![]() |
|
![]() |
#1051 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 03-07-2015
|
Çok değerli arkadaşlar limonum bu boya geldi ve 17-18 yaprağı var 3-4 tane yerden de yeni yaprak çıkmak için uç verdi.Kışın soğuk oluyor diye kaloriferin yanına aldım güneşli havalarda balkona çıkarıp hava ve güneş ışığı almasını sağlıyorum rüzgar falan olduğu için de etrafını kalın bir naylonla çevirip sera yaptık bu kadar emeğe karşı inşallah koca bir ağaç olduğunu göreceğim. 3-4 günde bir suluyorum bazen toprak nemli olursa 5 güne falan çıkarıyorum (sanırım çok sulamadan dolayı başka bir saksıda kurtlanma oldu) sizce 3-4 günde bir sulama iyi mi |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1052 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 18-12-2015
|
Buda benim ufaklık ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1053 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 17-01-2016
|
![]() Merhaba arkadaşlar aranıza bende yeni katıldım ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1054 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 04-06-2012
|
Aynen şuan durdukları biçimde ekin gitsin kardeş. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1055 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 24-01-2016
|
![]() Haydi Bismillah. Bir gece suda bekledi limoncuklar. Zarlarıyla vedalaştırdım az önce. Ve ıslak peçete arasında kilitli poşet arasında kaldı gariplerim. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1056 |
Yeni Üye
|
Yasin kalbinin sesini dinle kardeşim ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1057 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 26-01-2016
|
bende limon çekirdeği çimledim ilk önce ikişer tane ektim çıkmadı kızdım sanırım 5.6 çekirdeği bi yere ektim şimdi hepsi çıkmaya başladı bundan sonra ne yapmalıyım |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1058 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 24-02-2013
|
çimlendirme
merhaba ben siteye uzun süredir üyeyim ama ilk defa bu konuda yorum yapmak istedim ben limon vb. turunçgil ailesine bayılırım o bahçelere girince çıkmak istemem bide karasal iklimde yaşadığım için çok fazla bu bitkilerle iç içe değilim.limon çimlendirmeye karar verdim burda yazılanları okuyunca aslında çok büyük yanlışlar yaptığımı gördüm en baştada bazı tohum sitelerinden çok fazla tohum aldım sonuç hep hüsran bu kadar başarısız olmayı nasıl başardım bilmiyorum şimdi okuyorum ve insanlar evdeki limonun çekirdeğini ekip filizlendirmiş. gerçekten yürekten tebrikler galiba ben bu işi fazla abartmamalıyım olura bırakıp beklemeliyim belki küçük fideler çıkar herkese tekrar merhabalar |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1059 | |
Ağaçsever
|
Limon çümlendirme.
Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1060 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 10-09-2015
|
Kilitli poşete mutlakamı koyulmalı?açık olursa çimlenmezmi? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1061 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 12-12-2015
|
Kilitli olması şart değil posetin sana faydası nemli ortam sağlar ki bu da çekirdeğin patlamasını ve çimlenmesi kolaylaştırır. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1062 |
Ağaçsever
|
Teşekkürler |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1063 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 31-01-2016
|
Merhaba resimlerde paylaştığım gibi 1.5 metrelik bir turunç ağacım var. Ağacın gövdesi kalemden daha kalın. Ben ağacı budamadığım için boy attı. 90 cm ilk kısmında çatal gibi iki dala ayrıldı. Ancak ağacımın daha bodur olmasını dalları olmasını istiyorum. Alttan dal çıkması için üst tarafı kessem olur mu acaba. Alt yapraklar bu ara Sararıp düşüyor. Azotlu besin verdim biraz toparlandı. Resimleri inceleyip bilgi verir misiniz https://drive.google.com/open?id=0B_...kxkYlNDLXNhbTA https://drive.google.com/open?id=0B_...DFYbGR6ZWRYTUk https://drive.google.com/open?id=0B_...m5tbmRlSS1WQ28 Düzenleyen eylence : 31-01-2016 saat 12:23 Neden: Resim eklendi. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1064 |
Yeni Üye
|
[IMG]www.agaclar.net/forum/attachment.php?attachmentid=594080&stc=1&d=1454239 295[/IMG] Bu arada ağacı çekirdekten yetiştirdim. Toprağı orman toprağı ile Çiçek toprağı karışımı. Düzenleyen eylence : 31-01-2016 saat 12:22 |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1065 | |
Yeni Üye
|
![]() Alıntı:
![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1066 |
Ağaçsever
|
Bir an önce ben de bu sevinci yaşamak istiyorum.dün bende poşetleyip koydum.bakalım nolucak |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1067 |
Yeni Üye
|
Tavsiyem soğuk yerde çimlenmelerini beklemeyiniz. Oda sıcaklığında süreç daha hızlı ilerliyor. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1068 |
Ağaçsever
|
evet ben de sobanın etrafına koydum |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1069 |
Yeni Üye
|
Deneyimli arkadaşlardan yardımcı olabilecek kimse yok mu? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1070 |
Yeni Üye
|
Turuncu boya gitmesi için yan dalları budamışsınız. Bundan sonraki budamalarınızda bodurlaşacaktır ama yüksekten. Ben sizin yerinizde olsam budama vakti gelince iki dalı da en fazla 20 cm bırakarak keserim. Ki hiç olmazsa yüksekten bari bodur görüntü alsın. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1071 |
Yeni Üye
|
Ve limoncuklarımız torfla buluştu. Şeffaf pet bardaklarının altını normal çivi ile 2'şer tane deldim. Çimlenen tohumları 1 cm kadar altta bıraktım. Fısfıs ile nemlendirdim ve üzerine 1cm kadar torf döküp hafif sıkılaştırdım. Üzerini de az nemlendirdim. Öğleye kadar güneş gören pencerein önüne bıraktım. Bundan sonrası kısmet. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1072 |
Yeni Üye
|
Ben aslında hiç Buda'ma yapmadım. Olduğu gibi doğal büyüdü. Artık uzAmasın diye tepeden müdahale ettim uçlarını aldım. Alt taraftan bi yerden kesersem ölür mü |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1073 |
Yeni Üye
|
Bu konuda uzman arkadaşlar da fikir verirlerse sizin için daha aydınlatıcı olur. Alt taraftan kesince ölmese bile bunca zamanlık büyümesine yazık olur. Fidan daha yeni yetişiyor gibi tekrar sürgün vermesini ve bodurlaşmasını beklersiniz. Siz tepe dallarını uzatmaya devam ettiğiniz müddetçe gövde gelişmeyecek ve bir süre sonra bitkiniz ölecek. Boyuna göre gövdesi çok zayıf çünkü. Alt taraftan kesmek yerine, dediğim gibi üst dalları 15-20 cm ye kadar düşürün bu sayede taçlansın bitki. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1074 | |
Ağaçsever
|
Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1075 |
Ağaçsever
|
Arkadaşlar,ben tohum çimlendirme konusunda sabırsızım qaliba ![]() ben 5 tane limon tohumunu bi poşete koydum,artık 5 gün oldu.hiç uçlarında küçücük bi çimlenme de yok.sizde kaç günde ucu büyümeye başlamışdı???? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1076 | |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 12-12-2015
|
Alıntı:
Kahverengi kısım görünmeli. Bir de geccimleniyor. Benimkilerin 1ayda cimlenmişti. ![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1077 |
Ağaçsever
|
Evet kabuklarını soydum |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1078 | |
Yeni Üye
|
Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1079 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 30-08-2013
|
ben 3 kere aşı yaptırdım turunçuma 3 üde tutmadı sinirlendim sonra ağaç delik deşik olmuştu 20 santim bıraktım komple kestim ucunuda macunladım hava almasın diye şimdi yanlardan bir sürü yeni sürgünler patladı varsın onlar büyüsün ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1080 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 06-03-2016
|
Merhaba. Yeni üye oldum ve forum yazılarını ilgiyle okumaya başladım. Paylaşılanlar çok güzel, ancak öncelikle limon, mandalina gibi tohumların çimlendirilmesi ve ekilmesi ile ilgili özet net bilgilere ihtiyacım var. Acaba bununla ilgili bir bölüm var mı? Forum başlıklarına baktım, ama bana çok karışık geldi, bu konularda çok acemiyim. Bununla ilgili bir bölüm veya tavsiye edebileceğiniz bir kitap vs. var mıdır? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Etiketler |
budama, limon ağacı, saksi limon |
|
|