agaclar.net

agaclar.net (https://www.agaclar.net/forum/)
-   Turunçgiller (https://www.agaclar.net/forum/turuncgiller/)
-   -   mayer Limon (https://www.agaclar.net/forum/turuncgiller/12405.htm)

Zafer İnandıklı 10-04-2013 19:59

1 Eklenti(ler)
Sevgili Omer kardeşimin hediyesi, bodur Mayer.
Bir yıl'da bayağı gelişti.

ykolko 26-04-2013 13:11

Mayer limonda yaprak

2 Eklenti(ler)
Eklenti 395598
Soldaki 2 yıl önce Mutlu beyden aldığım,mayer limon, sağdaki mart başında saksısını değiştirdiğim, yediveren limon.
Eklenti 395599
Limonlarım mart başından beri açık balkonda, öğlene kadar gövdesinin yarısı güneş alıyor, çok fazla rüzgar almayan güney cepheli açık balkonda ( kışın içeri alıyorum ) benim sorum limonlarım yaprak dökmesine karşın bol tomurcuklu, fakat yeni çıkardığı dallardaki yapraklar, biraz büyüdüğünde ikinci fotoğrafta görüldüğü gibi sarı bir tonda, sebebinin izelementi eksiği olduğunu düşünerek,yapraktan 15 günde bir izelementi vermeyi düşünüyorum.
Bu konuda ustaların yorumunu bekliyorum.

Vermeyi planladığım iz elementi içeriği

Çinko (zn) %12
Demir (Fe) %8
Mangan (Mn) %4
Bakır (Cu) %8
Bor ( B ) %0,5

Mutlu Kutlu 26-04-2013 14:52

Mayer limonlarda eski yaprakları atmaları ve yapraksızken bol tomurcuklanmaları normal. Yeni çıkan yaprakların açık ton yeşil olmasıda normal, paniğe kapılıp iz elementine sarılmak normal değil. Fazladan iz elementinin de bir zararı olmaz aslında.

Fidanların sağlığını bozmayacak her türlü deneme ve uygulamayı yapabilirsiniz, ama abartmamak koşuluyla.

Resimlerden anlaşıldığı kadarıyla asıl ihtiyaç bol güneş. Garipler güneşsizlikten bunalıma girmişler.

Normal, sağlıklı ve mutlu bir mayer Zafer İnandıklı'nın eklediği resimdeki mayer limon gibi olmalı.

ibogel 16-05-2013 18:08

Öncelikle herkese merhaba.Sayın Mutlu Kutlu ben de bir mayer limon fidanı almak istiyorum hem de çok.İki tane limon fidanı aldım mayer diye ama ikisi de tatlı limon dedikleri tür çıktı.İkisi de bol dikenli.Bu konuda bana yardımcı olursanız sevinirim...

Cr61 17-05-2013 14:09

2 Eklenti(ler)
herkese merhabalar bir süredir forumu takip etmekteyim mayer limonu almayı düşünüyordum, işten güçten vakit bulup ilgilenemedim. Geçtiğimiz hafta şans eseri bir çiçekçinin önünden geçerken rastladım aldım, böylelikle aranıza katılmış oldum.

Ancak bu tür konular hakkında hiç ama hiç bilgim olmadığını belirterek bir soru sormak istiyorum. Aldığımda da yapraklarda sararma ve üstlerinde siyah lekeler vardı acaba bunlar nedir ve sorun teşkil eder mi? çözüm olarak ne yapmalıyım.

Şimdiden yardımcı olduğunuz için çok teşekkür ederim.

Ercan 21-05-2013 20:13

limon

Arkadaşlar daha önce belki bu soruya cevap verilmiştir ama bütün yazılanları okuyamadım onun için şimdiden özür diliyorum. İzmir Kemalpaşa'da mayer limonu yetiştirmeye çalışıyorum, balkonda 3 tane fidanım var. birinin boyu bir metreyi buluyor üzerinde bir sürü çiçek var bazıları küçük küçük limon yapıp düşüyor geçen sene de böyle oldu. Ağaç gövdesi baş parmağım kadar 30-40 a yakın çiçek oluyor bir yandan da meyveler gözüküyor fakat zeytin çekirdeği kadar olup düşüyorlar bana yardımcı olun bende bir iki tane meyve hasat edeyim :) Şimdiden teşekkürler :(

sadecegeçen 23-06-2013 23:15

arkadaşlar ne tür bir gübre kullanmalıyım ?

Turunçgil 02-09-2013 21:50

Organik gübre kullanmalısınız sn.sadecegeçen Yanmış organik çiftlik gübreleri olabilir.Ama fazla kaçırmayın bitkinizin köklerini yakarsınız.

Selehattin 67 02-09-2013 21:56

terasta portakal ve mandalina bakmaya çalışıyorum bakalım yaşatabilecekmiyim malum burası karadeniz günü gününü tutmaz

Selehattin 67 02-09-2013 21:58

birde fazla büyütmeden kısa kalmasını sağlamaya çalışacağım budama ile

habipapo 07-09-2013 21:12

Limon Ağacım

1 Eklenti(ler)
Merhaba Arkadaşlar,

Bir arkadaşımın 17 sene Sakarya da bakıp büyüttüğü aşılı limon ağacını bahçesini terk ettiğinden dolayı bana hediye ettiği yediveren cinsi limon ağacını sizlerle paylaşmak istedim.Şu an üzerinde meyve olup çiçeklenme de başlamıştır.Bu ilkbaharda küçük gelen saksıyı büyütüp yaz sonunda limon satışına başlayacağım.Şimdiden siparişlerinizi bana bildirin. ;)

Soğuktan veya kışın kardan kollayamayacağım için saksıda yetiştirmeye devam edeceğim.

limon_sever 08-12-2013 17:43

1 Eklenti(ler)
Dün sayın Romantik'ten gelen mayer limon. Üstünde 2 minikte tomurcuk varmış. Sonra fark ettik ve çok sevindik. Yaza meyvesini görmek güzel olacak. ;)

Eklenti 459390

efekanerenay 29-12-2013 20:48

limonlarım yorumlarınızı bekliyor

5 Eklenti(ler)
bunlarda benim canlar :o

efekanerenay 29-12-2013 20:51

hangi cins bilemiyorum

3 Eklenti(ler)
yediveren diye aldım ama siz yorumlarmısınız :rolleyes:

buraktoksoz 01-01-2014 19:30

1 Eklenti(ler)
Merhabalar Arkadaşlar,
Evimde yeni almış olduğum mayer limon ağacım bulunmakta geçen hafta bir yaklaşık 1 ay nce 55 LT bir saksıya ektil1,5 Mt lik mayer limon ağacını.Can suyu olarak organik gübreli su ile yaklaşık 5 lt su verdik 2 haftadır inanılmaz bir şekilde hızlı tomurcuk açmaya başladı geçtiğimiz haftadan beride çiçekleri solup yaprakları dökülmeye başladı sadece bazıları...Bugün ağacımda çiçek çıkan yerlere yakın yerlerde şeffaf su damlası şeklinde ama sert birşeyler çıkmaya başladı ne olduğu hakkında bir bilgim yok forumdada aradım benzer hiçbirşey göremediğim için buraya yazıyorum.eğer daha önce açıldıysa bu konu özürdilerim.Bu şeffaf tanelerin ne olduğu hakkında bilgi verirseniz çok memnun olurum teşekkürler.

In God We Trust 10-01-2014 14:52

Ağacın özü olabilir mi acaba?

buraktoksoz 10-01-2014 22:41

Merhaba özü olabilir mi emin değilim.Şuan itibari ile büütn yapraklarını ve çiçeklerini dökmüş durumda çok sudan dolayı böyle bir şey olabilir mi? Toprağının üstü halen nemli ve beyaz pamuk gibi şeyler var toprak üstünde ufak ufak.

In God We Trust 10-01-2014 22:54

Yerini değiştirdiniz sanırım fazla yeriyle oynamamanız lazım

buraktoksoz 12-01-2014 22:25

ağacı yeni aldım neredeyse 1,5 ay olmak üzere yani evde sıcaklığı fazla olmayan ama azzda olmayan bir yerde direk güneş gelmiyo kuzey cephesi olduğu içim ama camekan bir yerde duruyor yeterli olup olmadığından emin değilim.Yinede cevaplarınız için teşekkür ederim.
Aşırı su yüzünden yaprakları döküldüyse geri toparlaması mümkünmüdür ?
birde ne kadar sıklıkta sulamam gerekiyor emin olamıyorum susuz kalmasından korkuyorum

fikret57 20-03-2014 11:03

yeni aldığım mayer limon 2-3 tane çiçek çıkarmaya başladı.

fikret57 20-03-2014 11:15

[IMG]http://i.hizliresim.com/e2BrMN.jpg[/IMG]

In God We Trust 14-04-2014 17:33

Mayer limonum çiçeklenmeye başlıyor yaklaşık 40cm boyunda olan limon ağacımda 50 civarı çiçek tomurcuğu var :)

sanalbilisim 21-06-2014 23:57

Merhaba. Foruma yeni üye oldum. Bir konuda yardıma ihtiyacım var. Kısa bir araştırma yaptım forumda ama tam bir cevap bulamadım. Benim mayer limonlarım var. Biri 2 yıldır diğeri 1,5 yıldır bende. Bolca çiçek açıyorlar, meyve tutuyorlar ama bir miktar büyüdükten sonra meyveler sararıp dökülüyor. Büyük olanın meyveleri daha küçük boyda dökülüyor (nohut kadar), küçük olanın meyveleri biraz daha büyüyor (zeytin kadar) ama yine sararıp dökülüyor. Büyük olan geçen yıl ve bu yıl tüm meyvelerini döktü, küçük olan bu yıl ilk defa çiçek açıp meyve tuttu ama o da meyvelerini teker teker döküyor. Düzenli suluyorum, toprağı gayet kaliteli, kompoze gübre ile gübreliyorum, balkonda güneş alıyor, ilaçlama yapıyorum, ağaçlar ve yapraklar gayet sağlıklı... Tüm bunlara rağmen meyveler neden bir miktar büyüdükten sonra sararıp dökülür?

http://i.hizliresim.com/VpmBNP.jpg

http://i.hizliresim.com/nPZypR.jpg

http://i.hizliresim.com/vzryVp.jpg

http://i.hizliresim.com/1Pq7BG.jpg

dostca 23-06-2014 09:38

Ergenler erken olgunlaşıyor sanırsam..:D Bir yerde fazla suyun meyveleri döktüğünü okumuştum.. Fazla suluyor olabilirmisiniz..

sanalbilisim 23-06-2014 13:07

Fazla suladığımı zannetmiyorum. Toprak yüzeyi kurudukça kafi miktarda su veriyorum. Düzenli de suluyorum yani rastgele değil.

ibogel 24-06-2014 22:32

işte bunun için Mayer...

1 Eklenti(ler)
Mayer limonumun her yerinden çiçek fışkırıyor.Bu görüntü ve koku bile yeter bence...

sanalbilisim 25-06-2014 20:26

Üstteki mesajımda görünen sararmış limonlar zamanla aşağıdaki gibi kapkara olup kuruyor ve düşüyor. Yirmiye yakın limondan geriye sadece iki limon kaldı ağacın üzerinde, onlarda her an gidebilir. Çok canım sıkıldı. Değerli fikirlerinize ve bilgilerinize ihtiyacım var arkadaşlar.

http://i.hizliresim.com/Vpq3AV.jpg

muratti57 15-01-2015 21:33

1 Eklenti(ler)
Merhaba
Bende internetlerde görüp heves edip internetten mayer limon aldım. ama merak ettiğim şu. resimdeki gibi saksıda kısa boylu olanlar farklı bir türmü. onlar nasıl elde ediliyor. bana gelen 1.5 metre bi fidan. öyle saksıdaki gibi şirin bi limon ağacı değil. :) Bilgisi olan varsa yardım ederse sevinirim

pLn 09-03-2015 13:40

1 Eklenti(ler)
Merhaba,
Sizi kıskanıp bende Mutlu beyden mayer limon aldım. :) Bakalım bizde meyvelerini görebilecekmiyiz.

ibogel 01-06-2015 14:57

2 Eklenti(ler)
Alacalı pembe limonumla beraber aldığım Mayer limonum.

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 09:12.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025