![]() |
|
|
|
|
|
#1 |
|
Ağaç Dostu
|
Benimki de tomurcuklanmaya başladı. Önümüzdeki hafta çiçeklenir. Şu anda üzerinde 22 ad. meyve var ve tomurcuklandı. Çiçekler açınca, çiçek-meyve li fotoğrafını ekleyeceğim. Bugünlerde yaprak ve gövde üzerinde çok dikkatli bakınca görebileceğimiz mikroorganizmalar var. Bunlar çoğalınca yapraklar üzerinde ballıca ? ya neden oluyorlar ve bitkiyi de üzüyorlar. Bitkilerinizi iyi bir kontrolden geçirmenizi öneririm. Sulamaya ayni sıklıkla devam ediyorum. Her çiçeğin meyve olmaması normal, aksi takdirde meyveler boncuk kadar olurlar. |
|
|
|
|
|
#2 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 04-04-2008
|
ben 100 tane iri kumkuat 25 tanede normal kumkuat'ı Turunça aşıladım 100 tane iri kumkuat'dan 82'si tuttu. 25 tane normal kumkuat'dan 25 net tuttu ben o kadar da prof. değilim 100 tane iri kumkuat dan 18'i neden öldü : )) aşı bandını sarmayı unutmusum DDDDD |
|
|
|
|
|
#3 |
|
Ağaç Dostu
|
merhaba TropikSera iri kamkatla normal kamkat arasındakı fark sadece meyve ebatından mı kaynaklanıyor? yoksa meyve dönemi, verim .v.s farklılıklar da var mı? Düzenleyen bluecrop : 09-06-2008 saat 19:27 Neden: kelime tekrarı |
|
|
|
|
|
#5 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 23-07-2006
|
Çok güzel maşallah.Güzel bir göz şöleni.Pek leziz görünüyorlar. ![]() |
|
|
|
|
|
#7 |
|
Ağaç Dostu.
|
merhaba, Daha önce kamkat ve evde yetiştirebileceğimiz turunçgil ağaçlarının gübrelenmesi ile ilgili yazışmalarımız olmuştu.Ben dengeli bir NPK gübresinden ziyade Azot oranı çok yüksek, fosfor oranı düşük ve ikisinin arasında bir potasyum değeri olan gübre önermiştim.En ideal oran da 5-1-3 oranıdır ama bu oranda hazır bir gübre bulmak zor, kendimiz karıştırmalıyız. Geçen gün istediğim oranlara yakın değerde, ayrıca Bor, Mangan ve Çinko ilavesi olan bir gübre buldum, oranı 27-9-18.Mangan ve çinko, turunçgillerde en çok ihtiyaç duyulan elementlerden. Firma Biolchim, ürün Spray Dunger 312. 15 günde bir yapraktan yapacağınız bir uygulama ağaçlarınıza çok iyi gelecektir. |
|
|
|
|
|
#8 |
|
Kaybettik, Allah rahmet eylesin
|
http://www.toros.com.tr/turkce/ug_gubreyap.asp Arkadaşlar bu siteyi inceleyin, eğer istediğiniz oranlarda bir gübre hazırlamak isterseniz ve oranlarını, elinizde bulunan gübreleri yazarsanız bu konuda yardımcı olabilirim. |
|
|
|
|
|
#9 |
|
Ağaç Dostu
|
Bence bi sorun var gübre tercihinizde . Yeşil yapraklı bitkiler çiçek açmayan salon bitkileri için olan gübre veriyorsunuz . Yani azot yoğunluklu gübre verdiğinizden oluyor. Çiçekli bitkiler için olanı sanırım daha uygun olacaktır. |
|
|
|
|
|
#10 |
|
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 18-06-2007
|
bundan ben de şüpheliydim, sıvı gübrenin açıklamalarında npk oranına baktım ama üçü de hemen hemen eşit gibiydi. çiçek için olandan alırsam meyve konusunda sıkıntı yasarmıyım? Cunku benim istediğim çiçekten çok meyve. (yorumunuz için de ayrıca teşekkürler) |
|
|
|
|
|
#11 |
|
Ağaç Dostu
|
Vallahi bence çiçek demek meyve demek. En azından çiçek olması meyve yapması anlamına gelir. Çiçekler meyveye dönüştüğünden. Çiçek içinde yanılmıyorsam işin ehlileri daha iyi bilir fosfor oranı yüksek olmalı diye düşünüyorum. |
|
|
|
|
|
#13 |
|
Ağaç Dostu
|
İki günde bir su fazla. Suyu daha seyrek verin. İkinci kamkatınız için endişe etmeyin, temmuzda da çiçek açabilir. Benim bir kamkatım çiçeklerini döküp meyveye döndü. Diğerinde hiç bir hareket yok. Fakat çiçek açacak. Bak. mesaj 447 |
|
|
|
|
|
#14 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Sizinki de süpermiş maşallah... |
|
|
|
|
|
|
#15 |
|
Ağaç Dostu
|
Tamamen susuz bırakın demiyorum. Daha seyrek ve daha az sulama. Toprağı çamur haline getirmeyin. Ayda bir gübre de verirseniz (şu an MAP veya DAP olabilir) bitkiniz sevinir. Kumkuat güneşi çok seviyor. Bütün turunçgiller gibi. Yaprak arkalarını ve gövdeyi dikkatli bir gözle kontrol edin. Kabartılar şeklinde zararlılar olabilir. Ben benim ağaçların yapraklarını tek tek temizledim. Bu zararlılar fotoğrafta net çıkmadıkları için resim ekleyemiyorum. |
|
|
|
|
|
#17 |
|
Ağaç Dostu
|
İri Ve süper Tatlı Kumkuat
bu kamkat karaborsa : ))) diğer kamkatlara göre bol sulu acı değil yumusak ve süper tatlı normal kamkat dan 4-5 misli büyük olabiliyor.Buda bakıma baglı tabi Resimleri Aşagıda İlgilenenler bana Özel mesaj atabilirler . Sevgiler ... |
|
|
|
|
|
#18 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 17-03-2007
|
Bir arkadaşımın verdiği benim kumkata benzettiğim ağaççık gerçekten kumkat olabilirmi acaba. ![]() Eğer kumkatsa aşılı değil, bu durumda aslında bir kumkat sayılmıyor. Bu durumda sizce ne yapmalıyım. Biraz karışık mı oldu ne ![]() Düzenleyen zeonka : 10-07-2008 saat 23:49 |
|
|
|
|
|
#19 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 06-04-2006
|
http://www.agaclar.net/forum/showthread.php?p=258033 Bu başlığın tamamına yakınını okumama rağmen bana yardımcı olabilecek bir bilgiye ulaşamadım. Kamkat hastalıkları konusunda bilgisi olan varsa, üstteki linkdeki soruma yardımcı olursa sevinirim. Teşekkürler.. |
|
|
|
|
|
#20 | |
|
Ağaç Dostu
|
resim 1 deki resim cok vahim *** kuruma aşı gözüne kadar inmemiştir.Eger aşı gzüne kadar kuruduysa bunda yapabilicek bir şey yok ![]() Alıntı:
|
|
|
|
|
|
|
#21 | |
|
Ağaç Dostu
|
Kumkuat Bitkisindeki Kuruma
Alıntı:
![]() |
|
|
|
|
|
|
#22 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 23-07-2006
|
Tropiksera Mutlu Bey'den aldığım İri Kumkuat yerine alışmaya başladı.İlk geldiğinde bitki sitrese girdi.Üstündeki meyveleri bir çoğunu döktü.İki adet meyve duruyor.Fındık büyüklüğüne geldi.Ve yeni çiçekler açmaya başladı.Sanırım yerini sevdi.İnşallah meyvelerin tadına bakma şansım olur.Formu çok güzel.Almak isteyenlere tavsiye ederim.Yerine çabuk adapte oluyor. |
|
|
|
|
|
#23 |
|
Ağaç Dostu
|
Syn Oguzhan bey elbbete sizi Mutlu etmek bizim görevimiz O iri kumkuat diğer kumkuatlardan farklı cok talı ve etlidir.Strese girmesi topraga adapde olmasını mana ediyor *** güzel meyveleriniz olur saygılarımla.. |
|
|
|
|
|
#25 |
|
Ağaç Dostu
|
Bende Baslayacagım Seneye 1 dönüm İri Kamkat Yapmayı Düşünürüm normal kamkatın kg 'si 90 lira ise buda bence 150 lira olur ![]() |
|
|
|
|
|
#26 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
|
|
|
|
|
|
|
#27 |
|
Ağaç Dostu
|
Sevgili deniz akvaryumu İri kumkuat ile Normal Kumkat arasında bi fark yok sadece İri ,Yumusak,Etli ve tatlı Onuda Kabugla Yiyiyorsun bunuda kabugu ile Tüketiyorsun |
|
|
|
|
|
#28 |
|
Ağaç Dostu
|
Birde Üretimi az Değil Veritanın Çukurova-Seyhan Bölgesinde adamlar dönümlerce yapıyor.Kimse Ne oldugunu Bilmediğinden Fiyatı bu kadar pahalı. |
|
|
|
|
|
#30 |
|
Ağaç Dostu
|
Olur tabi İlkin arı gelmezse bile inadına meyve tutar. |
|