agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Ağaçlar > Meyve Ağaçları > Turunçgiller
(https)

Beğeni Düzeni237Beğeniler

Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Prev Önceki mesaj   Sonraki mesaj Next
Eski 17-02-2009, 17:06   #11
Ağaç Dostu

nevsune's Avatar

Giriş Tarihi: 04-05-2007
Galeri: 215
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi ahmeter Mesajı Göster
Sevgili dostlar selluka için yapmış olduğum çalışmayı Bergamut için de yapmaya çalışıyorum
Bu güzel narenciye meyvasını yukardaki mesajlarda yazdığım gibi batıya kaptırmışız yunanlılar italyanlar ispanyollar cok güzel değerlendiriyorlar
Bu meyvanın özü suyu kabuğu her türlü sanayi koluna girmiş .
Kimya sanayii kapışıyor .Yerli talep olmayınca bizde üretiçi bu bitkiyi terketmiş ve unutuluyor ben 2 ağaç deneme için yetiştiriyorum kışın muhakkak kapalı bir yere almak lazım
Bilhassa İzmirliler sizlere selluka tohumlarını dağıtdım o heyecanı Bergamut içinde göstermenizi temenni ederim .İkliminiz müsait sizde dışarıda olacağını tahmin ederim Selamlar
Bu başlığı okuduğum zaman hayretler içerisinde kaldım. Demek artık bergamot da kayıp bitkiler safına geçmiş. Çok üzüntü verici, çok.

Benim gençliğimde, Antalya'daki reçelcilerden patlıcan, bergamot ve karışık narenciye reçelleri ile çaya aroma vermek için bergamot esansı almak en baş adettendi. Dönüş için en makbul hediyeydi. Bergamot gayet boldu. Şimdi kalmamış. Kalmaz elbette. O zamanlar Antalya'dan Lara'ya kadar her taraf sera idi, şimdi binalardan nefes alacak yer kalmamış. Arsa rantı için güzelim yerler betonlaştırıldı, ondan sonra ah vah ediliyor bergamot reçelini Yunanlılara, İspanyollara, İtalyanlara kaptırdık diye. Helal olsun adamlara, hiç değilse sahip çıkmışlar. Çıkmışlar da bitki hala yaşıyor.

Sn ahmeter, çabalarınıza karşılık bulmanızı bütün kalbimle diliyorum.

pria beğendi.
nevsune Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 03:53.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025