![]() |
|
|
![]() |
#1 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 28-04-2013
|
Güneş gören bir yere koyun...Ben turunçgillerde ne zaman budama yaptıysam ağaçlarım geriledi.Kamkatlar bol güneş ister çiçeklenme zamanlarında özellikle... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 10-04-2007
|
çiçeklerimizde açtı |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3 |
Yeni Üye
|
![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 10-06-2015
|
![]() Temmuz ayı geldi, kumkuatım çiçeklendi... ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#5 |
Yeni Üye
|
meyveleri toplasaydın bu sezon daha verimli olurdu |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#6 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 02-06-2015
|
Benim ağaclar hiç çiçek acacak gibi değil ![]() bozuldum ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#7 |
Ağaçsever
|
Benimki de çiçeklenmedi, bekliyoruz dört gözle... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#8 |
Ağaçsever
|
kamkatım resmdeki gibi hala çiçek açmadı bu saatten sonra acaba açarmı :s ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#9 |
Ağaçsever
|
Benim kamkat çiçeklenmeye başladı.Kamkatın suyunu kes, yani daha az sula ve bol güneş alan bir yere koy... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#10 |
Ağaçsever
|
valla sabahtan öglen 3 e kadar güneş görüyor susuz derken ne kadar sürede nekadar su vermeliyim saksıya. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#11 | |
Ağaçsever
|
Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#12 |
Ağaçsever
|
bende toprak nemine göre suluyorm ama sonrasında vermem gereken su miktarı ne konple alttan su gelene kadarmı yoksa daha azmı birde diger kamkatımda çiçek açıp meyve tutmaya başladı ama bu kaldı böylece anlamadım :s |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#13 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 02-06-2015
|
tatile cıkcam 10 gün. giderken dökücem dönene kadar susuz kalıcak ![]() ![]() Limon da sanırım fazla sulamadan döktü ilk acan çiçeklerini ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#14 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 23-05-2015
|
Benim kamkat çiçeklenmeye başladı. Bahçe toprağı+ organik gübre+paslı çivi+besin iz elementi |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#15 |
Ağaçsever
|
Bu arada besin takviyesini de unutma en az ayda bir veriyorum ben yaz sonuna kadar.İlk defa vereceksen ilk ikisini on beş günde bir ver,sonra ayda bir. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#16 |
Ağaçsever
|
Besin takviyesini ilk defa sıvı gübre olarak 10gün önce 1litre suya 1 çay kaşıgı olarak uyguladm tekrar yine uygulucam zamanı gelince ama diger kamkatta gelişme yok hala |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#17 |
Yeni Üye
|
Ben 5 lt. suya Mutlu Kutlu beyden aldığım besin-iz elementinden 1 su bardağı ekledim ve oluşan karışımdan bir su bardağı olarak verdim. Bu arada kamkat 10 lt. yoğurt kovasında duruyor ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#18 |
Ağaçsever
|
Ben de Mutlu Beyin bitki besinini kullanıyorum ve çok memnunum.Bütün narenciyelerim çiçek ve meyve dolu... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#19 | |
Ağaçsever
|
Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#20 |
Yeni Üye
|
Hangi toprağı kullanacaksanız kullanın besin takviyesi şart diye düşünüyorum. Güneş olayı kafamı karıştrıyor fakat. Sürekli güneşte mi kalması gerekiyor |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#21 | |
Ağaçsever
|
Alıntı:
Bence de besin takviyesi şart.Güneş de şart özellikle kamkatlar için ama çiçeklendikten sonra kızgın güneş çiçekleri kurutuyor.Geçen sene benim kamkatın çiçeklerinin çoğu bu yüzden kurudu.Bence günde 3 veya 4 saat yeter. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#22 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 11-02-2012
|
Herkese merhaba
2 sene önce severek aldığım kamkat var. Küçük ve az da olsa meyve vermişti. Çok uzun zamandır onda hiçbir oluşum yok sadece ana gövdeye yakın yeni bir dal ısrarla büyüyor ve ben pek kumkuata benzetemedim (Fotoğrafta siyah ile belirttiğim dal). Bu konularda beni bilgilendirebilirseniz çok sevinirim. Yanlış bir şey yapmaktan endişe duyuyorum. Üstten toprak kurudukça su veriyorum. Saksısının altı delik fazla suyu atması için. Toprağını forumdaki bilgileri inceleyerek değiştirmiştim. Geçen aylarda çok az keçi **** koyun gübresi toprağa ilave ettim. Ağacımı küstürmekten korkuyorum... İyi günler dilerim.... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#23 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Kontrol eder misiniz? |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#24 |
Yeni Üye
|
Sayın İbogel ve Muhsin Hanif, çok teşekkür ederim dediklerinizi yapacağım. Açıkçası aşı yerini bilmiyorum ama toprağını üstten alarak baktım. Forumdan aşı yerini araştırdım, ağacımda baktım. Fakat anlayamadım. Yeni çıkan sürgünü kestim. Aşı yeri var mı sizce acaba? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#25 |
Ağaçsever
|
bmirin fidanın aşı yeri nerde?Toprağın içinde kaldı ise sıkıntı olur...Dipten gelen sürgün anaca ait onun kesilmesi gerekir hemen... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#26 |
Ağaçsever
|
Muhsin Hanif in dediği güneş almalı bolca...Kamkatlar çiçeklenme döneminde bol güneş ister.Bir de çiçeklenme döneminde aşırı sulamamak lazım kamkatları... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#27 |
Ağaçsever
|
Bence ya toprağın hemen üstünde ya da Muhsin Hanif in dediği (bence burayı da budayın)dediği yerde.Fotoları daha yakından çekerseniz daha iyi anlaşılabilir. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#28 |
Ağaçsever
|
Ama aşı yeri toprağın hemen üstündeyse aşı yeri acilen toprağın üstüne alınmalı... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#29 |
Yeni Üye
|
Fotoğrafların boyutunu ancak bu kadar ayarlandı. Umarım daha net görebilirsiniz. Aşı yerini seçemedim maalesef.... Toprağı daha fazla alırsam kök kısmı çıkıyor fotoğraftaki gibi... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#30 |
Yeni Üye
|
Hocam aşı yerin toprak altında kalmışa pek benzemiyor. çünkü hemen altındaki toprağıan başladığı yerde kökler gözüküyor. Saksın kaç lt. acaba |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Etiketler |
bakım, kumkuat, yardım |
|
|