![]() |
|
|
|
|
|
#1 | |
|
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 14-02-2009
|
Alıntı:
|
|
|
|
|
|
|
#2 | |
|
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 23-08-2009
|
ilgilendiginiz için çok teşekkürler.
Alıntı:
|
|
|
|
|
|
|
#3 |
|
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 23-08-2009
|
bide kumkat fidanlarının ithalleri saglıklı olur dıye bısey okumustum.kumkatımı antalyada ziraatten aldım yani yerli acaba bununda etkısı olbılırmi. |
|
|
|
|
|
#4 |
|
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 14-02-2009
|
topragı hafif killi kumlu drenajı ıyı olmalı ve kırmızı toprak tanda olacak ıyı bı karısım olması lazım yanı ama bu mevsımde sakın ha toprak degıstıreyım deme şubat mart ayını bekle , bıde forumda npk dan bahsedılıyor bıraz araştır arkadaşım 15-15-15 ve şeker gubresı karısımından ayda bır kere sulandırarak ver ayrıntılı bılgılerı tam olarak hatırlıyamadım lakın forumda bayagı yer ayrılmıs gubre olayına ,bıde kamkatını aksam sulama , sabah erkenden sula, aklıma gelen bılgıler bunlar karakuş kardesım , sırf cam agacının dıbındekı toprakla olmaz gıbıme gelıyor , saglıcakla kal. |
|
|
|
|
|
#5 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 09-09-2008
|
Teşekkür ederim sn. Romantik dört gözle meyvaların sararmasını bekliyorum ![]() |
|
|
|
|
|
#7 |
|
-
Giriş Tarihi: 04-11-2009
|
arkadaşlar meraba aranıza yeni katıldım.bir kamkat sevdalısıyım.ama tadına daha bakamadım. |
|
|
|
|
|
#8 |
|
Ağaç Dostu.
Giriş Tarihi: 29-08-2008
|
Sn .çiko44, Kamkatınıza kabuklu bit musallat olmuş anlaşılan, bu bitleri öldürmek için bir çok ilaç var. Siz yinede elle mücadele edin tamamını yok edin. Kamkatınızıda biraz budayıp form verirseniz daha güzel olur, bir kazık dikip gövdeyi doğrultun. Kamkatınız çok bakımsız görünüyor, besinsiz ve az güneşli bir yerde kalmış anlaşılan yaz boyu. |
|
|
|
|
|
#9 | |
|
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 20-03-2008
|
Alıntı:
Tavsiyeniz için çok teşekkür ederim. -Budamak için belli bir mevsim var mı? -Nasıl bir besin verebilirim ? (elimizde çim için yanmış hayvan gübresi ve şeker gübresi var) |
|
|
|
|
|
|
#10 | |
|
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 20-03-2008
|
Alıntı:
Söylediğiniz gibi kamktımı altlarından biraz budadım, kabuklu sarı bitleri de ıslak mendille tek tek temizledim ve balkonda güneş gören bir köşeye çıkardım. Bitki bir nebze olsun canlandı (mevsim itibarile de bundan iyisi olmaz sanırım )Ankara da malum gece hava 0°C yi görmeye başladı. Kışın balkonda bıraksam (cam balkon) acaba olur mu? yoksa salona mı alsam? |
|
|
|
|
|
|
#12 |
|
Ağaç Dostu.
|
Sn. turco, Turunç kısmında filizlenme olmuş, aşılı kısımdan filizlenme olmadıysa. Aşılı kısım ölmüş demektir. Aşılı kısmın en üst noktasından bir bıçak burnuyla kabuğu açmaya çalışın, kabuk hala canlıysa hala ümit var. Kabuk kurumuş gibiyse ümiti kesin. Sn. çiko44, Budamanın belirli bir mevsimi yok, istediğiniz bir zaman fazla abartmadan budayabilirsiniz. Besin olarak kesinlikle şeker gübresi vermeyin. Yanmış hayvan gübresi vermeniz yeterli. Bulabilirseniz demircilerde demir tozu olur, 1 avuç demir tozunu saksı yüzeyine bırakmanız bitki sağlığı açısından çok iyi olur. |
|
|
|
|
|
#15 |
|
Ağaç Dostu.
|
Bende teşekkür ederim, Bitkiyi koyacağınız yer 0 derecenin altına düşmemeli, yoksa ölebilir. O dereceye düşmeyecekse balkon veya başka bir yer farketmez, alabildiğince fazlaca güneş gören bir yere koymalısınız bitkinizi. |
|
|
|
|
|
#17 |
|
Ağaç Dostu
|
Pepinolarımı bahçesine aktardığım akrabamızın bahçesinde bulunan iki saksı Kamquattan birini bozulmağa yüz tuttuğundan bahçeye aktardık sonradan tekrar eski formuna kavuştu ekli resimlerde saksıdaki ve bahçedeki fideler hakkında Sn.Mutlu Kutlu ve Romantik Serseriden yorum bekliyorum.(Son resim bahçeye aktardığımız) |
|
|
|
|
|
#18 |
|
Ağaç Dostu.
|
Yaprakları ve sağlıkları gayet iyi. Bence bozulan kamkat, saksı altındaki deliklerden hava almadığından yaprak dökerek bu durumu belli etti. Saksı altlarında tabak gördüm. Tabaklı saksılara, saksı ve tabak arasına eşit kalınlıkta 3-5 parça taş vb. malzemler koyarak saksının suya olan temasını kesmelisiniz. Bahçeye aktardığınızada bekleyip görmekten başka bir şey yapamazsınız. |
|
|
|
|
|
#20 |
|
Ağaç Dostu
|
Havalar sıfır dereceye ve altına düşerse üzülebilirsiniz. Ben kumkatlarımı kışın Bursada kapalı bir mekana alıyorum. Bahçemdeki mandalina ağacını da (3 m boy) bu ayın sonundan itibaren kalın bir naylon ile sarıyorum. Bu sayede kumkatlar üç yaşında, mandalinam ise on yaşında. Gözden uzak olan portakalımı örtmüyorum, zavallı her yıl donuyor ve ertesi yıl tekrar sürgün veriyor. Mandalinamın son durumu. |
|
|
|
|
|
#21 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 23-07-2006
|
Maşallah.Çok güzel. |
|
|
|
|
|
#22 |
|
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 01-07-2009
|
Kamkatım sararmaya başladı. |
|
|
|
|
|
#23 |
|
Ağaç Dostu.
Giriş Tarihi: 06-10-2008
|
Sayın drdom Kamkatınızdaki son durum nedir ? |
|
|
|
|
|
#25 |
|
Ağaçsever
|
Sayın Romantik; Kamkatım 22.11.2009 tarihindeki resimleri bir önceki mesajımda görüldüğü gibi sararıyor.Ordu'nun iklimini seven bir meyve olduğunu düşünüyorum.Bakımda ve verimde sorun çıkartmıyor.Meyvelerini tadınca seneye sayısını daha da çoğaltabilirim. |
|
|
|
|
|
#26 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Benim kamkuatım 2 senedir bahçede dikili, geçen sene sonbaharda bahçeye diktim, kışı bahçede geçirdi bir sorunlan karşılaşmadım, bu sene de üstü meyve dolu, örtü altınada almadım. Saygılarımla |
|
|
|
|
|
|
#27 |
|
Ağaçsever
|
Hasat yaklaşıyor.
Sonunda hasat mevsimi geldi.Tadına varacağız inşallah. |
|
|
|
|
|
#28 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 26-04-2007
|
kamkatlar oldu sayılır. Saksıdakilerden birinin sorununu çözemedim ,yapraklar küçük ve sarımsı ,meyveler diğerlerinin yarısı kadar. çinko ,azot,demir verdim birşey değişmedi. |
|
|
|
|
|
#29 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 09-09-2008
|
Benim kamkatımın meyvaları aralıklarla düşmeye başladı üstün de 3 tane meyvası kaldı. Birkaç tane de yaprak dökülmüş sebebi ne olabilir acaba? |
|
|
|
![]() |
| Etiketler |
| bakım, kumkuat, yardım |
|
|