![]() |
|
|
|
|
|
#1 |
|
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 14-06-2007
|
Yaprak Gübresi (Çiçek Çoşturan) kullanan var mı ? Ayrica saksı değişimini Kasımgibi yapacağım , aldığım granül gübreleri (15-15-15) de o zaman kullanacağım.Bugün denizakvaryumu arkadaşın tavsiyesi ile Sıvı Campo Guano gübresine basladim. (Haftada 1). . Bu ikisini ayni anda versek sorun olur mu? Yani yaprak gübresiyle ile bu sıvı gübreyi ? |
|
|
|
|
|
#2 |
|
Ağaç Dostu.
|
merhaba, sn.eyüp1, daha önce Map kullanıp, kumkatın çiçeklenmesini sağladığınızı yazmıştınız ya, Map fosfor ağırlıklı bir gübre.Fazla fosfor narenciye için iyi değil, meyve kalitesinde düşmeye, kabuk kalınlaşmasına vs. neden oluyor diye lafı geçti. Aklınızda bulunsa da meyveler olunca bir durum raporu gönderseniz buraya ![]() Selamlar, |
|
|
|
|
|
#3 | |
|
Ağaç Dostu.
|
Alıntı:
"Yaprak gübresi" dediğimiz zaman belli bir gübreden ziyade, yapraktan püskürtülerek verilen gübreyi anlıyorum ben, içeriğini yazsanız keşke, bilenler daha iyi yorum yapar. Compo Guano'nun da içeriğini de yazarsanız o da iyi olur değerlendirmek açısından. Genel olarak narenciyeye önemli olan Azot(Nitrogen) , bol miktarda azot almalı, ayrıca meyve oluşumu için Potasyumun da desteklenmesi gerekiyor. Narenciye genel olarak besinleri 5-1-3 oranında alabiliyormuş, besinleri de ona göre seçmek uygun. Şeker gübresi denilen Amonyum Sülfat da suda eritip verilebilir, narenciye için çok uygun. Sn.denizakvaryumu özelliklerini yapıştırmıştı bir kaç mesaj önce. Selamlar, |
|
|
|
|
|
|
#4 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 23-01-2007
|
Üç yapraklı (Poncirus trifoliata) fidanım... Kamkatın aşı yerinin altından patlayan sürgünleri geçen sene kesip köklendirmiştim. Kamkatın çoğaltılmasında kullanılan bu anaca, yaz sonlarına doğru durgun göz aşısı yapmayı düşünüyorum. Bu anacın bazı özellikleri: -Kış soğuklarına en çok dayanan anaçtır. -Kök boğazı çürüklüğüne dayanıklıdır. -Akdeniz iklim kuşağında sorunları vardır. Daha çok Karadeniz ve Ege kıyı şeridinde yaygındır. -Limonlarla özellikle Kütdikenle uyuşması iyi değildir. - Erken verim alınmasını sağlar. -Cüceleşme hariç diğer virüs hastalıklarına dayanıklıdır. -Kireçli ve tuzlu topraklara dayanamaz, kloroz başlar. Nematod’a da duyarlıdır. -Portakal ve satsuma için uygun bir anaçtır. -Bodurlaştırma özelliği vardır |
|
|
|
|
|
#5 | |
|
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 14-02-2009
|
Alıntı:
|