agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Ağaçlar > Meyve Ağaçları > Turunçgiller
(https)

Beğeni Düzeni949Beğeniler

Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 28-03-2018, 00:31   #1
Ağaçsever

Giriş Tarihi: 25-06-2017
İnsan ömrü bir fidanin meyvesini 6 yilbeklemek icin cok kısa

Bengrim Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 28-03-2018, 19:34   #2
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 28-03-2018
Merhaba bugün yedi veren saksılık limon fidesi aldim .geldiğinde tupteydi....ama saksinin boyutu ne olmalı bilemedim.... aşı yerine kadar mı toprakta olmalı

Aysun Uzun Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 29-03-2018, 09:50   #3
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 20-03-2017
Ağacınızı güle güle büyütün
10 LT lik bir saksı işinizi rahatlıkla görecektir.
Hayır aşı yerine kadar değil şuan torbada bulunduğu toprak seviyesine kadar toprakta olmalıdır

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Aysun Uzun Mesajı Göster
Merhaba bugün yedi veren saksılık limon fidesi aldim .geldiğinde tupteydi....ama saksinin boyutu ne olmalı bilemedim.... aşı yerine kadar mı toprakta olmalı

blick Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 29-03-2018, 21:03   #4
Yeni Üye

Çok teşekkür ederim sağolun blick ve bengrim .....

Eski 29-03-2018, 13:13   #5
Ağaçsever

Alıntı:
minimum 17 litre tercihen 22 veya 28 litrelik saksı öneririm.köklenmek için nedakar alan olursa okadar iyi. dibini taşlarla drenaj yapmayı ihmal etmeyin.toprak olarak torf kullanmayın

Eski 29-03-2018, 20:57   #6
Yeni Üye

Cevap için çok teşekkür ederim sağolun,,dediğiniz gibi yaklaşık 26_27 litre toprak kullandım....ama toprak torf ve humus karisimiydi...birde toprağa çivi bıraktım demir ihtiyacı ni karşıladığını okumuştum....bu arada fide değil yaklaşık 3 yaşında yedi veren mayer limon ağacı ymis...çiçekleri ve mercimek kadar limon var��....kurumasını bekleyip pirinç suyu dokucem inşallah,,zira geldiğinde tupteydi ve sümüklü böcek,solucan ve böcekler vardı toprağında ... kök yikama yöntemi ile temizledim bir güzel ..yaprakları daha bir güzel oldu sanki��,,,onerebileceginiz başka bir şey var mı? Şimdi den çok teşekkür ederim ��

Eski 29-03-2018, 20:59   #7
Yeni Üye

Altını drenaj da yaptım...peki bir şey soracağım spreyle çiçek **** yapraklara su puskurtebilir miyiz??obur ciceklerime yapıyorum genelde ... çiçekleri zarar görür mü acep

Eski 29-03-2018, 21:56   #8
Ağaçsever

Alıntı:
Altını drenaj da yaptım...peki bir şey soracağım spreyle çiçek **** yapraklara su puskurtebilir miyiz??obur ciceklerime yapıyorum genelde ... çiçekleri zarar görür mü acep
hicbi zararı olmaz hatta özellikle sıcak mevsimde ihmal etmemek lazım içinede az miktarda elementli sıvı gübre koyarsın.iyide güneş alan bi noktaya koyarsan alışmaması için hiçbi neden olmaz yerine

Eski 29-03-2018, 23:07   #9
Yeni Üye

Çok teşekkür ediyorum sağolun

Eski 07-04-2018, 20:05   #10
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 02-08-2013
Arkadaşlar merhaba.Bende il kez bir mayer limon yetiştiriyorum saksıda.Malum Erzurumda ancak o kadar oluyor Benim bir sorum olacaktı.Keske imkanım olsaydı da foto koysaydım ama olmadı.Taçlar çiçeklendi ve ortasında bulunan çubuk altından limon çıkmaya başladı.Kafamı karıştıran şey hafif rüzgar yedi düşerdi çubuk kısmı.Bu normal mi süreç mi acaba?Limon büyüdükçe bu çubuk kısmı düşüyor mu?Çiçeğin yaprakları da düşmeye başladı zaten.

bursercan Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 08-04-2018, 14:03   #11
Ağaçsever

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi bursercan Mesajı Göster
Arkadaşlar merhaba.Bende il kez bir mayer limon yetiştiriyorum saksıda.Malum Erzurumda ancak o kadar oluyor Benim bir sorum olacaktı.Keske imkanım olsaydı da foto koysaydım ama olmadı.Taçlar çiçeklendi ve ortasında bulunan çubuk altından limon çıkmaya başladı.Kafamı karıştıran şey hafif rüzgar yedi düşerdi çubuk kısmı.Bu normal mi süreç mi acaba?Limon büyüdükçe bu çubuk kısmı düşüyor mu?Çiçeğin yaprakları da düşmeye başladı zaten.
Evet normal çiçek dökülecek dip kısmı limona dönüşecek.soğuk rüzgar yediyse erkende dökebilir iyi koruman gerekli.

Eski 07-04-2018, 20:29   #12
Ağaç Dostu

Mahmut Tebir's Avatar

Giriş Tarihi: 07-10-2007
Galeri: 4
Gecen yil aldigim bir limonum var. Limonu oldu. Ve yapraklarini doktu. Ama simdi ustunde hic yapragi yok... yapragi neden hala cikmadi. Bu normal mi.

Mahmut Tebir Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 08-04-2018, 14:12   #13
Ağaçsever

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi poweralpha Mesajı Göster
Gecen yil aldigim bir limonum var. Limonu oldu. Ve yapraklarini doktu. Ama simdi ustunde hic yapragi yok... yapragi neden hala cikmadi. Bu normal mi.
yer diğiştirmelerde ani ısı değişikliklerinde çok hızlı yaprak döker limonlar.güneş alan bir yer bulup aşırı sulamadan stabil bir ortam sağlayın.bu ay filiz vermezse azot takviyesini denersiniz.

Eski 08-04-2018, 15:29   #14
Ağaç Dostu

Selma_321's Avatar

Giriş Tarihi: 15-03-2016
Bunlarda benim limonlarım.. Birinin yaprakları kıvrık, yaklaşık bir ay oldu. Geldiğinde böcekliydi, kırmızı kocaman bitler vardı.
Diğeride alınca çiçeklerini döktü, bir kaç gün önce farkettim ki kırmızı örümcekler ve minicik beyaz böcekler var...

Eklenen Resimler

Selma_321 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 08-04-2018, 23:23   #15
Ağaçsever

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Selma_321 Mesajı Göster
Bunlarda benim limonlarım.. Birinin yaprakları kıvrık, yaklaşık bir ay oldu. Geldiğinde böcekliydi, kırmızı kocaman bitler vardı.
Diğeride alınca çiçeklerini döktü, bir kaç gün önce farkettim ki kırmızı örümcekler ve minicik beyaz böcekler var...
toplayabildiğiniz kadarını pamukla toplayıp yazlık beyaz yağ uygulayın.15 kasım ve 15 şubat da tekrarlayın

emgi yapan böcekler bitkiyi susuz bırakıyor.sanki uzun süre sulamayı unutmuşsunuz gibi yaprakları kıvrılıyor. mudahele etmezseniz tüm yaprakları kaybedersiniz.

Eski 14-04-2018, 02:56   #16
Ağaç Dostu

Selma_321's Avatar

Giriş Tarihi: 15-03-2016
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Bengrim Mesajı Göster
toplayabildiğiniz kadarını pamukla toplayıp yazlık beyaz yağ uygulayın.15 kasım ve 15 şubat da tekrarlayın

emgi yapan böcekler bitkiyi susuz bırakıyor.sanki uzun süre sulamayı unutmuşsunuz gibi yaprakları kıvrılıyor. mudahele etmezseniz tüm yaprakları kaybedersiniz.
Sayın Bengrim, cevabınıza çok teşekkür ederim. Cevabınız gözümden kaçmış, yarın ilk iş dediğiniz şekilde pamukla toplama yapacağım.. Yalnız bu yazlık yağ nedir, bizleri bilgilendirirseniz çok sevinirim. Teşekkürler.

Selma_321 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 14-04-2018, 09:14   #17
Ağaçsever

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Selma_321 Mesajı Göster
Sayın Bengrim, cevabınıza çok teşekkür ederim. Cevabınız gözümden kaçmış, yarın ilk iş dediğiniz şekilde pamukla toplama yapacağım.. Yalnız bu yazlık yağ nedir, bizleri bilgilendirirseniz çok sevinirim. Teşekkürler.
yazlıkyağ kırmızı örümcek kabuklu bit beyaz sinek unlu bit gibi böcekler için kullanılan herhangi bi toxic etkisi olmayan mineral yağ bazlı basit bir ilaç.suyla karıştırıp ince püskürten bir fısıfıs ile bitkiyi kaplıycak şekilde atılacak. kışın daha etkili sonuç alındığı için genelde kış aylarında kullanılır ama senin durumunda okadar bekleme.1 litre suya 1-2 çorba kaşığı koyup karıştıracaksın.

Eski 09-04-2018, 11:48   #18
Yeni Üye

EskisehirLimon's Avatar

Giriş Tarihi: 09-04-2018
Evimdeki limon aşırı çiçek

Merhaba,
Evimin salonunda özenle baktığım limon ağacımda çok fazla çiçeklenme var. Çiçekleri seyreltme yapmam gerekiyormu.
Birde fotoğrafta gördüğünüz gibi yapraklarında çatlamalar ve yırtılmalar mevcut öneri ve tavsiyelerinize ihtiyacım var.

Name:  limon 08.04.2018.jpg
Views: 1717
Size:  50.9 KB

EskisehirLimon Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 09-04-2018, 17:28   #19
Ağaçsever

bence çiçek seyreltme meyve seyrelt. zaten bir bölümü dökülücek bir kısmını bitki kendi atıcak. kabaca 40 yaprak başına 1 meyve gibi seyreltebilirsin saksı limonlarında.

Eski 09-04-2018, 17:47   #20
Yeni Üye

EskisehirLimon's Avatar

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Bengrim Mesajı Göster
bence çiçek seyreltme meyve seyrelt. zaten bir bölümü dökülücek bir kısmını bitki kendi atıcak. kabaca 40 yaprak başına 1 meyve gibi seyreltebilirsin saksı limonlarında.
Çok teşekkür ederim. İnşallah meyve tutar’da dediğiniz gibi seyreltme yapabilirsiniz.

Eski 10-04-2018, 07:35   #21
Ağaç Dostu

mutlu_inan's Avatar

Giriş Tarihi: 03-09-2015
meyve tutması için bir pamuk yardımıyla tozlaşmalarını yapmayı unutma sonuç olark o bir salon bitkisi an itibariyle...

mutlu_inan Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 13-04-2018, 19:47   #22
Yeni Üye

EskisehirLimon's Avatar

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi mutlu_inan Mesajı Göster
meyve tutması için bir pamuk yardımıyla tozlaşmalarını yapmayı unutma sonuç olark o bir salon bitkisi an itibariyle...
Mutlu bey dediğinizi yaptım çok teşekkür ederim. Bilmediğim çok şey var sadece sevgi yetmiyor bu canlıları yetiştirmek için.

Eski 10-04-2018, 15:52   #23
Ağaçsever

Giriş Tarihi: 26-03-2014
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi EskisehirLimon Mesajı Göster
Merhaba,
Evimin salonunda özenle baktığım limon ağacımda çok fazla çiçeklenme var. Çiçekleri seyreltme yapmam gerekiyormu.
Birde fotoğrafta gördüğünüz gibi yapraklarında çatlamalar ve yırtılmalar mevcut öneri ve tavsiyelerinize ihtiyacım var.

Eklenti 670299
Hangi cins limon bu detaylı foto paylaşırmısınız

cooler Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 13-04-2018, 19:54   #24
Yeni Üye

EskisehirLimon's Avatar

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi cooler Mesajı Göster
Hangi cins limon bu detaylı foto paylaşırmısınız
Limonum'un cinsini inanın bilmiyorum. Pazarda gezerken aile dostumuz fide satan bir amcamız var onunla karşılaşmam neticesinde mutlaka almam gerektiğini söyledi ve onun tavsiyesi üzerine bu mükemmel kokulu ufaklığı almış oldum. Tabi evimin baş köşesine hemen yerleşti. Ayrıntılı resim istemişsiniz umarım yeterli olur gönderdiklerim. Ağacımın gövdesinde çıkan yaprakları koparmam gerekir mi acaba bilemiyorum. Her türlü bilgiye açığım.

Eklenen Resimler

Eski 14-04-2018, 10:20   #25
Ağaçsever

Alıntı:
Limonum'un cinsini inanın bilmiyorum. Pazarda gezerken aile dostumuz fide satan bir amcamız var onunla karşılaşmam neticesinde mutlaka almam gerektiğini söyledi ve onun tavsiyesi üzerine bu mükemmel kokulu ufaklığı almış oldum. Tabi evimin baş köşesine hemen yerleşti. Ayrıntılı resim istemişsiniz umarım yeterli olur gönderdiklerim. Ağacımın gövdesinde çıkan yaprakları koparmam gerekir mi acaba bilemiyorum. Her türlü bilgiye açığım.
ağacın gövdesinden cıkan yaprak derken nedemek istediniz? genel olarak saksı limonlarının şekil budamasıyla ilgili problemler çok görüyorum forumda.

sizinki gibi 1-2 yaşında genç limonlarda her yaprak kıymetlidir.zaten çok hassas olduğu için herfırsatta bolca yaprak dökecek siz extra yaprak koparmayın 'fakat' yan dallar oburlar tepe sürgünler ve taç verme / koruma konularına dikkat ederseniz fidanınız hem güzel büyür hemde dayanıklı güçlü olur

Eski 22-05-2018, 16:04   #26
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 22-05-2018
Bilgi

Merhaba ; 1 ay kadar öncesinde bende Eminönünden aldım bunu aynısından.
Üzerinde yeşil bir meyve vardı ve sararacağını düşünüp sormadım ; ama halen bir sararma yok , bu standart bir limon ağacı mı yoksa misket limonu gibi özel bir tür mü ?
Bilgisi olan varsa iletebilirmi
Teşekkürler

Alıntı:
Merhaba,

Eklenti 670299

bico Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 11-06-2018, 15:24   #27
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 07-06-2018
merhaba

Benim kendi çimlendirdiğim 3 aylık bir limon fidem var. Fakat 3 haftadır hiçbir gelişim göstermedi yanlışyaptığım birşeymi var acaba?

VeyselMurat Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 11-06-2018, 20:13   #28
Ağaçsever

hava sıcaklıkları yüzünden 32 dereceden sonra gelişim hızı düşüyor 39 dan sonrada ölmeye başlıyorlar.3 ay sulamaya çok dikkat edin

Eski 13-06-2018, 13:44   #29
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 07-06-2018
ben erzurumda yaşıyorum burda hava sıcak değil şuan yağmu yağıyor serin.

VeyselMurat Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 13-04-2018, 14:03   #30
Ağaçsever

zeyno82's Avatar

Giriş Tarihi: 29-06-2010
Dün aşılı bodur limon aldım yaklaşık 80-90 cm var boyu çiçek tomurcukları da üzerinde evde 45 litre saksım var içinde de bahçe toprağı kum karışımı var koyun gübresi ile beraber bu saksıya eksem yeterli mi acaba
Birde dışarda mı içerde mi dursun şimdi

zeyno82 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön

Etiketler
ağaç, balkon, citrus, limon, meyve, turunçgiller

Konu Araçları
Mod Seç

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 15:02.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2026