agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Ağaçlar > Meyve Ağaçları > Turunçgiller
(https)

Beğeni Düzeni949Beğeniler

Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Prev Önceki mesaj   Sonraki mesaj Next
Eski 11-01-2013, 00:31   #11
Ağaç Dostu

Cymbelina's Avatar

Giriş Tarihi: 18-03-2012
Tam hatırlayamıyorum ama yaklaşık 2 yıllık limon fidem var iki tane, öylesine deneme amaçlı çekirdekten filizlendirmiştim. Herhangi bir gübre, besin takviyesi filan vermedim. Sanırım bu yüzden çok büyümediler. Birkaç tane daha ekmiştim, onları zamanla kaybettim.

Şu an ikisi de iki ayrı saksıdalar, boyları çok uzun değil, gövdeleri de ince. Epey zaman önce el yordamıyla, amatörce üstten filiz kısımlarını kopartmıştım ki alt kısım kalınlaşsın diye.

Ancak iki sorunum var. Birincisi bazı dallar üstten başlayarak sararıp kuruyor zamanla, aşağıya doğru devam ediyor bu kuruma. Kuruyan kısmı kopartsam da gene de oluyor. Bu neden olur ve nasıl engellerim?

İkinci sorun da yapraklarda sıklıkla sararma oluyor. Fotoğraf koyamıyorum. Buradaki 519 nolu mesajdaki resimlerde bazı yapraklar uçlarından sararmış, bende de bazen öyle oluyor. Bazen de o şekilde uç kısımdan değil ama yaprağın orta kısımlarından başlayan ve giderek büyüyen bir sararma oluyor, sonra giderek diğer yapraklarda da oluyor. Böyle olduğunda o yaprakları tümden kurumadan hemen kopartıp atıyorum. Bu neden olur acaba?

Bir de mümkünse öneri istiyorum. Dışarıdan gübre, besin vb almak yerine limona beslenmesi için ne verebilrim? Enzim, kompost vb hadiseler beni aşıyor. Ancak örnek olsun diye, mesela yumurta kabuğu, çay posası vb gibi evdeki malzemelerden temin edebileceğim, besin - gübre gibi iyi gelecek birşeyler var mıdır?

Başta sevgili Güzin Çakar olmak üzere, bilgi verebilecek arkadaşların yardımlarını bekliyorum.

Cymbelina Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön

Etiketler
ağaç, balkon, citrus, limon, meyve, turunçgiller

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 11:06.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025