![]() |
|
|
|
|
|
#1 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 06-07-2010
|
Ilk kez Sapsari kamkat meyvesi olan kamkat aldım cepden resim gonderemiyorum daha dogrusu gondermeyi bilmiyorum sari kamkati olan resim bilgi rica ediyorum Daha onceki turuncu kamkatlarim 4tane idi biri ne olduysa kökten kuruyup öldü |
|
|
|
|
|
#2 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 11-03-2009
|
peki aldığınızda üstünde meyvesi varmıydı bana kalırsa yabana benzemiyor gibi tam resimden seçilmiyor ama alttan çıkan sürgünleri kesmeniz lazım |
|
|
|
|
|
#3 |
|
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 15-02-2013
|
aldığımda üzerinde meyve yoktu.ufak bir fidandı.ya komple budayacam **** kesip yeniden aşılayacam..acaba hangisi sağlıklı olur? |
|
|
|
|
|
#4 |
|
Ağaç Dostu
|
madem öyle istiyorsunuz yeniden kesip aşı yapın ama aldığınız kalemler sağlıklı olsun ama narenciyelerde aşı olarak göz aşısı (yaprak aşısı) kullanılıyor bunu yapmadan önce videolarını seyredip püf noktalarını öğrenebilirsiniz **** iyi aşı yapabilen usta birisine yaptırabilirsiniz **** hiç uğraşmayın sertifikalı aşılı kumkuat alıp onun yerine yenisini dikebilirsiniz |
|
|
|
|
|
#5 |
|
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 21-05-2013
|
haziran ayında ektiğim kumkuat çekirdeği bol güneşli pencere kenarıda ancak bukadar büyüyebildi. Çok nazlı. Büyüklüğü anlaşılsın diye yanına 1 lira koydum. Ancak arkadaşlar aşıdan bahsetmişler. Kafam karıştı. Yoksa boşuna mı sabırla yetiştiriyorum. |
|
|
|
|
|
#6 |
|
Ağaç Dostu
|
tohumdan çıkan çöğür (yaban) olur onu aşı yapmanız lazım |
|
|
|
|
|
#7 |
|
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 28-02-2014
|
Merhaba dün kamkat ağacı aldım yüksek oranda verim almak için ne yapmam gerekiyor ne tür gübre vermem gerekiyor incelikLeri neLerdir biLgiLendirirseniz çok sevinirim. |
|
|
|
|
|
#8 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
size tavsiyem verim için MutluKutlu arkadaşımızın sattığı sıvı besin elementi var onu kullanın fazla sulama yapmayın güney cepesinde olsun (bol güneş gören) yer olsun Düzenleyen dussokagi : 19-03-2014 saat 20:53 |
|
|
|
|
|
|
#9 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 07-04-2007
|
Benim de Antalya'dan aldığım bir kamkat'ım var. Kışı dışarıda geçiriyor. Bol verim almak için satıcının söylediklerini yapıyorum. Her yıl kışın köklerini zedelemeden saksıdan çıkarıyorum. Koyun gübresi karıştırılmış toprağa dikiyorum. Yaz kış meyve veriyor ve üzerindekiler toplanmadan çiçek açıyor. Geçen yaz kabuklu bit gördüm yapraklarında. Kolonyalı bez ile temizledim. |
|
|
|
|
|
#10 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 07-06-2008
|
Sayın NaciG, Bende geçen gün internetten sipariş verip iki fidan aldım ama geldiklerinde yaprakları aynı sizinkiler gibiydi. Yani yaprakların üzerinde renk farklılığı var, sarımtırak gibi yapraklar, şimdi sizinkinde de gördüm. Acaba bu vitamin eksikliğinden mi? yoksa başka bir hastalık mı? bir de yaprakların ve meyvelerin üzerinde yapışkanlık durumu var. Bunun için ne yapabilirim. Satıcıdan öğrendiğiniz bilgileri paylaşırsanız çok sevinirim. |
|
|
|
|
|
#11 | |
|
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 21-03-2014
|
Alıntı:
bende almak istiyorum g.g de var ama güvenemedim. ilk defa internetten fidan alacağım.birde limon almak istiyorum. üzerinde meyvesi olanlar çok güzel birde acaba ne kadara aldınız.internetten alınanlarda aşılanıyormu? |
|
|
|
|
|
|
#12 |
|
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 18-03-2014
|
ben burda yani sinopta bir yetştiriciden aldım oda rizeden getirdiğini söyledi üstteki resimde olan kamkatı 35 dedi 25 e aldım.budaması yapılmış 100cm boyunda gayet saglıklı soguga dayanıklı karadeniz iklimine uyumlu oldugunu düşünerek aldım. |
|
|
|
|
|
#13 |
|
Yeni Üye
|
çok çok güzel tecrübelerinden faydalanırız inşallah. |
|
|
|
|
|
#14 |
|
Ağaç Dostu
|
kumkuatın yapraklarını silerek veya arap sabunu gibi mücadeler fayda etmez bende çok denedim ama olmadı ilaç kullanmanıda fayda var |
|
|
|
|
|
#15 |
|
Ağaç Dostu
|
Tabi ki ben ziraatçi değilim. Ancak şu an bitkinin üzerinde ne yeşil bit var, ne kabuklu bit... Yapraklarınız muhtemelen besin eksikliğinden öyle görünebilir. Ayda bir kere bir kova suya çiçek besini şişesinin çeyreğini boca ediyorum. Bütün çiçeklerimi bununla suluyorum. Neredeyse benimle top oynayacaklar Arada bir de alıyorum banyoya, yapraklarını tek tek acele etmeden yıkıyorum. Nispeten yapraklar temizleniyor.( Gece Çekimidir) Düzenleyen NaciG : 19-03-2014 saat 21:20 Neden: Resim Ekledim. |
|
|
|
|
|
#16 |
|
Yeni Üye
|
1.5 ay önce aldıgım kamkat güneye bakan balkonumda duruyor devamlı maaşallah aldığım gibi süper .daha sonra resim ekliyecem üzerinde 10 tane meyve vardı yiye yiye 1 tane kaldı.aldığım adam 20-20 kompozit gübreden 20 günde bir 1 çay kaşıgı gübreyi 1 litre suda eritip öyle sula dedi .topragıda kurumaya döndükce sula dedi.bu tavsiyeler dogrumu. |
|
|
|
|
|
#17 |
|
Ağaç Dostu
|
üst toprağı kurur ama alt toprağı elinle bak nemli olsun çok su vermen kök çürüklüğü yapar buda kumkuatın ölmesine sebep olur |
|
|
|
|
|
#18 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 17-06-2013
|
İstanbulda dış mekanda kamkatların hala çiçeklenmemesi normal mi? |
|
|
|
|
|
#19 |
|
Ağaç Dostu
|
bendede kumkuat var bahçede 2. senesi oldu temmuz ağustos ayında kumkuatlar çiçek açmaya başlıyor |
|
|
|
|
|
#20 |
|
Yeni Üye
|
|
|
|
|
|
|
#21 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
bende sinop/ayancıklıyım vereceğiniz 20-20-20 gübresi hariç daha iyi verim için MutluKutlu arkadaşımızın sattığı sıvı besin maddesi var onu kullanırsanız daha iyi olur istanbul şartlarlarında benim kumkuatım yaz-kış bahçede duruyor ama sinop soğuk olduğu için korumanız lazım |
|
|
|
|
|
|
#22 |
|
Yeni Üye
|
sinopta havalar iyi olduğundan devamlı dışarda şimdilik ilerde kışın çok soguklar gelince içeri alırım diye düşünüyorum . |
|
|
|
|
|
#23 |
|
Yeni Üye
|
şu anda havalar iyi zaten adadayım kışında soguk olmuyor 8-10 senedir 1 kere don oldu kışın kapalı balkona alacam zaten . |
|
|
|
|
|
#24 |
|
Ağaç Dostu
|
Konya'da balık halinin ordaki manavda üzerinde 10 adet felan meyveli 30 cm civarı fidanı 20 TL'ye satıyolardı. Mayer limon ve rize portakalı aldığım için fidan alma hakkımı son kalan sarı lop incirden yana kullandım. |
|
|
|
|
|
#25 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
kışın kapalı balkona alın ama yazın yerini değiştirmeyin kumkuatlar yer değiştirilmesini sevmiyor tecrübememe dayanarak söylüyorum |
|
|
|
|
|
|
#26 |
|
Ağaç Dostu
|
Ben Antalyadan 25 TL ye almıştım. Aldığım satıcı yılda bir kere bahar gelmeden kamkat'ı -köklerinindaki toprağı silkelemeden- çıkarıp saksıdaki toprağa koyun gübresi karıştırıp tekrar dik demişti. Kaç yıldır aynı saksıda ve her geçen yıl meyvesi daha da çoğalıyor. Sık sulamıyorum. Yerini sabitledim kımıldatmıyorum. |
|
|
|
|
|
#27 |
|
Ağaç Dostu
|
yaprakları hafif sarımtırak ise bitkide demir eksikliği var yapraklarında yapışkan sıvı varsa yaprak biti zirai mücadele yapmanız gerekir |
|
|
|
|
|
#28 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 17-06-2013
|
Benim kamkatlarım hala uyanmadılar dış mekanda bir sorunları olabilir mi? |
|
|
|
|
|
#29 |
|
Yeni Üye
|
benim kamkatımda dışarda benimkindede uyanma yok güneşli yerde zamanı var demek . |
|
|
|
|
|
#30 |
|
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 26-03-2014
|
herkese keyifli fidanlar ![]() arkadaşlar dun itibariyle 5 adet kamkat tohum aldım 4 tl ye, uzun zamandırda bu ağacı araştırıyorum Ankarada salonda yetiştirmek istiyorum ( güneşlendirmek kaydıyla). öncelikle tohum denemek istedim, olmazsa 45 cm lik fidan almak istiyorum. Ankarada evinde bu fidanı yetiştiren var mı ? tohumu nasıl çimlendirmeliyim toprağın kaç cm altına, yataymı yoksa sivri kısmı üst tarafa kalacak şekilde mi dikmeliyim hangi toprak daha iyi olur ? ankarada tohumdan çimlendiren arkadaş var mı? ankaradan fidanı alabileceğim yer varmı ? yardımcı olursanız çok mutlu olurum herkese iyi çalışmalar. |
|
|
|
![]() |
| Etiketler |
| bakım, kumkuat, yardım |
| Konu Araçları | |
| Mod Seç | |
|
|