![]() |
|
|
|
|
|
#1 |
|
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 20-05-2013
|
Bende 3 ay önce oval ithal meyveli olanından kamkat almıştım.. vitamin takviyeside yaptık ancak halen yaprak döküyor.. ne yapacağız bilemedik.. evin içinde bakıyoruz.. yanlışmı yapıyoruz.. internette bazı sitelerde ithal olanları rüzgardan ve güneşten uzak tutun diyor.. ne yapacağız |
|
|
|
|
|
#2 |
|
Ağaç Dostu
|
çok fazla yaprak dökümü yeni alınan turunçgillerde yer değiştirmenin bir sonucudur. (hastalık yoksa) Tekrar yaprak ve dal çıkarır...en iyi torf değişim zamanı gözler ve yapraklar uyanmadan önceki zamandır. Her türlü gübrede aşırıya kaçmayın hatta tarif edilenin yarısını uygulayın derim ...ben öyle yapıyorum.. . |
|
|
|
|
|
#3 |
|
-
Giriş Tarihi: 01-06-2007
|
Ama yer değiştirmedim. 1 yıldır bende. bugün 3 tane daha yemyeşil yaprak dökmüş. Görünen bir bozukluk, hastalık yok. şu an yeni gözü ve yaprağı yok. sadece üzerinde 3 tane olgun 2 tane yeşil meyvesi var. Toprak değişim için uygun mudur? Toprak değişimin büyümesinde faydası olur mu? |
|
|
|
|
|
#5 | |
|
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 10-02-2008
|
kumkuat
Alıntı:
benim sıkıntım ,bir ay önce almış olduğum kumkuat dün ve bugün yaprak dökmeye başladı,birde yapraklarında reçine gibi yapışkanlık oluştu,ayrıca kireç gibi noktalar farkettim, ne yapmam gerektiğini basitçe anlatmanız mümkün mü,çünkü forumdaki bazı terimleri anlayamıyorum,(bitkinin gözleri,budama ve aşı ile ilgili bilgiler vs) daha öncede kumkuat denemem olmuştu malesef başaramamıştım,fakat sebebi forum dışı internetten edindiğim bilgileri bilinçsizce uygulamam oldu(yazıp yazmamakta tereddüt ettim çünkü fıkra gibi,bir sitede kum eklenmesi faydalı olduğunu okumuştum,İstanbul Kilyostan kum alıp saksıya koymamla ,kumkuat tamamen kurudu,kumun tuzlu olmaması gerektiğini sonradan öğrendim) bu sefer kendi kafama göre bir sey yapmama kararı aldım, yardımcı olabilecek üye varsa sevinirim, Düzenleyen aaltaras : 10-02-2008 saat 21:19 Neden: imla hataları |
|
|
|
|
|
|
#6 |
|
Ağaç Dostu
|
Bahçeye veya tamamen güneş gören bir yere almanız iyi olur sanırım. Bu tür bitkilerin bol güneşe gereksinimleri var.Meyveler geçen senenin ise,onları toplayın ki bitki yeni sürgünler versin.Toprağını değiştirip bitkiyi daha fazla zorlamayın.Tabii bu arada uzmanlarımızın görüşü daha önemli. |
|
|
|
|
|
#7 |
|
-
Giriş Tarihi: 01-06-2007
|
işte benim kumkat. işaretlediğim iki dalı son iki ayda büyüdü. bir tarafının yaprakları iyi ama diğer tarafın nerdeyse tüm yaprakları döküldü. hergün de 5-10 yaprak döküyor. sayın eyüp dışarı çıkartmamı önermiş. o zaman da yer değişti diye iyice strese girmesin? birde yeşil olan meyvelerinide toplamalımıyım? son olarak doktor bey kumkatım yaşayacak mı ? Düzenleyen bibibitanem : 18-06-2007 saat 14:41 |
|
|
|
|
|
#8 | |
|
Ağaç Dostu.
|
Alıntı:
Bana kalırsa ağacınızın iyi bir de budamaya ihtiyacı var. Kumkatımdan aşı için gözleri aldıktan sonra çok iyi bir budama yaptık.Budama sonrası ağaç çok yoğun bir çiçeklenme ve filizlenme dönemine girdi, çok iyi geldi. Sn.denizakvaryumu ne dersiniz bu konuda? |
|
|
|
|
|
|
#9 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 23-01-2007
|
Benim kamkat bu senede çiçek açmaya niyetli değil gibi. Acaba bendemi budama yapsam? |
|
|
|
|
|
#10 | |
|
Ağaç Dostu.
|
Alıntı:
Budamayı bilemiyorum ama yapraklarınızdaki sararmalar ve damarlanmalar için uzmanlardan biri besin takviyesi önerse iyi olur sanırım ![]() |
|
|
|
|
|
|
#11 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
ama asıl önemlisi turunçgillerin asıl istediği şeyi yani bol güneşi onlara verebilmek... Salon ve balkonlarda yeterince güneş almayan turunçgillerden sanırım çok fazla şey beklememek gerek..budasanız da keyifsiz olacaktır...aynen kuzey balkonlarında yetiştirilmeye çalışılan domatesler gibi ... . |
|
|
|
|
|
|
#12 |
|
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 09-06-2007
|
Merhabalar. Kumkuat fidanı isteyenlere yardımcı olabilirim elimde yaklaşık 300-400 adet kadar var.. Fideler; 2 yaşında saksılı 40-50 cm boylarında forumlu 15 YTL'dir. Fideler ithal değil yerlidir.. Kargo ile teslim mümkündür.. Ahmet UYANIK 0533 321 8977 UYANIKLAR FİDANCILIK /YALOVA |
|
|
|
|
|
#13 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
şu calamondin işine de girseniz...kamkat ev için o kadar da uygun değil...asıl ev ortamında en uygun turunçgil calamondin... . |
|
|
|
|
|
|
#14 | |
|
Ağaçsever
|
Alıntı:
MSaygin'a da sordum fakat kamkatımı kaybetmemek için, cevap gecikir korkusu ile size de sormak istiyorum. Terasımda bir kamkat ağacım var 3-4 aydır, gayet iyi gidiyordu fakat son günlerde, tam da meyve vermeye başlamışken minik minik, yaprakların da kuruma ve harita böceği oluştu, yaprak arkasında örümcek ağı gibi beyaz iplikçikler var. Ben hergün azar azar suluyordum bütüngün güneş alıyor diye, acaba ondan mı oldu diyorum, ne dersiniz? Bilgiler için şimdiden teşekkür ederim. MSaygin'a fotoğraflarını da yollamıştım bakabilirseniz belki faydası olur. |
|
|
|
|
|
|
#15 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Ahmet Bey! Kamkat konusunda biraz bilgilerinizi (üretimi,bakımı,hastalıkları) bizimle paylaşmanız mümkünmü? Kamkat konusunda bilgilenirsek,onu edinme cesaretimiz daha fazla olur. |
|
|
|
|
|
|
#17 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 23-07-2006
|
çiçekli Mi |
|
|
|
|
|
#18 |
|
Ağaç Dostu
|
sayın bibibitanem görünür ve görünmez (köklerde) yerlerde bir hastalık yoksa ki sizin anlatımlarınızdan yok gözüküyor yaprak dökülmesi şu nedenlerden olabilir: 1-Aşırı gübreleme 2-Aşırı sulama 3-Işıklandırmanın yetersiz kalması normalde nisan gibi kamkatınızın çiçeklenmesi ve meyve bağlaması lazımdı...olmadığına göre sorun var demektir... Bir de yaprak altlarına dikkatli baktınız mı?gözle çok zor görülen kırmızı örümcek bu tür soruna yol açabiliyor... . |
|
|
|
|
|
#19 |
|
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 09-07-2009
|
merhaba arkadaşlar. benimde bir kamkatım var.benim sorunum yapraklarının aşırı büyümesi.eski yapraklarını hızla döküyor(biraz fazla ilgi gösterip fazla suladım gibi )yerine yeni filizler ve yapraklar veriyor.3 ay önce aldım ve yaklaşık 40 cm uzadı.hiç gübreleme yapmadım(nasıl yapıldığını da bilmiyorum)sabah güneşi alıyor ve sürekli bol ışık.tam meyve verirken tatile gittim eşim evi havalandırmadığı ve yeterince ilğilenmediğinden tüm meyveleri tam oluşurken döküldü.bu mevsimden sonra ne yapabilirim?tekrar çiçek açtırabilir miyim?bu konuda çok yetersizim ama çiçeklere bayılıyorum tabii en çok kamkatıma bayılıyorum!nasıl bir yöntem kullanabilirim?herkezin katkılarını bekliyorum. |
|
|
|
|
|
#20 |
|
Ağaç Dostu.
|
merhaba, Aşıladığımız kumkatların aşılarını açtım bugün, ithal ağaçtan aldığımız gözleri turunç ve 3 yaprak üzerine aşılamıştık.3 yaprakta %100, turunçda da %85 başarılı olmuş aşılar.Turunçdaki kaybın nedeni tutmayan bir kaç taneyi geçen hafta açmış olmam olabilir. Aşıcının, 3 yaprakta başarı daha düşük oluyor teorisi rafa kalkmış oldu böylece.Şimdi farklı anaçlar üzerindeki gelişimlerini takip edeceğim, ileride detaylar vermeye çalışırım. |
|
|
|
|
|
#21 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Tebrikler...Calamondin için de benzer bir çalışma yapılırsa çok iyi olur derim. . Düzenleyen denizakvaryumu : 18-06-2007 saat 09:00 |
|
|
|
|
|
|
#22 | |
|
Ağaç Dostu.
|
Alıntı:
İlk etapta Meyer limon, sonra da Calamondin ve Çin Turuncu için de benzer bir çalışma planlıyoruz aslında.Calamondin ve Çin Turuncu için başlangıç olarak iyi bir ağaç peşindeyim ![]() |
|
|
|
|
|
|
#25 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 15-06-2007
|
Merhabalar.Geçen gün Çeşmede bir fidanlıkta ilk kez kumkatla tanıştım.Babam yetkililere ne olduğunu sordu,bilgi istedi.Çok heveslendim,kesin alırız bu minik portakal ağacı görünümlü ağaççıktanda derken,babama aynen şöyle dediler.''Abicim,bu kumkat diye bişey,bahçeye dikiliyor ama meyvaları yenmez,acı zaten,tatsız tutsuz bişey.Biz size kayısı ağacı versek?''Tabi babam almaktan vazgeçti hemen Oysa ki ben kumkatları çok sevmiştim.Ne olursa olsun bi tane bulacağım sonra kendim.Buarada kumkatlar 50 cm boylarında,gür sağlıklı yapraklı,bol meyveliydiler.Üstelik adam 10 ytl dedi.Çok ucuz değil mi piyasa fiyatından,neden acaba?Bir sorum olacak,kumkatlar bahçeye dikilebilr mi?Saygılar herkese |
|
|
|
|
|
#26 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 23-07-2006
|
Fiyatı çok uygunmuş.Bence hemen bir tane alın.Biz buralarda bulamıyoruz. Saksıda da olur bahçeyede dikebilirsiniz. ![]() |
|
|
|
|
|
#29 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 15-06-2007
|
Satıcının satmak istememesi benimde dikkatimi çekti.Ama nedenini iyi tahmin edebiliyordum.Çimlerimizi oraya yaptırdık,yeni japon gülleri,bir cins yasemen,mavi yasemen vs vs vs derken baya bir çiçek aldık.Sonra malesef gördüm ki bazı çiçeklerde yetkili kişi bize sanırım yakın gözükmek amaçlı''o şey yaramaz,size şunu verelim,laf aramızda sırf sizsiniz diye söylüyorum''tarzı tavırlar takıntı.Örneğin çok sevdiğim sardunyalara bile neredeyse çiçek değil yaban otu muamelesi yaptı.Yoksa dediğim gibi oldukça sağlıklı görünüyorlardı.Hatta ben onları ilk olgunlaşma aşamasında ki mandalin ağacı sandım Bakalım bugün gidicem ve kaldıysa bir adet alacağım mutlaka.Aslında Urla tarafındada olabilir Kumkatlardan.Çünkü çeşmedeki çoğu yerde urladan temin ediyor birçok şeyi.Böylece fiyat kıyaslamasıda yapabilirim. |
|
|
|
![]() |
| Etiketler |
| bakım, kumkuat, yardım |
|
|