![]() |
Yalavadaki bahçeme bu yaz iki bergamut fidanı dikmiştim. Bir kaç çiçek ve birer meyve verdiler. Biraz rüzgarlı bir bölgedeyiz Koruma için kazık dikip oldukça sağlam ve büyük naylondan yapılma çuval geçirdim üstlerine ama endişelerim var.
Acaba terleme yapıp düşen damlalar soğukta yaprakları yakarmı? Bunu engellemek için çuvalın tepesine delik açtım bu seferde içeri soğuk girip dondururmu diye korkuyorum. Uzmanlarımız ne der acaba ? |
Alıntı:
|
Bergamot
Bergamot seni ihmal etmişim buradayım bakalım nasıl sualler geleçek
Nefis aroman hele reçelin unutmak ne mümkün |
Bergamot
Benim son mesajımdan sonra bir hareket göremedim
Bu gün hava kapalı yarın bergamot meyvasının 2011 mahsulü elimde olanların yakından resimlerini koyaçağım Bakalım reçelini ben cok güzel yapıyorum diyen çıkaçakmı Bu da nerden çıktı diyebilirsiniz Durun bakalım |
Sn Ahmeter;
Reçelde muvaffak olamadık. Çok zahmetli geldi :) Ancak kabuklarını rendeleyip kek yapıyoruz. Herkes çok beğeniyor. Kalan içinide limon niyetine bitki çaylarına koyuyoruz. Benimkiler bu yıl portakal iriliğine ulaştılar. Resimleri merakla bekliyoruz.... |
Bergamutum çiçeklenmeye başladı :D çok mutluyum...
|
Bu sene kışın havalar güzel gidince benim bergamut çiçeklerini çok erken gösterdi.
Şimdi üzerinde fındık büyüklüğünde bergamutlar var. Çiçekler de ona eşlik ediyor. Zaten Bergamut yıl içinde dönem dönem sürekli çiçeklenerek bakıcısını ziyadesiyle memnun ediyor :) |
Merhaba bu konuda çok deneyimli değilim
bilgiler için teşekkürler..sayın Kopshtar |
Bergamut citruslarım içinde en sevdiğim tür diyebilirim. Yıllar geçtikçe ve iyi bir form verirseniz sizi her yıl daha mutlu edecektir.
|
1 Eklenti(ler)
Bergamutum çiçeklendi misler gibi kokuyor...
|
1 Eklenti(ler)
birden fazla bergamutum olacak :D
|
İşyerinden evdeki bergamutumun kokusunu almış oldum sayenizde :)
Meyvelerini dökmemesi için gübrelemeye dikkat edin. |
2 Eklenti(ler)
Buda benim bergamut ağacım, geçen yıl 1 tane meyvesini büyütebilmişti. Bu yıl sanırsam daha çok olacak gibi.
|
hepsi çok güzeller
|
Ankara'da evde saksıda bergamot yetiştiren var mı?
|
Bergamut
Uzun bir ayrılıktan sonra MERHABA
Bergamuta ilgi gösterip bahçesine eken balkonda yetiştiren herkes sonsuz teşekkürler Bu narençiyeye ilği gösterip fidanlık kuranlara tebrikler İstanbulun bitkisi değil tabii olsun çiçeklerinin kokusu yeter Bu günlük bu kadar tekrar yazaçağım |
Merhaba Arkadaşlar,
Evimin salonunda bir kaç bitki yetiştirerek bitkilere olan ilgim giderek arttı sonrasında bu forum dikkatimi çekti ve bende bergamot hayranlığı başgösterdi:) dolayısıyla bu harika ağacı satın almak için girişimde bulunacağım. Ancak becerip de bakamazsam çok üzülürüm ve bir daha da bitki besleyemem diye korkuyorum. Dolayısıyla bu bitkinin bakımı için bilgilerinize ihtiyacım var yani bugün elime geçtiği takdirde; ne kadar da bir sulamalıyım? toprağa ne, ne kadar katkı maddesi katmalıyım? hangi aylarda, ne kadar budamalıyım? vb.. gibi soruların cevaplarını verebilir misiniz. |
Kaffir lime diye Taylanddan tohum aldım.Bergamot mu oluyor bu bitki ? Öyle geçiyor bazı yerlerde.
http://www.itsnature.org/wp-content/...-lime-tree.jpg |
saksıda yetişiyorsa acaba nereden bulabilir meyve verebilecek fidanı bilen var mı?
|
Bergamot ve diğer narenciye türlerinin hepsi Poncirus ( Üç Yaprak ) veya Flying Dragon üzerine aşılı olduğunda saksıda rahatlıkla yetiştiirp meyevsini alabilirsiniz.
Botanikmarket olarak bütün Turunçgil çeşitlerini saksı içinde yetiştirip meyvesini alıyoruz. |
Alıntı:
Esansını kullanmak yerine kendisini kullanmak daha iyi olacak. |
Sn Capricorn;
Botanik marketten daha yakın bir kaynak arıyorsanız Antalaya-Tropiksera/Mutlu Bey'den de fidan temin edebilirsiniz. |
1 Eklenti(ler)
Geçtigimiz cuma semt pazarından 20 liraya aldığım bergamot limonum. üç yaşında ve iki tane çiçeği var :rolleyes:
|
Bergamut
Bir seneyı gene geçirdik bu aylar Akdeniz bölgesinde bergamut toplama zamanı
Bergamutun reçelinin güzelliği . meşhur yeni bir özelliğini öğrendim geçe yatarken başı ucunuza 2 adet bergamut koyduğunuz vakit daha rahat uyumanız Görüşmek dileğiyle |
Geçen hafta Bergamut meyvelerini toplayıp kabuklarından reçel yaptık, çok güzel oldu. Sn.ahmeter' in dediği gibi reçel yapımından önce kabukları rendeleyip kurutmaya bıraktık. Dayanamayıp kurumasını beklemeden her çay demleyişimizde bir tatlı kaşığı çaya ilave ediyoruz, nefis oluyor.:p
Kabuklarını bir kere de kek yapımında kullandık ne yalan söyleyeyim pek bir şey anlamadık. Sanırım miktarını çok az koyduk. Tekrar deneyeceğiz. Son 2 yıldır keşfettiğimiz şey ise kabuklarını soymuş olduğumuz bergamut meyvesinin suyunu sıkıp salatalarda kullanmak.Bence limondan kat be kat daha güzel. En azından limonun o sert asiditesi bergamot suyunda yok. Keşke bu lezzetli su sürekli elimizin altında bulunabilse. Toplam 1 litrelik şişeyi anca doldurabildik.:( |
Bergamut meyvesini satın alabileceğimiz yer var mı Antalya'da?
|
Ben meyve olarak ne manavda ne de Antalya içinde kurulan pazarlarda satıldığını hiç görmedim.
|
Arkadaşlar benim bergamotum yapraklarını döktü ve dal uçları kahverengiye dönmeye başladı sorun ne olabilir humik asit verdikten sonra oldu yaklaşık 5 aydır yapraksız alttan tomurcukları patladı ama bir çalışma yok gibi...
|
Valla çok özendim şimdi,ben nerden bulabilirim izmirde fidanını acaba
sanırım izmir yetiştirmek için çok uygun eğer bulurda yetiştirebilirsem çoğalması için elimden geleni yapacağım,yok olup gitmesine çok üzüldüm açıkçası, biz turunç ve portakal kabuğu reçeli yapıyoruz burda gül şeklinde çok leziz oluyor,bergamot un reçelini hayal bile edemiyorum, acaba sakız adasında bulabilirmiyim,önümüzdeki ay gitmeyi düşünüyoruz. |
Alıntı:
izmirde pazarlarda bulunuyor izmirden satıs yapan naturalciftlik.com diye bir site var ordan da temin edebilirsiniz |
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 22:11. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025