![]() |
|
![]() |
#1081 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 09-12-2013
|
Alıntı:
![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1082 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 24-09-2012
|
Bu bölümü okudukça bunca zaman neden limon çekirdeklerini attıgımı anlıyamadım..Yarın ilk işim bol limonlu bir salata yapmak..Tabii maksat salata yemek değil limon dikmek... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1083 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 09-03-2016
|
bu da benim limonum
dün artık balkona aldım, yaklaşık 1 saat doğrudan akşam güneşi görüyor, umarım yeterli olur ortam ise dibi delikli 5 lt su boşu içinde torf, toprak ve solucan gübresi. solucan gübresini 1 kg almıştım meraktan, saksı değişimlerinde ufak ufak pay ettim sırası gelenlere ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1084 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 16-03-2016
|
Herkese merhaba bende heveslendim ve dün çekirdeklerimi topraga bıraktım. Doğrumu ilerliyorum bilemedim sizin görüşlerinizi merak ediyorum. İlk önce 37 adet limon çekirdeğini 1 gün suda beklettim bunlardan iki tanesi boştu ve attım onları. Herbir çekirdeki tek tek plastik bardaklara gömdüm üzerlerini kapattım sadece çok derinde değiller. Topragıda sadece nemlendirdim. Suan tam 35 bardak var ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1085 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 31-08-2015
|
Sayin Mineburak,yaklaşık 1 ay önce mandalina çekirdeği çimlendirmek için torfa ektim,üzerinden 10-15 geçmesine ragmen herhangi bir çimlenme olmamıştı,biraz araştırma yapınca turuçgil çekirdeklerinin etranfında bir zarın olduğu,bununda çimlenmede sıkıntı yarattığı ve bu zarın çekirdek etrafından alınması gerektiğini okudum.Sonuç dogruydu 1 hafta içerisinde aynı tohumlar yeşermeye başladı.Şuan 2-3 cm boylandılar.Tavsiyem bahsedilen zarı çekirdekten zarar vermeden ayırmaya çalışın. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1086 |
Yeni Üye
|
Ya şimdi onları geri mi çıkartmam lazım herkes mi böyle yaptı üzüldm şimdi ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1087 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 31-08-2015
|
Sayın MineBurak,bende normal sizin diktiğiniz gibi dikip 15 güne kadar beklemiştim, sonuç olumsuzdu,yazdığım yöntemle başarılı oldum,başka tecrübeli arkadaşlarımın belki farklı yöntem önerisi olabilir.Tabiiki karar sizin. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1088 |
Yeni Üye
|
******, dün dayanamayıp bardağa gömdüğüm bi tane limona bakmak için açtım çekirdeğin sivri tarafından beyazca bişey uzamış hemen geri gömdüm diğerleride böylemi bilmiyorum. Sizce bu durum olumlu mu? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1089 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 24-01-2016
|
Benim limonlarım 5 yaprak seviyesine geldi lakin gelişmeleri durdu. Dışarı mı almam lazım yoksa bu durum normal mi? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1090 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 25-05-2015
|
Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1091 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 03-07-2015
|
Herkese merhaba üstatlar limonum bu boyuta ulaştı (yaklaşık 40 - 45 cm var) 4-5 günde bir suluyorum ve sabahtan akşama kadar pencere dışında doğrudan güneşe koyuyorum. Bazı sorularım olacak Yukarıda budama konuları geçmiş sizce temmuzda 1 yılını dolduracak bu limonu budamam gerekli mi ? Doğrudan güneşe koymam doğru mu ? Sulama aralığım iyi mi yoksa yanlış mı ? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1092 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 15-06-2007
|
Alıntı:
şimdi budama yapmayın zaten tek dal. Limonun saksısı küçük görüldüğü kadarıyla 1 boy büyük saksı yeterli olabilir. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1093 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 03-07-2015
|
Cevabınız için teşekkürler hocam 4 - 5 günde bir sulamak doğru mu acaba ? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1094 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 30-04-2016
|
Merhaba, Şubat ayında evimdeki saksıya birkaç adet attığım limon çekirdekleri çimlendi. Şuan saksıda başka bir çiçek daha bulunmakta. Ayrı bir saksıya ne zaman almalıyım. Saksının büyüklüğü ne olmalı ve kaç günde bir sulamalıyım. Yardımcı olursanız sevinirim. Şimdiden teşekkürler. ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1095 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 04-06-2016
|
Ali expresten bodur limon tohumu aldım fakat büyüdükçe limondan başka her şeye benzedi acaba lmona benzeyen bir bitki tohumu varmı bildiginiz ilk mesajim resim veremiyorum |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1096 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 19-09-2006
|
merhaba limon çekirdeğini bir yerden almana gerek yok direk evde kullandığın limon çekirdeklerini cimlendirebilirsin ben forumda yazıldığı şekilde birkaç çekirdek cimlendirdim bazılar 4 günde bazıları en geç bir haftada cimlendi şimdi saksılara koydum bekliyorum sadece dışındaki beyaz kabugunu soymak yeterli oluyor çok çabuk cimleniyor |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1097 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 04-06-2016
|
Anlattıklarınıza hem fikirim ama sorum o değidi .Bir şekilde limon çekirdeğine benzer tohumlar ektim ve altaki bitkiler yetişti. Limon olmadıkları aşikar fakat ne olduklarını bilmiyorum tanıyan bilen varmı bitki nedir diye merak ettim ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1098 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 30-08-2016
|
Arkadaşlar benim bir sorum olacak internette gördüm limon çekirdeklerini ekince çimlendiğini, dayanamadım gittim ektim pamuğa şuan çimlenmelerini bekliyorum, bu mevsimde olur mu acaba?? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1099 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 11-09-2016
|
Limon çekirdeği çimlendirme çalışması
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1100 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 21-09-2016
|
1 hafta önce pecetenin icerisine koydugum limon cekirdeklerini bir cekmeceye koymustum, cimlenmisler cok mutlu oldum. Cekirdekleri topraga ekmenin herhangi bir stili var mi acaba? Rastgele birakabilir miyim? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1101 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 11-09-2016
|
Limon çekirdeği çimlendirme-3
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1102 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 10-05-2011
|
Merhaba terasımda limon biber karpuz çilek yetiştirmiş biri olarak söylüyorum çok basit ama düşünceli davranmak gerekiyor limonum şuanda 3 yılı devirdi gibi karpuzumu afiyetle yedim biberlerim hala veriyor bitmek bilmiyor çok hoşuma gitti bu yönü topladıkça çiçek açıyor ve yine veriyor. Tavsiyem odurki çok zevkli farklı 1 kaç ağacım var terasda ama tam olarak nedir bilmiyorum tahminim sadece kara yemiş dediğimiz bir ağaç türü olması gerek boyları ortalama 5 cm ile 30 cm arası oldu. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1103 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 21-10-2016
|
Hi in this video you can see how to preserve and germinate lemon seeds. https://www.youtube.com/watch?v=10v1IVeY9Hc |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1104 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 24-07-2009
|
merhaba arkadaşlar ![]() en sonunda dayanamadım gittim, aşılı bodur limon aldım.. birkaç ay oluyor. yaz gibi almıştım. yeşildi limonum. artık sarardı ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1105 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 22-03-2009
|
Limon fidesi(çekirdekten yetiştirme) tüm aşamaları
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1106 | |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 22-03-2009
|
Alıntı:
17634434_10155272046818514_2799073900634826962_n.j pg - directupload.net |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1107 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 18-03-2017
|
balkon limonu
merhaba arkadaşlar benim sorunuma bir cağre buşabilirmiyiz balkonda yetiştirdiğim su anda 5/6 yaslarında iki adet limonum var yapraklarında parazit tarzı bişeyler oluştu yaprakların üzeri parlak yapışkan bir cisimle kaplı aşırı derecede rahatsız edici açıkçası ben bunları ılık suyla siliyorum ayda bir ama yine çoğalıyorlar kesin çözüm bulabilirmiyiz |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1108 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 18-03-2017
|
limon
bir sorum daha olcak bu limonlar yukarıya doğru uzayıp gidecekmi tepesini alım alt dalmı yaplamlı lütfen bilgisi olan yanıtlasın |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1109 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 03-04-2017
|
Limon çekirdeği filizlendirme
Mart ayının başında memleketten gelen yediveren limon çekirdekleri ıslak peçetede (poşete koyup 10 gün beklettikten sonra) filizlendi. Fotoğraftaki gibi pet şişelere ekip 3 hafta sonra da yapraklanan filizleri tekrar yeni şişelere ektik. Buraya kadar kolaydı. Şimdi ben bu minik tatlı şeyleri kaybetmek istemiyorum. Bursa'da yaşıyorum, kapalı balkonumuz uygun olur diye düşünüyorum. Sağlıklı bir ağaca dönüşmesi için neler yapmalıyım? Bazı yazılarda güneşten koruyun denmiş, bazıları güneşe koyun demiş, kimi bahçe toprağı kullanın, gübreleyin, kimi kireç/çay karıştırın vs. demiş. (Bu arada bu yeni toprağa çok azıcık kuru çay ekledim) Deneyen arkadaşlar yardımcı olursa çok seviniriz. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1110 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 03-04-2017
|
Arkadaşlar, benim filizler milim büyümüyor, sebebi ne olabilir? Yukarıdaki son fotoğraftaki gibi 1 haftadır. Toprağına (torfa) az miktarda bahçe toprağı ve çok az kuru çay eklemiştim. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Etiketler |
budama, limon ağacı, saksi limon |
|
|