![]() |
|
![]() |
#122 | |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 12-05-2007
|
Alıntı:
![]() Selamlar, Penelophe, çok güneş görmüyor ve sadece hergün fısfısla suluyorum. Aslında ilk başta elimle damlatıyordum; bir hafta kadar böyle yaptım sonra okuduklarımdan fısfıs yapmam gerektiği kanısına vardım ve öyle de yaptım. Hatta bugün biraz vitamin verdim sizinkileri görünce ![]() Düzenleyen fulane : 16-06-2007 saat 16:18 Neden: ekleme |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#123 |
Ağaç Dostu
|
Fulane; Topraktan başını kaldırana kadar bende damla damla suluyordum ama şu anda normal çiçeklerimi suladığım gibi yağmurlama suluyorum. Bazen zamanım olmadığında bardaktaki suyu bile döküveriyorum torağa ![]() Benimkiler balkonda diğer çiçeklerin yanında duruyorlar. Günün büyük bir bölümü güneş alıyorlar. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#124 |
Yeni Üye
|
Belki de çok güneş gördüğü için çok su vermenizin de bir sakıncası olmuyordur. Benim ki hemen hemen hiç görmüyor diyebilirim. Peki sulama sıklığınızı da öğrenebilir miyim... Bu arada sorunlu limon ağacımı gördünüz mü? http://www.agaclar.net/forum/showthr...568#post118568 934. mesaj sizin mesajın biraz altında, kalitesiz olsa da resimleri var...Hiç başınıza böyle bir şey geldi mi? Selamlar. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#127 | |
Yeni Üye
|
Alıntı:
Hayırlı günler dilerim... |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#130 | |
Yeni Üye
|
Alıntı:
Sanırım kestiğiniz bir pet şişeye ektiniz limonlarınızı. Ben nacizane altına bir bakın derim, kök görebiliyor musunuz...Ben ilk ektiklerimi değil de 7 haziranda ektiklerimi yerlerine aldım. Kökleri o kadar çabuk uzuyor ki şaşarsınız. Malum kazık kök yapıyorlar... Düzenleyen fulane : 08-07-2007 saat 18:21 Neden: harf hatası |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#132 |
Ağaç Dostu
|
Evet difenbahya. ![]() Ama limonlarım difenbahya saksısının üzerinde, kesilmiş bir pet şişedeler Mine hanım. Yarın limonları da saksılarına dikeceğim. Fulane hanım, yarın fotoğrafları çeker, eklerim. Nevsune hanımın limonları ne durumda acaba? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#133 |
Ağaç Dostu
|
Sizinkiyle kıyas kabul etmez. İlk fotoğraflarını koyduklarımı güvercinler devirdi (daha önce elma fidemi, bugün de yeni çıkmış kekik ve brokoli filizlerimi devirdikleri gibi). İkinci posta çimlendirdiğim çekirdeklerin son halini sabah görüntülerim. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#134 |
Ağaç Dostu
|
Benim yercücelerini görüntüledim. 1. resim yeni çimlenen, 2. ve 3. resimler ise güvercinlerin hışmından arta kalanlar. Düşünce çok hırpalanmışlar. Neyse yavaş, yavaş toparlanıyorlar. Yenisi neredeyse diğerlerini geçmiş durumda. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#136 |
Yeni Üye
|
Bu arada daha önce size de "ne olabilir?" diye sorduğum sorunlu limon ağacım tamamen kurudu...Ben de dipten hala yeşil görünen yerinden kestim, şimdi bakıyorum ne olacak diye...Sanırım soru sorarken bir şeyleri yanlış yapıyorum, çünkü uzmanlardan cevap alamadım şimdiye kadar...Gübrelerle ilgili sormuştum, uzun süre cevap gelmeyince ben de sabredemeyip üre gübresinden limon ağacına çok az sulandırıp verdim ve sonuç malum...öldü... Sabırsızlığımın sonucu... Selamlar... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#138 |
Ağaç Dostu
|
Talihsizlik...
Geçtiğimz ay Babamın rahatsızlığından dolayı çiçeklerim ve limon fidelerimle ilgilenemedim. Ve tüm fidelerimi kaybettim. ![]() Neyseki bugün babamın rahatsızlığı ile ilgili olarak çok iç açıcı haberler aldım ve neşem ve enerjim yerine geldi. Teknik diye cüretkarca yazdığım şeyi de açıklayayım ama süre konusunda 18-19 gün gibi bir zaman söz konusu. Çekirdekleri diktiğim plastik bardakların altına yani en alta pamuk koydum. deliği kapatmasınada özen gösterdim. Çekirdekli plstik bardağı içine su koyduğum ikinci bir bardağın içine koydum. bu şekilde suyu bitene kadar (3 gün kadar) su koymad. suyu bittikçede iki bardak arasına su koydum. ama süredende anlaşılacağı gibi hızlandırma olmadı. Bilgiyi paylaşayım istedim. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#140 |
Ağaç Dostu
|
Umarım bu seferkiler tutar. Oğum 1 Ağustosda 1 yaşına girecek. Bende ona bir bonsai büyütmek istiyorum ****** limon ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#144 |
Ağaç Dostu
|
Elbette Sn. Penelophe. Çıktıklarında burada paylaşırım.... Geçmiş olsun dilekleriniz içinde teşekkür ederim... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#145 |
Ağaç Dostu
|
Hayırdır serder; Aramız limoni mi? ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#146 |
Ağaç Dostu
|
Yok dostum. Görmemişim, kusuruma bakma lütfen. Bende grip oldum 10 gündür hayatımdan bezdim.... Hastalıkla uğraşıyorum günlerdir yorgunum. Görmemem ondandır. Kusura bakma.... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#147 |
Ağaç Dostu
|
Selamlar, biraz geciktim galiba. ![]() İşler çok yoğun bu aralar, hala saksıya da alamadım limonlarımı. Ama en azından fotoğrafını çekebildim. Artık fazla gelişmiyorlar, bu haftasonu mutlaka saksıya almam lazım. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#149 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 07-06-2007
|
özürdilerim Bu Konularda Bilgim Zayiftir. Limon çekirdeğini Ekmeden önce Kurutma **** Suda Bekletme Gibi Bir Işlem Yaptiniz Mi? Beni Aydinlatirsaniz Memnun Olurum Teşekkürler. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Etiketler |
budama, limon ağacı, saksi limon |
|
|