Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Jumong
cevabınız için teşekkür ederim acemi olduğum doğru ama bende forumlardan videolardan gördüğüm gibi yaptım yani torfum olduğu halde peçete arasına koydum, şu yazdıklarınız inanın başka biryerde yazmıyor, yazdıklarınızı dikkate alıcam, ısıtılan odada olmasın derken soğuk olması gerekiyorsa balkonada koyabilirim? bunlar gerçekten hiçbiryerde yazmıyan şeyler, herkes bi limon ağacı yapmışta koskocaman forumda adam gibi anlatan yok şunu, limon çekirdeği nasıl çimlendirilir diye onlarca sayfalık konu var biride dememişki aga bari çekidek nasıl çimlendirilir onuda yazın 
|

Sayın Jumong o kadar büyütülecek bişey yapmadım, abartmayın.Sadece size yardımcı olmak istedim o kadar.Balkonu düşünmeyin, çimlenme oranınız çok düşer, turunçgillerin çimlenme ısıları 12-20C arasında geziyor.Daha düşük ısılarda çimlenme imkansız hale gelir.
Isıtılan odadan kastım ise soba, klima benzeri cihazlarla ısıtılan, oturulan oda olmasın.Çünkü odada ısı değişimleri olunca her bitki için sakınca doğuruyor.Örneğin gündüz evde kimse yok, ısı 15C, akşam eve kişiler gelince ısıtıcı açılıyor dışarısı 5C iken oda içi 20C, gece herkes yattı ısıtıcılar kapandı ortam 2C.Bütün bu ısı değişimlerini gören bitki, tohum veya fidenin yaşayacağı stres onun yaşamını engeller.Ayrıca çekirdeklerin nem oranını ayarlayamazsınız ya kururlar, ya da çürürler.Olay bu.
Sürekli ısısı aynı kalan oda ise (ısıtılsa bile) ısı kaynağından uzak bir yerde olursa çimlenme oranı artar, bu da ek olsun.
Merakla yetiştirdiğiniz turunçları bekliyor olacağım.
Mehmet