![]() |
teşekkür ederim site bayağı güzelmiş,birsürü siparişim birikti bile.
|
Alıntı:
|
Bergamot
Unutturamaz seni hiçbir şey
Ağzının tadını bilenler bir fidan alın yetiştirin reçelinin nefaseti tarif edilmez Hazır bergamot reçeli almayınız Turunç meyvasından yapıp .bergamot esansı ilave ediyorlar Benden söylemesi iyi günler |
1 Eklenti(ler)
Ben de epeydir buraya uğramamıştım..Bitkim saksı içerisinde de olsa küçük bir kavanoz reçel yapabilecek kadar meyve tuttu.( 6 adet) Reçeli gerçekten çok lezzetli oluyor.
|
Bergamot
Her sene zamanı geldi mi hatırlatıyorum
Reçeli nefis bütün uğraşılarıma rağmen İstanbulda yetiştiremedim |
1 Eklenti(ler)
Bu yıl biraz erken olgunlaştılar, malum havalar çok değişken artık. Çok istikrarlı bir bitki bu. Sanırım saksıda olduğu için böyle, üzerindeki meyve sayısı geçen yılki gibi 6 adet. Her biri greyfurt gibi iri. Kabuğu rendelenip çaya çorbaya, kek vs. iç kısmı suyu sıkılıp limon yerine salataya, beyaz kabuğu da reçel olmaya hazırlanacak.
|
Üçyaprak veya flying dragon üzerine aşılı bir bergamot bulursam çok sevineceğim
|
MERHABALAR..
1 metre büyüklüğünde ve üzerinde 2 tane fındık büyüklüğünde meyvesi olan bir bergamot fidanım var. 25cm saksı içinde. Balkonda büyüteceğim. Ankara nın dikmeninde yaşıyorum. Dün hal'den powermax ec fertılızer npk gübre çözeltisi 12-4-4 aldım.(verdiler) 5 litreye 1 kapak koy ve yaprakdan topraktan ver dediler. Bu konuda hiç bilgim yok. Forumu sonradan buldum. 1 saattir okuyorum ama kafam karıştı. Beni yönlendireceğiniz bir link varmı ? Zahmet vermessem kısaca yardım edermisiniz.. Bu karışımı kaç günde bir nasıl vereceğim ? Başka almam gereken neler var ? Saygılarımla.. Teşekkür ederim.. |
1 Eklenti(ler)
Bu yıl diğer yıllara göre daha fazla meyve tutumu oldu. Saydım tam 11 adet. Saksı içinde bergamot için oldukça iyi bir rakam diye düşünüyorum.;)
|
1 Eklenti(ler)
Galiba bu bitkiyi sadece ben yetiştiriyorum. Benden başka ilgi gösteren olmamış.
Yavaş yavaş sararmaya başladılar. Arka fonda brugmansialar eşliğinde... |
Harika görünüyorlar Sn Lonicera,ne tür gübre kullanıyorsunuz ? Benim Mayer limonum var ve hiç bu kadar meyve görmedim üzerinde :(
|
Teşekkürler Sn Turunçgil. Saksı içerisinde ancak bu kadarını elde edebildim. Tüm bitkilerime topraktan ve yapraktan olmak üzere sadece kompost ve karakafes çayı kullanıyorum.
|
Elinize sağlık sayın Lonicera. Şimdiye kadar adını duyupta kendisini hiç görmediğim bir bitkiydi! Çekirdekten yetiştirmek mümkün mü?
|
Sn mclog, çekirdeklerini çimlendirebilirsiniz ama çıkacak olan bitkinin Bergamot olma olasılığı sanırım yok denecek kadar düşük. Bu konu forumda pek çok yerde de geçiyor. Çekirdekten yetişen bitki açılım gösteriyor ve mutlak aşılanması gerekiyor.
|
Alıntı:
Garantili bir yerden almak Lazım. Valensia yaz portakalı diye aldığım da kanlı portakal çıktı. O da güzel. |
Alıntı:
|
Alıntı:
Selamlar |
1 Eklenti(ler)
Bergamot
3 sene bergamot diye baktım Bergamot değil limon kokuyor kabuğu gayet inçe, reçel olmaz iyi geçeler |
Alıntı:
|
Gerçek BERGAMOT
Alıntı:
|
1 Eklenti(ler)
Citrus aurantium bergamia Nefis ,aromalı kalın kabuklu reçeli yapılan gerçek Bergamot
|
1 Eklenti(ler)
Kısacık boyuna rağmen iyi meyve var üzerinde. Bergamot mudur merak ediyorum.
|
1 Eklenti(ler)
Devamı.
|
Bence bu Bergamot değil sn zeytinci. Yanılmıyorsam ya bir mandarin çeşidi yahut anaç olarak kullanılan turunç türlerinden biri. Yeme olumuna gelmiş zaten. Biraz tatlı ise mandarin türü değilse turunç galiba...
|
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Sn. Lonicera,
Sizin 190 mesajınızdaki fotoğraf Sn. Ahmeter'in 198 mesajındaki ile aynı. Siz gerçekten bergamot kokusu alıyormusunuz? 201 mesajdaki fotoğraftaki Bergamot'u bulmak Lazım. |
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 19:34. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025