agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Ağaçlar > Meyve Ağaçları > Turunçgiller
(https)

Beğeni Düzeni825Beğeniler

Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 20-05-2013, 10:33   #1
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 20-05-2013
Bende 3 ay önce oval ithal meyveli olanından kamkat almıştım.. vitamin takviyeside yaptık ancak halen yaprak döküyor.. ne yapacağız bilemedik.. evin içinde bakıyoruz.. yanlışmı yapıyoruz.. internette bazı sitelerde ithal olanları rüzgardan ve güneşten uzak tutun diyor.. ne yapacağız

celalettin99 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 07-06-2007, 10:02   #2
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 13-04-2006
Galeri: 25
çok fazla yaprak dökümü yeni alınan turunçgillerde yer değiştirmenin bir sonucudur.
(hastalık yoksa)

Tekrar yaprak ve dal çıkarır...en iyi torf değişim zamanı gözler ve yapraklar uyanmadan önceki zamandır.

Her türlü gübrede aşırıya kaçmayın hatta tarif edilenin yarısını uygulayın derim ...ben öyle yapıyorum..

.

denizakvaryumu Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 07-06-2007, 21:04   #3
-

Giriş Tarihi: 01-06-2007
Ama yer değiştirmedim. 1 yıldır bende. bugün 3 tane daha yemyeşil yaprak dökmüş. Görünen bir bozukluk, hastalık yok. şu an yeni gözü ve yaprağı yok. sadece üzerinde 3 tane olgun 2 tane yeşil meyvesi var. Toprak değişim için uygun mudur? Toprak değişimin büyümesinde faydası olur mu?

bibibitanem Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 08-06-2007, 09:00   #4
Ağaç Dostu

kamkatın resimlerini eklerseniz sorunu daha yakından görme imkanı olur...yer değiştirme yoksa ve görünen ve görünmeyen (köklerde) bir hastalık da yoksa aşırı gübrelemede de yaprak dökümü oluyor.

.

Eski 10-02-2008, 11:21   #5
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 10-02-2008
kumkuat

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi denizakvaryumu Mesajı Göster
kamkatın resimlerini eklerseniz sorunu daha yakından görme imkanı olur...yer değiştirme yoksa ve görünen ve görünmeyen (köklerde) bir hastalık da yoksa aşırı gübrelemede de yaprak dökümü oluyor.

.
herkese merhaba,1 haftadır forumunuzu okuyorum ve çok faydalı bilgiler edindim,
benim sıkıntım ,bir ay önce almış olduğum kumkuat dün ve bugün yaprak dökmeye başladı,birde yapraklarında reçine gibi yapışkanlık oluştu,ayrıca kireç gibi noktalar farkettim,
ne yapmam gerektiğini basitçe anlatmanız mümkün mü,çünkü forumdaki bazı terimleri anlayamıyorum,(bitkinin gözleri,budama ve aşı ile ilgili bilgiler vs)

daha öncede kumkuat denemem olmuştu malesef başaramamıştım,fakat sebebi forum dışı internetten edindiğim bilgileri bilinçsizce uygulamam oldu(yazıp yazmamakta tereddüt ettim çünkü fıkra gibi,bir sitede kum eklenmesi faydalı olduğunu okumuştum,İstanbul Kilyostan kum alıp saksıya koymamla ,kumkuat tamamen kurudu,kumun tuzlu olmaması gerektiğini sonradan öğrendim)
bu sefer kendi kafama göre bir sey yapmama kararı aldım,
yardımcı olabilecek üye varsa sevinirim,

Düzenleyen aaltaras : 10-02-2008 saat 21:19 Neden: imla hataları
aaltaras Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 08-06-2007, 09:04   #6
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 27-01-2007
Galeri: 56
Bahçeye veya tamamen güneş gören bir yere almanız iyi olur sanırım. Bu tür bitkilerin bol güneşe gereksinimleri var.Meyveler geçen senenin ise,onları toplayın ki bitki yeni sürgünler versin.Toprağını değiştirip bitkiyi daha fazla zorlamayın.Tabii bu arada uzmanlarımızın görüşü daha önemli.

Sergüzen Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 09-06-2007, 15:55   #7
-

Giriş Tarihi: 01-06-2007
işte benim kumkat. işaretlediğim iki dalı son iki ayda büyüdü. bir tarafının yaprakları iyi ama diğer tarafın nerdeyse tüm yaprakları döküldü. hergün de 5-10 yaprak döküyor. sayın eyüp dışarı çıkartmamı önermiş. o zaman da yer değişti diye iyice strese girmesin? birde yeşil olan meyvelerinide toplamalımıyım? son olarak doktor bey kumkatım yaşayacak mı ?

Eklenen Resimler

Düzenleyen bibibitanem : 18-06-2007 saat 14:41
bibibitanem Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 13-06-2007, 12:19   #8
Ağaç Dostu.

MSaygin's Avatar

Giriş Tarihi: 25-01-2006
Galeri: 36
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi bibibitanem Mesajı Göster
işte benim kumkat. işaretlediğim iki dalı son iki ayda büyüdü. bir tarafının yaprakları iyi ama diğer tarafın nerdeyse tüm yaprakları döküldü. hergün de 5-10 yaprak döküyor. sayın eyüp dışarı çıkartmamı önermiş. o zaman da yer değişti diye iyice strese girmesin? birde yeşil olan meyvelerinide toplamalımıyım? son olarak doktor bey kumkatım yaşayacak mı ?
merhaba,

Bana kalırsa ağacınızın iyi bir de budamaya ihtiyacı var.
Kumkatımdan aşı için gözleri aldıktan sonra çok iyi bir budama yaptık.Budama sonrası ağaç çok yoğun bir çiçeklenme ve filizlenme dönemine girdi, çok iyi geldi.

Sn.denizakvaryumu ne dersiniz bu konuda?

MSaygin Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 13-06-2007, 22:28   #9
Ağaç Dostu

egome's Avatar

Giriş Tarihi: 23-01-2007
Benim kamkat bu senede çiçek açmaya niyetli değil gibi. Acaba bendemi budama yapsam?

Eklenen Resimler

egome Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 13-06-2007, 23:28   #10
Ağaç Dostu.

MSaygin's Avatar

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi egome Mesajı Göster
Benim kamkat bu senede çiçek açmaya niyetli değil gibi. Acaba bendemi budama yapsam?
merhaba,

Budamayı bilemiyorum ama yapraklarınızdaki sararmalar ve damarlanmalar için uzmanlardan biri besin takviyesi önerse iyi olur sanırım

Eski 13-06-2007, 23:51   #11
Ağaç Dostu

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi MSaygin Mesajı Göster
merhaba,

Bana kalırsa ağacınızın iyi bir de budamaya ihtiyacı var.
Kumkatımdan aşı için gözleri aldıktan sonra çok iyi bir budama yaptık.Budama sonrası ağaç çok yoğun bir çiçeklenme ve filizlenme dönemine girdi, çok iyi geldi.

Sn.denizakvaryumu ne dersiniz bu konuda?
Yabancı sitelerde de budamayı öneriyorlar...
ama asıl önemlisi turunçgillerin asıl istediği şeyi yani bol güneşi onlara verebilmek...
Salon ve balkonlarda yeterince güneş almayan turunçgillerden sanırım çok fazla şey beklememek gerek..budasanız da keyifsiz olacaktır...aynen kuzey balkonlarında yetiştirilmeye çalışılan domatesler gibi ...

.

Eski 10-06-2007, 13:32   #12
Ağaçsever

xarfax's Avatar

Giriş Tarihi: 09-06-2007
Merhabalar.
Kumkuat fidanı isteyenlere yardımcı olabilirim elimde yaklaşık 300-400 adet kadar var..

Fideler; 2 yaşında saksılı 40-50 cm boylarında forumlu 15 YTL'dir.

Fideler ithal değil yerlidir..
Kargo ile teslim mümkündür..

Ahmet UYANIK
0533 321 8977
UYANIKLAR FİDANCILIK /YALOVA

xarfax Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 10-06-2007, 18:49   #13
Ağaç Dostu

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi xarfax Mesajı Göster
Merhabalar.
Kumkuat fidanı isteyenlere yardımcı olabilirim elimde yaklaşık 300-400 adet kadar var..

Ahmet UYANIK
0533 321 8977
Ahmet Bey
şu calamondin işine de girseniz...kamkat ev için o kadar da uygun değil...asıl ev ortamında en uygun turunçgil calamondin...

.

Eski 03-07-2010, 17:54   #14
Ağaçsever

Nilgün Eran's Avatar

Giriş Tarihi: 18-04-2009
Galeri: 4
Alıntı:
Ahmet Bey
şu calamondin işine de girseniz...kamkat ev için o kadar da uygun değil...asıl ev ortamında en uygun turunçgil calamondin...

.
Ahmet Bey,
MSaygin'a da sordum fakat kamkatımı kaybetmemek için, cevap gecikir korkusu ile size de sormak istiyorum. Terasımda bir kamkat ağacım var 3-4 aydır, gayet iyi gidiyordu fakat son günlerde, tam da meyve vermeye başlamışken minik minik, yaprakların da kuruma ve harita böceği oluştu, yaprak arkasında örümcek ağı gibi beyaz iplikçikler var. Ben hergün azar azar suluyordum bütüngün güneş alıyor diye, acaba ondan mı oldu diyorum, ne dersiniz? Bilgiler için şimdiden teşekkür ederim. MSaygin'a fotoğraflarını da yollamıştım bakabilirseniz belki faydası olur.

Nilgün Eran Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 11-06-2007, 23:14   #15
Ağaç Dostu

Alıntı:
Merhabalar.

Ahmet UYANIK
0533 321 8977

Ahmet Bey!

Kamkat konusunda biraz bilgilerinizi (üretimi,bakımı,hastalıkları) bizimle paylaşmanız mümkünmü? Kamkat konusunda bilgilenirsek,onu edinme cesaretimiz daha fazla olur.

Eski 14-06-2007, 01:17   #16
Ağaç Dostu

gilan's Avatar

Giriş Tarihi: 22-03-2007
Galeri: 8
Alıntı:
Kargo maliyeti konusunda bilginiz var mı?

gilan Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 10-06-2007, 15:51   #17
Ağaç Dostu

Oğuzhan's Avatar

Giriş Tarihi: 23-07-2006
çiçekli Mi

Oğuzhan Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 10-06-2007, 21:17   #18
Ağaç Dostu

sayın bibibitanem görünür ve görünmez (köklerde) yerlerde bir hastalık yoksa ki sizin anlatımlarınızdan yok gözüküyor yaprak dökülmesi şu nedenlerden olabilir:

1-Aşırı gübreleme
2-Aşırı sulama
3-Işıklandırmanın yetersiz kalması

normalde nisan gibi kamkatınızın çiçeklenmesi ve meyve bağlaması lazımdı...olmadığına göre sorun var demektir...

Bir de yaprak altlarına dikkatli baktınız mı?gözle çok zor görülen kırmızı örümcek bu tür soruna yol açabiliyor...

.

Eski 14-07-2009, 20:22   #19
Yeni Üye

didem erdinç's Avatar

Giriş Tarihi: 09-07-2009
merhaba arkadaşlar. benimde bir kamkatım var.benim sorunum yapraklarının aşırı büyümesi.eski yapraklarını hızla döküyor(biraz fazla ilgi gösterip fazla suladım gibi )yerine yeni filizler ve yapraklar veriyor.3 ay önce aldım ve yaklaşık 40 cm uzadı.hiç gübreleme yapmadım(nasıl yapıldığını da bilmiyorum)sabah güneşi alıyor ve sürekli bol ışık.tam meyve verirken tatile gittim eşim evi havalandırmadığı ve yeterince ilğilenmediğinden tüm meyveleri tam oluşurken döküldü.bu mevsimden sonra ne yapabilirim?tekrar çiçek açtırabilir miyim?bu konuda çok yetersizim ama çiçeklere bayılıyorum tabii en çok kamkatıma bayılıyorum!nasıl bir yöntem kullanabilirim?herkezin katkılarını bekliyorum.

didem erdinç Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 17-06-2007, 20:57   #20
Ağaç Dostu.

MSaygin's Avatar

merhaba,

Aşıladığımız kumkatların aşılarını açtım bugün, ithal ağaçtan aldığımız gözleri turunç ve 3 yaprak üzerine aşılamıştık.3 yaprakta %100, turunçda da %85 başarılı olmuş aşılar.Turunçdaki kaybın nedeni tutmayan bir kaç taneyi geçen hafta açmış olmam olabilir.
Aşıcının, 3 yaprakta başarı daha düşük oluyor teorisi rafa kalkmış oldu böylece.Şimdi farklı anaçlar üzerindeki gelişimlerini takip edeceğim, ileride detaylar vermeye çalışırım.

Eski 17-06-2007, 23:47   #21
Ağaç Dostu

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi MSaygin Mesajı Göster
merhaba,

Aşıladığımız kumkatların aşılarını açtım bugün, ithal ağaçtan aldığımız gözleri turunç ve 3 yaprak üzerine aşılamıştık.3 yaprakta %100, turunçda da %85 başarılı olmuş aşılar.Turunçdaki kaybın nedeni tutmayan bir kaç taneyi geçen hafta açmış olmam olabilir.
Aşıcının, 3 yaprakta başarı daha düşük oluyor teorisi rafa kalkmış oldu böylece.Şimdi farklı anaçlar üzerindeki gelişimlerini takip edeceğim, ileride detaylar vermeye çalışırım.

Tebrikler...Calamondin için de benzer bir çalışma yapılırsa çok iyi olur derim.

.

Düzenleyen denizakvaryumu : 18-06-2007 saat 09:00
Eski 18-06-2007, 14:34   #22
Ağaç Dostu.

MSaygin's Avatar

Alıntı:
Tebrikler...Calamondin için de benzer bir çalışma yapılırsa çok iyi olur derim.
Teşekkürler.
İlk etapta Meyer limon, sonra da Calamondin ve Çin Turuncu için de benzer bir çalışma planlıyoruz aslında.Calamondin ve Çin Turuncu için başlangıç olarak iyi bir ağaç peşindeyim

Eski 18-06-2007, 06:29   #23
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 30-07-2006
Galeri: 29
Denizakvaryumu, caps lock tuşun bozulmuş galiba. Hiç büyük harf yazamıyorsun.

Todor Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 18-06-2007, 14:12   #24
Ağaç Dostu

aybala's Avatar

Giriş Tarihi: 15-10-2004
Galeri: 574
Evet, Kumkuat (Citrus fortunella 'Japonica') den devam ediyoruz...

aybala Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 20-06-2007, 08:29   #25
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 15-06-2007
Merhabalar.Geçen gün Çeşmede bir fidanlıkta ilk kez kumkatla tanıştım.Babam yetkililere ne olduğunu sordu,bilgi istedi.Çok heveslendim,kesin alırız bu minik portakal ağacı görünümlü ağaççıktanda derken,babama aynen şöyle dediler.''Abicim,bu kumkat diye bişey,bahçeye dikiliyor ama meyvaları yenmez,acı zaten,tatsız tutsuz bişey.Biz size kayısı ağacı versek?''Tabi babam almaktan vazgeçti hemenOysa ki ben kumkatları çok sevmiştim.Ne olursa olsun bi tane bulacağım sonra kendim.Buarada kumkatlar 50 cm boylarında,gür sağlıklı yapraklı,bol meyveliydiler.Üstelik adam 10 ytl dedi.Çok ucuz değil mi piyasa fiyatından,neden acaba?Bir sorum olacak,kumkatlar bahçeye dikilebilr mi?Saygılar herkese

evandevan5 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 20-06-2007, 10:11   #26
Ağaç Dostu

Oğuzhan's Avatar

Giriş Tarihi: 23-07-2006
Fiyatı çok uygunmuş.Bence hemen bir tane alın.Biz buralarda bulamıyoruz.

Saksıda da olur bahçeyede dikebilirsiniz.

Oğuzhan Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 20-06-2007, 10:25   #27
Ağaç Dostu.

MSaygin's Avatar

Bence de kaçırmayın, inanılmaz lezzetli bir meyve, Elfogi'nin belirttiği gibi fiyat da çok çok uygunmuş.

Eski 20-06-2007, 10:55   #28
Ağaç Dostu

Dikkat edin, virüslü de olabilir...Açıkçası fiyatın bu kadar düşük olması, satıcının satmak istememesi, fidanın hastalıklı olabileceği kuşkusu uyandırdı bende.

.

Eski 20-06-2007, 12:40   #29
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 15-06-2007
Satıcının satmak istememesi benimde dikkatimi çekti.Ama nedenini iyi tahmin edebiliyordum.Çimlerimizi oraya yaptırdık,yeni japon gülleri,bir cins yasemen,mavi yasemen vs vs vs derken baya bir çiçek aldık.Sonra malesef gördüm ki bazı çiçeklerde yetkili kişi bize sanırım yakın gözükmek amaçlı''o şey yaramaz,size şunu verelim,laf aramızda sırf sizsiniz diye söylüyorum''tarzı tavırlar takıntı.Örneğin çok sevdiğim sardunyalara bile neredeyse çiçek değil yaban otu muamelesi yaptı.Yoksa dediğim gibi oldukça sağlıklı görünüyorlardı.Hatta ben onları ilk olgunlaşma aşamasında ki mandalin ağacı sandımBakalım bugün gidicem ve kaldıysa bir adet alacağım mutlaka.Aslında Urla tarafındada olabilir Kumkatlardan.Çünkü çeşmedeki çoğu yerde urladan temin ediyor birçok şeyi.Böylece fiyat kıyaslamasıda yapabilirim.

evandevan5 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 21-06-2007, 09:27   #30
Ağaç Dostu

Haziran sonu gelmesine rağmen çiçek açmayan kamkatım,MAP verdikten bir hafta sonra çiçeklenmeye başladı.Darısı diğer kamkatçı dostların başına.

Etiketler
bakım, kumkuat, yardım

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 10:09.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2026