iki üç yapraktan itibaren tepesini keseceğim. o zaman dal çıkaracak yanlış anlamadıysam. bu mevsimde tepesini kessem olur mu. kesince ne kadar sürede dallanır. bir de kestiğim tepesini tekrar köklendirebilirmiyim.

3 hafta önce önceki mesajda bahsettiğim yerden kesmiştim limonu. Şimdi üst yandan bir dal çıkardı, o uzuyor. Bir de tam onun karşısında bir dal çıkıyor. Demek ki dallanması için tepesinin kesilmesi ya da koparılması gerekiyormuş.

Hhatice 27-04-2010 22:50

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi malina (Mesaj 26220)
Benim çiçekler açıp açıp dökülmeye devam ediyor...

Benim limonum da sürekli çiçek açıyor fakat dökülüyor çiçekler bir türlü meyva tutmuyor düşük yapıyor sebebi ne olabilir?

bernacyhn 14-05-2010 20:05

Benim limonum da yaklaşık iki yaşında ve bu soğuk kışı balkonda atlatıp sonunda gelecekteki dallarını sürgün verdi. Saksısı küçük kaldığı için bu kadar geciktiğini düşünüyorum. Ama inanın çok mutluyum :) Gövdesi de giderek kalınlaşıyor. Ağaç formuna girdiği zaman çok güzel olacak :)

Yılmaz Arık 05-08-2010 23:14

benimde limonum 20 aylık flan oldu inşallah limon verdiği günleri görücez bakalım :D

BursaTeXaS 15-08-2010 01:45

Herkese merhabalar.. Bu siteye yeni üye oldum. öncelikle bu sitede emeği gecen bizi bilgilendiren değerli insanlara çok teşekkür ederim..

bende 9 temmuz 2010 tarihinde 3 tane limon çekirdeği ekmiştim bi saksıya japon şemsiyesi çiçeğimin dibine.. 2 tanesi tam 1 ay sonra 9 ağustosta filizlendi.. 4 gündür çok hızlı bir büyüme potansiyeli yakaladık :) dün saksıdan alıp daha büyük bi saksıya geçirdim şu an gayet sağlıklı.. yarı gölge bir ortamda güneş ışığı alıyor. ayrıca hergün sprey şeklinde su veriyorum yapraklarına.. benim bir sorum olacak.. yardımcı olursanız sevinirim.. japon şemsiyem bol su sevdiği için hergün düzenli olarak sulardım ve doğal olarak limon çekirdeklerimde bol bol sulanırdı :)hatta çok korktum çekirdekleri çürütecem diye:) limonumun bulunduğu ortama Akdeniz iklimi oluşturmaya çalışıyorum elimden geldiğince :)güneşten faydalanıyor ve spreyle su vererek nem oluşturmaya çlışıyorum.. benim bildiklerim bunlar.. gelişme aşamasındaki limonum için bana ekstra bilgi verebilecek arkadaşlar var mı ?? gübre vs. kullanmama gerek var mı daha 4 günlük limon filizim için :) saygılarımla...

ilkerr84 16-08-2010 07:14

benimde 1 yıl 1 aylık limonum :) bilgilerini paylaşan bilgilendiren herkese çok teşekkur ediyorum. Meyveli gunler diliyorum :D

BursaTeXaS 16-08-2010 18:01

Limon yetiştiriciliği hakkında bana yardım edebilecek , bilgilerini paylaşacak hiç kimse yok mu ya?? Bu bitki bol su mu ister ? az su mu ister ?? güneşlenme durumu nasıl olmalı ? ilk gelişme aşamasında gübre **** besin maddesi tarzında bişeyler kullanıcakmııyım ?? Bitkiler konusunda acemi olduğumun farkındayım ama neden hiç kimse yardımcı olmuyor ???

nilgünkt 16-08-2010 22:31

İyi akşamlar arkadaşlar..Uzun süredir uğrayamadım.Şimdi de birçok bölümlere baktım.Eğer sorumun yanıtı başka bir bölümde varsa görmemişimdir.

Limon ağacımda ve balkonumdaki birkaç çiçeğimde yaprakların dallardaki çikış yerlerinde beyaz beyaz kabarcıklar başladı.Pamuk değil böcekde değil.Ama yumuşacık hareketsiz birşeyler.Sürekli temizliyorum ama gene oluşuyor.Bundan nasıl kurtulurum.Bu sıcak nemli havalardan mı oldu acaba?
Bu konuda yardımcı olabilir misiniz...

bernacyhn 17-08-2010 17:06

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi BursaTeXaS (Mesaj 684138)
Limon yetiştiriciliği hakkında bana yardım edebilecek , bilgilerini paylaşacak hiç kimse yok mu ya?? Bu bitki bol su mu ister ? az su mu ister ?? güneşlenme durumu nasıl olmalı ? ilk gelişme aşamasında gübre **** besin maddesi tarzında bişeyler kullanıcakmııyım ?? Bitkiler konusunda acemi olduğumun farkındayım ama neden hiç kimse yardımcı olmuyor ???

Sayın BursaTeXas, önceki sayfalarda çekirdekten limon yetiştirmek hakkında epey bilgi ve deneyim paylaşılmıştır. Bilgilerin her geçen sayfada tekrarlanması forum içindeki karmaşayı arttıracağından eski yazılara bakmanızı tavsiye ederim. Kolay gelsin :)

BursaTeXaS 17-08-2010 23:58

İlginiz için teşekkür ederim bernacyhn hanım.. öğrenmem gereken herşeyi buldum o sayfalardan..

serdarçakır 18-08-2010 09:04

merhabalar !! benimde pet şişe diplerinde yatiştirdiğim 15-16 limon ağacım ve portakal ağacım var ikitane limona mandalina aşıladım ve filizlerin boyu 15 cm yi aştı. limon yetiştirebilmek için kesinlikle limon veren bir ağaçtan aşı yapman gerekir.

BursaTeXaS 20-08-2010 23:38

Merhaba değerli forum yöneticileri ve üyeleri.. bitkiler konusunda acemi olduğum kadar hevesli ve sabırsızım aynı zamanda :) biliyorum bu iş biraz sabır ister ama affınıza sığınarak birşey daha sormak istiyorum.. benim limon filizim şu an 13 günlük.. hergün gelişimini çk dikkatli bi şekilde takip ediyorum.. ancak dikkat ettiğim birşey var.. limonum toprağın yüzeyine çıktığı ilk 5-6 günlük sürede çok hızlı gelişti.. fakat son 5-6 günlük sürede çok yavaş gelişiyor.. sizce bu normal bi durum mu ? yoksa bu yavaş gelişmesinde benden kaynaklanan eksikler mi var ? limon yetiştiren arkadaşların düşüncelerini bekliyorum.. saygılarımla..

Not: bitkiler konusunda acemi olduğum için eğer bu soru çok mantıksız ise hepinizden özür diliyorum.

nimehnu 21-08-2010 01:10

Forumdan heveslenerek az önce 7-8 tane limon çekirdeği attım toprağa :) Görelim mevla neyler...

bernacyhn 22-08-2010 22:04

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi BursaTeXaS (Mesaj 685845)
Merhaba değerli forum yöneticileri ve üyeleri.. bitkiler konusunda acemi olduğum kadar hevesli ve sabırsızım aynı zamanda :) biliyorum bu iş biraz sabır ister ama affınıza sığınarak birşey daha sormak istiyorum.. benim limon filizim şu an 13 günlük.. hergün gelişimini çk dikkatli bi şekilde takip ediyorum.. ancak dikkat ettiğim birşey var.. limonum toprağın yüzeyine çıktığı ilk 5-6 günlük sürede çok hızlı gelişti.. fakat son 5-6 günlük sürede çok yavaş gelişiyor.. sizce bu normal bi durum mu ? yoksa bu yavaş gelişmesinde benden kaynaklanan eksikler mi var ? limon yetiştiren arkadaşların düşüncelerini bekliyorum.. saygılarımla

Eğer bir sorun olduğunu düşünüyorsanız büyümemesinin sebebi köklerinin dağılamıyor olması, güneş ışığı alamıyor olması, aşırı sıcaklar, vs. olabilir. Eğer kuruma olmuyorsa bu durumlar etkili olabilir... Sağlıklı bir ağaca kavuşmanız ve meyvelerini görmeniz dileğiyle..

BursaTeXaS 23-08-2010 13:00

1 Eklenti(ler)
Öncelikle ilginiz için teşekkür ederim berna hanım.. Limonumun kökleri rahat gelişsin diye daha 5 günlük filizken 5 kg'lık yoğurt kovasına aldım:rolleyes: yoksa daha büyük bi saksıya mı almam gerekirdi ?? Limonum pencere kenrarında duruyor ortam aydınlık olsun diye perdeyi 24 saat hiç kapatmıyorum:rolleyes: fakat şöyle bir durum var bulunduğu ortam hep aydınlık olmasına rağmen direk güneş ışığını sadece sabah saatlerinde öğleden önce alıyor son günlerde toprağı hafif nemli ve sadece sprey şeklinde yapraklarına su veriyorum.. ayrıca yumurta kabuklarını güneşte kurutarak toprağına karıştırdım forumda okumuştum kalsiyum için gerekliymiş sanırım.. filizim şu an 15 günlük belkide gelişimi normaldir ama ben kafaya takıyorum.. buyrun buda fotoğrafı

bernacyhn 24-08-2010 13:43

Sevgili bursatexas, gayet sağlıklı görünüyor :) sabirli olmak lazım. Bİr müddet yeni yuvasına alışması gerek o arada da gelişimi durabilir. Yakında yeniden büyümeye başlar merak etmeyin :)

BursaTeXaS 24-08-2010 18:09

İlginize teşekkür ederim Berna hanım.. haklısınız biraz sabırlı olmam lazım.. ayrıca bu sabah baktımda bir yaprak daha filizleniyor yavaş yavaş büyüyor yavrucak :)

muhammed altan 27-08-2010 12:01

Fidelerimizi Aşılayalım !

Arkadaşlar Merhaba ;Bu bölümde ,herkezin bir hevesle ve merakla narenciye tohumlarını ekip onların gelişimini izlemesi çok güzel bir şey.Ben de eskiden beri tohumları ekip hayranlıkla gelişimini hala izlerim.Bununla da kalmam bu fideciklere , meyve veren ağaçlardan doku alıp aşılıyorum.Sonrada aşılanmış gerçek meyve ağacı olarak ortaya çıkarıyorum.Aşı yapmayı internet sitelerinden ve kitaplardan öğrendim.Çok basit ve kolay bir şey.Göz aşısı çok fazla teferruata gerekli değil.Bir keskin maket bıçağı ve paket ipliği tamamdır.
İnanın ;tohum ekip fidan haline getirene dek olandan daha fazla bir heyecan bu.Aşıladığım fideleri fotoğraflarını bir sonraki mesajda sizlere göstermek istiyorum.

BursaTeXaS 27-08-2010 13:38

Merakla bekliyoruz fotoğrafları sayın Muhammed Altan..

bernacyhn 29-08-2010 08:13

Ben de merak ediyorum Sayın Muhammet-altan bey, ellerinize sağlık :)

blk 30-08-2010 11:52

Muhammed Bey Merhaba,

Ben de tohumdaN ağaç yetiştirmeye çalışıyorum. Limon, manolya, mandalina ağaçlarına sahibim. Ayrıca batı ladini ve mavi ladinim ve erguvan ağacım da var. Cevizimi kaybettim :( Aşı konusunda sizden detaylı bilgi rica edeceğim. Zira yetiştirdiğim ağaçları okul bahçelerine ekmek gibi bir projem var. Meyve veren verimli ağaçlar olursa tercih nedeni olurlar diye düşünüyorum.
İlginize şimdiden teşekkür ederim.

tatlilimon 30-08-2010 14:22

ben de bugün çıkardığım limon çekirdeklerini önce 5 6 saat suda beklettim. sonra da bi cam kavanoza üstünü bir cm örtecek şekilde gömüp biraz üstten bastırdım. bakalım ne olacak. ilk denemem olucak!! sizleri de görünce çok heycanlandım. bu konuda çok yeniyim. acaba cam kavanoza ekmekte kötü mü yaptım, herkes kağıt ya da plastik bardaktan bahsetmiş. bu şekilde mi tercih etmek gerekiyor acaba? bir de kimisi güneş alsın kisimi almasın demiş kafam karıştı. sonunda camın kenarına güneş alan bir yere koydum. yanlış mı yaptım acaba?

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 09:17.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025