![]() |
|
|
![]() |
#1 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 04-02-2008
|
bergamut
CİTRUS AURANTİUM SSP BERGAMİA Meyvasının resmini burada görebilirsiniz .Şehirler yetiştirdileri ürünlerle reklamlarını yapıyorlar . komşumuz sakız adası- sakız santorini - şarap korfu- kumkuat girit zeytinyağı reklamları ile korkunç iş yapıyorlar adalarda bu ağaçlar var adadan elde edilen şarap .zeytinyağı sakız yapılan satışın bir gününü bile karşılamaz dışarıdan getirtıp orada yetiştirilmiş gibi satıyorlar . Bizden zeytinyağı alıp giritte satıyorlar Meyvalarımızın değerini bilelim .Gereksiz bitki ve tohumları ile günlerimizi geçirmekte fayda yok selamlar |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2 | |
Ağaç Dostu
|
Gerçek BERGAMOT
Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3 |
Ağaç Dostu
|
Citrus aurantium bergamia Nefis ,aromalı kalın kabuklu reçeli yapılan gerçek Bergamot Düzenleyen ahmeter : 13-12-2014 saat 15:06 Neden: ek |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 24-12-2008
|
Kısacık boyuna rağmen iyi meyve var üzerinde. Bergamot mudur merak ediyorum. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#5 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 24-12-2008
|
Devamı. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#6 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 07-06-2008
|
Sayın Zeytinci, bu resimdeki turunç |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#7 |
Ağaç Dostu
|
İlk defa fotoğraf yüklediğim için biraz gecikmeli oldu ama benim bergamot ağacım da bu |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#8 |
Ağaç Dostu
|
Resimlere devam ediyorum |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#9 |
Ağaç Dostu.
Giriş Tarihi: 29-08-2008
|
Sizin ki bergamot değil, kesinlikle jumbo limon - Panderosa lemon Bir tanesini koparıp keserseniz çok kalın bir kabuğu olduğunu görürsünüz. Tadı bizim bildiğimiz limonlardan biraz daha fazla ekşi ve acımtırak gibidir. Ağacınızı çok güzel bakmışsınız, güle güle büyütün. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#10 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 20-03-2008
|
Sn ahmeter, bu aslı galiba. Bizdekiler farklı versiyonlarından olsa gerek. Tipine bakılırsa oldukça kalın kabuklu gibi. Bu çeşide ulaşmak ülkemizde biraz zor. Hiçbir satıcıda rastlamadım. Belki hobicilerin bahçelerinde vardır. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#11 |
Ağaç Dostu
|
Sn Lonicera; Sn Ahmeter'in ekli resmindeki bergamottan ben de mevcut, resmini yarın çekip burada yayınlıyabilirim. Asıl ben sizdeki meyveyi çok merak ettim, gerçekten çok değişik ve ince kabuklu. Gerçek bergamotun kabukları çok kalın ve oldukça iri, maaşallah benim ağaç 3 yaşında olmasına rağmen bu sene üzerinde 10'un üzerinde meyvesi var, kokusu çok güzel. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#12 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 20-03-2008
|
Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |