agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Ağaçlar > Meyve Ağaçları > Turunçgiller
(https)

Beğeni Düzeni825Beğeniler

Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 28-06-2007, 22:53   #1
Ağaç Dostu.

MSaygin's Avatar

Giriş Tarihi: 25-01-2006
Galeri: 36
merhaba,

Şeker gübresi diye adlandırılan Amonyum Sülfat, detaylı bilgi şu sayfada yer alıyor.

MSaygin Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 29-06-2007, 09:06   #2
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 13-04-2006
Galeri: 25
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi MSaygin Mesajı Göster
merhaba,

Şeker gübresi diye adlandırılan Amonyum Sülfat, detaylı bilgi şu sayfada yer alıyor.

AMONYUM SÜLFAT

Genellikle beyaz renkli olup, toz şekere benzediği için çiftçiler tarafından şeker gübresi olarak bilinir. Son senelerde ithal edilen bazı çeşitleri açık mavi veya grimsi renktedirler. Terkibinde %21 Azot ihtiva eder, su olarak topaklaşması azdır. Bu nedenle kolay muhafaza edilir.

Amonyum sülfat gübresi asit karakterli bir gübre olduğu için nötr ve alkali (kireçli) topraklarda rahatlıkla kullanılabilir. Yağışlı bölge topraklarında kireçlenme yapılmadan devamlı olarak kullanılırsa belli bir süre sonra bitkiye zararlı olabilir. Yani toprağın pH kosantrasyonu düşerek bitki kök bölgesinde asitli bir ortam oluşur. Toprak pH’sı 5,5’un altına düştüğü takdirde Nitrifikasyon olayı çok yavaşlar. Yani topraktaki azot bileşikleri bitki tarafından yeterince alınamaz . Bunu önlemek için toprağa kireçleme yapmak gerekir.

Amonyum sülfat, terkibinde kükürt bulunan yegane azotlu gübredir. Ve bu bakımdan çok önemlidir. Bilindiği gibi kükürt önemli bir bitki besin maddesidir.

Teşekkürler,gerçekten yararlı bir bilgi daha...

.

denizakvaryumu Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 29-06-2007, 20:28   #3
ser
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 05-07-2006
Uzun zamandır bu başlığı takip ediyorum öncelikle bilgilerini bizimle paylaşan arkadaşlara çok teşekkür ederim. Benim iki adet kumkuatım var, son birkaç haftadır bir tanesi çok miktarda yaprak dökmüştü fakat havaların iyice ısınmasıyla olumlu gelişmeler oldu ve kumkuat yeni yapraklar çıkartmaya, çiçeklenmeye başladı. Sizlerle paylaşmak istedim saygılarımla.

Eklenen Resimler

Denizardacan beğendi.
ser Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön

Etiketler
bakım, kumkuat, yardım

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 01:52.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025