agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Ağaçlar > Meyve Ağaçları > Turunçgiller
(https)

Beğeni Düzeni435Beğeniler

Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 24-05-2017, 13:07   #1
Yeni Üye

Kripoli's Avatar

Giriş Tarihi: 03-07-2015
2 sene önce çekirdekten büyüttüğüm limonumu geçen sene tepeden budadık ve aşıladık ancak tutmadı sanırım, geçen sene tüm yapraklarını döktü ve daha çıkmadı, uzun bir süredir fidanın üst tarafının %30 u kahverengi bir renk aldı en tepede 1 yaprak var oda kahverengi bir şekilde kurumuş gibi duruyor acaba limonum kuruyor mu ? Kurtarmanın bir yolu varmı ? bilen arkadaşlardan acil cevap bekliyorum

Eklenen Resimler

Kripoli Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 03-06-2017, 13:07   #2
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 03-04-2017
Martta çimlendirdiğim çekirdekler şimdi 15cmlik filizler oldular. Herşey yolunda giderken bu hafta çıkan yeni yapraklar açık yeşil ve buruşuk. Alttakiler gayet sert ve koyu yeşil, canlı. Toprak hafif kuruyunca su veriyorum. Yalnız havalar ısındıktan sonra minik sinekler çıkmaya başladı toprağın içinden. Sebebi bu olabilir mi?

edahoca Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 04-06-2017, 17:42   #3
Yeni Üye

Deneyimli arkadaşlar lütfen bir tavsiye/bilgi/tespit paylaşanilir misiniz? Limon filizlerimi kaybetmek istemiyorum. Yapraklardaki kenarlardan başlayan dalgalar ve yeni çıkan açık yeşil yapraklar bana birşeylerin ters gittiğini düşündürüyor. Allardaki canlı koyu yeşil sağlıklı yaprak kenarlarında sanki hafiften açılıyor renk. Bu siyah minik sineklerden olabilir mi? Havalandırdığım kapalı balkonda, (sabah 1-2 saat güneş alan) aydınlık bir yerde duruyorlar. İlk 2 ay cam kenarında yoğun güneş aldılar. Gelişince balkona çok güneş almayan bir yere koydum. (Sinekler çoğaldı balkona aldıktan sonra) Toprağın 1 cm derinliğe kadar kurumasını bekliyorum sulamak için, (sinekler artmasın diye)
Onlarca sayfa okudum bir çare bulamadım henüz. Lütfen bilgisi olan yazsın, 2 saatte bir açıp bakıyorum cevap var mı diye...

Eklenen Resimler

Eski 04-06-2017, 23:18   #4
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 11-04-2012
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi edahoca Mesajı Göster
Deneyimli arkadaşlar lütfen bir tavsiye/bilgi/tespit paylaşanilir misiniz? Limon filizlerimi kaybetmek istemiyorum. Yapraklardaki kenarlardan başlayan dalgalar ve yeni çıkan açık yeşil yapraklar bana birşeylerin ters gittiğini düşündürüyor. Allardaki canlı koyu yeşil sağlıklı yaprak kenarlarında sanki hafiften açılıyor renk. Bu siyah minik sineklerden olabilir mi? Havalandırdığım kapalı balkonda, (sabah 1-2 saat güneş alan) aydınlık bir yerde duruyorlar. İlk 2 ay cam kenarında yoğun güneş aldılar. Gelişince balkona çok güneş almayan bir yere koydum. (Sinekler çoğaldı balkona aldıktan sonra) Toprağın 1 cm derinliğe kadar kurumasını bekliyorum sulamak için, (sinekler artmasın diye)
Onlarca sayfa okudum bir çare bulamadım henüz. Lütfen bilgisi olan yazsın, 2 saatte bir açıp bakıyorum cevap var mı diye...
Resimden de gördügüm üzere hiç bir sorun problem yok limonlarınızda. Turunçlar ailesinde yeni çıkan yapraklar açık yeşil renk olur zamanla koyulaşır. Günde 5-6 saat güneş alan bir yere çıkarırsanız daha iyi olur, zamanla 2 saat güneş yetmeyecektir.

latif.07 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 22-06-2017, 19:28   #5
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 14-06-2017
Geçenlerde ilgi gören bir içerik sitesinin post'unda görmüş, çekirdeğinden yetişebileceğini öğrenince pek sevinmiştim. Derdim açıkçası limon toplamak değildi, sadece odamda yetiştirebileceğim, saksıda büyüyüşünü izleyebileceğim birşey olmasıydı. Daha sonraları gelişimini tamamlayınca dekor amaçlı terasıma alacaktım.

Gece gece inip dolaptan 2 tane limon aşırdım hemen. Biri bereketsiz çıktı, içinden bir tane mi çekirdek çıkmaz? GDO'lu ürünlere söverken diğerinden 4 tane iri çekirdek çıkarabildim. Hemen cam bir kavanoza 1,5 2 santim derinliğe gömdüm. Terasta eski çiçeklerden kalmış, havalandırdığım elenmiş bahçe toprağım vardı. Ona gömdüm ve ilk suyunu verdim.

Sulama konusunda hiçbir fikrim yoktu ilk başta. Çimlenme olana kadar nem önemliydi, tek bildiğim de buydu. Bu yüzden kavanozun ağzına streç film çekip, üzerine birkaç delik açtım. Bu sayede ilk gün yaptığım sulama, kavanozun içerisinde kaldı ve toprağı sürekli nemli tuttu. 1 hafta sonunda saçma sapan uzun köklü anormal bitkiler çıktığını gördüm. Limon olmadıklarına emindim.

Pencerem çok güzel güneş alıyor. Ayrıca havalandırma konusunda da en üst katta oturduğum için sorun çekmedim. Ancak sürekli uzayan bitkiler moralimi bozuyordu. Gün aşırı o bitkileri söküyordum resmen. 1 günde çimlenen saçma sapan bitkilerdi.

Takribi 2. haftada. Fazlaca derine gömdüğümü ve o yüzden baş vermediğini düşünmeye başladım. Sonra aklıma toprağı birazcık kurutup, camı kırarak toprağın içine bakmak geldi. Folyoyu çıkartıp 2 gün sulamadan toprağın nem kaybeymesini, ama tam kurumamasını sağladım.

Camı bir hışım kırdım. Neyse ki toprak tam kurumadığı için kalıp şeklinde kaldı. Birazcık eşeleyince, ektiğim çekirdeklerin 3 tanesinin şahane bir şekilde çimlendiğini, hatta 2 çekirdekten 2 tane fide çıktığını gördüm. Benden mutlusu yoktu gerçekten. Rengi yemyeşil, çekirdek gayet temiz ve sağlıklı görünüyordu. 4. çekirdek ise hiç çimlenmemişti.

Saksı için ileride kolayca kesebileceğim bir malzeme tercih ettim. Geçen sene aldığımız dönemlik çiçeklerin yetiştirme saksıları. Hem altında drenaj için delikleri var, hem de kolayca kesilebiliyor. Ağaçlarım yetiştiğinde büyük saksıya daha kolay alabilirim diye düşündüm. Bence güzel bir tercih oldu.

1 haftadır bu saksıdalar. Her gün takip ediyorum ve takribi 4 günde 1 suluyorum. Toprağın iç nemini kürdan yardımıyla kontrol ediyorum. 1 haftadır burada olmalarına rağmen, yeni saksılarına ilk aldığım halleriyle uzaktan yakından alakası yok. Birinin yaprakları tam 4 tane oldu, diğerleri 2 yaprak olarak devam ediyorlar. Gövdeleri dikenlenmeye başladı. Koyu yeşil yaprakları, açık yeşil gövdeleri var ki bu da sulama tercihimin doğru olduğuna beni itiyor.

İsimleri bile var. En küçüğü Ron, ortanca olan Fred, en irisi George. Bildiğimiz Harry Potter serisindeki Weasley kardeşler yani

Fazla uzattım. Sizlere sormak istediğim şeyler var. Daha önceki postları detaylıca okumama rağmen, tekrar ettiğim sorular varsa şimdiden özür dilerim.

- Görsellerini göreceğiniz minyonlar için herhangi bir vitamin kullanmalı mıyım? Şu durumda bana gayet sağlıklı göründüler. Ancak ileriki dönemler için kullanmam gereken birşey var mı?

- Gelişimlerini hızlandırmak için ne tavsiye edersiniz?

- Meyve niyetim yok, ama limon kokusuna bayılırım. Şu anda bu arkadaş Turunç ağacı olma yolunda ilerliyor biliyorum. Ne zaman aşılama yapmalıyım? Aynı çekirdekten çıkan 3 tane fide bunlar, kendi aralarında aşılama yapmam fayda getirir mi?

- Sulama tercihim sizce doğru mu? Dediğim gibi 3,4 günde 1 suluyorum ve toprak üstü tam nemli olunca sulamayı kesiyorum. 50cc kadar su yeterli geliyor her biri için.

Cevaplarınız için şimdiden çok teşekkür ederim. Kendinize iyi bakın

Fotoğrafları : Tıklayarak büyük boyutlarını görebilirsiniz.

cemdogu Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 05-08-2017, 15:29   #6
Yeni Üye

Kripoli's Avatar

2 senelik limonumun yapraklarına baktığımda birkaç yaprakta şöyle delikler olduğunu gördüm arkadaşlar nedir bu hastalık falan mı ?

Eklenen Resimler

Eski 10-08-2017, 15:46   #7
Yeni Üye

Kripoli's Avatar

bilen yokmu arkadaşlar

Eski 10-09-2017, 19:53   #8
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 24-08-2017
Merhaba. Benim 3 yıllık bir limonum var. Henüz bir yıllıkken dipten bir danaburnu böceği limonumu kemirmis ben ancak kurumaya yüz tuttuğunda farkettim.sonrasında saksısını değiştirip limonumu kurtardım. Yeni yeni toparladı diyebilirim.
Benim sorum turunç bile verecek olsa kaldı ki aşılı değil. Kaç yıl daha beklmemem gerekecek. Saksıdan toprağa almak için hangi ayı beklemeliyim. Cevaplarsanız sevinirim.

Emine: Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 12-09-2017, 14:57   #9
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 11-09-2016
Limon çekirdeğini çimlendirirsen 1 sene sonra başına neler gelir ?

Cevap: 70 cm boyunda etrafına limon kokusu veren bir ağacın olur . Ama diğer duyguları yaşamak için hemen bir limon çekirdeğini çimlendirmen lazım !

mehmet0791 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 29-09-2017, 17:16   #10
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 27-12-2012
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi mehmet0791 Mesajı Göster
Cevap: 70 cm boyunda etrafına limon kokusu veren bir ağacın olur . Ama diğer duyguları yaşamak için hemen bir limon çekirdeğini çimlendirmen lazım !

https://www.youtube.com/watch?v=ZDCpSU1AkU8
Benim de 3 yaşına yaklaşan bir limonum var evde, 2 metreye yaklaştı boyu ancak dümdüz uzuyor, daha yeni bir dal verdi tepesinden. Budamalı mıyım? Kesmeye kıyamadım ya kurursa diye, alt kısmı bayağı odunlaştı. Fotoğraf da ekleyeceğim eve geçtiğimde. Ne yapmalıyım yol gösterebilecek olan var mı?

hazan.. Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 19-03-2018, 22:15   #11
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 19-03-2018
Herkese iyi akşamlar. Çocukluğumdan beri bitkilere, doğaya, yeşile hep hayran oldum, onları sevdim ve onlara saygı duydum. Bu akşam o kadar çok işim olmasına rağmen yaklaşık 3 saattir sitenizdeyim. Bir çok bilgi edindim. Dayanamadım üye oldum. yaklaşık 1 yıl önce hocama gelen bodrum limonlarının çekirdeklerini almış ve çimlendirmeyi başarmıştım. 3 tane sağlıklı limon fidem oldu. Ama okuduklarımdan sonra ''eyvah'' dedim ''fidelerin kökleri kıvırıldı mı?'' Terasa çıktım ve kontrol ettim. Evet kıvrılmaya başlamışlar. Yarın işten dönerken her birine cici saksılar alıp, onları şenlendirmek istiyorum. Becerebilirsem fotoğraflarını da paylaşmak istiyorum. Bilgisini esiremeden paylaşan tüm ustalara saygılarımla.
iyi geceler

tabiatsever Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 23-04-2018, 17:19   #12
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 24-07-2009
Çiçeklerin içerisinden
Limonlar küçük küçük baş verdiler

Miisssss gibi de kokuyor sokak kapısından eve, bahçeye girişte

İnşallah bol bereketli bir sene olsun )

İnşallah büyümüş hallerini de ekleyebildiğim gün gelir
zayiat var çünkü

Eklenen Resimler

ilkerr84 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 21-09-2017, 12:26   #13
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 16-09-2017
Merhabalar, İzmir Dikili'de yaşıyorum. Nisan ayından bu yana çekirdekten yetiştirmeye çalışıyorum bu arkadaşları.Bir tanesi yaklaşık olarak 35 cm kadar oldu, diğerleri daha kısa olarak farklı boylara geldi. Evimin bahçesi var ve ben bu limonları bahçeye toprağa almalımıyım acaba? Aslında amacım iki üç tanesi hariç eşe dosta hediye etmek biraz daha büyük saksılara ne zaman geçireyim?

seko10 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 21-09-2017, 13:01   #14
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 16-09-2017
üstteki mesajıma ek olarak

5 adet saksım var ve içlerinde üçer dörder tane limonlarım var.

Eklenen Resimler

seko10 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 19-10-2017, 08:57   #15
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 19-10-2017
torf

zengin mineral degerine sahip ve koklerin havalanmasına imkan verdiği icin torf **** kum kullanabilirsin

cevizsevdalısı Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 30-10-2017, 15:53   #16
Yeni Üye

Merhabalar, geçen Martta çimlendirdiğim limonlarımız çok şükür sağlıklılar ama boyuna uzayıp gidiyorlar. Araştırırken bir video izledim, altı kalınlaşınca biraz üstten kesip çatallandırabiliriz diyor. Cesaret edemedim, ayrıca budama mevsimi var mıdır bilemedim. Bilen, uygulayan varsa yazabilir mi? Aşılama için 3 yıl beklemek gerek diyordu bir sayfada da. Çatallandırdıktan sonra mı aşılayacağız yoksa zaten aşılayınca çatallanacak mı? Ayrıca, budamazsam çatallanmaz mı, böyle uzayp gidecek mi? (Sağdaki bıdık mandalina, aynı hafta diktim ama o pek büyümedi)

Çimlendirmek kolay da sonrasında yapılacaklarla ilgili yeterli bilgi bulamıyorum :/

Eklenen Resimler

Eski 30-10-2017, 19:43   #17
Ağaç Dostu

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi edahoca Mesajı Göster
Merhabalar, geçen Martta çimlendirdiğim limonlarımız çok şükür sağlıklılar ama boyuna uzayıp gidiyorlar. Araştırırken bir video izledim, altı kalınlaşınca biraz üstten kesip çatallandırabiliriz diyor. Cesaret edemedim, ayrıca budama mevsimi var mıdır bilemedim. Bilen, uygulayan varsa yazabilir mi? Aşılama için 3 yıl beklemek gerek diyordu bir sayfada da. Çatallandırdıktan sonra mı aşılayacağız yoksa zaten aşılayınca çatallanacak mı? Ayrıca, budamazsam çatallanmaz mı, böyle uzayp gidecek mi? (Sağdaki bıdık mandalina, aynı hafta diktim ama o pek büyümedi)

Çimlendirmek kolay da sonrasında yapılacaklarla ilgili yeterli bilgi bulamıyorum :/
en üstünden yaklaşık 1 karış kadar kesin artık boyuna gitmesinler. saksılarına biraz daha toprak doldurun soguklarda kökleri ölmesin. güneş alan bir yere koyun şeker gübresi degil şeker gübresi boylarına gitmelerine neden oluyor ve hayvan gübreside degil, NPK 15 15 15 verin biraz kalınlaşsınlar tabi güneş alan bir yere koyun. 1 sene sonra aşıdan anlayan birisi iyi bir kalem bulup aşı yapar.

sag taraftaki kısa boylu olanı budamayın ona da npk 15 15 15 verin ihtiyacı varsa toprak eklemesi yapın.

Eski 30-10-2017, 23:31   #18
Yeni Üye

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi latif.07 Mesajı Göster
en üstünden yaklaşık 1 karış kadar kesin artık boyuna gitmesinler. saksılarına biraz daha toprak doldurun soguklarda kökleri ölmesin. güneş alan bir yere koyun şeker gübresi degil şeker gübresi boylarına gitmelerine neden oluyor ve hayvan gübreside degil, NPK 15 15 15 verin biraz kalınlaşsınlar tabi güneş alan bir yere koyun. 1 sene sonra aşıdan anlayan birisi iyi bir kalem bulup aşı yapar.

sag taraftaki kısa boylu olanı budamayın ona da npk 15 15 15 verin ihtiyacı varsa toprak eklemesi yapın.
Cevap için çok teşekkür ederim latif.07 budamak için mevsim farketmez değil mi? Şuan kapalı balkonda güneş alan yerdeler(Bursa). Npk da bitki besini herhalde.

Eski 23-12-2017, 18:55   #19
Yeni Üye

dans4me's Avatar

Giriş Tarihi: 22-03-2009

dans4me Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 26-01-2018, 10:41   #20
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 22-09-2013
merhaba. limon ve mandalina çekirdeğinden fide aldım. mandalinanın dip yapraklarında sararma başladı .ne yapmam gerekir. bir arkadaşımdan aldığım bilgi çekirdek ten yetişen limon ürün vermez dedi. aşılamam gerekirmiş. doğru mudur ?
saksıları değiştiricem. nasıl bir toprak önerirsiniz

mia06 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 26-01-2018, 12:59   #21
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 20-03-2017
Merhaba sayın mia06

Mevsimsel bir sararma olma olasılığı yüksek. Sulama suyuna gübre ekleyerek ek besinlerle destekleyebilirsiniz. Evin içinde bol gün ışı bir yerde kalsın.
Evet çekirdekten yetiştirdiğiniz limon limon değil turunçtur. Meyve verse de uzun sürer ve turunç verecektir. Limon için aşı yapılması gerekir.

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi mia06 Mesajı Göster
merhaba. limon ve mandalina çekirdeğinden fide aldım. mandalinanın dip yapraklarında sararma başladı .ne yapmam gerekir. bir arkadaşımdan aldığım bilgi çekirdek ten yetişen limon ürün vermez dedi. aşılamam gerekirmiş. doğru mudur ?
saksıları değiştiricem. nasıl bir toprak önerirsiniz

blick Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 18-02-2018, 13:15   #22
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 18-02-2018
Limon ve diğer turunçgillerin aşılanmasını şu mesajımda detaylıca anlattım. Sormak istediğiniz şeyler olursa oradan sorabilirsiniz:

http://www.agaclar.net/forum/1531620-post68.htm

Sred Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 06-03-2018, 11:42   #23
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 10-02-2018
Merhabalar limonu çekirdekten yetiştirdim bunu nasıl bonsai yapabilirim boyu çok uzadı daha 1 yaşında ucundan mı kesmek gerekiyor.bilgili arkadaşlar yardımcı olursa sevinirim

Papatyacı Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 25-04-2018, 13:09   #24
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 12-05-2017
Benimde çekirdekten yetiştirdiğim limonum 1 yaşında. Şu an ne sıkıntısı var anlayamadım yaprak uçlarında bozulmalar var ne yapabilirim.

Eklenen Resimler

ilknur123 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 25-04-2018, 13:34   #25
Ağaç Dostu

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi ilknur123 Mesajı Göster
Benimde çekirdekten yetiştirdiğim limonum 1 yaşında. Şu an ne sıkıntısı var anlayamadım yaprak uçlarında bozulmalar var ne yapabilirim.
Potasyum eksikliği var gibi duruyor. Yakınlarınızdaki bir ziratciden npk 15-15-15 gübresini her bitkiye 1 şeker kaşığı olacak şekilde 3 haftada 1 kere verin. Gübreyi akşam üstü verin ve tekrar akşam üstü takriben saat 19.00 dan sonra bitkiyi sulayın.

Eski 25-04-2018, 21:18   #26
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 12-05-2017
Çok teşekkür ederim

ilknur123 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 29-05-2018, 16:57   #27
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 12-07-2017
Merhabalar,

Benim limon ağacım da çekirdekten büyüme(1 yıl kadar oldu), fotoğraflarını ekte görebilirsiniz. Şöyle bir sorum olacak. Boyu 60-70 cm civarında. Ben bu minik arkadaşımın dümdüz yukarı büyümesi haricinde (doğru tarifimi kullanıyorum bilmiyorum) sağa sola dal çıkartmasını nasıl sağlarım?

Eklenen Resimler

Draconiac Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 30-05-2018, 11:25   #28
Ağaç Dostu

Sayın Draconiac

Fidanınızı tepe noktasından budarsanız yanlardan filizler verip dallanmaya başlayacaktır.

Eski 30-05-2018, 13:35   #29
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 12-07-2017
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi blick Mesajı Göster
Sayın Draconiac

Fidanınızı tepe noktasından budarsanız yanlardan filizler verip dallanmaya başlayacaktır.
Peki bunu rastgele bir yerden mi budamamız gerekiyor. Bu işlemin bir kuralı varmı, ne biliyim özel bir durumu zamanı ? Nelere dikkat etmem gerekiyor burada?

Sonradan aşağıdaki sitelerden biraz okuyup kendim halettim, ilginiz için teşekkür ederim.

https://demirelkardesler.com/blog/me...esimli-anlatim
https://azbitki.com/suda-koklendirme

Eklenen Resimler

Düzenleyen Draconiac : 30-05-2018 saat 16:06
Draconiac Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 30-05-2018, 18:06   #30
Ağaç Dostu

Cevap beklemeden halletmiş olmanıza sevindim
Elinize sağlık. Çok geçmeden yanlardan filizler görmeye başlarsınız. Aşağıdan (30-50cm) çıkanları büyümeden kopartmanızı tavsiye ederim. Üst taraflardan dallanmaya yönlendirmiş olursunuz.
Bu arada suya koyduğunuz filizinde kökleneceğini sanmıyorum.
Ağacınıza da önümüzdeki bahar başında aşı yaparsanız meyvelerini görmemeniz için hiç bir engel kalmaz

Etiketler
budama, limon ağacı, saksi limon

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 10:57.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025