agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Ağaçlar > Meyve Ağaçları > Turunçgiller
(https)

Beğeni Düzeni435Beğeniler

Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 09-07-2012, 19:22   #1
Ağaç Dostu

justice's Avatar

Giriş Tarihi: 06-01-2010
bende limon ekimi yaptım 40 cm kadar oldular 2 yaşına giriyorlar ama sulamada aşırıyamı kaçıyorum acaba bilmiyorum ama nedense yapraklarında yapışkan bir sıvı üretiyor bitki devamlı..zamk gibi birşey ve devamlı silip temizlediğim halde hemen oluşuyor yeniden.küçük hali şöyle:

Eklenen Resimler

justice Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 11-07-2012, 08:57   #2
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 12-02-2011
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi justice Mesajı Göster
bende limon ekimi yaptım 40 cm kadar oldular 2 yaşına giriyorlar ama sulamada aşırıyamı kaçıyorum acaba bilmiyorum ama nedense yapraklarında yapışkan bir sıvı üretiyor bitki devamlı..zamk gibi birşey ve devamlı silip temizlediğim halde hemen oluşuyor yeniden.küçük hali şöyle:
Bahsettiğiniz sıvıyı bitkiniz üretmiyor. Gövdesine, yaprak altlarına dikkatlice bakın. Bitkinizde kabuklu bit olduğunu bundan daha iyi anlatamazdınız.

Küçük hali olarak fotoğraflamışsınız. Hala aynı kapta duruyorsa kök gelişimi için, mutlaka değiştirerek derin bir kaba almanız lazım. Kolay gelsin...

merlict beğendi.
Güzin Çakar Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 12-07-2012, 18:27   #3
Ağaç Dostu

merlict's Avatar

Giriş Tarihi: 10-08-2009
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi gçakar Mesajı Göster
Bahsettiğiniz sıvıyı bitkiniz üretmiyor. Gövdesine, yaprak altlarına dikkatlice bakın. Bitkinizde kabuklu bit olduğunu bundan daha iyi anlatamazdınız.

Küçük hali olarak fotoğraflamışsınız. Hala aynı kapta duruyorsa kök gelişimi için, mutlaka değiştirerek derin bir kaba almanız lazım. Kolay gelsin...
Burada Güzin hanıma katılmanın yanında özellikle yazmak istedim.O bitkinin o kabta hayatını sürdürmüş olmasına sevinmelisiniz.Turunçgiller kök yapısı kazık olmakla beraber gelişimleri sırasında toprak üstü boyu toprak altı boyuna yakın büyürler.Yani yüzeydeki boyları köklerinin uzunluğuna yakındır.Bu oran korunduğu veya sağlandığı sürece kök yapısı güçlü, ileriki hayatında dirençli olurlar.Aksine dar ve kök yapısına ters yuvalar bitkiyi sadece yaşatır ama gelecek için kökünde gücü sağlayamaz.İleriki yaşlarında hastalıklara yenik düşer.O sebeple fidelerimiz yaklaşık 10-15 cm. boya ulaşınca saksı değişimine geçeriz ama siz 2 yıldır onu orda hapsetmişsiniz.Kışa doğru havalar serinlediğinde ilk işiniz saksısını değiştirmek ve rahatlatmak olsun.

Mehmet

Güzin Çakar beğendi.
merlict Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 18-07-2012, 18:45   #4
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 24-07-2009
Ben de heveslenip limon çekirdeğinden başladım son durum bu

Eklenen Resimler

ilkerr84 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 19-07-2012, 14:01   #5
Ağaç Dostu

merlict's Avatar

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi ilkerr84 Mesajı Göster
Ben de heveslenip limon çekirdeğinden başladım son durum bu
Sayın İlker84 merhaba

Limonlarınızın maşallahı var hani.Çok güzeller.Merak ettim şuan kaç yaşındalar ?

Mehmet

Eski 12-08-2012, 14:33   #6
Ağaç Dostu

justice's Avatar

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi merlict Mesajı Göster
Burada Güzin hanıma katılmanın yanında özellikle yazmak istedim.O bitkinin o kabta hayatını sürdürmüş olmasına sevinmelisiniz.Turunçgiller kök yapısı kazık olmakla beraber gelişimleri sırasında toprak üstü boyu toprak altı boyuna yakın büyürler.Yani yüzeydeki boyları köklerinin uzunluğuna yakındır.Bu oran korunduğu veya sağlandığı sürece kök yapısı güçlü, ileriki hayatında dirençli olurlar.Aksine dar ve kök yapısına ters yuvalar bitkiyi sadece yaşatır ama gelecek için kökünde gücü sağlayamaz.İleriki yaşlarında hastalıklara yenik düşer.O sebeple fidelerimiz yaklaşık 10-15 cm. boya ulaşınca saksı değişimine geçeriz ama siz 2 yıldır onu orda hapsetmişsiniz.Kışa doğru havalar serinlediğinde ilk işiniz saksısını değiştirmek ve rahatlatmak olsun.

Mehmet
Sn. merlict açıklamalarınıza minnetraım. Çok teşekkürler. Şimdi bu sitee olmanın ne kadar doğru bir karar olduğunu daha net anlayabiliyorum. Bilmediklerimizi buradan öğrenebilmek ve bunu karşılıksız beklentisiz hatta yardımlaşma adına yapıyor olmak müthiş bir duygu. İyiki varsınız... Herkese sonsuz teşekkür.

merlict beğendi.
Eski 13-08-2012, 01:01   #7
Ağaç Dostu

merlict's Avatar

Alıntı:
Sn. merlict açıklamalarınıza minnetraım. Çok teşekkürler. Şimdi bu sitee olmanın ne kadar doğru bir karar olduğunu daha net anlayabiliyorum. Bilmediklerimizi buradan öğrenebilmek ve bunu karşılıksız beklentisiz hatta yardımlaşma adına yapıyor olmak müthiş bir duygu. İyiki varsınız... Herkese sonsuz teşekkür.
Rica ederim, yardımcı olabildimse ne mutlu bana.Sonuçta size değil doğaya karşılıksız bir el uzattık.

Alıntı:
... Birde küçük bir saksıya alsam bodur kalmalarını sağlamş olurmuyum. Büyüsünler istemiyorum çünkü hep minyatür kalsınlar diye saksılarınıda büyütmek istemedim açıkçası..
Burada size tavsiyem saksısını küçültmeyin, bonsaileri inceleyin derim.Saksısını küçültmek bitkiyi zorlar, aksine geniş saksıya taşıyıp güneşli bir ortama alıp, sürekli kontrol altında tutarak onun bir bonsai edasıyla bodur kalmasını bir nebze sağlarsınız.Bir nebze diyorum sizin hükmedemediğiniz mutlaka etkenler olacaktır.Özellikle yaprak küçültme limon türlerinde büyük sorun.Neyse siz biraz limon bonsai konularını araştırın, gerisi kolay

Forumda birçok örnek var, hatta benim 2 yıllık limons bonsai denemem devam ediyor.

Mehmet

Eski 12-08-2012, 14:29   #8
Ağaç Dostu

justice's Avatar

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi gçakar Mesajı Göster

Sn.gçakar çok teşekkürler bilgilendirdiğiniz için. gerçektende yapraklarında ve gövdesinde dediğiniz gibi yakından bakıldığında farkedilen kahverengimsi yabancı bazı canlı olup olmadığından emin olamadığım oluşumlar var. Ne yapmak gerekir acaba yok etmek için. Birde küçük bir saksıya alsam bodur kalmalarını sağlamş olurmuyum. Büyüsünler istemiyorum çünkü hep minyatür kalsınlar diye saksılarınıda büyütmek istemedim açıkçası..

Etiketler
budama, limon ağacı, saksi limon

Konu Araçları
Mod Seç

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 01:28.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2026