![]() |
|
|
|
|
|
#1 |
|
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 21-01-2018
|
İyi günler, dün gece forma dün üye oldum akşam tam anlatamamış olabilirim diye daha düzgün bir şekilde yazmaya çalıştım bu yüzden yeniden yazıyorum ben 10 ay önce bir kumkat bitkisi aldım mart ayının sonuydu aldığımda meyveleri vardı bir kaç ay sonra dallarında küçük pamukçuk türü şeyler oluştu aldığım çiçekçi onların bitki biti olduğunu söyledi ve ilaç verdi kullanmmamı söyledi aradada spreyle bitkiyi yıkadım bu arada bitkim balkonda idi. haziran temmuz aylarında yeniden yaprak verdi ama çicek açmadı sonra çicekçimden gidip sıvı güre aldım. kasım aralık ayında hava soğuk olacağı için kumkatı içeri aldım. yaprakalrı dökülmekte ve pamukçuklar tekrardan oluşmaya başladı. asağıda ekleyeceğim fotolardan görülüceği üzere yaprakların bir bölümünde açık renkli noktalarda oluştu bu konuda yardımlarınızı bekliyorum ilaç vitamin kumkatı saklama koşulu.. balkonum cam balkon disarıda durursa kumkat hava sartlarından etkilenirmi? şimdiden teşekkür ederim.. |
|
|
|
|
|
#2 |
|
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 14-04-2018
|
ithal kumkuat
Merhaba herkese, kumkuatlarımı yeni aldım.şimdi bilgi edinmeye çalışıyorum. Mesela bazı yerlerde meyveleri en geç mayısa kadar toplayın ki yenisi çıksın yazıyor , bazı yerlerde de bir sene üzerinde kalır toplamayın diyor .balkonum 16 00 da güneş almaya başlıyor, sizce akşamüstü güneşi yetersiz mi gelir ? çekirdeklerini de filizlenir diye koydum pamuğun içine, çekirdekten kumkuat yetiştiren var mı , bir de ithal kumkuat diye aldım, meyveleri çok fazlaydı artık dallar taşıyamıyor kırılıyordu, acaba ilaçlı diye mi böyle ? bir sene sonra yine böyle çok meyve verir mi ?şu an içerde tutuyorum hava geceleri 9 derece oluyor, biraz daha beklemeli miyim dışarı çıkarmak için ? teşekkürler.. |
|
|
|
|
|
#3 | |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 23-08-2013
|
Alıntı:
Çekirdekten deneyenler var ama aynı meyve olacağı garantisi yok. Meyve vereceğinin bile aslında. Bence buna ayıracağınız tüm efor ve zamanınızı elinizdeki o güzellere ayırın daha iyi. İthaller daha profesyönel yetiştiriliyor, çok verimli olmasının nedeni budur. İlaç doğrudan verim arttırmaz, gübre arttırır. Kumkuat -5'lere kadar normal yaşamını sürdürüyor ve bu bitkiler sürekli yer değişikliğini sevmezler, hemen yaprak dökmeye başlarlar. O yüzden sürekli balkonda durmasında fayda var. Başarılar dilerim. |
|
|
|
|
|
|
#4 |
|
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 14-04-2018
|
Teşekkür ederim. peki meyvelerini tekrar çıksın diye toplamalı mıyım yoksa üzerinde biraz meyve kalsa aynı zamanda yenileri çıkar mı ? |
|
|
|
|
|
#5 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 23-08-2013
|
Yeni meyve için eskilerin toplanması gerekiyor. |
|