![]() |
|
|
![]() |
#1 | |
Ağaçsever
|
Alıntı:
Yaprakların bu görüntüsü olmasa çok sağlıklıymış ağacın. Bana sanki artık saksı küçük geliyormuş gibi geldi. Yani duruşunda Acaba kökler fazla gelişmiş ve de saksı dibinde sarmal olması nedeniyle, kök uclarının su alamaması ve su içinde boğulması olabilir mi? Veya bitkide kabuklu bite benzer bir asalak olabilir. Ne gibi değişiklikler farkettin son zamanlarda? |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2 | |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 31-05-2014
|
Alıntı:
Hizli cevabin icin tesekkur ederim. Koklerinin fazla gelismis olmasi ile ilgili yorumundan dolayi tekrar fotograf cektim. Topragi cok kuru gozukebiliyor diger bitkilerle karsilastirdigimda. Kok tarafinin yakindan fotografini cektim. Eger daha buyuk saksiya almamiz gerekiyorsa gecirelim ama o filizlenmeyle ilgili de endiselenmeli miyiz? Neden filizlenme oldu? Bir de asalak demissin ama bu islere o kadar yeniyiz ki asalak olsa farkeder miyiz bilmiyorum ama ben bunun icin de fotograf cektim. Bir goz atarsan cok seviniriz. Tesekkurler. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Saksının üstüne kaliteli torf koyup, alttan sulama yapabilirsiniz. Filizlenmeye gelince bu her bitkide olan bir durum. Anaç gelişkin olduğu için bitkiyi iyi besliyor ve sürgün çıkarıyor. Bunları keskin bir makas ile kesip atabilirsiniz. Düzenleyen İsmail Kuzucu : 31-05-2014 saat 21:20 Neden: Karakter hatası.. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 19-06-2013
|
kamkat ağacımın fotoları |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#5 | |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 31-05-2014
|
kamkat bakimi
Alıntı:
Ilginiz icin tesekkurler ![]() Bu arada fotograflari once cektik ama su an tavsiye ettiginiz uzere filizlenmis surgun kismi kestigimiz icin agac orijinal aldigimiz zamandaki gibi 'temiz'. Orijinal hali demisken ilk aldigimiz zaman da cicekcinin tavsiyesi uzerine saksiyi degistirmistik ve cicekcinin verdigi torfu kullanmistik. Bize o zamandan (sonbahar) bu yana cok da buyumus gibi gelmedi ama demek ki buyumus ki saksi degistirme ihtiyaci olabilir. Verdigimiz suyun kirecli olmasi konusunda haklilik payiniz var zira kettle'da da cok gozlemledigimiz bir sey. Bu durumda dediginiz gibi dinlenmis, sirkeli ya da limon tuzu eklenmis su kullanacagiz. Yumurta kabuklarini da topraga koyacagiz. Topragin uzerindeki beyaz cakil tasi gibi gozukenler torfla alakali saniyoruz ama ayri bir tortulanma olabilir mi diye aklimiza takildi. Bir de yapraklarin uctan baslayan kahverengilesmesinin de fotografini koyuyorum. (Hos, odaklayamamisim) Bu havasiz kalmasindan mi oluyor? Agaci evin kuzeye bakmasndan dolayi tamamen gunesli bir yere almamiz mumkun degil ama en azindan belirli saatlerde (aksamustu) gunes gorebilen cambalkonla kapatilmis kisma koyabiliriz. Ama tabi yazla birlikte orasi acilip kapanabileceginden daha degisken bir hava akimina maruz kalabilir bu da olumsuz etki eder derseniz degistirmeyelim. Bunlarin disinda yapmamiz gereken bir sey var mi? Boy fotografi sonrasi yorumlariniz ne olabilir? Tesekkurler selamlar, |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Etiketler |
bakım, kumkuat, yardım |
|
|