agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Ağaçlar > Meyve Ağaçları > Turunçgiller
(https)

Beğeni Düzeni825Beğeniler

Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 26-06-2016, 20:24   #1
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 27-01-2007
Galeri: 56
Kumkatlar senede iki defa çiçekleniyor (en azından benimkiler) Nisan ayındaki çiçekler şu anda meyveye döndü. Dün baktığımda da çok miktarda çiçek tomurcukları vardı. Bir kaç gün içinde onlarda açarlar. Şu anda bitki üzerinde meyve ve çiçek var. Döllenmede problem yaşamazsınız. Güneş alan havadar bir yerde durması bitkinin sağlığı açısından faydalı. Benimkiler sabah güneşi alan bir yerde duruyorlar. Sulamayı eksik etmeyin. 7 senedir iyi de meyve alıyorum. Kışları ise kapalı ve çok soğuk olmayan bir ortamda geçiriyorlar.

Sergüzen Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 26-06-2016, 21:28   #2
Ağaçsever

safaguclu's Avatar

Giriş Tarihi: 21-02-2016
Galeri: 2
Merhaba,
Kamkatım balkonda duruyor, geçen hafta çiçek açmıştı, çiçeklerin yarısı meyva çıkarttı ancak yarısı kurudu. Sebebi ne olabilir?
Bu hafta yeni tomurcuklar çıkmaya başladı, inşallah bu sefer daha çok meyva tutar.

safaguclu Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 03-07-2016, 16:29   #3
Ağaçsever

safaguclu's Avatar

Giriş Tarihi: 21-02-2016
Galeri: 2
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi safaguclu Mesajı Göster
Merhaba,
Kamkatım balkonda duruyor, geçen hafta çiçek açmıştı, çiçeklerin yarısı meyva çıkarttı ancak yarısı kurudu. Sebebi ne olabilir?
Bu hafta yeni tomurcuklar çıkmaya başladı, inşallah bu sefer daha çok meyva tutar.
Çiçeklerin bir kısmının meyvaya dönmeden kurumasının sebebi ne olabilir? Yardımcı olabilecek var mı?

safaguclu Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 27-06-2016, 08:51   #4
Ağaçsever

murathanoglu's Avatar

Giriş Tarihi: 11-10-2008
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Sergüzen Mesajı Göster
Kumkatlar senede iki defa çiçekleniyor (en azından benimkiler) Nisan ayındaki çiçekler şu anda meyveye döndü. Dün baktığımda da çok miktarda çiçek tomurcukları vardı. Bir kaç gün içinde onlarda açarlar. Şu anda bitki üzerinde meyve ve çiçek var. Döllenmede problem yaşamazsınız. Güneş alan havadar bir yerde durması bitkinin sağlığı açısından faydalı. Benimkiler sabah güneşi alan bir yerde duruyorlar. Sulamayı eksik etmeyin. 7 senedir iyi de meyve alıyorum. Kışları ise kapalı ve çok soğuk olmayan bir ortamda geçiriyorlar.
Çok teşekkür ederim Sergüzen kış için problem yok evim kaloriferli, zaten bir evde bir kış geçirdi gayet iyi durumda.

murathanoglu Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön

Etiketler
bakım, kumkuat, yardım

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 20:53.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025