![]() |
|
![]() |
#91 |
Ağaç Dostu
|
Bu sabah tesadüfen uğradığım bir bitki teşhir serasında hiç ummadığım anda Calamondin buldum, sahibi ellerinde bir tane kaldığını onuda yarın sabah benim için üretim seralarından getireceğini söyledi. Eğer anlattığı kadar sağlıklı ise söylediği fiyat çok makul, eğer beğenirde alırsam resimleyip burada gelişmeleri paylaşırız. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#93 |
Ağaç Dostu
|
Henüz muradımıza eremedik sevgili Aaylin, Seracının Calamondin diye bahsettiği normal karadeniz mandalinasıymış, o cins zaten bende mevcut ama araştırmalarım henüz devam ediyor.Sonunda aradığım nitelikte bulacağımı tahmin ediyorum. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#95 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 09-02-2009
|
Sevgili Msaygın, bu Calamondin midir? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#96 |
Yeni Üye
|
Bugün Muğla'da pazardan 10 tl'ye aldım bunu. Fidan satıcısı Ödemiş'ten geldiğini söyledi ve bunu klimindin diye tanıttı. Ben calamondin diye aldım ama kısmet artık ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#99 |
Ağaç Dostu.
|
Çok büyük ihtimalle izzeterisen'in dediği gibi çin turuncu (chinotto), güle güle büyütün. Calamondin çıkmadı diye üzüşmeyin çünkü çin turuncu da en az calamondin kadar güzel bir ağaç, hatta bence yaprakları daha şık. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#100 |
Yeni Üye
|
Teşekkür ederim ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#101 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 14-07-2007
|
İstanbul anadolu yakasındaki optimum alışveriş merkezinde park bravo mağazasında 39 tl'ye calamondin var. Boyu saksı hariç 20 cm kadar. Çiçekli ve meyveli. Belki edinmek isteyen olur. Haber verim dedim. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#104 |
Ağaç Dostu
|
20-25 cm.boyda bu kadar çok meyve olunca herkesin ilgisini çekiyor ![]() Bu sene limonella da bir görünüp kayboldu, az sayıda geldi ve haftasında bitti. Ben asıl bombayı tek anaç üzerinde limonella ve calamondini-kamkatı bir arada yetiştirecek üreticinin patlatacağına inanıyorum. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#105 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Limonella'yı bekliyorum gelirse sitede ilan vericeğim. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#106 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 14-07-2007
|
Snowman77 yalovadan fidanlar istanbula sızmaya başlamış sanırım. ![]() Kumkat ve calamondin 99 tl ananas isa 49 tl idi |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#107 | |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 14-04-2009
|
Alıntı:
Bu bahsettiğiniz uygulama Calamondin için de geçerli midir? Bir de forumda adım başı rastladığım şu oksijenli su ile ilgili özet bilgi geçebilir misiniz? Veya nereye bakmam gerektiğini belirtin yeter. Tohumları bekleteceğim karışımın oranını merak ediyorum. Selamlar. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#108 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#110 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 07-08-2006
|
Benim calamondin kızımın üzeri tomurcuk dolu. Meyveye dönerlerse çekirdeklerini sizlerle paylaşmaya hazırım. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#113 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 22-01-2009
|
oldukça güzel görünüyorlar |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#114 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 26-04-2007
|
benim calamondin bu sene ilk meyvesini verdi,tadı nasılmış bakalım. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#115 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 22-02-2009
|
Arkdaşlar İstanbul'da Kartal Koçtaş'ta Calamondin satılmaktadır. Sanırım ürün ithal. 20 cm lik bir fidanda yaklaşık 20 tane meyve var. Çok hoş duruyorlar; ama iyi bakılmışlar. Belli. İlgililere duyurulur. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#116 |
Ağaç Dostu
|
Bu gün Mezitli'de bir petrol istasyonunun önünde gördüğüm süs mandalinasını(citrus madurensis) sizlerle paylaşmak istedim. Gerçekten çok güzel görünüyordu. Üzerinde olgunlaşmış meyvelerin yanı sıra yeşil olanlar da vardı. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#118 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 25-07-2008
|
Citrus Mitis Calamondin
selamlar, Yaklaşık iki hafta önce Istanbul Ikea' dan 50 TL'ye minyatür turunçgil aldım. Üzerinde "Citrus Mitis Calamondin" yazıyor. Anladığım kadar limon galiba. ![]() Ankara'da geceler artık soğuk olduğundan salona almak zorunda kaldım ama aşırı olmasada yapraklarını dökmeye başladı. Birde saksını değişsem mi yoksa baharımı beklesem? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#119 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 23-07-2006
|
Ağacınız güzelmiş.Güle güle büyütün.Ama sanki kumkuat gibi duruyor. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#120 |