![]() |
|
![]() |
#872 |
Ağaç Dostu
|
Pepinolarımı bahçesine aktardığım akrabamızın bahçesinde bulunan iki saksı Kamquattan birini bozulmağa yüz tuttuğundan bahçeye aktardık sonradan tekrar eski formuna kavuştu ekli resimlerde saksıdaki ve bahçedeki fideler hakkında Sn.Mutlu Kutlu ve Romantik Serseriden yorum bekliyorum.(Son resim bahçeye aktardığımız) |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#873 |
Ağaç Dostu.
Giriş Tarihi: 29-08-2008
|
Yaprakları ve sağlıkları gayet iyi. Bence bozulan kamkat, saksı altındaki deliklerden hava almadığından yaprak dökerek bu durumu belli etti. Saksı altlarında tabak gördüm. Tabaklı saksılara, saksı ve tabak arasına eşit kalınlıkta 3-5 parça taş vb. malzemler koyarak saksının suya olan temasını kesmelisiniz. Bahçeye aktardığınızada bekleyip görmekten başka bir şey yapamazsınız. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#875 |
Ağaç Dostu
|
Havalar sıfır dereceye ve altına düşerse üzülebilirsiniz. Ben kumkatlarımı kışın Bursada kapalı bir mekana alıyorum. Bahçemdeki mandalina ağacını da (3 m boy) bu ayın sonundan itibaren kalın bir naylon ile sarıyorum. Bu sayede kumkatlar üç yaşında, mandalinam ise on yaşında. Gözden uzak olan portakalımı örtmüyorum, zavallı her yıl donuyor ve ertesi yıl tekrar sürgün veriyor. Mandalinamın son durumu. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#876 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 23-07-2006
|
Maşallah.Çok güzel. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#877 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 01-07-2009
|
Kamkatım sararmaya başladı. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#878 |
Ağaç Dostu.
Giriş Tarihi: 06-10-2008
|
Sayın drdom Kamkatınızdaki son durum nedir ? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#880 |
Ağaçsever
|
Sayın Romantik; Kamkatım 22.11.2009 tarihindeki resimleri bir önceki mesajımda görüldüğü gibi sararıyor.Ordu'nun iklimini seven bir meyve olduğunu düşünüyorum.Bakımda ve verimde sorun çıkartmıyor.Meyvelerini tadınca seneye sayısını daha da çoğaltabilirim. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#881 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Benim kamkuatım 2 senedir bahçede dikili, geçen sene sonbaharda bahçeye diktim, kışı bahçede geçirdi bir sorunlan karşılaşmadım, bu sene de üstü meyve dolu, örtü altınada almadım. Saygılarımla |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#882 |
Ağaçsever
|
Hasat yaklaşıyor.
Sonunda hasat mevsimi geldi.Tadına varacağız inşallah. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#883 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 26-04-2007
|
kamkatlar oldu sayılır. Saksıdakilerden birinin sorununu çözemedim ,yapraklar küçük ve sarımsı ,meyveler diğerlerinin yarısı kadar. çinko ,azot,demir verdim birşey değişmedi. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#884 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 09-09-2008
|
Benim kamkatımın meyvaları aralıklarla düşmeye başladı üstün de 3 tane meyvası kaldı. Birkaç tane de yaprak dökülmüş sebebi ne olabilir acaba? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#886 |
Ağaç Dostu.
|
Sn. Ahmet salih, Mangan eksikliğide böylesi yaprak sararmalarına yol açıyor. Sn. günebakan, meyvelerin ilk tutanları çabuk olgunlaştığından fazla tutunamayıp düşüyorlar. Yapraklarındaki dökülmelerin 2 sebepi olabilir. Kumkuatınız sıcak ve soğuk arasındaki aranın fazla olduğu bir ortamda olduğundan strese giriyordur. Diğer sebep köklerinde problem olabilir, saksı altından fazlalık suyun tahliye olduğundan ve saksı altındaki deliklerden köklerin hava aldığından emin olun. Saksıdaki toprak, bahçe toprağı ise sıkışmış olabilir. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#887 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 09-09-2008
|
Teşekkür ederim Sergüzen ve Mutlu kutlu ilk işim hepsine de bakmak olacak): |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#888 |
/
Giriş Tarihi: 11-12-2009
|
Merhaba. Foruma yeni üye oldum. Kumkuat fidanlarını nerede bulabileceğimi bilen var mı acaba? İstanbul anadolu yakasında oturuyorum. teşekkürler ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#889 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 22-02-2009
|
forumun satış bölümünde satan arkadaşları bulabilirsiniz. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#890 |
Ağaç Dostu
|
Sevgili Sinaninci, Bahçede bulunan Kumquatlar balkondakilere nazaran daha dayanıklı oldukları kesin bu sene benim balkonda bulunan saksıdaki ağacın yapraklarında yer yer resimde görülen çürümeler meydana geldi sebep ne olabilir ? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#891 |
Ağaç Dostu.
|
Sn. turco, Hasarlı yapraklar, sanki galeri güvesinin yaprakta oluşturduğu hasarlı bölgelerin incelmesi sonucu kuruması gibi görünüyor. Yaprakları kontrol edin, yaprak zarı altında harita gibi desen çizilmiş ve en ucunda toplu iğne başı kadar bir canlı varmı diye. Son olarak kamkatlarınızda mangan eksikliği var, bu yüzden yapraklarda dalgalı sararmalar oluşmuş. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#892 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 26-04-2007
|
Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#893 |
Ağaç Dostu.
|
Şu isimde ve şekilde preparat var diyemeyeceğim. Biliyorsunuz dozunu ayarlamak epeyce profesyonellik isteyen bir iş. 1-2 Aya kadar, bahar gelmeden hazır hale getireceğimiz etkili bir karışım hazırlığındayız. Karışım hazır olduğunda bitki için gerekli bütün iz element ve besinleri içeren bir karışım olacak. Haberiniz olur sanırım hazır olduğunda. Teşekkür ederim. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#894 | |
Kaybettik, Allah rahmet eylesin
|
Alıntı:
![]() ![]() ![]() Ayrıca fizyolojik bir etki de gözardı edilmemeli. Örneğin gübre yanığı gibi .Yaptığınız uygulamalarınızı yazarsanız belki bir bilen çıkabilir. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#895 |
Ağaç Dostu
|
Sevgili İzzet bey, Yapraklarda sararma yok sadece yer yer çürümeler meydana geldi.Aynı şartlarda ev içinde muhafaza ettiğim saksıda aynı olay görülmüyor. Ayrıca Sn.Mutlu Kutlu'nun sorduğu güve araştırmasında yapraklarda rastlayamadım. Sebep ısı farkı olabilirmi balkon içeriye nazaran daha rutubetli ve geceler bayağı ayaz alıyor. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#896 |
Ağaç Dostu
|
16 sayfa okudum gözlerim ağrıdı.Burada bir markette kumkat satılıyordu ben de hiç tanımadığım bu meyveye baktım baktım ,allah allah ne meyveler varmış dünyada dedim oradan ayrıldım ,daha sonra bir arkadaşımla kurutulmuş Trabzon hurması hakkında konuşurken onun aklına geldi ," Ben Rusya'da Kurutulmuş minik portakallar satan bir Türkmen genciyle tanıştım" demişti.Ben de kurutulmuş portakallarla ilgili internette araştırırken kamkata rastladım ,bu sitede de konuyu görünce saatlerdir okuyorum.Bir yandan da zaten bir greyfurt,bir de portakala zor yeten ön bahçede hangisinin yanına dikersem uygun olur diye düşünüyorum, yakınlarda bu fidandan edinmek farz oldu çünkü yazılanlar hem yüreklendirici hem de güzel ,herkesin eline sağlık.hemen çevrede araştırmağa başlıyorum,bir yandan da Aydın'da cadde kenarlarında çok güzel turunçlar var,çekirdeklerinden birkaç tane çimlendirmeğe başlamalıyım... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#897 |
Ağaç Dostu
|
Sn.Yasarugur, Kumkuatı ön bahçenize turunçgillerin yanlarına dikebilirsiniz diye düşünüyorum aynı familyadan olduklarından yerini yadırgıyacaklarını sanmıyorum. Bu konuyla ilgili Sn.Mutlu Kutlu size fide hususunda yardımcı olur. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#898 | |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 14-02-2009
|
Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#899 |
Ağaç Dostu.
|
Sn. oktaysen508, Hazırlayacağımız besin karışımı hazır olduğunda sizinde mutlaka haberiniz olur. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#900 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 27-12-2009
|
bu da benim yeni aldığım kamkat fidanı uç kısımdaki yapraklar biraz sararmış ve içe doğru kıvrılmış gibi bu durum normal midir? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Etiketler |
bakım, kumkuat, yardım |
|
|