![]() |
|
![]() |
#241 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 03-04-2008
|
Benim saksımda çıkanların ne olduğunu hala anlayamadım. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#242 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 02-05-2008
|
Turunçgilim
Benim de tohumdan çıkma bir turunçgilim var. Ama mandalina mı, limon mu, portakal mı olduğunu bilmiyorum. Çünkü saksıya üç türün de tohumlarını atmıştım. Boyum kadar oldu. Büyük saksıya alınca daha rahat gelişti. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#243 |
Ağaçsever
|
Ben hala bkliyorum yazık bana ya.Bir tutturaadım şu limonu. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#244 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 05-02-2008
|
Benim Limonlarim
Benimkilerde hayirdir hic hareket yok ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#245 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 18-04-2007
|
bu benim çekirdekten yetiştirdigim limon ağacım... ben aşı yapmadım sadece geçen yaz budadım 2 yaşında. bu sene çiçek açarmı?ben sulamak dışında hiç birşey yapmıyorum takviye besin vermelimiyim hani çiçek açtıran gibi?bu sene bir sürü daha limon çekirdegi ektim hepsi çıkarsa vay halime... ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#246 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 09-05-2008
|
Cok özendim bugün bende birkac tane limon cekirdegi ekecegim. Umarim cimlenir sabirla bekleyecegim. Daha önce ektigim lici cekirdegi cimlendi simdi kücücük lici fidem var. Sanirim ayni sartlarda limon cekirdegi de cimlenir. Eger limon fidesini asi yapmazsak yinede ciceklenirmi cok merak ediyorum. Ben limonu meyvesi icin degil cicekleri icin istiyorum aslinda. Illaki asilamak mi gerek cicek icin. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#247 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 18-04-2007
|
bir de her sene budamak gerekirmi? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#248 |
Ağaçsever
|
Müjde dün baktım çıkmış limonum he de bir parmağa yakın boyu var.Darısı başınıza. ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#249 |
Ağaçsever
|
Az büyüsün resimlerini de koyarım. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#250 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 27-02-2008
|
Bundan iki ay öncesinde bu sayfayı okurken acaba ben de çekirdekten limon yetiştirebilirmiyim diye düşündüm ve buzdolabını açtım iki limon ve bir kaç mandalinadan 13 tane çekirdek aldım ve saksıdaki benjamin ile difenbahyanın altına ektim. Bir buçuk ay kadar bekledim hiç çimlenme olmamıştı. Hatta toprağı karıştırdım baktım tohumlardan eser kalmamıştı. Tam ümidimi yitirmiştim ki; yarım saat önce difenbahyamı sularken bir limon fidesi ile karşılaştam ve inanılmaz mutlu oldum. Bilgi ve tecrübelerini paylaşan arkadaşlara teşekkürler |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#251 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 26-08-2007
|
bende bir kısmını doğrudan güneş alan bir kısmını da yarı gölge ortama koydum yarı gölge olan yere koyduklarım daha yavaş büyüdü renkleri koyu yeşil. güneş alan yerdekiler ise daha büyük ama renkleri açık yeşil bunları çimlendirirken 4-5 saat suda beklettim kabuk gibi bişey var onu soydum çok kolay çimlendi ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#252 |
Ağaçsever
|
Şu an penceremden ona bakıyorum ince zarif nadide..güneş vuruyor yüzüne aşık mı oluyorum en bu limone ne???yapraklarını görüyorum çok güzel umarım kuşlar didiklemez.çay filizini andıran görüntüsü var.darısı başınıza. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#253 |
Ağaçsever
|
Limonum :)
Arkadaşlar dün limonuma baktım bahçeye çıktım bir de ne göreyim aman Allahım yanında çok minik bi yeşerme pırıl pırıl.yanına ektiğim diğer çekirdek olsa gerek.Ellerinizden öperler yavrularım. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#254 |
-
Giriş Tarihi: 23-04-2008
|
benimde bahçemde limonum var.bu kış limondan dalları kırılıyordu mübarek ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#255 |
Ağaçsever
|
Allah bağışlasın. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#256 |
Ağaç Dostu
|
acil yardımm! böceklenme!
benim de çekirdekten yetiştirdiğim 2 limon ağacım var. 2 sene oldu ekeli. birbirlerine hiç benzemiyorlar. aynı limondan çıkan çekirdekler olmalarına rağmen. birisi çok açık renk yapraklı ve dalları az. diğeri daha çok dallandı ama bodur. ![]() şimdi baktım o açık renk ve uzun olanın yapraklarında minicik siyah birşeyler var. böcek muhtemelen. neden olmuştur? ![]() bir de yapraklarının uçları sararıyor. acaba ne istiyor? dallanması için de ne yapmam gerek. hiç budamadım. sadece alttaki yaprakları kopardım. kopardığım bir yapraktan dal çıktı. yoksa direk gibi habire üstten büyüyordu. acil yardım edin bana ![]() ![]() 2. limon, bodur olan. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#257 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 02-05-2008
|
İşte Benim Turunçgil
İşte Benim Turunçgil |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#258 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 17-04-2008
|
Kesin tarihini bilmemekle beraber benim limon çekirdeklerim 3-3,5 haftada çimlendiler. en kısa zamanda fotoğraflayacağım.sevgiler... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#260 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 15-10-2007
|
Bizim limonun gelismesi: ![]() Cekirdekten cikale 5 ay felan oldu herhalde ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#261 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 17-05-2008
|
burası harıka ımıs ya cennete dusmusumus cennete |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#262 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 17-05-2008
|
Merhaba Bende geçen ay her bardağa 2 şer tane limon çekirdeği koyarak bardakta çimlendirme yaptım. Bugün forumda limon çekirdeğinden çimlendirmeyi okurken çimlenen limonu geç kalmadan derin saksıya almak gerektiğini okudum. Hemen kökleri baktım. Evde bulunan kaplara aldım. Tabi bunlardan 2 tanesi pet şişelerden kesilerek hazırlandı. 5. ise yarım litrelik pet şişe kesilerek hazırladım.Tabi geçici olacak eğer yaşamaya devam ederse uygun bir saksıya geçiririm. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#263 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 23-05-2008
|
limon yardım
merhaba arkadaşlar ben evde limon yetiştirmek istiyordum 1 ay falan oldu topraga ektiğim 4 limondan 2 tanesi çıktı resmini koyuyorum şimdi bunları güneşe çıkarıyyım mı çıkarmayım mı birde ayrı saksıya koyacagım şimdi hepsi aynı kabın içinde ne zaman ayırmalıyım bilgi verirseniz memnun olurum. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#264 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 01-06-2008
|
Limon filizleri neden kuruyor?
Diktiğim limon çekirdekleri filizlendikten sonra uçlarından kurumaya başlıyor.Bir forumda kazık kök olduğunu derine dikilmezse kuruyacağını okumuştum.Derine diktim yine de kurumaya devam ediyorlar. Ne yapmalıyım?Yardımcı olursanız sevinirim.. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#265 |
Ağaç Dostu
|
Resim ekleyip, yetiştirme ortamı hakkında bilgi verirseniz yardımcı olabilme şansımız artacaktır. Kuruma yapması için birden fazla sebep olabilir. - Ortamda besin elementi yoktur - Ortamda besin elementi fazladır - Ortam tuzludur - Aşırı sıcak, rüzgar, güneş vs - Suyu az geliyordur - Mantari bir hastalık vardır |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#266 |
Yeni Üye
|
bir allahın kulu yukarıdaki soruma cevap veremez mi? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#267 |
Yeni Üye
|
ne yapmalıyım torh toprağa diktim toprak yakıyor olabilirmi |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#268 |
Yeni Üye
|
teşekkür ederim todor resim eklemeyi bilmiyorum ama torh toprağa diktim saat 5 civarı yandan güneş alıyor pencerede 2 **** 3 santim büyüdükten sonra uçlarından kurumaya başlıyor tam 1 yıldır ara ara deniyorum ama olmuyor.Bazan topraktan çıkarken ucu siyahlaşmış oluyor fidenin toprak kurudukcada su veriyorum ama olmuyor bir türlü |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#269 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 23-05-2008
|
benim soruma cevap verecek birisi yokmu? hanfendiden önce yazdım ama cvp veren olmadı=? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#270 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 02-07-2008
|
limon çiğitleri
ben limon çiğitlerinden nasıl limon fidesi elde edebilirim bana yardımcı olun limonu çok seviyorum ve yetiştirmek istiyorum bunu bana ayrıntılı ve açık olarak anlatabilecek arkadaş varmı içinizde ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Etiketler |
budama, limon ağacı, saksi limon |
|
|